- 21 Kasım 2017
- 28.757
- 124.611
- 598
Ömrümde böyle boş bir duyar görmedim Yengeç. Afgan ve Suriyeli mülteci zorda kalıp bize sığınmış zaten, bir de aman sinirlenmesinler mi diyeceğiz? Komple özür dileyelim en iyisi onlardan ahsjsj. Ne gibi bir gönül borcumuz var ki? Tamam o çocuklar hor görülmesin, itilip kakılmasın buna benim de gönlüm razı olmaz. Ben derslerimde göç konusunda bile kelimelerimi seçe seçe kuruyorum cümlelerimi. Biri Suriyeli diyecek olsa anlayıp lafı ağzına tıkıyorum. Sırf sınıftaki o Suriyeli çocuk üzülmesin diye. Ama sinirlenip dalmak falan ne hadlerine yav. O kadar da kasmaya luzüm yok.bir de afgan suriyeli dolu bir sinifta türklük simgesi yapmak gercekten cocuklari kiskirtabilir, kendilerini ikinci sinif hissettirebilir ya da sinirlendirip birbirlerine daldirabilir.
Neden mübadele oldu neden balkanlarda yaşayan türklere öncelik verdi neden iran ırak suriyedeki türkmenleri kürtleri davet etmedi aksine balkanları teşvik etti neden balkanlardan gelenlere toprak verip teşvik edildi aynı baskı Suriyede yaşayanlara da vardı sovyetlerde yaşayana da ama hem Atatürk hem ülke odağı balkanlara verdi hatta gagavuzlar var reddedildi neden din Yüzünden sadece din değil mezhep bile fark ediyordu. Acaba neden? Orda yaşayan halk osmanlı halkı olduğu için olabilir belki. Kimlik bütünlüğü de olabilir
E benim kendi ailemde göçmen ve müslüman bu beni düşman mı yapıyor? Demek istediğim bunca farklı kültürü bir arada tutan birisi kurucumuzken bizim hala ayrıştırmamız. Bu mu yani?Sapla sapanı ayırsanız mı önce? Ülkemizin kurucusu Selanik doğumlu Türk asıllı. Benim ailem de Kosova göçmeni Türk asıllı. Cumhuriyet kurulduktan sonra ata toprağına göçmek zorunda kalan göçmenlerle diğerlerini karıştırmasanız mı :)
Tamam ben ona çalışayım sen de geçen sene yalınayak sınırdan kaçak giren Afganla, kurtuluş savaşında şehit olmuş lazın, çerkesin aynı olmadığına çalış.Bence siz önce yazmayı öğrenin, sonra aşağılayıp dalga geçmemeyi daha sonra da seviyeli bir şekilde konuşabilmeyi.
Hangi farklı kültürler bir arada tutulmuş cumhuriyet dönemi ya. Arada kaçak göçek Arnavut geldiyse de saklamışlar türküz demişler.E benim kendi ailemde göçmen ve müslüman bu beni düşman mı yapıyor? Demek istediğim bunca farklı kültürü bir arada tutan birisi kurucumuzken bizim hala ayrıştırmamız. Bu mu yani?
O öyle değil. Bilmiyorsunuz ama çanakkale zaferi dahil birçok zaferimize ortak etti bu hükümet yalan tarih empoze ederek. Filmler çekti. Mesela dedi ki çanakkalede beraber savaştık dedi. Kayıtlara bakıyorsun değil savaşmak, ihanet edilmiş. Çanakkaleye bizzat Davutoğlu zamanında eklenen mezarları biliyorum, araştırın. Afgan mezarları var sonradan eklendi onun döneminde. Malazgirtte beraber savaştık dedi. Bakıyorsun neler dönmüş diyorsun hep hançer. Yani bu basit göçmen çocuk marşımı okudu ne kadar cici meselesi değil. Faekında değilsiniz ama 15 milyon ve durmadan çoğalan ve Cumhuriyet düşmanı, şeriat çığırtkanı bir yabancı işgali ile karşı karşıyayız. İleride bu beka konusu çok canımızı yakacak. Marşımızın neden bir yabancıya okutulduğunu, bunun neden yapıldığını iyi biliyorum. Çünkü tarihimize ortak edenler, vatanımıza ortak edenler. Bu yüzden hoşuma gitmiyor. Selamlar.
Ömrümde böyle boş bir duyar görmedim Yengeç. Afgan ve Suriyeli mülteci zorda kalıp bize sığınmış zaten, bir de aman sinirlenmesinler mi diyeceğiz? Komple özür dileyelim en iyisi onlardan ahsjsj. Ne gibi bir gönül borcumuz var ki? Tamam o çocuklar hor görülmesin, itilip kakılmasın buna benim de gönlüm razı olmaz. Ben derslerimde göç konusunda bile kelimelerimi seçe seçe kuruyorum cümlelerimi. Biri Suriyeli diyecek olsa anlayıp lafı ağzına tıkıyorum. Sırf sınıftaki o Suriyeli çocuk üzülmesin diye. Ama sinirlenip dalmak falan ne hadlerine yav. O kadar da kasmaya luzüm yok.
Yaw neler oluyor ne konuşuyoruz arkadaşlar burası Türkiye değil mi Afgan alınacak Suriyeli üzülecek diye Türküm de demeyeyim o zaman haydaa
gerçekten ikinci sinifta 7 yasinda cocuklarin oldugu bir ortamda şöyle seyler normal mi?Kışkırıp defolup gitsinler o halde.
Salla gitsin nasıl olsa sana inanacak kitle çok burada...Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Gidin biraz şehitliklerimizi gezin de savaşın ne kadar acımasız olduğunu ve kimlik tanımadan can aldığını görün. Hatta aldığı canlarla değil, büyük savaşlar sonrası toplum üzerindeki buhranı savaş sonrası edebiyatta okuyun. Emin olun bu ülke nasıl kazanılmış, şu an nasıl harcanıyor çok çok iyi biliyorum. Kemal Tahir okuyarak başlayabilirsiniz. Ülkemize giren oturma hakkı kolayca verilen düzensiz göçmen politikasını savunan birisi değilim, benim derdim insanı önce insan olduğu için kabul edebilmekle.Tamam ben ona çalışayım sen de geçen sene yalınayak sınırdan kaçak giren Afganla, kurtuluş savaşında şehit olmuş lazın, çerkesin aynı olmadığına çalış.
size nasil normal geliyor anlamiyorum cidden.
Atamda bi öngörü vardı işte gördük günümüzde neden yaptı bazı şeyleri. Neden osmanlı orta asyaya gitmedi neden iran ırak Suriye burdaki türkleri ülkeye almadı neden aşiretleri dağıttı. 100 sene sonrasını görüyordu. Kerkük musul bunları istedi ama orda kalanı göçe teşvik etmedi.Evet Atatürk zamanında mezhep ve ırk birliği oluşturmaya çalışmıştır
Ay şuvan ufkumu açtın gerçekten, gideyim de gugula sorayım Kemal Tahir kimmiş ndnfbdGidin biraz şehitliklerimizi gezin de savaşın ne kadar acımasız olduğunu ve kimlik tanımadan can aldığını görün. Hatta aldığı canlarla değil, büyük savaşlar sonrası toplum üzerindeki buhranı savaş sonrası edebiyatta okuyun. Emin olun bu ülke nasıl kazanılmış, şu an nasıl harcanıyor çok çok iyi biliyorum. Kemal Tahir okuyarak başlayabilirsiniz. Ülkemize giren oturma hakkı kolayca verilen düzensiz göçmen politikasını savunan birisi değilim, benim derdim insanı önce insan olduğu için kabul edebilmekle.
Aslında rahmetli devlet bahçeli ölmeden önce bu algıyı yıktı.Bozkurt Ural altaylardır,ergenekondur yani Türklüğün dinlerden ayrışmış saf bütünleştirici halidir.Şimdi müslüman Türk anlayışı var osmanlıda oluşmuş onun şeysine uyduruyorlar lakin yok öyle bişey.Bu arada çıkış noktası siyasi olmasa da, çocuğunuz siyasi olarak yapmasa da, görüşünüz MHP olmasa da bozkurt işareti artık siyasi "algılanıyor".
Dürüst olalım şurada kaç kişiyiz, yetişkin biri çıkıp sokakta bozkurt yapsa çoğumuzun algısı aynı yönde olmaz mı?
Macronun parmagını tutalı vizenin de başını tutar olduk inşallah dileğiniz gercek olurÜlkedeki sıkıntının başında bu geliyor zaten. Ama farkında değiller. Küçücük çocuklar siyasi imgelerle büyüyor, A B ideolojisi fark etmez, hepsinin ağzında küfür, nefretle büyütülüyor hepsi. Sonra neden böyleyiz ? Acaba neden ? Bu yaştaki çocuk en fazla gidip hoşlandığı kızın saçını falan çekmeli.
İleride çocuğumu asla Türkiye'de bir okula göndermeyi düşünmüyorum.
Osmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?Hangi farklı kültürler bir arada tutulmuş cumhuriyet dönemi ya. Arada kaçak göçek Arnavut geldiyse de saklamışlar türküz demişlerr in
Bacım sanki yurtdışında okullar çok iyi parayı basarsan 6 7 nesildir zengin olan bi kişiyle okur orda da ırkçılık görür öteki olur yurtdışında gideceği okulda burda göreceğinden çok daha kötüsünü görecek çocuklar okul basıp öğrenci öldürüyor intihar taciz ergen hamileliği. Ben oğlum için 8 sene özel ya da iyi bir muhitte devlet lisede de iyi lise kazanırsa devlet düşünüyorumÜlkedeki sıkıntının başında bu geliyor zaten. Ama farkında değiller. Küçücük çocuklar siyasi imgelerle büyüyor, A B ideolojisi fark etmez, hepsinin ağzında küfür, nefretle büyütülüyor hepsi. Sonra neden böyleyiz ? Acaba neden ? Bu yaştaki çocuk en fazla gidip hoşlandığı kızın saçını falan çekmeli.
İleride çocuğumu asla Türkiye'de bir okula göndermeyi düşünmüyorum.
Bu kadar hümanizm yormuyor mu? Minnoş olalım daha da cazip gelelim madem. Çıkın çıkın gelin anam.gerçekten ikinci sinifta 7 yasinda cocuklarin oldugu bir ortamda şöyle seyler normal mi?
ust mesajda da yazdim 7. sinifta yegenim var tüm gündemi portala düşüp sihirli evrene geçen kahramanlar, harry potter evreni falan. haftalik pokemon gazetesi çıkartır, kendi sihirli karakterlerinin oldugu bir kitap yaziyor bir de karakterleri taniyamayan olur diye rehber kitap falan ciziyor
ikinci sinif cocugu bunu yapar yani.
bu ne sacma ortam sinifta kurtler zafer isareti yapiyor, afganlar suriyeliler bilmem napiyor, konu sahibinin cocugu onlara inat bozkurt isareti yapiyor.
ne kadar tehlikeli seyler. daha ikinci sınıftan bu kadar nefret dolu cocuklar liseye geldiginda daha da berbat olan gundemde birbirini bicaklar (ki yasanmis zaten 80lerde).
size nasil normal geliyor anlamiyorum cidden.
ayrica göç politikasi hataliysa bu ulkeyi yonetenlerin ve ona her firsatta oy verenlerin sucu o siniftaki 7 yasindaki cocugun ne gunahi var?
sen afgansin deseler dışlasalar mutlu mu olacaksiniz?
dislana dislana büyüse bu sefer kendi gibi dişlananlarla birlikte olacak icindeki nefretle çeteler vs kuracak ya da birilerine zarar vermek isteyecek bu normal mi cidden?
ben de ulkemin politikasından mutsuzum, ulkemi de cok seviyorum istesem en ufak zorluk yasamadan evlenip gidebilirdim onun yerine avrupali es adayimi getirdim o turkce ogreniyor tl kazaniyor, hayat standarti düştü buralarda. yani ülke sevme seviyem buralarda:)
ama bu demek degildir ki küçücük çocukların dışlanmasini savunayim
ne güzel milli marş okumuş iste. bunda sinir olacak ne var? farkli etnik gruplarin oldugu bir sinifta öğretmenin yapmasi gereken her türlü ayristirici seyin önüne gecip baris ortamini saglamaktir.
yoksa tüm ülke dişlasin ne olacak, dis politika degismedikten sonra ulkeden mi gidecekler? tabii ki hayir
birileri disladi diye gideceklerini dusunen varsa ciksin hayal dunyasindan, oyle bir dunya yok.
dislanmak, ikinci sinif hissettirmek toplumsal kini arttırır yakinda onlarin da teror gruplariyla mucadele ederiz.
Kurtuluş savaşı hikayesini kısa boylu bi adam yazdı ya onların işi yoktu çanakkalede orda burdaOsmanli Devleti nasil bir ulustu? Kurtulus savasi nasil kazanildi? Türkiye Cumhuriyeti nasil kuruldu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?