- 30 Kasım 2024
- 54
- 49
- 3
- 35
- Konu Sahibi kahvelikaban
-
Haklısınız bende küçükken kurban kesilirken görmüş çok etkilenmiştim bazen ebevynler çocuk nasılsa unutur diyor sanırım dikkat etmek lazımBir arkadaşımla konuşuyoruz
Kurban bayramına az var
Kurbanı köyde çocuklarla kutlamayı düşünüyoruz dedi
Çocuklarla derken çocukların gözünün önünde mi keseceksin diye sordum
Evet dedi çocuklar 13 7 yaşlarında yanlış hatırlamıyorsam
Yapma bu ciddi travma yaratır yavrularda deyince
Aman sende ne abartırsın herşeyi
Biz bebekliğimizden bu yana buna şahidiz kardeşlerimizle dedi
E hiç hasar bırakmadı mı diye sorunca
Hepimiz normaliz dedi
Kadın pibolar ciddi anksiyetesi var
Ve normal !
Konu sahibi böyle durumlar doğanın bir parçası lakin insan bilinç geliştirmiş bir canlı hiç bişeyde olmayabilir ama ciddi hasarda bırakabilir diye düşünüyorum çocukta
Değmez
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederimHastaneden hastaneye değişebiliyor kurallar ama hasta hakları açısından hastanın kendi çocuğuna müsaade edilmesi gibi bir yaklaşım vardı benim son çalıştığım dönemde. Ama girişte güvenlik yeterli denetimi yapmadığı için maalesef yeğen, torun konumunda olan çocuklar da giriyordu.
Vicdan yapmanıza gerek yok, keyfi bir sebeple bırakmıyorsunuz yavrunuzu, ki çocuktan çocuğa değişiyordur mutlaka ama hastane psikolojisi diye bir şeyde var, sizi doğum sonrası görecek ama daha önce tecrübe ettiniz biliyorsunuz ağrı oluyor ayılma süresi uzayabiliyor, biz belli etmiyoruz sanıyoruz ama çocuklar yüzümüzden anlıyor ağrımızı acımızı, hem sizin için çok üzülür hem bebeği bu acının sebebi gibi görebilir hem de Allah göstermesin tüm evlatlar sağlıkla büyüsün ama kendisinin bir sağlık sorunu olsa ameliyatlık bir durum vs hastane acı duyulan yer gibi kalabilir aklında.Böylesi daha makul olacak evet ben anne olarak vicdanen geride bırakmak istemediğim için anılarımıza ortak olsun istiyordum ama işin ağrı acı kısımlarını çok düşünmemişim akıl akıldan üstündür fikir almak için iyi ki açmışımayladdır çok büyük hevesle bekliyor hayal kırıklığı yaşasın istemem
Evet belden uyuşacağı için tüm gün ayağa da kalkamayacağım bende. Annelik çok değişik bir duygu değil mi ne yapsak bir diğer seçenek akılda soru işareti olarak kalıyor. Herşey onların iyiliği için aslındaBilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim
Vicdan yapmanıza gerek yok, keyfi bir sebeple bırakmıyorsunuz yavrunuzu, ki çocuktan çocuğa değişiyordur mutlaka ama hastane psikolojisi diye bir şeyde var, sizi doğum sonrası görecek ama daha önce tecrübe ettiniz biliyorsunuz ağrı oluyor ayılma süresi uzayabiliyor, biz belli etmiyoruz sanıyoruz ama çocuklar yüzümüzden anlıyor ağrımızı acımızı, hem sizin için çok üzülür hem bebeği bu acının sebebi gibi görebilir hem de Allah göstermesin tüm evlatlar sağlıkla büyüsün ama kendisinin bir sağlık sorunu olsa ameliyatlık bir durum vs hastane acı duyulan yer gibi kalabilir aklında.
30 yıl öncesine göre sezaryen yöntemleri değişmiştir belki ama mesela 30 yıl önce kızımı sezaryenle doğurduğumda başka bir çocuğum daha olsa hastaneye götürmezdim çünkü doğumdan çıktığımda sonda ve serum takılıydı ve gün boyunca serumla sondayla kaldım, çocuğum için ürkütücü olabilirdi o halim.
Yarın çifte heyecan yaşasın hem okullar açılıyor okuluna gidip onun heyecanı hem de annesiyle kardeşini görme heyecanı, sizi toparlandıktan sonra görmek daha iyi gelecektir
Yargılamadan, azarlamadan da anlardım ben ya onu da ben doğurdum büyüttüm neden çocuğuma bilerek zarar verecek birşey yapayım. Öyle birşey olsa gelip konu açmazdım. Bazı yorumlar kırıcı olduCocugun dogumda isi yok. Cocuklar bizim gibi dusunmuyor. Kafasi karisir, korkar. Oglumun kuzeni acil apandisit ameliyati oldu. Benimkinin ilk tepkisi bana da olur mu, anne anlatma anlatma oldu. Bunun da anisi olmayiversin cocugunuzda.
Ben azarlamadim sizi.Yargılamadan, azarlamadan da anlardım ben ya onu da ben doğurdum büyüttüm neden çocuğuma bilerek zarar verecek birşey yapayım. Öyle birşey olsa gelip konu açmazdım. Bazı yorumlar kırıcı oldu
Bana o gün kızımın fotosunu attılar evden o kadar ağlamıştım kiEvet belden uyuşacağı için tüm gün ayağa da kalkamayacağım bende. Annelik çok değişik bir duygu değil mi ne yapsak bir diğer seçenek akılda soru işareti olarak kalıyor. Herşey onların iyiliği için aslında
Ah en güzeli böyle olması o zamanBana o gün kızımın fotosunu attılar evden o kadar ağlamıştım kigitmiş benim yatağıma yatmıştı ama yanımda götürsem çok etkilenirdi biliyorum, o yüzden akşam esim getirdi onu çiçek almışlar, kendisi evde kardeşi için hoşgeldin balonları hazırlamış heyecanla gelmişti
Öyle tabiiEvet belden uyuşacağı için tüm gün ayağa da kalkamayacağım bende. Annelik çok değişik bir duygu değil mi ne yapsak bir diğer seçenek akılda soru işareti olarak kalıyor. Herşey onların iyiliği için aslında
Büyük insanlar bile etkilenebiliyor çocuğu niye doğuma sokmuş ki?büyük çocuğunu normal doğuma yanına sokan bir arkadaşım var. çocuk bizzat kardeşinin çıktığı ana falan şahit oldu öyle. iyi ki de götürmüşüm der hep arkadaşım. normal doğum yapmış biri olarak asla anlayamadığım bir durum bu. benim de oğlum var. ola ki 2.yi yaparsam asla oğlumu almam. değil doğum anına şahit olmak, anca ertesi gün hastaneden çıkmadan, az biraz toparlamışken gelebilr.
Ben sizi anlıyorum ilk doğumda arkada kalan bi çocuk olmadığı için kadın için daha kolay fakat diğer doğumlarda bebek bekleyen heyecanlı bir kadından ziyade tekrar anne olacak ve zaten anne olan bi kadın giriyor, bu iki kadın çok farklı. Çocuğunuzu doğum öncesi mutlaka görün, odanızıda görsün, akşam görüşürüz diyin zaten akşama mecburen ayaklancaksınız bol yürümeniz gerekecek, en azından kıyafetiniz normal olacak biraz çeki düzen verirsiniz üstünüze çocukta bunu normal olarak anılarına kayıt ederÇok değelerli yorumlar gerçekten teşekkür ederimçocuğum çook hassas ve sorgulayan bir çocuk eminim bana üzülür bir ara nasıl çıkacak kardeşim oradan canın acıyacak mı gibi sorularla epey sorgulamıştı
Benim eşim girdi doğumuma. Kasılmalarımın başladığı andan oğlumun doğduğu ana kadar sürekli yanımdaydı. Ben böyle fotoğraflardaki gibi bebeğimizi romantik romantik kucağımıza alacağımızı, eşimin ben sancı çekerken elimi tutup destek olacağını filan hayal ediyordum. Dr muz da destekliyordu böyle şeyleri. Lakin en net hatırladığım an dr a beni sezaryene al diye yalvarıp ağlayışlarım, eşimin sakinleştirmeye çalışırken ona sen sus be deyişlerim, ıkınırken bilmemmkaç kez herkesin ortasında büyük tuvaletimi yapışım… o ortamda bir çocuğu hayal edemiyorumBüyük insanlar bile etkilenebiliyor çocuğu niye doğuma sokmuş ki?
Doğum yaptığımda ki o zaman eşlerin doğuma girmesi yoktu izin vermiyorlardı, eşim çok istedi ama giremedi, belki de böyle olması iyi oldu çünkü doğum sonrası aslında belki de olmaması gereken bir şey ama ameliyathaneyi temizleyen hizmetliler eşimi içeri almış terliklerim orada mı kalmış nedir tam hatırlamıyorum olayı, kanları görünce çok üzülmüş doğumda neler yaşadın sen diye ağlamıştı.
Aman çok da matah bir iş yapmışsın gibi övünmüşsün, anons edeydin hastanede ; işi olmayan seyre gelirdi.Benim doğumuma eşim girdi antin kuntin değil sancımı çekerken de eşim babam kardeşim annem halam yanımdaydı normal doğurdum nesi tuhaf ve icat yalnız olmaktansa yanımda destek hissettim doktor ıkın derken yanımda yüzümü öpüp elimi tutuyordu sıfır pişmanlık duyuyorum çocuğun işi yok evet
Benim eşim girdi doğumuma. Kasılmalarımın başladığı andan oğlumun doğduğu ana kadar sürekli yanımdaydı. Ben böyle fotoğraflardaki gibi bebeğimizi romantik romantik kucağımıza alacağımızı, eşimin ben sancı çekerken elimi tutup destek olacağını filan hayal ediyordum. Dr muz da destekliyordu böyle şeyleri. Lakin en net hatırladığım an dr a beni sezaryene al diye yalvarıp ağlayışlarım, eşimin sakinleştirmeye çalışırken ona sen sus be deyişlerim, ıkınırken bilmemmkaç kez herkesin ortasında büyük tuvaletimi yapışım… o ortamda bir çocuğu hayal edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?