Çocuğumu doğuma yanımda götürmeli miyim? Acil destek lazım kızlar

aminn çok sağol.
Ben doğumlarımı hep yüksek tansiyon sebebiyle acil oldum. Sabahtan giriyordum normali bekliyorduk akşama kadar ama tansiyonum yükselmeye devam ediyorsa sezeryan oluyordum.

Bir gün diğer evladınızı gormeden nasıl durdunuz

İnsanın evladı cok küçük olunca hep burnunda tütuyor, rahat edemiyor
O da 5 yaşındaydı,mecburiyet denen bir şey var bu arada nöbetli çalışıyordum iş sebebi ile 24 saat goremedigim yıllar geçti,hayat herkese aynı şekilde ilerlemiyor,bu arada 1 gün görmeden nasıl durdunuz çok dramatik bir yaklaşım değil mi..Bir gün babsiyla uyusun ne var bu çocuklara baba ile hatıralar da lazım

Doğum anına sokacağım sananlar olmuş normal odaya götürmekten bahsediyorum

Götürsem de tüm gün kalmayacaktı bebeği görüp annemle eve döneceklerdi ama vazgeçtim sonrasında akşam gelip görsün dönsün madem

Doğum anına sokacağım sananlar olmuş normal odaya götürmekten bahsediyorum
Bırakacak yeriniz yoksa goturebılırsınız
Ben gotureceğim açıkcası
Eşimle evde bırakıp doguma ablamla kaynanamla gitmem.

Ya da cocugu ablaya kaynanaya bırakıp eşimle doguma da gıtmem.

Benım şartlarım bunu gerektiriyor, ayrıca zaten boyle de olsun ıstıyorum

Çok şükür ananemiz var zaten eşimde bende nöbetli çalıştığımız için onunla büyüyoruz gözüm geride değil ben anılarımız birlikte olsun diye heveslenmiştim de etkilenip etkilenmeyeceğini kestiremedim

Tabiki götürmeyin

Götürmeyin. Hediyeyi de o kardeşine değilde kardeşi ona alsa daha güzel olur. Bana öyle yapmışlardı. Gerçi 'Ufacık bebek bana nasıl hediye almış olabilir?' diye aklım karışmıştı ama bende olsam aynısını yaparım Veya birbirlerine alabilirler karşılıklı.

Götürsem de tüm gün kalmayacaktı bebeği görüp annemle eve döneceklerdi ama vazgeçtim sonrasında akşam gelip görsün dönsün madem
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah Okula başlayacak olan çocuğunuza da iyi bir eğitim öğretim yılı dilerim

Doğru bir karar vermişsiniz, sizi ameliyathaneye girerken görecekti odaya alındığınızdaki halinizi görecekti, ilk doğumunuz zor geçmiş umarım 2. sezaryeniniz daha kolay geçer ama saatlerce kendinize gelemezseniz veya çocuğunuz odadayken ağrı acı çektiğinizi görürse çok üzülür, kardeşine tepki oluşturur mu demişsiniz sizi kendinizde değilken görürse ya da yüzünüzde acı ifadesi ağrı çektiğinize dair bir şey fark ederse, evet bence bu kardeşine karşı tepkiye neden olur, annesinin kardeşi yüzünden acı çektiğini düşünür ama kendinize gelip daha iyi olduğunuz bir anda sizi ve kardeşini görürse daha iyi olur.

Ben küçük oğlumu doğururken büyüğünü de yanımda götürdüm. 5.5 yaşındaydı. İstesem bırakabileceğim yerler vardı ama ben götürmeyi tercih ettim. Sezaryen oldum. Hastanede de eşim ve çocuklarımla birlikte kaldık. Olumsuz bir etkilenme de olmadı. Aksine oldukça heyecanlı ve mutlu bir gündü onun için. Hala daha en mutlu günüm diye bahseder.

Çocukların ziyaretçi olarak girmesi serbest mi artık? Eskiden sadece anne baba ziyareti için o da 5 dakika kadar bir süreyle kısıtlı izin veriliyordu, ebeveyn ziyaretleri dışındakilere götüremiyordunuz.

Bence götürmeyin her çocuk farklı tabiki ama bazı çocuk kaygısını içine atıyor dışardan sakin süreç geçiriyo gibi dururken özellikle, ben bunu çocuklarda çok gözlemledim kadın doğum servisinde çalışırken. En güzeli anne acil alınmıyorsa doğumdan önce anneyi görmesi sonra baba yada sevdiği biriyle eve geçmesi sonra akşam ziyarete gelmesi. Bu şekilde olunca çocuklarda daha mantıklı ilerleme oluyor kaygı olmuyor, diğer türlü beklerken anneme ne oluyor sorusu tamamen soru işareti hele anne halsiz serumlu bitik halde çıktıysa. Ben odada neşeli kardeşini kucaklamak isterken arkamdan anneme ne oldu neden kalkamıyor diyen çocuklar biliyorum, annem neden kalkamıyor, annem hasta mı oldu, kardeşim mi yaptı,hasta değilse neden annemin canını acıttınız vs gibi sorular hatırlıyorum
Sağlıkla kucağınıza alın, birde ilkokula başlıyosa hayatında iki değişim birden olacak bence kaygılanacağı durumları elemek en sağlıklısı, yinede anne olarak en iyisini siz bilirsiniz, iç güdülerinizi dinleyin derim

Ay gerçekten bu dramda ne saçma milletinki çocukta sağlıkçının, polisin vs değil sanki. Binlerce 24 çalışan anne var, böyle 2-3 çocuk büyüten ,yıllardır çalışanlar var. Sinir oluyorum böyle drama yapanlara

Bir arkadaşımla konuşuyoruz
Kurban bayramına az var
Kurbanı köyde çocuklarla kutlamayı düşünüyoruz dedi
Çocuklarla derken çocukların gözünün önünde mi keseceksin diye sordum
Evet dedi çocuklar 13 7 yaşlarında yanlış hatırlamıyorsam
Yapma bu ciddi travma yaratır yavrularda deyince
Aman sende ne abartırsın herşeyi
Biz bebekliğimizden bu yana buna şahidiz kardeşlerimizle dedi
E hiç hasar bırakmadı mı diye sorunca
Hepimiz normaliz dedi
Kadın pibolar ciddi anksiyetesi var
Ve normal !
Konu sahibi böyle durumlar doğanın bir parçası lakin insan bilinç geliştirmiş bir canlı hiç bişeyde olmayabilir ama ciddi hasarda bırakabilir diye düşünüyorum çocukta
Değmez

Çocukların ziyaretçi olarak girmesi serbest mi artık? Eskiden sadece anne baba ziyareti için o da 5 dakika kadar bir süreyle kısıtlı izin veriliyordu, ebeveyn ziyaretleri dışındakilere götüremiyordunuz.
Hastaneden hastaneye değişebiliyor kurallar ama hasta hakları açısından hastanın kendi çocuğuna müsaade edilmesi gibi bir yaklaşım vardı benim son çalıştığım dönemde. Ama girişte güvenlik yeterli denetimi yapmadığı için maalesef yeğen, torun konumunda olan çocuklar da giriyordu.

Güzel fikir ona da alsım eşim söyleyeyim

Böylesi daha makul olacak evet ben anne olarak vicdanen geride bırakmak istemediğim için anılarımıza ortak olsun istiyordum ama işin ağrı acı kısımlarını çok düşünmemişim akıl akıldan üstündür fikir almak için iyi ki açmışım ayladdır çok büyük hevesle bekliyor hayal kırıklığı yaşasın istemem

Çok değelerli yorumlar gerçekten teşekkür ederim çocuğum çook hassas ve sorgulayan bir çocuk eminim bana üzülür bir ara nasıl çıkacak kardeşim oradan canın acıyacak mı gibi sorularla epey sorgulamıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…