- 26 Kasım 2017
- 36
- 19
- 3
- 48
- Konu Sahibi Huyluveuykusuz
-
Oyun grubuydu o, gymboree. Çok seviyorduk orayı ama hem uzak hem de kreş 4 yaştan itibarenYok daha önce devam ettiği bir yer vardı diye anlam ben
fiyatı ne kadar buranın merak ettim öğrenciyi kabul etmeme lüksleri var demekHiç itiraz ermedim, direk muhasebeye gidip dediklerini yaptım. Kayıt ve ilk oryantasyon günü gönül değiştirdiklerini hissettiğim için bunu bekliyorduk zaten eşimle. "Odada görüsme"den sonra eşime direk yazdım zaten "bunlar yan çiziyor gibi geldi bana" diye.
Okulumun Ana sınıfında cocugun davranış bozukluğunu farkettigimiz.,çocuk ruh sağlığı uzmanına yonlendirdigimiz bir veli aynı gün kaydını bilindik bir ozel okul öncesi kurumuna aldı.2 gün sonra ozel okul çocuğun kaydini sildi geri bize gönderdiler.Bir nevi senin cocugun nedeniyle 2 öğrenci kaybedecegime direk seni gönderirim diyorlarfiyatı ne kadar buranın merak ettim öğrenciyi kabul etmeme lüksleri var demek
İşte biz de bu yüzden pedagogu olan profosyonel müdahale ve yönlendirme yapabilecek bir yerle normalden çok yüksek fiyatı kabul edip başladık yolculuğa ama olmadı maalesef. Oğlan değişti. Hiç aşağı göndermemiş olmayı dilerdim. Ya da kriz yaşandıysa doğru müdahaleyle sorun çözücü bir yaklaşım sergilemelerini...Çocuk bireysel olarak iyi kazanımları olan ama ebeveyn gozetiminde olmadan akranları ile uzun süreli birlikte olmaya hazır olmayabilir.Daha buyuk yas grubunda bireysel çalışıldığında üstün zekalı olduğuna kanaat ettiğim ama sınıf içinde diğer çocukların sesine tahammül edemeyen ,öfkelenen hatta yıkıcı davranışlarda bulunan öğrencilerim oldu.
Canım ara kayıtta pek çok özel okul 2/3 günlük deneme süresi veriyor.Bu deneme süresinde çocuğun kendi okullarına uygun olmadığına kanaat ederlerse kesin kayıt almıyorlar.Hatta okul mudurleri arasinda iletisim varsa birbirlerini ariyorlar.
çocuk kreşi istememiş, sanırım ağlamış, kreş de ekstra çaba harcamamış vesonunda aynı şeyİyide başta ve başlıkta çocuğumu soğuttular yazdınız gitmek istemiyor dediniz
Sonra olayı farklı anlattınız
Sizi reddetmişler
O isim yapmamış okullar için geçerli.Devlet okulunda Pdr ciyim.Beni arayıp bilgi almak isteyen bile oldu,neden geliyor sizin okuldan bize diyeAa cidden mi? Ilk kez duydum boyle bir seyi, genelde okul pesinden kosar cocuklarin o yuzden garip geldi.
Başka kreş arıyoruz, görüşmelere gidiyoruz. Öğretmen oğlumu almak istediğinde sorun yaşıyoruz artık. Gitmek istemiyor.( görüşmeye gidildiğinde rehber öğretmen ya da psikolog çocuğa okulu gezdiriyor, çocuğu değerlendirmek istiyor, görüştüğümüz okullarda öyle oldu ve öncesinde hiç sorunsuz ayrılıyordu)İyide başta ve başlıkta çocuğumu soğuttular yazdınız gitmek istemiyor dediniz
Sonra olayı farklı anlattınız
Sizi reddetmişler
Canınız sıkılmış ama belki hayirlisi bile olmuştur.Cocuk o yaşta o kadar çok hasta oluyor ki ayda 8 kere gitsin diye tam ücret ödeyen arkadaşım oldu.Hasta olduğu gün cocugun evde kalmasını tavsiye ediyor çoğu yine başka bir çözüm buluyorsun mecburenİşte biz de bu yüzden pedagogu olan profosyonel müdahale ve yönlendirme yapabilecek bir yerle normalden çok yüksek fiyatı kabul edip başladık yolculuğa ama olmadı maalesef. Oğlan değişti. Hiç aşağı göndermemiş olmayı dilerdim. Ya da kriz yaşandıysa doğru müdahaleyle sorun çözücü bir yaklaşım sergilemelerini...
Sancaktepe'de mi sevdiği okul? Siz de memnun musunuz?kaç yaşında çocuğunuz
aynı şeyleri yaşadık ve bu sefer sevdi orayı, bence çocuk hazı değil sanki ama bu kötü birşey değil, hepsi hayatın içinden şeyler, herkes yaşıyor
O isim yapmamış okullar için geçerli.Devlet okulunda Pdr ciyim.Beni arayıp bilgi almak isteyen bile oldu,neden geliyor sizin okuldan bize diye
keşke normal okullar da öyle olsa. normal çocuklar yanında bir yığın sorunlu çocuk. küçük yaşta sorun az olur ama büyüyünce tehlikeliOkulumun Ana sınıfında cocugun davranış bozukluğunu farkettigimiz.,çocuk ruh sağlığı uzmanına yonlendirdigimiz bir veli aynı gün kaydını bilindik bir ozel okul öncesi kurumuna aldı.2 gün sonra ozel okul çocuğun kaydini sildi geri bize gönderdiler.Bir nevi senin cocugun nedeniyle 2 öğrenci kaybedecegime direk seni gönderirim diyorlar
Onlar için iyi benim için kötüiyiymiş aslında, böylece belli bir kaliteyi korumuş oluyorlar.
Onlar için iyi benim için kötü
Devlet okulunda olmuyor tabikeşke normal okullar da öyle olsa. normal çocuklar yanında bir yığın sorunlu çocuk. küçük yaşta sorun az olur ama büyüyünce tehlikeli
eskiden vardı öyle. zorunlu değildi. uyum sağlayamayan giderdi. eğitime devam etmek isteyen ederdi. cok kaliteliydi okullarDevlet okulunda olmuyor tabi
hayır, sanki o hani sizi reddeden kreş iyi gibi geldi, bir daha konuşurdum ben olsam, elit bir kreş sanki, bir daha konuşun, pedagogu falan da varmış, bizim gittiğimiz hiçbir kreşte pedagog görmedim ben...Sancaktepe'de mi sevdiği okul? Siz de memnun musunuz?
Yukarıda bahsettim; çocuk hakkındaki o çok iyi fikirler, çocukla iletişim olmadan geçen iki günde değişti. O iki günde ne oldu da aslında lar, belki ler denmeye başlandı bana? Asıl onu sorgulamam lazım.Okulumun Ana sınıfında cocugun davranış bozukluğunu farkettigimiz.,çocuk ruh sağlığı uzmanına yonlendirdigimiz bir veli aynı gün kaydını bilindik bir ozel okul öncesi kurumuna aldı.2 gün sonra ozel okul çocuğun kaydini sildi geri bize gönderdiler.Bir nevi senin cocugun nedeniyle 2 öğrenci kaybedecegime direk seni gönderirim diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?