- 23 Aralık 2012
- 7.844
- 52.306
- 748
E ulus devletler kuruldu da osmanlı cok uluslu yapısından mütevellit yıkıldı elde kala bizler kaldık yaOsmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?
Ay şuvan ufkumu açtın gerçekten, gideyim de gugula sorayım Kemal Tahir kimmiş ndnfbd
''Şuvan'' mutlaka sorun bence de. Asıl zihin gibiler yüzünden güzel vatanımız bir adım ilerlese, iki adım geri gitmeye mahkum.Ay şuvan ufkumu açtın gerçekten, gideyim de gugula sorayım Kemal Tahir kimmiş ndnfbd
İşaretin çıkış noktası veya tarihi ile günümüzdeki algısı ayrı maalesef.Aslında rahmetli devlet bahçeli ölmeden önce bu algıyı yıktı.Bozkurt Ural altaylardır,ergenekondur yani Türklüğün dinlerden ayrışmış saf bütünleştirici halidir.Şimdi müslüman Türk anlayışı var osmanlıda oluşmuş onun şeysine uyduruyorlar lakin yok öyle bişey.
Ona gelene kadar aşırı hümanizmle ülkeye sokulan milyonlarca ne olduğu belirsiz insanlar yıkacak ülkeyi.''Şuvan'' mutlaka sorun bence de. Asıl zihin gibiler yüzünden güzel vatanımız bir adım ilerlese, iki adım geri gitmeye mahkum.
Şu yorum beni cok üzdü ya ,baya baya vakit ayırdım cevaplar verdim tertemiz,sctın içine tüm tarihin tühOsmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?
Kaç romanını okudun Kemal Tahir in ya?Gidin biraz şehitliklerimizi gezin de savaşın ne kadar acımasız olduğunu ve kimlik tanımadan can aldığını görün. Hatta aldığı canlarla değil, büyük savaşlar sonrası toplum üzerindeki buhranı savaş sonrası edebiyatta okuyun. Emin olun bu ülke nasıl kazanılmış, şu an nasıl harcanıyor çok çok iyi biliyorum. Kemal Tahir okuyarak başlayabilirsiniz. Ülkemize giren oturma hakkı kolayca verilen düzensiz göçmen politikasını savunan birisi değilim, benim derdim insanı önce insan olduğu için kabul edebilmekle.
Mehter marşı ?''Şuvan'' mutlaka sorun bence de. Asıl zihin gibiler yüzünden güzel vatanımız bir adım ilerlese, iki adım geri gitmeye mahkum.
“niçin vatan batıranlar, aralıksız, vatanseverlikten laf ederler, anlamam...”''Şuvan'' mutlaka sorun bence de. Asıl zihin gibiler yüzünden güzel vatanımız bir adım ilerlese, iki adım geri gitmeye mahkum.
Tarihi Wikipedia’dan öğrensen böyle olmazdıAy şuvan ufkumu açtın gerçekten, gideyim de gugula sorayım Kemal Tahir kimmiş ndnfbd
Ben de sana sorayım osmanlı neden suriyeyi mısırı elinde tutarken valiye ona buna bıraktı neden göç ettirmedi sadece eğitim tüccarlık amacı vardı yahudiyi onu bunu bir yerde tuttu kontrol etti neden isyanlar bastırıldı cumhuriyette. Neden kürdü arabı sen osmanlısın gel diye davet etmedi ülkeye. Hiç öyle çiçek böcek hümanist durum yoktu ortadaOsmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?
Bu çok doğru.“niçin vatan batıranlar, aralıksız, vatanseverlikten laf ederler, anlamam...”
kemal tahir
Çocuğunu yurtdisinda okutmak isteyenler varmış ama arkadaşlar siz ırkçılığı sadece biz yaparken iyi sanıyoruz sanırım. Emin olun almanyada da kimse Türklerin araplarin yoğun olduğu okullara çocuklarını vermek istemiyor. Çocuğu o karla arkadaş olmasın diye kırk takla atıyor. Ne demişler misafir misafiri istemez, ev sahibi kimseyi istemez. Biz de artık çok göçmen gelmesin, biri bir sey yapsa hepimiz aynı kefeye koyuluyoruz diye bıktık. Adamlar zaten bizden bıkmış. Şimdi böyle, ilerde iklim olsun siyasi olsun birçok sebepten çok ülke göç alacak zaten durumlar hoş değil.
Biz olabildikleri için kuruldu, herkes elini taşın altına koydu. Kimse ideolojilerin peşinde koşmadı. Bizim başka bir vatanımız olmadığı için mücadele ile bu vatan kuruldu.E ulus devletler kuruldu da osmanlı cok uluslu yapısından mütevellit yıkıldı elde kala bizler kaldık ya
Siz kimsiniz ve beni ne kadar tanıyorsunuz ki vatanımı sevmemekle suçlayabiliyorsunuz? Benim için insan, önce insandır sizin için olmasada.“niçin vatan batıranlar, aralıksız, vatanseverlikten laf ederler, anlamam...”
kemal tahir
Ne yapılıyor peki sadece nefretle hakaret etmek dışında? Ülkeye sokulan düzensiz göçmenliğin hümanizmle alakası yok ki, bu da işte yoktan var edilen bir ülkeyi yıkmak için yapılmıyor mu?Ona gelene kadar aşırı hümanizmle ülkeye sokulan milyonlarca ne olduğu belirsiz insanlar yıkacak ülkeyi.
Keşke sandığınız gibi eskiden olduğu gibi sadece cephelerde savaşlar olsa ama artık mümkün değil. Belki fiziki güç ile birçok savaştan galip çıkacak bir ülkeyiz fakat savaşlar artık daha sinsi ve şu an da sessizce devam ediyor.Bu çok doğru.
Şimdi bu göçmen aşığı aşırı hümanist tipler bir şey olsa hemen topuklarlar. Yine bizim gibiler kalır
Çok uluslu ve çok mezhepli bir devlet olduğunu bilmediğiniz açık. Sorularım retorikti. Cevabını biliyorum. Bir olmak diyorum sizin bana verdiğiniz cevaba bakın, insan daha iyi anlıyor Atatürk'ün neler çektiğini.Şu yorum beni cok üzdü ya ,baya baya vakit ayırdım cevaplar verdim tertemiz,sctın içine tüm tarihin tüh
Bi ülkede yaşanmıştı göçmen kampında tecavüze uğruyor çalışan ama saklıyor kimliği saklıyor göçmenlerin üstüne kalmasın diye. Yine kamplarda çocuklara kadınlara tecavüz ediyorlar eden kim kendileri. Bazı insanlar henüz insan olamadı medeni değil. Onları aramıza salınmasını istememek en büyük hakkımız. Herkes çok hümanist maşallah.Bu çok doğru.
Şimdi bu göçmen aşığı aşırı hümanist tipler bir şey olsa hemen topuklarlar. Yine bizim gibiler kalır
Neden aldığı topraklara türk yerleştirip orayı türkleştirmeye çalıştı p3ki madem çok ulusluÇok uluslu ve çok mezhepli bir devlet olduğunu bilmediğiniz açık. Sorularım retorikti. Cevabını biliyorum. Bir olmak diyorum sizin bana verdiğiniz cevaba bakın, insan daha iyi anlıyor Atatürk'ün neler çektiğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?