Çocuğumun öğretmeni engellemiş

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Bacha Bazi mi?

Hani su kucuk erkek cocuklarinin tacize ugradigi igrenc dans?

Nasil yani?

Oğlum yedi yaşında. İkiye gidiyor. Devlet okulu ancak malum partililer tarafından yönetilen bir okul. Milli bayramlarda bacha bazi (Afgan) dansı yapılıyor ya da Filistin dansı. Öyle bir okul.
Valla bizde de ortaokul mezuniyet de Cübbe kep giyme ve atma yasaklandı ilk kez bu yıl. Mantıklı bir sebep de öne sürülmedi.

Zafer işareti bir parti simgesi değildir, tüm dünyada kullanılan bir işarettir ve özellikle fotoğraf çekerken insanlar çok sık kullanır. Ama diğeri bariz siyasi simge. Bunu öğretmenle tartışmanız gereksiz olmuş, uyarırım deyip geçmeliydiniz. Öğretmenin engellemesine ne diyeceğimi bilemedim, sanki sevgilisine trip atıyor antika.

Cimere şikayet etseniz de hiçbir işe yaramıyor çünkü dilekçeniz onlara ulaşıyor okuyor o öğretmen ve cevap yazıyor konu kapanıyor. Şaka gibi ama eğitim konusu öyle.
Hatta ablamın oğlunun öğretmeni de demişti, sizin cimere şikayetleriniz bize geliyor okuyoruz biz cevaplıyoruz kimse bir şey yapamaz diye. İnanmamıştım ama oğlumun okuluyla (eski okul artık) yaşadığımız sıkıntıyı yazınca aynısı oldu. Önce meb şu bu sonra okula iletildi ve okul yarım yamalak saçma Türkçeyle kendini savundu dosya kapandı.
Mahkemeye taşırsam ancak o da şüpheli!

Zafere ses çıkarmayıp bozkurta siyisi pirti diyorsa belliymiş zaten karın ağrısı. Ağlayarak günlüğüne yazsın.
Engellemesi tuhaf geldi bana Bizim çok bilinen bir kolej . Abi Cübbe kep atma neden yasaklandı? Zararı ne? Sebep ne? Cübbe giymeyecekler. Velilerin yüzde doksan beşinin seküler olduğu da bir okul.

Modern görünümlü vatan dusmani

Ama diğeri bariz siyasi simge.
Hayır bu siyasi parti simgesi olmaktan çıkalı çok oldu. Hayatının hiçbir döneminde MHP’ye oy vermemiş ama Türkçü, Atatürkçü insanlar var. Onlar tarafından da benimseniyor. Çok basit, Türküz, mitlerimizden biri de bozkurt. Kültürümüze ait bir şey. Zafer de bozkurt da siyaset üstü semboller.

Zafer işareti genel olarak fotoğraf çeken insanlar tarafından yapılan bir işaret özellikle küçük çocuklar çok yapıyor. Bunun dışında Bozkurt İse siyasi bir işaret olarak görülüyor uluslarası düzende maalesef hatta geçen sene uefa (sallıyor olabilirim maç ismini) maçları sırasında ceza almıştı bir futbolcu ırkcılık sembolü olarak görüldüğü için. Eğer sınıfında Türk olmayan, yabancı uyruklu birileri varsa bu yüzden rahatsız olunmuş olabilir, başlarına iş açılmasın istenebilir. tamamen empatiyle çocuğum burda okula gitse ve Alman’lara ait işaretler yapılsa çocuğuma ayrımcılık yapılıyor diye rahatsız olurum ben mesela.

Ama sizi engellemesi çok gereksiz bir hareket. Çocuğunuzu alabiliyorsanız sınıfını değiştirmek yerinde olabilir. Acil bir durum olsa hocaya ulaşamazsınız çünkü. Sonradan rezil olmamak adına önden farklı bir konuda mesaj atılıp gidip gitmediği kontrol edilebilir. Ben gıcık olduğum insanları rehberimden silerim mesela fotomu görmesin diye, o tarz gir şey olabilir

Engellemesi tuhaf geldi bana Bizim çok bilinen bir kolej . Abi Cübbe kep atma neden yasaklandı? Zararı ne? Sebep ne? Cübbe giymeyecekler. Velilerin yüzde doksan beşinin seküler olduğu da bir okul.
İkiniz de aynı okuldan mı bahsediyorsunuz? O okuldaki eğitim temsili:

Şaka mı yaa hangi okul bu? Şer yuvası resmen ahsjsj

Türkiye de Türk işareti yapmakla Almanlar ne alaka anlamadım ama çok zor günlerden geçiyoruz orası kesin.

Yani zafer işareti uluslararası bir simgedir ve dem partiyle alakası yoktur. Orada siz yanlışsınız ama öğretmenin de size trip atıp engellemesi saçma. Hiç mi sizinle diyalog kurmayacak.
Asıl sorun bence okulun Afgan dolu bir okul olması. Böyle bir okulda ben kendim okutmazdım ırkçılıksa ırkçılık. Daha düzgün göçmen az bir muhite nakil aldıramaz mısınız? Hala dayı amca anneanne babannenin adresine daha iyi okul çıkarsa oraya yönlendirin bence

Ben takılmadım zaten ama düşününce o simge de ülkemizde malum partililer ve sevenleri tarafından kullanılıyor. İşaret yapılmayacaksa kimse yapmasın değil mi? Benim umurumda olmaz yoksa çocukların ne yaptığı onlar çocuk. Taşınacağız ama bütün okullar istila altında. İşimiz çok zor.

Türkiye de Türk işareti yapmakla Almanlar ne alaka anlamadım ama çok zor günlerden geçiyoruz orası kesin.

Ben Almanya’da yaşıyorum ve bebeğim burda doğdu ve Türk. Almanya’da bir Alman okulunda bebeğimin olduğu sınıf fotoğrafında Alman kökenine dair işaretler sürekli yapılsa bende huzursuz olurum, acaba çocuğum ayrımcılık mı görüyor acaba çok milliyetçim duyguları yüksek çocuğumu istemiyorlar mı diye. Cümlemin basında da farkındaysanız empati yapmak olarak yazmışım. Eğer yabancılar varsa buna dikkat edilmiş olabilir. Sınıftaki öğretmen herkesi düşünmek zorunda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…