- 2 Temmuz 2023
- 11.366
- 33.416
- 518
Bacha Bazi mi?Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Valla bizde de ortaokul mezuniyet de Cübbe kep giyme ve atma yasaklandı ilk kez bu yıl. Mantıklı bir sebep de öne sürülmedi.Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Zafer işareti bir parti simgesi değildir, tüm dünyada kullanılan bir işarettir ve özellikle fotoğraf çekerken insanlar çok sık kullanır. Ama diğeri bariz siyasi simge. Bunu öğretmenle tartışmanız gereksiz olmuş, uyarırım deyip geçmeliydiniz. Öğretmenin engellemesine ne diyeceğimi bilemedim, sanki sevgilisine trip atıyor antika.Hanımlar merhaba. Çok önemli değil ama başına böyle birşey gelen var mı merak ettim. Öğretmeni sınıfta çocukların fotılarını çekerken çocukların bazıları zafer işareti benim çocuğum da bozkurt yapıyormuş. Öğretmen iki kere uyarmış bu siyasî simge yapma diye ama zafer işareti siyasî değil. Ben de öğretmene bozkurtun partiyle alakası olmadığını Türklerin işareti olduğunu söyledim. Siyasî simge dedi. Yahu bahsettiğiniz partiyle alakamız yok sevmeyiz de bu genel olarak Türklük işaretidir dedim. Engellemiş. Arkadaşlar işgal altında mıyız? Siyasî simge ise dem partinin zafer işareti siyasî simge değil mi, o partı de hatta bölücü örgürtte bu işareti yapıyor. Hepsi yasak olsa anlayacağım, bu nedir
Engellemesi tuhaf geldi banaZafere ses çıkarmayıp bozkurta siyisi pirti diyorsa belliymiş zaten karın ağrısı. Ağlayarak günlüğüne yazsın.
Modern görünümlü vatan dusmaniÖğretmen gayet modern. Bakınca bu kadın vicdanı hür özgürlükçü aydın dersiniz ama kafa çok kötü. Çocuğuma bir kere iltifat etmeyen öğretmen, sınıfa bir okul başlarken bir de biterken gelen yabancı uyruklulara hediyeler alıyor, oğlum anlatır bazen. Ne iltifatlar ne sevgi gösterileri ne sarılmalar.
Hayır bu siyasi parti simgesi olmaktan çıkalı çok oldu. Hayatının hiçbir döneminde MHP’ye oy vermemiş ama Türkçü, Atatürkçü insanlar var. Onlar tarafından da benimseniyor. Çok basit, Türküz, mitlerimizden biri de bozkurt. Kültürümüze ait bir şey. Zafer de bozkurt da siyaset üstü semboller.Ama diğeri bariz siyasi simge.
İkiniz de aynı okuldan mı bahsediyorsunuz? O okuldaki eğitim temsili:Engellemesi tuhaf geldi banaBizim çok bilinen bir kolej . Abi Cübbe kep atma neden yasaklandı? Zararı ne? Sebep ne? Cübbe giymeyecekler. Velilerin yüzde doksan beşinin seküler olduğu da bir okul.
Şaka mı yaa hangi okul bu? Şer yuvası resmen ahsjsjÖğretmen gayet modern. Bakınca bu kadın vicdanı hür özgürlükçü aydın dersiniz ama kafa çok kötü. Çocuğuma bir kere iltifat etmeyen öğretmen, sınıfa bir okul başlarken bir de biterken gelen yabancı uyruklulara hediyeler alıyor, oğlum anlatır bazen. Ne iltifatlar ne sevgi gösterileri ne sarılmalar.
Türkiye de Türk işareti yapmakla Almanlar ne alaka anlamadım ama çok zor günlerden geçiyoruz orası kesin.Zafer işareti genel olarak fotoğraf çeken insanlar tarafından yapılan bir işaret özellikle küçük çocuklar çok yapıyor. Bunun dışında Bozkurt İse siyasi bir işaret olarak görülüyor uluslarası düzende maalesef hatta geçen sene uefa (sallıyor olabilirim maç ismini) maçları sırasında ceza almıştı bir futbolcu ırkcılık sembolü olarak görüldüğü için. Eğer sınıfında Türk olmayan, yabancı uyruklu birileri varsa bu yüzden rahatsız olunmuş olabilir, başlarına iş açılmasın istenebilir. tamamen empatiyle çocuğum burda okula gitse ve Alman’lara ait işaretler yapılsa çocuğuma ayrımcılık yapılıyor diye rahatsız olurum ben mesela.
Ama sizi engellemesi çok gereksiz bir hareket. Çocuğunuzu alabiliyorsanız sınıfını değiştirmek yerinde olabilir. Acil bir durum olsa hocaya ulaşamazsınız çünkü. Sonradan rezil olmamak adına önden farklı bir konuda mesaj atılıp gidip gitmediği kontrol edilebilir. Ben gıcık olduğum insanları rehberimden silerim mesela fotomu görmesin diye, o tarz gir şey olabilir
Esenyurt'ta bir okul burası.Şaka mı yaa hangi okul bu? Şer yuvası resmen ahsjsj
Sanmam aynı okul değildir. En çok şubesi olan kolej diyeyim herkes anlar bu şekilde.İkiniz de aynı okuldan mı bahsediyorsunuz? O okuldaki eğitim temsili:
Komple Gana’ya falan taşınsa keşke.Esencılısmış orası ya
Ben takılmadım zaten ama düşününce o simge de ülkemizde malum partililer ve sevenleri tarafından kullanılıyor. İşaret yapılmayacaksa kimse yapmasın değil mi? Benim umurumda olmaz yoksa çocukların ne yaptığı onlar çocuk. Taşınacağız ama bütün okullar istila altında. İşimiz çok zor.Yani zafer işareti uluslararası bir simgedir ve dem partiyle alakası yoktur. Orada siz yanlışsınız ama öğretmenin de size trip atıp engellemesi saçma. Hiç mi sizinle diyalog kurmayacak.
Asıl sorun bence okulun Afgan dolu bir okul olması. Böyle bir okulda ben kendim okutmazdım ırkçılıksa ırkçılık. Daha düzgün göçmen az bir muhite nakil aldıramaz mısınız? Hala dayı amca anneanne babannenin adresine daha iyi okul çıkarsa oraya yönlendirin bence
Türkiye de Türk işareti yapmakla Almanlar ne alaka anlamadım ama çok zor günlerden geçiyoruz orası kesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?