- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
endişe duymak suç değil de bu platforma bu kadar keskın konu açamazsınız yapamazsınızAllah Allah çocuğum ne idugu belirsiz bir ülkede nasıl yaşayacak diye endişe duymak suç mu? Kimlerle yaşayacak, bu insanlar niye bu ülkeye dolduruluyor bu ne kadar sürecek diye düşünmek suç mu? Kafayı kuma mi gömelim?
Ne idüğü belirsiz bir ülke türkiye mi?Allah Allah çocuğum ne idugu belirsiz bir ülkede nasıl yaşayacak diye endişe duymak suç mu? Kimlerle yaşayacak, bu insanlar niye bu ülkeye dolduruluyor bu ne kadar sürecek diye düşünmek suç mu? Kafayı kuma mi gömelim?
Benim mantığım ne var zoruna giden ne ? Dün bizim insanımızı kötülüyoruz bugün diğerlerini.. hangisinin hangisinden farkı var sanki ? Kötü olan her milletten kötü.. Eh nihayetinde bizim insanımız diye bir mantık da bana saçma geliyor... Sen Allah korusun çocuğunu kollarsın ama senin milletinden biri gelir yapar çocuğuna ne yapacaksa.. Ben insanları afgan, suriye diye ayrmayın diyorum.. Başına gelecek varsa senin milletinden de gelir..En nihayetinde bizim insanımız. O zaman bütün beşinci dünya ulkeleri dolussun nasıl olsa biz de kotuyuz bu nasıl mantık?
endişe duymak suç değil de bu platforma bu kadar keskın konu açamazsınız yapamazsınız
Basit hanı
Çevrenizle konusun ya da özelden
Ne idüğü belirsiz bir ülke türkiye mi?
Yalniz dünyada bütün ülkelere bakin göçmenler vardir heryerde.yerli halkın icinde de aynı düşüncesine sahip insanlar olabilir var da, maalesef dünyanın neresine giderseniz gidin heryerde var bu tür insanlar. Zaman olarak kötü bir zamanda oldu cocuklarimiz
Hep birlikte suriyeli dövmeye gidecegız bunu istiyorlar oyunu kullanırsın biter komik yaPolemik çıkarmaktan başka ne işe yarayacak bu konu şu an, burada?
Benim mantığım ne var zoruna giden ne ? Dün bizim insanımızı kötülüyoruz bugün diğerlerini.. hangisinin hangisinden farkı var sanki ? Kötü olan her milletten kötü.. Eh nihayetinde bizim insanımız diye bir mantık da bana saçma geliyor... Sen Allah korusun çocuğunu kollarsın ama senin milletinden biri gelir yapar çocuğuna ne yapacaksa.. Ben insanları afgan, suriye diye ayrmayın diyorum.. Başına gelecek varsa senin milletinden de gelir..
Polemik çıkarmaktan başka ne işe yarayacak bu konu şu an, burada?
Hep birlikte suriyeli dövmeye gidecegız bunu istiyorlar oyunu kullanırsın biter komik ya
Ne yapabiliriz biz böyle oturduğumuz yerden.. Endişe duymaktan başka.. Bende gelene diom gidene diom (sövüom) keyfinden gelene ama elden başka birşey geliyor mu ? Hayır o yüzden boşuna ban yemeye değmezAnlamıyorsunuz ki beni! Ben diyorum ki, bizim derdimiz bize yeterken, gelenler hala gitmemisken, bu göç dalgasi daha ne kadar sürecek. Ülkenin yapısı değişti. Belayı kendi elimizle dışarıdan ithal ediyoruz. Bizim belalarimiz bize yetmiyor muydu?
Yanlız gerçekten çok kötü durumda olanlar da var...
Bir tane savaştan kaçıp gelmiş bir kadınla konuşmustum. 17 yaşındaki kızı gözlerinin önünde 7 kişinin tecavüzüne uğramış ve daha sonra öldürülmüş hem de yakılarak.....
Hep birlikte suriyeli dövmeye gidecegız bunu istiyorlar oyunu kullanırsın biter komik ya
Ya sizin savundugunuz zümre?? Almanya'ya mi gidecektiniz? Görün bakın Suriye ve Türk çocukları kaçırıp almanlastirmalarini????İnşallah savundugunuz zumreden büyük belalar bulacaksınız bu gidişle gözünüz kör olmuş sizin.
Muhattabınıza gidip söyleyin size dava açılsa ne olacak acaba umrunuzds olmayabilir de bu yaptıgınız suçSuriyeli dövmek değil de bunları bu ülkenin başına bela edenlere sözlerim var.
Ne yapabiliriz biz böyle oturduğumuz yerden.. Endişe duymaktan başka.. Bende gelene diom gidene diom (sövüom) keyfinden gelene ama elden başka birşey geliyor mu ? Hayır o yüzden boşuna ban yemeye değmez
Muhattabınıza gidip söyleyin size dava açılsa ne olacak acaba umrunuzds olmayabilir de bu yaptıgınız suç
afganlari bilmemde bir çok suriyeli konusunda çok haklı bence.Afganlar Suriyeliler kafa kesip kadınlara yiyecek gibi mi bakiyomus? Başka ülkeye kaçıp gitmeyi düşünüyomussunuz ya gidin gerçekten ve sizde aynı muameleyi görün başka bişey demiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?