Çocuğumu doğuma yanımda götürmeli miyim? Acil destek lazım kızlar

kahvelikaban

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
54
49
3
35
6.5 yaşında sizce benle doğuma gelmeli mi? Sezeryan olacağım nasıl geçer nasıl olur bilmiyorum onu doğurduğumda tır çarpmışa dönmüştüm saatlerce kendime gelememiştim. Doğum geldi çattı yarın sezereyanım var. Bu zamana kadar hep yanımızda olsun herşeyi hatırlasın istiyordum ama instagramda bir videoya denk geldim çocuk annesi ameliyata giderken çok şaşırıp şok oldu çok ağladı çok korktu. Annem hep başından beri çocuk sen ayaklanınca gelelim diyordu. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Kardeşine tepki falan oluşturur mu birde? Eşime videoyu attım o da kötü oldu bence sende bebekte akşama kadar toparlanınca eline bi hediye alıp kardeşine vermesi için getiririm dedi. Okulda var yarın ilk günü. Doğumda kolestazdan dolayı acil maalesef ertelenemiyor. Çok uzattım ama bana akıl verir misiniz çocuğum güzel hatırlasın istiyorum

O yaşta çocuklar, annesini serumla, cihazlarla, halsiz yatarken gördüğünde çok kaygılanabiliyor. Videoda gördüğün tepki aslında sık rastlanan bir şey.
Cünkü çocuk “anne ölüyor mu?” gibi düşünceler geliştirebilir.
  • Senin dediğin gibi bu, kardeşe karşı olumsuz duygulara da sebep olabilir (“kardeşim yüzünden annem kötü oldu” gibi).

1. Ona “kardeşine hoş geldin hediyesi götürürsen çok mutlu olur” diye bir görev verebilirsin → kendini önemli ve özel hisseder. Hastaneye gelirken “anne biraz yorgun olacak ama seni çok özledi” diye önceden hazırlayabilirsin → şok yaşamaz.
  2. İlk buluşmayı kısa ve sıcak tutabilirsin, çok kalabalık olmadan.
  3. Sen toparlanana kadar videolu görüşme de yapabilirsiniz, böylece çocuk merakını biraz giderir.

Şunları yazmak için yapay zekaya ihtiyaç yokmuş sanki ya

Teşekkür ederim kızlar ben hep yanımızda olmazsa üzülür diye kaygılanıyordum açıkçası çok üstünde durduğum bir konu değildi kardeşini aşırı heyecanla bekliyor karnımı öpüyor seviyor sürekli hayaller kuruyor şimdi işin bu yönünü görürse korkacağı aklıma gelmemişti en iyisi sonra gelsin o zaman doğumun yarın olacağını söylemedik henüz okuldan sonra süpriz olsun

Ne işi var çocuğun doğumda ? Kocasını doğuma alanlar da pişman.Şimdi bu antin kuntin işler çıktı bir de.

Arkadaşım normal yaşayın ya ,durup durup icat çıkarıyorsunuz.

Bence ertesi gün gelsin kardeşini görmeye,sen ayaklandığında ben öyle yapmıştım

Birakabileceginiz bir yakininiza birakin. Biraz toparlandiginizda getirsinler yaniniza sizi de bebegi de guzel hatirlasin. Ben oglumu babam ve esine birakmistim 2.nin sezeryandayken. Biraz topaninca hasteye beni gormeye geldiler sonra gene gittiler. 6 gun civari onlarla kaldi.

Niye gorsun israr ediyorsunuz ki küçücük cocuk hastahalerde rezil mi olsun Allah aşkına zaten görecek bebegi sizi neden o halde görüp cocuk korksun babasiyla gelirler sonradan

Ne işi var çocuğun doğumda ? Kocasını doğuma alanlar da pişman.Şimdi bu antin kuntin işler çıktı bir de.

Arkadaşım normal yaşayın ya ,durup durup icat çıkarıyorsunuz.
Iki dogumumdada kocam son saniyeye kadar yanimdaydi, bebekler disari ciktiginda da peslerinden gitmisti, ben pisman degilim, ortak cocugumuzu dogurdugum icin yasadigim aciyi gordu deneyimledi, o konuda erkekler olarak hep eksik olacaklarini idrak etti.

Bence boyle derslere ihtiyaclari var.

Annemi sezeryanlı gördüğümde bile anne gidip sarılamamıştım ben hemen hemen 8-9 yaşlarındaydım. Her çocuk aynı değil ama öyle serumlarla sizi görmesi olumlu bir çağrışımda bulunmayacaktır.

8 yaşımdayken annem sezaryen olduğunda tüm gün hastanedeydim.İsteyerek hastaneye gitmiştim.Ameliyat hariç her aşamada annemin yanındaydım.Benim için kardeşim olduğu için çok heyecanlı ve hayatımda ilk kez böyle bir ortam ve böyle işlemler gördüğüm için merak dolu bir gündü.Sadece akşam ben eve giderken annem hastanede kaldığı için çok ağladım ama kardeşime karşı bir tepki de oluşmadı.Bence çocuğunuzla konuşup onun ne istediğine,ne düşündüğüne dair plan yapın.Travma yaşamasından çok korkuyorsanız da onu da götürmek zorunda değilsiniz.Gelmese de olur.

Gelmesin.. benim kızım daha ufakti hastane yatağında beni götürken nasıl ağladı.. yikti ortaligi..ben daha çok ağladım.. onun o haline.. sezeryan bitti odada kucağıma atladi zaten ölü gibiyim bide kızıma sarılmaya çalıştım felan çok kötüydü.. sabah işe doğum akşam gelsin.. çok uzak kalmamış da olur...

Ben normal doğum yapmıştım, ertesi günü beni almaya hastaneye kızım gelmek istememiş. Beni kötü göreceğini sanmış. Sizin bir de öyle gerçekten kötü görünme ihtimaliniz varsa hiç götürmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…