Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Çocuğumu 2 saatte okuldan soğuttular:(

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Ne garezleri var acaba çocuğuna, tüh terbiyesizler..
Çocuk okula gitmek istemez bazı dönemlerde ilkokulda bende istemiyordum ama uyumak istediğim için gitmiyordum eve geldiğimde annem işte olacağı için onu bırakmak istemiyordum.. kendinizi de sorgulayıp iyice sebebi araştırın bence

Sancaktepe'de mi sevdiği okul? Siz de memnun musunuz?
şu an oğlum biraz mızmız gidiyor ama müdüre iyi vizyon sahibi, istanbuldaki eğitimlere dahi gider, bişiler öğreniyor orada, ama yemek menüsü hoşuma gitmiyor mesela ama herşey de istediğimiz gibi olmuyor maalsef

Yukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.
ne olmuş olabilir ki?bizim ilk kreşe gitti ikinci gün arkadaşı kafasına vurmuş bişi demedik dördüncü gün gözünün altında hafif çzik vardı sanırım arkadaşı çizmiş oradan aldım mesela ve bir daha çocuğumu alın da demedim ama burada öyle bişi yok, çocukların tırnak kontorlü bile yapılıyor ve bu çok güzel bişi

Yukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.
çok fazla kafayı yormayın bence, çocuğunuz orada aşırı ağlamış, ve muhtemelen sınıftaki dğer çocuklar da ağlamış sebep bu, başka da bir sebep aramaya gerek yok

Benim oğlumun ikinci gün iki gözünün de etrafında vuruk ve çizik vardı. Ben ona da takılmadım ama belki de yanlış yaptım. Benim çocuğum vurdu oldu sonra.

Benim oğlumun ikinci gün iki gözünün de etrafında vuruk ve çizik vardı. Ben ona da takılmadım ama belki de yanlış yaptım. Benim çocuğum vurdu oldu sonra.
bir de sizin çocuğunuz gruba dönem ortasında katıldı diğer çocuklar eylülden beri oradalar ve diğer çocuklar aralarına kabul etmememiş olabilir ve belki öğretmen de fazla çabalamıştır.o zaö-man oradan aldığınız iyi olmuş, başka kreş bulun, çocuğun psikolojisi bozulur arkadaşları istemiyorsa arkadaşları tartaklıyorsa vermeyin oraya

ben ona takıldım hatta eşimle de kavga ettim, eşim olur böyle şeyler dedi, hem müdüreyi aradım hem öğretmeni, sonra da aıldık çocuğu oradan, bu sorgulanmayacak bişi değil

Bu uyum sürecinde çocuğu sınıfta görme imkaniniz oldu mu?Sınıf içi kamera sistemi varmiydi kurumda?

Ağlamamış, kavga etmiş. Pedagogla öğretmen de film gibi izlemiş heralde ki sonuç bu.
Anladım en başında kreşte ağlamış olarak anladım ben.Cocuklarin davranışını ilk etapta gözlemleyerek anlayabilirsiniz.Yani hemen müdahalede bulunduklarinda çocuğun ofkelendiginde hangi davranışlara başvurduğunu anlayamazsiniz.Sonra çocukların güvenliğini saglayip tekrar gözlemde bulunmuş pedagog .Öğretmen de eminim müdahale etmiştir ama çocuk gidip tekrar tekrar aynı davranışı yapmış olabilir.Ben çocuğu kabul etmeyen kurumda ısrarcı olunmasindan yana değilim.Cocuk kabul görmediğini hissedicek,öğretmen ve idare ile sürekli sürtüşme gerilim yasanicak .....dediğim gibi hayırlısı olsun

Çok normal bir durum bu. Oyun grubunda oyun oynayıp geliyor cok fazla kural yok. Kurallara uymaya başladiginda bütün cocuklar bunu yapiyor sizin kararli olup bu sureçi tamamlamasina yardımcı olmalisiniz cocugunuza

Çok normal bir durum bu. Oyun grubunda oyun oynayıp geliyor cok fazla kural yok. Kurallara uymaya başladiginda bütün cocuklar bunu yapiyor sizin kararli olup bu sureçi tamamlamasina yardımcı olmalisiniz cocugunuza
Kural olmaz olur mu; müzik ve sanat derslerine katıldık. 40 dakikalık derslerin belli bir akışı vardı, kullanılan müzik aleti ya da boyalar işi bitince kutusuna konulurdu, programa göre bazen ayakta bazen oturularak bazen masa başında işlenirdi konu. Sırayla öğrenilenler tekrar edilirdi. Sorun çıkaran, uymayanlar oluyordu elbette, çok normal yaşları kaç ki? Buna rağmen oğlum genelde uyumluydu.

Anaokulunda psikologluk yapmış biri olarak söylüyorum. 2 saatlik oyun grubuna katıldı sanirim. Yarim gun yada tam güne mi geçti.

Çocuğunuz çok hareketli ve baş edilmesi zor bir çocuk mu?
Sınıfta aşırı hareketli olunca uğraşması zor oluyor diye kabul etmemiş olabilirler.

İki yaş yuva için çok erken daha süt kyzusu.bizim için üç yaş doğruydu mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…