- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.029
- 398
- 35
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
-
Aynen öyle. Başka çocukların haklarını gaspetmek ne zamandan beri takdir ediliyor? Bu arada bu yaptığını başka çocuklarda biliyor belki ama daha iyi niyetli oldukları için yapmıyorlar. Acilen psikologa götürün kızınızıçok mu zeka isteyen şeyler bunlar giriş kısıtlamak, hesap açmak adlarına ki buyuk ihtimalle hakaret falan paylaşıyordur orda da , 9 yaşında kötuluk olarak nitelendirilemez bu davranış çunku çocuk daha, ama yetişkin aklıyla yapılan şey bu kötuluk.
yetişkin birisi bunu yapsa kötu deriz,kötuluk zeka mı gerektiriyor? hayır sadece bu gibi kötuluklere ekstra kafa yormayı gerektiriyor, normal davranan bir insanın aklına gelen şeyler değil bunlar.
bunun övulduğunu de ilk defa gördum valla, waaaw falan diye.
çok ilginçsiniz.
evet psikolojik bir sorun bu. evet çok problemli bir davranış. ekstra zeka belirtisini nerde gördunuz bilmiyorum, sanki kuantum fiziği çözduğunden bahsetmiş.
o zaman sevmediği arkadaşlarına kötuluk yapan herkes aşırı zeki.
çocuğunuza uğraş bulmanız gerektiğinii duşunuyorum ben de ama Allahaşkına hiperaktif,aşırı zeki falan diye guzelleme yapılmasın durumuna.
psikologla göruşun ve çocuğunuzun empati yeteneğini geliştirmeyi deneyin.
Ben de aynı şeyi düşündüm kızım içinkonu sahibi elinden geleni yapmaya çalışıyor, durumun farkında kendisi de yılmış.
eğlenenlere zeki bulanlara diyecek söz bulamıyorum zaten.
benim kızım bunu yapsa çok ciddiyim ben de kendisinin şifrelerini değiştirirdim, sadece kendisine gösterdiğim kendi adıyla hesap açardım içinde benzer içerikler olan, kendi yaptıklarının tadına kendisi baksın bir de iyi oluyo muymuş. guzellikle çözulemiyor demek ki, kendisi arkadaşlarıne ne yapıyorsa ben de aynısını, katmerlisini ona yapardım. kötu biri olmaya doğru ilerlemesine asla izin vermezdim, ki konu sahibi de bu durumdan şikayetçi.
yetişkinlikte sosyopat olmaması için toplum kurallarına uymayı öğrenmesi lazım.
Aynen öyle. Başka çocukların haklarını gaspetmek ne zamandan beri takdir ediliyor? Bu arada bu yaptığını başka çocuklarda biliyor belki ama daha iyi niyetli oldukları için yapmıyorlar. Acilen psikologa götürün kızınızı
Evet. Allah'tan.yani...
doğru olanı yapmak psikiyatriye psikologa göturmek, öyle vavlayıp, vay seni kuçuk cadı nerden aklına geldi diyip kafasını okşamak değil.
bununla ben de eskiden öyleydim diye övunulmesi son gunlerde en şaşırdığım şey.
Allah tan konu sahibi farkında.
Hakkaten ya.Aynen öyle. Başka çocukların haklarını gaspetmek ne zamandan beri takdir ediliyor? Bu arada bu yaptığını başka çocuklarda biliyor belki ama daha iyi niyetli oldukları için yapmıyorlar. Acilen psikologa götürün kızınızı
Yazacaklarımı yanlış anlamayın, ne sizi, anneliğinizi ne çocuğunuzu yargılamak maksatlı yazmıyorum çünkü, lakin kızınızın gerek diğer okuldaki davranışları, ki polis çağırmaya kadar gittiğine ve siz de okul değiştirdiğinize göre, gerek yeni okulunda yaptıkları akran zorbalığına giriyor, akran zorbalığı denince akla yalnızca çocukların birbirini itip kakması, tehdit etmesi, şiddet uygulaması geliyor ama ergen psikolojisi uzmanları akran zorbalığını fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet ve sosyal şiddet olarak 4 kategoride değerlendiriyor.Akran zorbalığı değil.
Benim çocuğumun başına gelseydi de çok fazla tepki vermezdim. Sıkça tekrarlansaydı o zaman idareye bildirirdim
konuyu zibilyon kere yaşadığım için atlıyorum damdanben bu konu neden size getirildi bugün onu merak ettim
yani ben mi yanlış anladım
arkadaşının derse girişini kısıtlamış
eeee öğretmen ne yapmış
yani ilkokul çocuğunun muhatabı öğretmendir
arkadaş kısıtlanınca öğretmen de bunu öğrenince sınıfta ne yapmış
hiçbir şey demeden aman annesi sen konuş mu demiş
bu yeni tarz öğretmenlik özellikle özel okullarda yaygın
çocuğu sınıf içinde rencide etmeyelim veliye iletelim
tabii ki rencide etme ama uyar yapılan hatanın da bir yaptırımı olduğunu hissettir
hem hatayı yapan, hem mağdur olan, hem de diğer çocuklar fiilinin sonucunu fark etsin
olay yaşanıyor, mağdura biz onunla konuşuruz deniyor ama o herhangi bir şekilde anlaşıldığını ve kendisini rahatsız eden hareketinin sahibinin bu davranışının sorumluluğunu aldığını bilmiyor
çocukla ilgili sıkıntı aileye iletilip çöz deniyor ama zaten anne babanın elinde bu sıkıntıyı çözecek enstrüman yok bilgi birikimi de hemen uzmana gidin deniyor
bir de sınıfta geri kalan 18 kişi var
aman bir şey olmuyor, ne yaparsan yap yanına kalıyor hissine kapılıyor
mağdur olunca sesini çıkartmıyor, hareketi yapmak istediğinde de sorun olmaz deyip kısaca yaramazlık yapıyor
hangi programı kullanıyorlar bilmiyorum ama zoom da birisini attığınız zaman ya da kapıyı kilitlediğiniz zaman giremiyor
bu sene oğlumun okulunun rehber öğretmeni beni toplantıdan attı
böyle yazınca "nasıl olur" nidaları yükseliyor değil mi
okulda her sınıfın bir hesabı, bir de genel toplantılar için kullanılan hesap var
o bizimle toplantı için genel toplantı hesabını attı, şifresini vs verdi ve X saatte toplantı var dedi
toplantı saatine 5 dakika kala girdim sisteme ve o esnada okul idaresinin velilere kapalı toplantısı henüz bitmemiş
beni ve giren bir iki kişiyi moderatör çıkarttı
sonra o toplantıdakiler çıktı ve velileri almaya başladılar
ama sistemi kapatıp tekrar açmadıkları için ben aynı ID ile toplantıya giremedim
ben de telefondan bağlanıp katıldım toplantıya
bu ayrıntıyı bilmeyince "beni toplantıdan attı öğretmen" diye ertesi gün müdürün kapısına dayanabilirdim
yine bazen kapı kilitli kalabiliyor, öğretmenler yabancılar gelmesin diye kapıyı kilitliyor ama çocuğun interneti kopuyor yeniden bağlanamıyor vs
bunları ben veli olarak öğrendim, sizin öğretmeniniz de irdelemeli, kızınızı uyarmalı, üstüne de çözüm üretmeli, rehberlik servisleri de ilgilenmeli
tabii ki uzmana gidilebilir ama uzman o sınıfta değil
yani biraz hareketli bir çocuk, arkadaşlarına laf atmış, derste konuşmuş deyince uzmanın yapacağı bir şey olmuyor
ama okul rehber öğretmeni sınıf özelindeki tüm çocukları irdeleyip sebebini de ortaya koyarak iletirse uzmanla işbirliği de sağlanır
çok yazdım ama devam ediyorum
arkadaşımın oğlundan şikayet gelmiş vs vs
bugün yine canım sıkıldı dedi oğullarımız farklı farklı okullarda 3. sınıfa gidiyordu
ben de dedim ki ben neden canının sıkıldığını söyleyeyim, bugün genel sınavları vardı ve seninkini yine yaramazlık yaptı diye şikayet ettiler dedim
şok oldu
sınav olduğunu bir önceki görüşmemizde söylemişti oradan biliyordum
sınavlarda sıkılındığını da oğlumdan
sayıları unuttum ama 50 soruya 125 dakika gibi bir süre verip sınav oluyorlardı
eee yapan çocuk zaten o 50 soruyu 40 dakikada yapıyor kalan süre işkenceye dönüşüyor
arkadaşlar sınav olmaya devam ediyor
kontrol et, eee o da bitti
bu sefer otur otur kurtlanıyorlar vs vs
hatta bitirenler birbirine kaş göz yapıyor silgi falan atıyor zira çocuk ve sıkılıyor
onların olayda, kitaplıktan kitap alın demiş öğretmenleri
çocuk elini bir kitaba uzatmış
birisi onu ben okuyacaktım demiş
o da bana ne önce ben aldım sen de erken bitirseydin demiş
olay büyümüş
o kadar çok benzer örnek var ki
muhatap olacağınız kişi rehber öğretmen
alın randevu gidin önce siz derdinizi anlatın
yaşananlardan örnek verin
sonra rehberlik öğretmeni çocuğunuzun öğretmeni ve çocuğunuz ile de görüşsün nedir bu uyuşamamanın kaynağı, bunu bulsunlar
her çocuk bir tane
evet sıkıntıları olabilir ama o sıkıntının belirleneceği yer de yine o sınıfın içi zira sıkıntının gözlemleneceği yer orası
Sizi alınınızdan öpüyorum.konuyu zibilyon kere yaşadığım için atlıyorum damdan
Bu çocuklara bir şey yapamıyorsun, ben de uyarıyorum, dersten atıyorum, çocukla konuşuyorum ama ee bitti. Başka ne yapılabilir? Dersler zaten 30 dakikaya indi ve uzaktan, 4 tane böyle çocuğum var benim de ve uzaktan çözülebilecek çok bir şey yok. Bana özel de değil bu çocukların bu sıkıntıları hayat boyu kovalayacak onları.
Bir tanesi de benim oğlum, daha 26 aylık dün pedagog görüşmem vardı +çocuk gelişimci. Özetle bana bilişsel olarak ister yaşında olsun ister yaşından üstün veya geri olsun sosyal ve duygusal anlamda geri olduğunu söylediler. Bu çocuklar da muhtemelen öyle diye düşünüyorum bu da terapi ve pedagog harici çözülebilecek bir şey değil. Bak ben oğlumdaki enteresan bulduğum yanları "oo zeki çocuk ondan" diye geçiştiremiyorum ve daha 2 yaşında bunu kovalamaya başladım. Evet önünü kesmeyelim ama sırf sıkılıyor diye de arkadaşına silgi atmayıversin bir zahmet. Ben de hatırlıyorum özellikle Türkçe konusunda 10 dakika sürmezdi bir testi bitirmem. Kalan yarım saatte otur Allah otur. Kafamı koyar hayal kurardım, kitap falan okumak da yasaktı çünkü. Bİlemiyorum bu çocuklarda bence kendini oyalama, zor durumda çözüm bulabilme ve uygulamaya geçirme, empati yapma gibi yetenekler eksik (benimki de dahil). Sıkılıyorum o zaman arkadaşlarımı rahatsız edeyim diye bir şey kabul göremez.
Ben de atlıyorum koalina.konuyu zibilyon kere yaşadığım için atlıyorum damdan
Bu çocuklara bir şey yapamıyorsun, ben de uyarıyorum, dersten atıyorum, çocukla konuşuyorum ama ee bitti. Başka ne yapılabilir? Dersler zaten 30 dakikaya indi ve uzaktan, 4 tane böyle çocuğum var benim de ve uzaktan çözülebilecek çok bir şey yok. Bana özel de değil bu çocukların bu sıkıntıları hayat boyu kovalayacak onları.
Bir tanesi de benim oğlum, daha 26 aylık dün pedagog görüşmem vardı +çocuk gelişimci. Özetle bana bilişsel olarak ister yaşında olsun ister yaşından üstün veya geri olsun sosyal ve duygusal anlamda geri olduğunu söylediler. Bu çocuklar da muhtemelen öyle diye düşünüyorum bu da terapi ve pedagog harici çözülebilecek bir şey değil. Bak ben oğlumdaki enteresan bulduğum yanları "oo zeki çocuk ondan" diye geçiştiremiyorum ve daha 2 yaşında bunu kovalamaya başladım. Evet önünü kesmeyelim ama sırf sıkılıyor diye de arkadaşına silgi atmayıversin bir zahmet. Ben de hatırlıyorum özellikle Türkçe konusunda 10 dakika sürmezdi bir testi bitirmem. Kalan yarım saatte otur Allah otur. Kafamı koyar hayal kurardım, kitap falan okumak da yasaktı çünkü. Bİlemiyorum bu çocuklarda bence kendini oyalama, zor durumda çözüm bulabilme ve uygulamaya geçirme, empati yapma gibi yetenekler eksik (benimki de dahil). Sıkılıyorum o zaman arkadaşlarımı rahatsız edeyim diye bir şey kabul göremez.
Ben daha öğretemedim onu ama öğrenecek diye düşünüyorum.Ben de atlıyorum koalina.Sıkılmak dediğimiz şey hayat boyu olacak. Sürekli birileri birilerini eğlendirmek zorunda mı? Sıkılıyorsa sıkılacak. Bir zahmet sıkılmayı da öğrensin. Her şey eğlenceli olacak diye bir kural var ama biz mi bilmiyoruz? Sıkılırsa da kendini kontrol etmeyi öğrensin bir zahmet. Benim kızım da sıkılıyor evde. İkimizin de işi var gücü var. Kendini oyalamayı öğretiyorum daha bu yaştan.
Seninki de öğrenirBen daha öğretemedim onu ama öğrenecek diye düşünüyorum.
Ben de sıkılıyorum mesela, bazen kocama bir tokat atasım, diş fırçası ile klozeti temizleyesim geliyor ama yapmıyorum. Bu kıvama gelmeli bizim çocuklar da
. Bİlemiyorum bu çocuklarda bence kendini oyalama, zor durumda çözüm bulabilme ve uygulamaya geçirme, empati yapma gibi yetenekler eksik (benimki de dahil).
Sıkılıyorum o zaman arkadaşlarımı rahatsız edeyim diye bir şey kabul göremez.
Ben de atlıyorum koalina.Sıkılmak dediğimiz şey hayat boyu olacak. Sürekli birileri birilerini eğlendirmek zorunda mı? Sıkılıyorsa sıkılacak. Bir zahmet sıkılmayı da öğrensin. Her şey eğlenceli olacak diye bir kural var ama biz mi bilmiyoruz? Sıkılırsa da kendini kontrol etmeyi öğrensin bir zahmet. Benim kızım da sıkılıyor evde. İkimizin de işi var gücü var. Kendini oyalamayı öğretiyorum daha bu yaştan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?