- 13 Ağustos 2022
- 8.811
- 4.465
- 103
- 31
- Konu Sahibi yagmurunelleri22
-
Eşiniz sizi ciddiye alırsa çocukta ciddiye alır ?Merhaba benim sorunum şu ki benim oğlum asla sözümü dinlemiyor. Babasından çok çekiniyor o söyleyince hemen her dediğini yapıyor ödevlerini yapıyor. Oğluma faydalı olamıyorum. Daha kötüsü eşim de oğluma daha etkili olmamı istiyor. Ödül ceza vb denedim karşıma aldım konuştum. Seni daha çok seviyorum ama babamdan korkuyorum o nedenle onu dinliyorum diyor.ona ne diyeyim nasıl etkili olayım ne olur bana yardım edin.
Yok baba şiddet uygulamıyor ama çocuga bazen yavaş da olsa vuruyor. Bana bağırır genelde kızdıgında.
Yavaş vuruyor diye yumuşatmaya çalışmayın yahu. Şiddet demeniz için ağzını, yüzünü mü kırması lazım ne lazım?Yok baba şiddet uygulamıyor ama çocuga bazen yavaş da olsa vuruyor. Bana bağırır genelde kızdıgında.
Çocıgu korudum bugün, ona vuramazsın karşına al konuş dedim. Çocuk beni dnlemiyor yetiştiremiyorum çocugumu diye anneliğime kızıyorsun ama senin vurman daha büyük yara açar dedim. Napaym çare bırakmıyor ileride serseri mi olsun dedi.çok büyük bir kavga ettik. Hatalı oldugunı kabul etmiyor.Çünkü babasincok baskıcı, şiddet de gösteriyor çocuğa. O da babası tarafından gördüğü psikolojik ve fiziksel şiddetin üzerindeki etkisini boyle çıkarıyor.
Sizde kocaniza tepki vereceğinize, çocuğunuzu koruyacağını oğlum benim sözümü dinlemiyor diye konu açıyorsunuz. Bunun sebebi de kocanizin oğlun seni dinlemiyor baskisi yine.
Üzüldüm çocuğa.
Bence ne olursa olsun vurmak kabul edilemez. Ama beni suçluyor aslnda ben eşimle baş edemediğim için açtım bu başlığı. Benim anneliğimi eleştiriyor bana kalsa tembel olacakmış bu çocukYavaş vuruyor diye yumuşatmaya çalışmayın yahu. Şiddet demeniz için ağzını, yüzünü mü kırması lazım ne lazım?
Çocuğuna vuruyor, bağırıyor, size de ayni şekilde. Siz bu ortamda sağlıklı yetişen bir çocuk mu istiyorsunuz? Sağlıklı değil pardon söz dinleyen çocuk.
Beni dinlese zaten her şeyi öğreteceğim ona yardımcı olacağım geliştirebileceğim. O ise inatlaşıyor ve kavgaya yol açıyor. Eşimde de oğlumuz tembel olacak ileride pişman olacağız diye korku varYavaş vuruyor diye yumuşatmaya çalışmayın yahu. Şiddet demeniz için ağzını, yüzünü mü kırması lazım ne lazım?
Çocuğuna vuruyor, bağırıyor, size de ayni şekilde. Siz bu ortamda sağlıklı yetişen bir çocuk mu istiyorsunuz? Sağlıklı değil pardon söz dinleyen çocuk.
Gerçekten y kuşağı için bu doğru. X kuşağı çocukları memnun etmeye çalışmıyordu, z kuşağı anne babaları memnun etmeye çalışmıyor. Biz ortada kalan garibanlar herkesi memnun etmeye çalışıyoruz.Tek bildigim eskiden anne babamizi
Memnun etmeye calisirdik, simdi ise cocuklarimizi
Kaynanalarin zalim oldugunda gelin oldum, gelinlerin zalim oldugunda kaynana oldumGerçekten y kuşağı için bu doğru. X kuşağı çocukları memnun etmeye çalışmıyordu, z kuşağı anne babaları memnun etmeye çalışmıyor. Biz ortada kalan garibanlar herkesi memnun etmeye çalışıyoruz.
Akşam akşam tontrikodan mükemmel tespitler.Kaynanalarin zalim oldugunda gelin oldum, gelinlerin zalim oldugunda kaynana oldumo hesap
Vallaha benim ödevimi annemler bilmezdi bile. Ben odamda hatta salonda sehpada yapardımGerçekten y kuşağı için bu doğru. X kuşağı çocukları memnun etmeye çalışmıyordu, z kuşağı anne babaları memnun etmeye çalışmıyor. Biz ortada kalan garibanlar herkesi memnun etmeye çalışıyoruz.
Sorun çocuğunuzda değil kocanızda işte.Çocıgu korudum bugün, ona vuramazsın karşına al konuş dedim. Çocuk beni dnlemiyor yetiştiremiyorum çocugumu diye anneliğime kızıyorsun ama senin vurman daha büyük yara açar dedim. Napaym çare bırakmıyor ileride serseri mi olsun dedi.çok büyük bir kavga ettik. Hatalı oldugunı kabul etmiyor.
Tecrube hepsiAkşam akşam tontrikodan mükemmel tespitler.
Eşim, çocugum saygı duymuyor diye bana saygı duymuyor. Ama bilmiyorum bu hissi çocuguma ben mi verdim. Her zaman eşim sert oldu, bana fazla sert geldi. Bazen ufak tefek vuruyor da.
Tekrar anasinin evine gitsin bence ogrenio gelsin..Eşime nasışl bazı şeyleri anlatabilirim?Eve kural kpyuyorum kendisi uymuyor. Çamaşırlarını sepete at diyorum mesela çok mu zor
Eşimin tersi pis. Yani mesela tabletini çöpe atarım derse gerçekten atacağını biliyor. Örneğim gezmeye götürmeyeceğim derse götrmez.ama ben ödevini yapmazsan gezmeye götürmeyeceğim dersem bana zorla kendini götürtüyor çnkü bıktırana kadar söylüyor huzur vermiyor.
Çocuk size bağrıldığında duysa bile korkar babasındanYok baba şiddet uygulamıyor ama çocuga bazen yavaş da olsa vuruyor. Bana bağırır genelde kızdıgında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?