Çocuğumun öğretmeni engellemiş

• Konu Sahibi Konu Sahibi -Gri-
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sene bitiyor şikayet et hatta sosyal medyada bile yaz belli türklükten rahatsız oluyor daha geçen vardı böyle biri sosyal medyada yazıyor karın ağrısı belli işte. Ben evladımı böyle biri eğitsin istemem. Bi başı ağrısın

Evle vatandaşlık alma mevzusu ve sınırlardan gelen göçmenler mevzusu yüzünden Türkiye vize krizi yaşıyor. Sürekli red alan alana.
Kalkıp da minnoş minnoş ay önemli olan insanlık denecek mevzu değil bu

Yaa anayasal haklarınızdan mahrum kaldınız sizin gereksiz muhabbetinizi öğretmen okul dışında çekmek zorunda değil. Öğretmen çocuğunuzu uyarmakla doğru yapmış.
Ya profilinde bayrağımız var Ne mutlu Türk'üm diyene yazmışsın.2.sınıf bi öğrenci bu 8 yasında yani ,gereksiz muhabbet nasıl olabilir?

Gagavuz Türkleri de yapıyor bu sembolü. Hristiyan Türkler.. Dünyadaki bütün Türkler. Türk olmayan nereden bilecek ki?

Onlar ayrı canım. Bizim yan okul buranın en iyi kolejlerinden biri. Yabancı dil öğretmenleri Afrika kökenli. Dün öğle arası yan masada ciğer dürüm gömüyorlardı agahsh. Çok saygılı, efendi tipler. Eğitim başka bir şey.

Ülkeler kaliteli , iyi eğitimli göçmen istiyor. Kalitelisi faydalısı bence gelmeli. Bizi de almazlardı o zaman başka ülkelere. Ama iyi eğitimlileri havada kapıyorlar

yani bilemedim ogretmen sinifta böyle seylerden rahatsiz olmus olabilir
biri bozkurt yapar, biri rabia yapar, yarin biri bir sey öteki karsi ataga gecer. bizim ulkemiz gibi karismaya musait yerde rahatsiz olmus olabilir
hani siz dersiniz ki "türklüğün simgesi bu siyasi bir sey degil, biz türküz ne var bunda"
ama o zaman bir baska cocuk "tekbiir allahu ekber" diye bagirir, onun ailesi de " siyasi bir sey degil ki, biz Müslümaniz ne var bunda" der.
ogretmen yerinde olsam gorusten bagimsiz ben de her türlü seyin önüne gecmek icin bastan uyarirdim.
o siyasi degil bu siyasi degil bana komik geliyor acikcasi. ulkemizde her sey siyasal ve her seyden kavga cikabilir. bkz 80li yillar ortaokul lisede sen sagcisin sen solcusun diye birbirini bicaklayan gencler.
öğretmenin de kendi sınıfı, böyle seyler gormek istememis olabilir.
anlayamadigim bir ogretmen sinifta cocugu uyaramayacak mi "oyle yapma" diye.
annesi aksam neden ariyor "siz oyle yapma demissiniz ama yapsin ne olacak" diye.
ogretmeni yapma dedi, cok cok ekstra bir sey degilse yapmayacak yani. hangi ülkede yaşıyoruz, bugün ogretmenin kendisine sacma da gelse sözünü dinlemesi lazim yarin profesorun,sonra komutanin, sonra patronun.
annesi olarak cocugunuza "ayy ne sacma ya. bazi kurallardan ben de nefret ediyorum. benim patronum da diyor ki xyz xyz ne sacma di mi? iste uyuyorum ben de ama sacma yani" diye bir bakis acisi vermek .
bugun hadi ilkokul hocasini aradınız, yarin lisede de hocasini arayacak misiniz?
ya da üniversiteye gidince profesorun kapisina mi dayacanaksiniz "cocuguma boyle dediniz ama haksizsiniz" diye?
diyene engel olmaya calisana kadar cocugunuza boyle seylerin normal oldugunu anlatin daha iyi. sonucta turkiyede yasiyor, egitimini burada tamamlayacak, askere burada gidecek.
ne kadar kacabilir ki?
ogretmenin engellemesine de bir sey diyemeyecegim. kacta yazdiniz? belki mesai sonrası tartismak istememistir. acil bir durum olsa arayabilirsiniz, ogretmene whatsapptan yazma son 5-10 yilda olan bir sey. eskiden whatsapp mi vardi? yani sizi kendi ozel numarasindan engellemesinin sizin ona ulasmaniza engel olacagini düşünmüyorum.
zaten sinifta 30 cocukla ugrasiyor, bir de günün geri kalanında basit tartismalar icin onlarin aileleriyle uğraşmak istememis olabilir. bizim zamanimizda derdi olan ogretmene giderdi okulda konusurdu - ki mantikli olan da bu

Çocuk ne anlasın siyasetten? Ayrıca zafer işareti Türkiye de farklı algılanıyor. Ona bakarsan benim oğlumun babası pöh her resimde zafer işareti yapar hiç farklı yormadık çünkü evimizde çocukların yanında siyaset konuşulmaz ne iyisine, ne kötüsüne. Diğer işaret ise çok bir bilgim yok ama sadece MHP nin olarak tanınıyor.

Şu an doğudayız ama başka şehirde bile aynısını yapardı çünkü bir yerlerden görüyorlar dünya genelini.

Kamuda siyasi görüşü ne olursa olsun hizmet etmek zorundasın. Eşimin mesleği gereği bizi sevende var, nefret edende ama bu demek değil ki ben adam seçeceğim.

Çocuğa yükselmesi çok saçma yani. 1 tanesine müdahale yerine hepsine müdahale edip konuyu çözebilirdi.

bir partinin ve siyasi görüşün tekelinde gayet.
O işaret Azerbaycan’da hep kullanılıyordu, Mhp’den çok önce. Parti gelip üzerine konduysa sembolün suçu ne ki? Azerbaycanlılar da mı Mhpli? Bu çoktan aşıldı ama çevresinde bu profilde birilerini görmeyen insanlar hala Mhpli diye yaftalamaya devam ediyor.

Öğretmen kendine ait telefondan sizi engelleyerek en güzelini yapmış. Buraya da eksik yazdığınızdan adım gibi eminim. Çok yakın bir arkadaşım öğretmen ve sizin gibi veliler gece gündüz demeden her fırsatta rahatsız ediyor, okul saatleri dışında rahatsız edemezsiniz. Bozkurt işareti, zafer işareti vb siyasi sembollerin hepsi yasak bu fotoğraflar okul internet sitesi için çekiliyorsa öğretmen uyarı alır, siz değil. Öğretmeni sınıfta olmadığınız takdirde şunu yapıyor, bunu yapıyor diyerek zan altında bırakıyorsunuz. Sadece çocuğunuzun lafıyla. İstediğiniz yere şikayet edin normalde okullarda veli ve öğrenci WhatsApp grupları yasak. Bununla ilgili bireysel mahkeme kararları mevcut.

Çocuk bunlar. Önemli futbol maçlarında da takımının formasını giyip gidiyorlar okula. E öğretmen başka takımdan diye tavır mı alsın?

Yahu biz Türkiyede yaşıyoruz laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ,sekiz yaşında bi çocuk bozkurt yapmış neden rahatsız olalım.Zafer işareti enternasyonal ok de tekbir ya da Rabia ilkelerimizde de yok örfümüzde de yok.Ya işaret yapmayın diye hepsini baştan uyarsın ya da karışmasın cocuklar özgürce istediğini yapsın ayrışma sebebi olarak görmesin.

Sadece onlar yüzünden mi acaba:) japonyaya vs bakın kimlerden şikayetçi insanlar türkiyeden giden kimler yüzünden vize getiriyor japonya. Kanunen zaten batıdan gelenin vatandaşlık hakkı var o ayrı. Bunlara girersek hiiiç çıkamayız. Olan sıkıntısız ülkesini seven terörist olmayan desteklemeyen bize oluyor işte.

Çoluk çocuk bunu biliyor mu sence?

öğretmen çocukları sınıfta foto çekilirken hiçbir işaret yapılmayacak şeklinde uyarmalı bence. zafer işareti de olmamalı, bozkurt da. bunların haricinde başka şirinlikler yapabilirler elbet. ama orası okul, küçücük çocuklar. ne zaferi ne bozkurtu.

Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.
Neden buna isyan ettiniz? Kafa yapınız belli ve kendi ırkından olmayını dışla. Çocuğa da aşılamışsınız ki her ortamda inadına anlamını bile bilmediği bir işareti yapıyor. Hoşgörü nerede? Nerede kardeşlik? Savaş falan mı çıktı? Uzay çağındayız hala ırk ayrımı yapıyorsunuz.

Bu kadar değildi pasaportumuzun gücü ama. Vize için çok evrak istenirdi ama red daha nadirdi. Şimdi sürekli red. Tamam siyasi ortam da etken ama bir ev alan yedi sülalesine vatandaşlık alıyor. Şu an kim gerçek Türk vatandaşı kim evle yeni oldu belirsiz bir ortam

Çocuk bunlar. Önemli futbol maçlarında da takımının formasını giyip gidiyorlar okula. E öğretmen başka takımdan diye tavır mı alsın?
Özel hayatında ne yapıyorsa yapsın ama vatandaşa hizmet ediyorsan karışamazsın yani.

Akp kongrelerinde bozkurt yapan var jdjd partinin ırksal hiç bi politikası yok ama işareti yapan var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…