- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
- Konu Sahibi Kuzuuumbnm
-
Senin çocuğun normal aynı zamanda sen mükemmel bir annesin (aile önemli vurgusu bu yüzden) dememizi bekliyor tabi kiYazınızda zaten normal gördüğünüz aşikâr. Överek bahsediyorsunuz. Sizin çocuğunuz cici onlar pis mi demeliyim anlamadım ki. İkiside çocuk ve 2.5 yaş döneminde hırçınlık olabiliyor diye biliyorum
siz bu durumda şuanda birçok anneyi eleştirmiş oluyorsunuz.. bunun ailenin yetiştirme tarzıyla ne alakası var? sendrom arkadaş böyle bir sendromdan haberiniz olacak merak etmeyin.
vahh tühh kaka aileler benm yetiştirme tarzım süper de demeyi bırakın o çocukla alakalı birşey sizin zaferiniz değil !!
siz sadece ahlakına müdahalelerde bulunabilirsiniz huyuna karakterine değil..
ben alındım mesela..insan kınadığını da merak ettiginide yaşamadan ölmüyor.... bu konu sahibesi de hircin çocuklara oldukça meraklı gibi neyse ...
Olsun olabilir ben kinamiyorum ...hircin cocugumda olbilir...insan kınadığını da merak ettiginide yaşamadan ölmüyor.... bu konu sahibesi de hircin çocuklara oldukça meraklı gibi neyse ...
Gidin baska yere yazin haninlar siz mukelmelsiniz bu alyci tavirla sizde dikkat edin cocuklariniz etkilenmesin
Sizide simdi bana hak verdiniz diye yok bilmem kitabi okumadinmi yok bilmem oyle diyeSizi çok iyi anlıyorum. Benim de kızım öyle.
Çevrede iyi yetiştirilmemiş saldırgan çocukları gördükçe kahroluyorum. Çok berbat aileler ve onlardan gördüklerini uygulayan küçük canavarlardan geçilmiyor ortalık..
ben alındım mesela..
ben ve babası bebeklikten beri okadar sevgi dolu,özgüvenli davranışlar aşılamaya çalıştık ki anlatamam..
ama kimseye yanaşmıyor yetişkin olarak napabilirim..
evet çocuklarla çok içli dışlı sevgiyle yaklaşıyor hepsine ama yetişkin birilerine gelince istemiyorum benmle konuşmasın diyor.. bunu şimdi ben mi aşıladım? oturup bütün gün istemeyeceksin yaklaşmayacaksın diye öğretliycek halim yok.. o onun karakteri ben şekillendirmiyorum ya..
çocuklar kukla ya da hamur değil .öyle olsaydı hayat sevgi kelebekleriyle dolar taşar hiç kötülük olmazdı zaten..Aile ne kadar iyi olursa olsun çocuk farklı sekillenebiliyor ,benim ki çok uysal aslında ama yeni ortama girince hircinlasiyor kimseyle konuşmak istemiyor ama küfür etmedikçe şiddet uygulamadikca neden böyle yapıyorsun demiyorum ki şiddet uygulayan ve küfür eden bir çocuk değil dışardan öğrendikleri oluyor bazen onunda yanlış olduğunu anlatinca söylemiyor
Elbette karakter yapılarının da önemi var ancak ben çocukların ailelerinin aynaları olduğunu düşünüyorum..
Geçen gün karşı komşumuzun 4 ve 6 yaşlarındaki kızları evlerine gelen misafir çocuğu kenara çekmiş babalarının yeni aldığı arabayı göstererek "bu arabanın yanından dikkatli geçiceksin bu araba 200 bin liraya alındı" tarzı beylik laflar ediyorlardı. Bu çocuklar bu lafları kimden duyup öğreniyor dersiniz??
O yüzden hep denir evliliğinizde mutsuzsanız çocuğu kurtarıcı olarak sakın görmeyin, sadece potansiyel mutsuz çocuklar dünyaya getirmiş olursunuz diye ..
Velhasıl kelam, çocuk yetiştirmek gerçekten zor zanaat..
hırçın çocugum da olabilir diyorsun demekki bunu sen sağlamıyorsun bunu çok iyi bildginin kanıtı bu yorumun..Olsun olabilir ben kinamiyorum ...hircin cocugumda olbilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?