- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
- Konu Sahibi Huyluveuykusuz
-
şu an oğlum biraz mızmız gidiyor ama müdüre iyi vizyon sahibi, istanbuldaki eğitimlere dahi gider, bişiler öğreniyor orada, ama yemek menüsü hoşuma gitmiyor mesela ama herşey de istediğimiz gibi olmuyor maalsefSancaktepe'de mi sevdiği okul? Siz de memnun musunuz?
ne olmuş olabilir ki?bizim ilk kreşe gitti ikinci gün arkadaşı kafasına vurmuş bişi demedik dördüncü gün gözünün altında hafif çzik vardı sanırım arkadaşı çizmiş oradan aldım mesela ve bir daha çocuğumu alın da demedim ama burada öyle bişi yok, çocukların tırnak kontorlü bile yapılıyor ve bu çok güzel bişiYukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.
çok fazla kafayı yormayın bence, çocuğunuz orada aşırı ağlamış, ve muhtemelen sınıftaki dğer çocuklar da ağlamış sebep bu, başka da bir sebep aramaya gerek yokYukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.
Benim oğlumun ikinci gün iki gözünün de etrafında vuruk ve çizik vardı. Ben ona da takılmadım ama belki de yanlış yaptım. Benim çocuğum vurdu oldu sonra.ne olmuş olabilir ki?bizim ilk kreşe gitti ikinci gün arkadaşı kafasına vurmuş bişi demedik dördüncü gün gözünün altında hafif çzik vardı sanırım arkadaşı çizmiş oradan aldım mesela ve bir daha çocuğumu alın da demedim ama burada öyle bişi yok, çocukların tırnak kontorlü bile yapılıyor ve bu çok güzel bişi
Ağlamamış, kavga etmiş. Pedagogla öğretmen de film gibi izlemiş heralde ki sonuç bu.çok fazla kafayı yormayın bence, çocuğunuz orada aşırı ağlamış, ve muhtemelen sınıftaki dğer çocuklar da ağlamış sebep bu, başka da bir sebep aramaya gerek yok
bir de sizin çocuğunuz gruba dönem ortasında katıldı diğer çocuklar eylülden beri oradalar ve diğer çocuklar aralarına kabul etmememiş olabilir ve belki öğretmen de fazla çabalamıştır.o zaö-man oradan aldığınız iyi olmuş, başka kreş bulun, çocuğun psikolojisi bozulur arkadaşları istemiyorsa arkadaşları tartaklıyorsa vermeyin orayaBenim oğlumun ikinci gün iki gözünün de etrafında vuruk ve çizik vardı. Ben ona da takılmadım ama belki de yanlış yaptım. Benim çocuğum vurdu oldu sonra.
ben ona takıldım hatta eşimle de kavga ettim, eşim olur böyle şeyler dedi, hem müdüreyi aradım hem öğretmeni, sonra da aıldık çocuğu oradan, bu sorgulanmayacak bişi değilBenim oğlumun ikinci gün iki gözünün de etrafında vuruk ve çizik vardı. Ben ona da takılmadım ama belki de yanlış yaptım. Benim çocuğum vurdu oldu sonra.
Bu uyum sürecinde çocuğu sınıfta görme imkaniniz oldu mu?Sınıf içi kamera sistemi varmiydi kurumda?Yukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.
Anladım en başında kreşte ağlamış olarak anladım ben.Cocuklarin davranışını ilk etapta gözlemleyerek anlayabilirsiniz.Yani hemen müdahalede bulunduklarinda çocuğun ofkelendiginde hangi davranışlara başvurduğunu anlayamazsiniz.Sonra çocukların güvenliğini saglayip tekrar gözlemde bulunmuş pedagog .Öğretmen de eminim müdahale etmiştir ama çocuk gidip tekrar tekrar aynı davranışı yapmış olabilir.Ben çocuğu kabul etmeyen kurumda ısrarcı olunmasindan yana değilim.Cocuk kabul görmediğini hissedicek,öğretmen ve idare ile sürekli sürtüşme gerilim yasanicak .....dediğim gibi hayırlısı olsunAğlamamış, kavga etmiş. Pedagogla öğretmen de film gibi izlemiş heralde ki sonuç bu.
Kural olmaz olur mu; müzik ve sanat derslerine katıldık. 40 dakikalık derslerin belli bir akışı vardı, kullanılan müzik aleti ya da boyalar işi bitince kutusuna konulurdu, programa göre bazen ayakta bazen oturularak bazen masa başında işlenirdi konu. Sırayla öğrenilenler tekrar edilirdi. Sorun çıkaran, uymayanlar oluyordu elbette, çok normal yaşları kaç ki? Buna rağmen oğlum genelde uyumluydu.Çok normal bir durum bu. Oyun grubunda oyun oynayıp geliyor cok fazla kural yok. Kurallara uymaya başladiginda bütün cocuklar bunu yapiyor sizin kararli olup bu sureçi tamamlamasina yardımcı olmalisiniz cocugunuza
Anaokulunda psikologluk yapmış biri olarak söylüyorum. 2 saatlik oyun grubuna katıldı sanirim. Yarim gun yada tam güne mi geçti.Kural olmaz olur mu; müzik ve sanat derslerine katıldık. 40 dakikalık derslerin belli bir akışı vardı, kullanılan müzik aleti ya da boyalar işi bitince kutusuna konulurdu, programa göre bazen ayakta bazen oturularak bazen masa başında işlenirdi konu. Sırayla öğrenilenler tekrar edilirdi. Sorun çıkaran, uymayanlar oluyordu elbette, çok normal yaşları kaç ki? Buna rağmen oğlum genelde uyumluydu.
Konu uzun; ilk görüşmede oğlumun uyumlu, meraklı, güven duyan(bizden kolayca ayrılıp pedagog hanımla oyuna giden) ince-kalin motor gelişimi harika, dil gelişimi yaşına göre önde olarak değerlendirilmesi, oryantasyon, kayıt, ücret bilgilerinin ayrıntılı olarak anlatılması bizi mutlu etti ve içimiz rahat ayrıldık oradan. İki gün sonra kayıt ve oryantasyona gittiğimizde odamızda görüşelim denip odada, sınıfta aglayanlar var, etkilenebilir, o gün de zaten sınıfa girerken tedirgin olmuştu ve bunun gibi birden değişen yeni yorumlarıyla çıktılar karşıma. Müdüre değişimin sebebini sorduğumda pedagogumuz degerlendirecek, uyum sağlayamazsa okula almayabilir diye cevapladı. İlk günkü bir saatte iyi gibiydi deyip ertesi gün de çağırdılar. İkinci günkü bir saatte sorun yaşadı, arkadaşıyla vuruştular dendi. Üçüncü gün ilk 10 dakikada başka okula götürün ya da anneanne - babaanne var mı bakacak gibi komik bir öneride bulunuldu.
İki yaşında.
Maalesef biz sormadık izleyebiliyor muyuz diye. Bekleme salonunda ekran vardı ama kreşin reklamı dönüyordu.Bu uyum sürecinde çocuğu sınıfta görme imkaniniz oldu mu?Sınıf içi kamera sistemi varmiydi kurumda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?