- 1 Ekim 2023
- 5.322
- 20.722
- 268
- Konu Sahibi kahvelikaban
-
aminn çok sağol.Merhaba donya
Tırnaklarına taş degmesın
Süreci şu kısımda tam olarak anlamadım
Mesela ben doguma gitsem sezaryen aksam, gece fılan olacaksa sabahtan mı yatış yapılıyor?
İlk dogumumda normal dogum dıye sabahtan gitmiştim çataldayken bazı olumsuzluklardan ötürü sezaryene dönüldü filan falan o yuzden planlı sezaryende nasıl oluyor bı sormak ıstedım
O da 5 yaşındaydı,mecburiyet denen bir şey var bu arada nöbetli çalışıyordum iş sebebi ile 24 saat goremedigim yıllar geçti,hayat herkese aynı şekilde ilerlemiyor,bu arada 1 gün görmeden nasıl durdunuz çok dramatik bir yaklaşım değil mi..Bir gün babsiyla uyusun ne var bu çocuklara baba ile hatıralar da lazımBir gün diğer evladınızı gormeden nasıl durdunuz
İnsanın evladı cok küçük olunca hep burnunda tütuyor, rahat edemiyor
Doğum anına sokacağım sananlar olmuş normal odaya götürmekten bahsediyorumSiz makarnayı bugun tereyagında cevırdım sade yaptım deseniz ' vay cocuguna neden travma yaşatıyorsun cocuk yok sanacak yokluk ıcınde sanacak, ayrıca ne üşengec Bi annesin' diye topa tutacak kitle hep var, yeter ki motive olmayın
Götürsem de tüm gün kalmayacaktı bebeği görüp annemle eve döneceklerdi ama vazgeçtim sonrasında akşam gelip görsün dönsün mademBen hemşire olarak hiç hoşlanmıyorum çocukların hastanede sefil edilmesinden. Ziyaret saatinde gelsin sizi kardeşiniz görsün yeterli. Hatta ziyaret saatinde siz daha yeni çıkmış olursanız sonraki ziyarette gelsin.
Bırakacak yeriniz yoksa goturebılırsınızDoğum anına sokacağım sananlar olmuş normal odaya götürmekten bahsediyorum
Çok şükür ananemiz varBırakacak yeriniz yoksa goturebılırsınız
Ben gotureceğim açıkcası
Eşimle evde bırakıp doguma ablamla kaynanamla gitmem.
Ya da cocugu ablaya kaynanaya bırakıp eşimle doguma da gıtmem.
Benım şartlarım bunu gerektiriyor, ayrıca zaten boyle de olsun ıstıyorum
Tabiki götürmeyin6.5 yaşında sizce benle doğuma gelmeli mi? Sezeryan olacağım nasıl geçer nasıl olur bilmiyorum onu doğurduğumda tır çarpmışa dönmüştüm saatlerce kendime gelememiştim. Doğum geldi çattı yarın sezereyanım var. Bu zamana kadar hep yanımızda olsun herşeyi hatırlasın istiyordum ama instagramda bir videoya denk geldim çocuk annesi ameliyata giderken çok şaşırıp şok oldu çok ağladı çok korktu. Annem hep başından beri çocuk sen ayaklanınca gelelim diyordu. Hiç bu açıdan düşünmemiştim. Kardeşine tepki falan oluşturur mu birde? Eşime videoyu attım o da kötü oldu bence sende bebekte akşama kadar toparlanınca eline bi hediye alıp kardeşine vermesi için getiririm dedi. Okulda var yarın ilk günü. Doğumda kolestazdan dolayı acil maalesef ertelenemiyor. Çok uzattım ama bana akıl verir misiniz çocuğum güzel hatırlasın istiyorum
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahGötürsem de tüm gün kalmayacaktı bebeği görüp annemle eve döneceklerdi ama vazgeçtim sonrasında akşam gelip görsün dönsün madem
Çocukların ziyaretçi olarak girmesi serbest mi artık? Eskiden sadece anne baba ziyareti için o da 5 dakika kadar bir süreyle kısıtlı izin veriliyordu, ebeveyn ziyaretleri dışındakilere götüremiyordunuz.Ben hemşire olarak hiç hoşlanmıyorum çocukların hastanede sefil edilmesinden. Ziyaret saatinde gelsin sizi kardeşiniz görsün yeterli. Hatta ziyaret saatinde siz daha yeni çıkmış olursanız sonraki ziyarette gelsin.
Bence götürmeyin her çocuk farklı tabiki ama bazı çocuk kaygısını içine atıyor dışardan sakin süreç geçiriyo gibi dururken özellikle, ben bunu çocuklarda çok gözlemledim kadın doğum servisinde çalışırken. En güzeli anne acil alınmıyorsa doğumdan önce anneyi görmesi sonra baba yada sevdiği biriyle eve geçmesi sonra akşam ziyarete gelmesi. Bu şekilde olunca çocuklarda daha mantıklı ilerleme oluyor kaygı olmuyor, diğer türlü beklerken anneme ne oluyor sorusu tamamen soru işareti hele anne halsiz serumlu bitik halde çıktıysa. Ben odada neşeli kardeşini kucaklamak isterken arkamdan anneme ne oldu neden kalkamıyor diyen çocuklar biliyorum, annem neden kalkamıyor, annem hasta mı oldu, kardeşim mi yaptı,hasta değilse neden annemin canını acıttınız vs gibi sorular hatırlıyorumÇok şükür ananemiz varzaten eşimde bende nöbetli çalıştığımız için onunla büyüyoruz gözüm geride değil ben anılarımız birlikte olsun diye heveslenmiştim de etkilenip etkilenmeyeceğini kestiremedim
Ay gerçekten bu dramda ne saçma milletinki çocukta sağlıkçının, polisin vs değil sanki. Binlerce 24 çalışan anne var, böyle 2-3 çocuk büyüten ,yıllardır çalışanlar var. Sinir oluyorum böyle drama yapanlaraO da 5 yaşındaydı,mecburiyet denen bir şey var bu arada nöbetli çalışıyordum iş sebebi ile 24 saat goremedigim yıllar geçti,hayat herkese aynı şekilde ilerlemiyor,bu arada 1 gün görmeden nasıl durdunuz çok dramatik bir yaklaşım değil mi..Bir gün babsiyla uyusun ne var bu çocuklara baba ile hatıralar da lazım
Hastaneden hastaneye değişebiliyor kurallar ama hasta hakları açısından hastanın kendi çocuğuna müsaade edilmesi gibi bir yaklaşım vardı benim son çalıştığım dönemde. Ama girişte güvenlik yeterli denetimi yapmadığı için maalesef yeğen, torun konumunda olan çocuklar da giriyordu.Çocukların ziyaretçi olarak girmesi serbest mi artık? Eskiden sadece anne baba ziyareti için o da 5 dakika kadar bir süreyle kısıtlı izin veriliyordu, ebeveyn ziyaretleri dışındakilere götüremiyordunuz.
Ya gerçekten doğuma veya ameliyata sokacağımız nasıl algılandı kiDellendiniz sanırım ufacık çocugun hastanede, hele ki ameliyatta ne işi var
Güzel fikir ona da alsım eşim söyleyeyimGötürmeyin. Hediyeyi de o kardeşine değilde kardeşi ona alsa daha güzel olur. Bana öyle yapmışlardı. Gerçi 'Ufacık bebek bana nasıl hediye almış olabilir?' diye aklım karışmıştı ama bende olsam aynısını yaparımVeya birbirlerine alabilirler karşılıklı.
Böylesi daha makul olacak evet ben anne olarak vicdanen geride bırakmak istemediğim için anılarımıza ortak olsun istiyordum ama işin ağrı acı kısımlarını çok düşünmemişim akıl akıldan üstündür fikir almak için iyi ki açmışımBebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallahOkula başlayacak olan çocuğunuza da iyi bir eğitim öğretim yılı dilerim
Doğru bir karar vermişsiniz, sizi ameliyathaneye girerken görecekti odaya alındığınızdaki halinizi görecekti, ilk doğumunuz zor geçmiş umarım 2. sezaryeniniz daha kolay geçer ama saatlerce kendinize gelemezseniz veya çocuğunuz odadayken ağrı acı çektiğinizi görürse çok üzülür, kardeşine tepki oluşturur mu demişsiniz sizi kendinizde değilken görürse ya da yüzünüzde acı ifadesi ağrı çektiğinize dair bir şey fark ederse, evet bence bu kardeşine karşı tepkiye neden olur, annesinin kardeşi yüzünden acı çektiğini düşünür ama kendinize gelip daha iyi olduğunuz bir anda sizi ve kardeşini görürse daha iyi olur.
Çok değelerli yorumlar gerçekten teşekkür ederimBence götürmeyin her çocuk farklı tabiki ama bazı çocuk kaygısını içine atıyor dışardan sakin süreç geçiriyo gibi dururken özellikle, ben bunu çocuklarda çok gözlemledim kadın doğum servisinde çalışırken. En güzeli anne acil alınmıyorsa doğumdan önce anneyi görmesi sonra baba yada sevdiği biriyle eve geçmesi sonra akşam ziyarete gelmesi. Bu şekilde olunca çocuklarda daha mantıklı ilerleme oluyor kaygı olmuyor, diğer türlü beklerken anneme ne oluyor sorusu tamamen soru işareti hele anne halsiz serumlu bitik halde çıktıysa. Ben odada neşeli kardeşini kucaklamak isterken arkamdan anneme ne oldu neden kalkamıyor diyen çocuklar biliyorum, annem neden kalkamıyor, annem hasta mı oldu, kardeşim mi yaptı,hasta değilse neden annemin canını acıttınız vs gibi sorular hatırlıyorum
Sağlıkla kucağınıza alın, birde ilkokula başlıyosa hayatında iki değişim birden olacak bence kaygılanacağı durumları elemek en sağlıklısı, yinede anne olarak en iyisini siz bilirsiniz, iç güdülerinizi dinleyin derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?