Çocuğumun öğretmeni engellemiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşaretin çıkış noktası veya tarihi ile günümüzdeki algısı ayrı maalesef.

O algı yıkılmadı, en azından henüz değil. Belki 30 yıl sonra, yeni nesillerle birlikte temizlenir ama y kuşağı unutana kadar temizlenmeyecek maalesef.

Bozkurt işareti illa siyasal simge, MHP amblemidir demiyorum zaten ama o şekilde özdeşleşti. Bu özdeşleşmenin ayrılması da birkaç sene içinde olmayacak çünkü kökleşen bir algı.

Bugün sokakta bozkurt yapan birini görünce %80imizin aklına MHP geliyorsa, bozkurt işaretinin siyasetten temizlenip tarihsel yerine dönmesi için daha vakit var demektir ne yazık ki.

Kaç romanını okudun Kemal Tahir in ya?
Bir de öneride bulunuyorsun!

Çocuğunu yurtdisinda okutmak isteyenler varmış ama arkadaşlar siz ırkçılığı sadece biz yaparken iyi sanıyoruz sanırım. Emin olun almanyada da kimse Türklerin araplarin yoğun olduğu okullara çocuklarını vermek istemiyor. Çocuğu o karla arkadaş olmasın diye kırk takla atıyor. Ne demişler misafir misafiri istemez, ev sahibi kimseyi istemez. Biz de artık çok göçmen gelmesin, biri bir sey yapsa hepimiz aynı kefeye koyuluyoruz diye bıktık. Adamlar zaten bizden bıkmış. Şimdi böyle, ilerde iklim olsun siyasi olsun birçok sebepten çok ülke göç alacak zaten durumlar hoş değil.

Osmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?
Ben de sana sorayım osmanlı neden suriyeyi mısırı elinde tutarken valiye ona buna bıraktı neden göç ettirmedi sadece eğitim tüccarlık amacı vardı yahudiyi onu bunu bir yerde tuttu kontrol etti neden isyanlar bastırıldı cumhuriyette. Neden kürdü arabı sen osmanlısın gel diye davet etmedi ülkeye. Hiç öyle çiçek böcek hümanist durum yoktu ortada

Almanya iyi bir örnek değil bence. Çocuğumu Almanya'da da okutmak istemezdim zaten.
Ayrıca partnerim Türk değil. Çocuğum yarı Türk yarı başka ırktan olacak her türlü. Burayı evi gibi bilsin isterdim, eğer insan gibi yaşasaydık.

Evrenselliğini bilemem de bizim ülkemizde tıpkı bozkurt işareti gibi zafer işaretinin de çağrıştırdığı gruplar varsa, belli topluluklar tarafından sahiplenilip kullanılıyorsa onun da okulda kullanılmasının önüne geçilmeliydi. Hanginiz ülkemizde siyaseti çağrıştırmıyor diyebilirsiniz bu işaret için?Yahu malum belediye başkanının eşi sahnede yaptı diye günlerce topa tutuldu, destekleyenler bile ne gerek vardı yapmamalıydı dedi. Bence siyasi değil diyenler başka ülkede yaşıyor galiba. 35 yaşındayım ben daha hiç zafer işareti yaptığımı hatırlamıyorum. Çevremde de kimsede görmedim. Hani duyan da Türkiye’de her fotoğraf çekiminde zafer işareti yapıyoruz sanar. Konu sahibine hak verdiğim nokta ayrımcılık yapılmaması talebi.

E ulus devletler kuruldu da osmanlı cok uluslu yapısından mütevellit yıkıldı elde kala bizler kaldık ya
Biz olabildikleri için kuruldu, herkes elini taşın altına koydu. Kimse ideolojilerin peşinde koşmadı. Bizim başka bir vatanımız olmadığı için mücadele ile bu vatan kuruldu.
“niçin vatan batıranlar, aralıksız, vatanseverlikten laf ederler, anlamam...”

kemal tahir
Siz kimsiniz ve beni ne kadar tanıyorsunuz ki vatanımı sevmemekle suçlayabiliyorsunuz? Benim için insan, önce insandır sizin için olmasada.
Ona gelene kadar aşırı hümanizmle ülkeye sokulan milyonlarca ne olduğu belirsiz insanlar yıkacak ülkeyi.
Ne yapılıyor peki sadece nefretle hakaret etmek dışında? Ülkeye sokulan düzensiz göçmenliğin hümanizmle alakası yok ki, bu da işte yoktan var edilen bir ülkeyi yıkmak için yapılmıyor mu?

Bu çok doğru.
Şimdi bu göçmen aşığı aşırı hümanist tipler bir şey olsa hemen topuklarlar. Yine bizim gibiler kalır
Keşke sandığınız gibi eskiden olduğu gibi sadece cephelerde savaşlar olsa ama artık mümkün değil. Belki fiziki güç ile birçok savaştan galip çıkacak bir ülkeyiz fakat savaşlar artık daha sinsi ve şu an da sessizce devam ediyor.

Şu yorum beni cok üzdü ya ,baya baya vakit ayırdım cevaplar verdim tertemiz,sctın içine tüm tarihin tüh
Çok uluslu ve çok mezhepli bir devlet olduğunu bilmediğiniz açık. Sorularım retorikti. Cevabını biliyorum. Bir olmak diyorum sizin bana verdiğiniz cevaba bakın, insan daha iyi anlıyor Atatürk'ün neler çektiğini.

Bu çok doğru.
Şimdi bu göçmen aşığı aşırı hümanist tipler bir şey olsa hemen topuklarlar. Yine bizim gibiler kalır
Bi ülkede yaşanmıştı göçmen kampında tecavüze uğruyor çalışan ama saklıyor kimliği saklıyor göçmenlerin üstüne kalmasın diye. Yine kamplarda çocuklara kadınlara tecavüz ediyorlar eden kim kendileri. Bazı insanlar henüz insan olamadı medeni değil. Onları aramıza salınmasını istememek en büyük hakkımız. Herkes çok hümanist maşallah.

Neden aldığı topraklara türk yerleştirip orayı türkleştirmeye çalıştı p3ki madem çok uluslu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…