Çocuğumu doğuma yanımda götürmeli miyim? Acil destek lazım kızlar

Haklısınız bende küçükken kurban kesilirken görmüş çok etkilenmiştim bazen ebevynler çocuk nasılsa unutur diyor sanırım dikkat etmek lazım

Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Vicdan yapmanıza gerek yok, keyfi bir sebeple bırakmıyorsunuz yavrunuzu, ki çocuktan çocuğa değişiyordur mutlaka ama hastane psikolojisi diye bir şeyde var, sizi doğum sonrası görecek ama daha önce tecrübe ettiniz biliyorsunuz ağrı oluyor ayılma süresi uzayabiliyor, biz belli etmiyoruz sanıyoruz ama çocuklar yüzümüzden anlıyor ağrımızı acımızı, hem sizin için çok üzülür hem bebeği bu acının sebebi gibi görebilir hem de Allah göstermesin tüm evlatlar sağlıkla büyüsün ama kendisinin bir sağlık sorunu olsa ameliyatlık bir durum vs hastane acı duyulan yer gibi kalabilir aklında.

30 yıl öncesine göre sezaryen yöntemleri değişmiştir belki ama mesela 30 yıl önce kızımı sezaryenle doğurduğumda başka bir çocuğum daha olsa hastaneye götürmezdim çünkü doğumdan çıktığımda sonda ve serum takılıydı ve gün boyunca serumla sondayla kaldım, çocuğum için ürkütücü olabilirdi o halim.

Yarın çifte heyecan yaşasın hem okullar açılıyor okuluna gidip onun heyecanı hem de annesiyle kardeşini görme heyecanı, sizi toparlandıktan sonra görmek daha iyi gelecektir

Cocugun dogumda isi yok. Cocuklar bizim gibi dusunmuyor. Kafasi karisir, korkar. Oglumun kuzeni acil apandisit ameliyati oldu. Benimkinin ilk tepkisi bana da olur mu, anne anlatma anlatma oldu. Bunun da anisi olmayiversin cocugunuzda.

Evet belden uyuşacağı için tüm gün ayağa da kalkamayacağım bende. Annelik çok değişik bir duygu değil mi ne yapsak bir diğer seçenek akılda soru işareti olarak kalıyor. Herşey onların iyiliği için aslında

Benim bir iki arkadaşım çocuğunu da götürdü hastaneye, gece yanında kalan da oldu hatta. Onun için suit oda gerekiyor. Normal bir odada çok mantıksız, çocuk içim gereksiz bir durum.
Siz doğum anlarında orada olmasını istiyor

Cocugun dogumda isi yok. Cocuklar bizim gibi dusunmuyor. Kafasi karisir, korkar. Oglumun kuzeni acil apandisit ameliyati oldu. Benimkinin ilk tepkisi bana da olur mu, anne anlatma anlatma oldu. Bunun da anisi olmayiversin cocugunuzda.
Yargılamadan, azarlamadan da anlardım ben ya onu da ben doğurdum büyüttüm neden çocuğuma bilerek zarar verecek birşey yapayım. Öyle birşey olsa gelip konu açmazdım. Bazı yorumlar kırıcı oldu

Aya sakın götürme ya, daha 20 gün önce sezaryen oldum benim kızım da 6.5 yaşında biliyorum ki korkar ve etkilenir, o yüzden akşam ben ayaklanip üstümü giyince geldi, o ameliyat sonrası sancilarimda annem ve eşim yanımdaydı onlar bile beni gördükçe kötü oldular, kizimin beni o şekilde görmesini hayal bile edemiyorum

Yargılamadan, azarlamadan da anlardım ben ya onu da ben doğurdum büyüttüm neden çocuğuma bilerek zarar verecek birşey yapayım. Öyle birşey olsa gelip konu açmazdım. Bazı yorumlar kırıcı oldu
Ben azarlamadim sizi.

Bana o gün kızımın fotosunu attılar evden o kadar ağlamıştım ki gitmiş benim yatağıma yatmıştı ama yanımda götürsem çok etkilenirdi biliyorum, o yüzden akşam esim getirdi onu çiçek almışlar, kendisi evde kardeşi için hoşgeldin balonları hazırlamış heyecanla gelmişti

Ah en güzeli böyle olması o zaman

büyük çocuğunu normal doğuma yanına sokan bir arkadaşım var. çocuk bizzat kardeşinin çıktığı ana falan şahit oldu öyle. iyi ki de götürmüşüm der hep arkadaşım. normal doğum yapmış biri olarak asla anlayamadığım bir durum bu. benim de oğlum var. ola ki 2.yi yaparsam asla oğlumu almam. değil doğum anına şahit olmak, anca ertesi gün hastaneden çıkmadan, az biraz toparlamışken gelebilr.

Siz biraz daha kendinize gelip iyi hissettiğinizde kutlama yaparken gelse daha iyi olmazmi sanki .Bu arada hayırlısı ile kucağınıza almayı nasip etsin Allah .

Öyle tabii bazen onların iyiliği için vicdanen değil de mantıklı olanı düşünmek zorundayız.
Hep olumsuzlukları mı yazacaksınız diyeceksiniz ama Allah korusun kimse sağlığıyla evladıyla sınanmasın Allah herkesin yavrusuna uzun ömürler versin ama hastanede olunca her şeye şahit olabiliyorsunuz maalesef, doğum servisinde de kayıplar yaşanabiliyor ailelerin acısı ağlama sesleri, çocukların algısı daha açık oluyor siz korumaya dikkat etmeye çalışsanız da görüp şahit olabiliyor.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın, ikisine de Allah uzun ömürler versin

Kardesi dogdugunda büyük kızim okula gidiyordu.Aksamüstü babaannesi aldi getirdi.Gördü ,kucakladi ,sevdi.Sonra anneme gitti.Sabah telefon edip kardesim büyüdü mü diye sordu hic unutmam.Ben birakacak yeriniz yok sandim.Yetiskinler icin bile hastane kapısi beklemek yeterince zorken,cocugunuza bunu yasatmayin.Travmatik bir kardes dogum anısinı sırtlanmasina gerek yok.Onun yeri okul yarin.

Büyük insanlar bile etkilenebiliyor çocuğu niye doğuma sokmuş ki?
Doğum yaptığımda ki o zaman eşlerin doğuma girmesi yoktu izin vermiyorlardı, eşim çok istedi ama giremedi, belki de böyle olması iyi oldu çünkü doğum sonrası aslında belki de olmaması gereken bir şey ama ameliyathaneyi temizleyen hizmetliler eşimi içeri almış terliklerim orada mı kalmış nedir tam hatırlamıyorum olayı, kanları görünce çok üzülmüş doğumda neler yaşadın sen diye ağlamıştı.

Ben sizi anlıyorum ilk doğumda arkada kalan bi çocuk olmadığı için kadın için daha kolay fakat diğer doğumlarda bebek bekleyen heyecanlı bir kadından ziyade tekrar anne olacak ve zaten anne olan bi kadın giriyor, bu iki kadın çok farklı. Çocuğunuzu doğum öncesi mutlaka görün, odanızıda görsün, akşam görüşürüz diyin zaten akşama mecburen ayaklancaksınız bol yürümeniz gerekecek, en azından kıyafetiniz normal olacak biraz çeki düzen verirsiniz üstünüze çocukta bunu normal olarak anılarına kayıt eder hatta çocuğunuz 6,5 yaşında olduğu için ona yarın kardeşinle eve gelicez ya ona evimizi tanıtabilirsin odanı gösterebilirsin vs gibi tatlı görevler verirseniz bunu heyecanla bekler, evdeykende üzgün hissetmez.
Ben mutlaka ziyaret olması gerektiğini düşünüyorum öncesi ve sonrası sadece ilk kalkış sondanın çekildiği hissiz olduğunuz zamanda görmese yeter, sonuçta bitik olunuyor yani bazı kadınlar ilk kalktığında bayılcak gibi oluyor çocuğun ödü kopar yanında olsa, yada hemşireler zırt pırt giricek kanama kontrolü emzirme vs çocuğu dışarı çıkartsan bi türlü çıkartmasan bi türlü

Benim eşim girdi doğumuma. Kasılmalarımın başladığı andan oğlumun doğduğu ana kadar sürekli yanımdaydı. Ben böyle fotoğraflardaki gibi bebeğimizi romantik romantik kucağımıza alacağımızı, eşimin ben sancı çekerken elimi tutup destek olacağını filan hayal ediyordum. Dr muz da destekliyordu böyle şeyleri. Lakin en net hatırladığım an dr a beni sezaryene al diye yalvarıp ağlayışlarım, eşimin sakinleştirmeye çalışırken ona sen sus be deyişlerim, ıkınırken bilmemmkaç kez herkesin ortasında büyük tuvaletimi yapışım… o ortamda bir çocuğu hayal edemiyorum

Aman çok da matah bir iş yapmışsın gibi övünmüşsün, anons edeydin hastanede ; işi olmayan seyre gelirdi.

Ben direkt sezaryen oldum girse de yapabileceği bir şey yoktu zaten, 90’lı yıllarda epidural anestezi de yoktu dümdüz uyutulacaktım ama yine de o anda yanımda olmak istemişti olmadı.
Baygın olduğumdan benden yana bir şey yaşanmazdı da doktorla eşim arasında neler olurdu kestiremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…