Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğumu 2 saatte okuldan soğuttular:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Huyluveuykusuz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2017
36
19
3
48
Çok beğenerek kayıt olduğumuz kreşte, öncesinde bizden ayrılma ve güven konusunda en ufak sorun yaşamayan oğlumuz 2 saatlik oryantasyon sonucu okul lafını duyar duymaz 'olmaz, istemiyorum' demeye başladı. Daha önce başka bir kurumda oyun gurubuna devam ettiği için okul fikri hep güzeldi onun için ama şimdi ağlıyor, okul istemiyor. Sancaktepe'de oturuyoruz. Bu gibi sorunlar yaşamayacağımız, düzgün bir kreş önerebilirseniz çok sevinirim.

Bu durum son derece normal. Ayrıca sorun okuldan değil büyük ihtimalle çocuğunuzdan kaynaklanmıştır. Daha önce tam gün kreş deneyimi olan çocuklar bile yeni bir kreşte uyum sorunu yaşayabilir, annesinden ayrılmak istemeyebilir.. Ben sabırla devam ederdim.

Sancaktepede oturuyorum bende ama kizim tasdelende bir krese gidiyor cok memnunuz.Size uzak degilse adini ozelden yazarim. Hangi semtte krese verdiniz? Ne gibi bir sorun yasadiniz? Siz isinamadiniz gibi hissettim

"çocuğum"u okuldan "soğuttular".

Yaklaşımınız yanlış. Çocuğunuz her uyum sorunu yaşadığında karşı tarafı suçlayamazsınız. Değişikliklerle baş edebilmesi için çocuğu teşvik etmeniz gerekiyor. Okul değiştirmek çözüm değil. Hiçbir yetkin eğitim kurumu 2 saat içerisinde çocuğu okuldan soğutamaz. Olsa olsa çocuk alışmakta zorlanmıştır.

Son düzenleme:
Konu uzun; ilk görüşmede oğlumun uyumlu, meraklı, güven duyan(bizden kolayca ayrılıp pedagog hanımla oyuna giden) ince-kalin motor gelişimi harika, dil gelişimi yaşına göre önde olarak değerlendirilmesi, oryantasyon, kayıt, ücret bilgilerinin ayrıntılı olarak anlatılması bizi mutlu etti ve içimiz rahat ayrıldık oradan. İki gün sonra kayıt ve oryantasyona gittiğimizde odamızda görüşelim denip odada, sınıfta aglayanlar var, etkilenebilir, o gün de zaten sınıfa girerken tedirgin olmuştu ve bunun gibi birden değişen yeni yorumlarıyla çıktılar karşıma. Müdüre değişimin sebebini sorduğumda pedagogumuz degerlendirecek, uyum sağlayamazsa okula almayabilir diye cevapladı. İlk günkü bir saatte iyi gibiydi deyip ertesi gün de çağırdılar. İkinci günkü bir saatte sorun yaşadı, arkadaşıyla vuruştular dendi. Üçüncü gün ilk 10 dakikada başka okula götürün ya da anneanne - babaanne var mı bakacak gibi komik bir öneride bulunuldu.

çocuğun yaşıyla da ilgili, şu an aynı kreşe gidiyor, 2,5 yaşında oraya istemiyordu, 3,5 yaşında şimdi de istemiyor ama tepkğileri çok sert değil, daha uyumlu.çocuğun doğasına ters sekiz saat bir yerde kapalı olmak, sürekli denetim altında olmak, kuralların olması, sıkıcı, en iyi kreş de olsa çocuk için bu böyle.kreş ücretlerine bakın, fiyatı pahalı olanın yemesi içmesi, personeli ona göre iyidir, ayrıca okul müdürünün özgeçmişi önemli

çocuğun kreşe alışma süreci 2-3 günlük bişi değil, bazen 1-2 ay kadar sürebiliyor, çocuklar arası itişme kakışmalar da gittiğimiz bütün kreşlerde oldu.bunlar doğal ama anane kısmını anlayamadım

Ya Allah aşkına iki saat içerisinde ne yapacaklar çocuğa da okuldan soğuyacak
Ben de bir şey oldu sandım. Elle tutulur bir şey de anlatmamışsınız
Abartmışsınız kısaca

2.gün oğlumun gözünün altında küçük bir tırnak yırtığı diğer gözünün kenarındaysa yine küçük morluk vardı. Vuruştukları zamanki müdahalede eksiklik-yanlışlık olduğunu düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…