Sene bitiyor şikayet et hatta sosyal medyada bile yaz belli türklükten rahatsız oluyor daha geçen vardı böyle biri sosyal medyada yazıyor karın ağrısı belli işte. Ben evladımı böyle biri eğitsin istemem. Bi başı ağrısınBir şey de demedim ki. Sadece çocuğumu böyle bir şey için rencide etmeyin dedim. Alışmışlar Pohpohlanmaya veliler tarafından. Ben çıkışınca hemen engellemiş. İkinci sınıf. Hayatım boyunca haksızlığa boyun eğmemenin bedelını ödedim ve ödemeye devam ediyorum tabii bu önemsiz bir bedel :)
Evle vatandaşlık alma mevzusu ve sınırlardan gelen göçmenler mevzusu yüzünden Türkiye vize krizi yaşıyor. Sürekli red alan alana.Bizim okulda Afrika kökenli öğretmenler var ama uyum sağlamışlar, dünya tatlısı insanlar. Çok sevilirler okulda. Valla bizim insanlardan da evlerden Irak olanlar vardı eski okulundainsan kalitesinin ırkla milletle ilgisi yok. Sorunlularından bıktık. Kaçacak yer arıyoruz
Ya profilinde bayrağımız var Ne mutlu Türk'üm diyene yazmışsın.2.sınıf bi öğrenci bu 8 yasında yani ,gereksiz muhabbet nasıl olabilir?Yaa anayasal haklarınızdan mahrum kaldınızsizin gereksiz muhabbetinizi öğretmen okul dışında çekmek zorunda değil. Öğretmen çocuğunuzu uyarmakla doğru yapmış.
Gagavuz Türkleri de yapıyor bu sembolü. Hristiyan Türkler.. Dünyadaki bütün Türkler. Türk olmayan nereden bilecek ki?Siz nerde yaşıyorsunuz da siyasi simge sayılmadığını düşünüyorsunuz… bir partinin ve siyasi görüşün tekelinde gayet. Öğretmen bir kere iki kere uyardıysa üçüncüde sertleşir doğal olarak.
Onlar ayrı canım. Bizim yan okul buranın en iyi kolejlerinden biri. Yabancı dil öğretmenleri Afrika kökenli. Dün öğle arası yan masada ciğer dürüm gömüyorlardı agahsh. Çok saygılı, efendi tipler. Eğitim başka bir şey.Bizim okulda Afrika kökenli öğretmenler var ama uyum sağlamışlar, dünya tatlısı insanlar. Çok sevilirler okulda. Valla bizim insanlardan da evlerden Irak olanlar vardı eski okulundainsan kalitesinin ırkla milletle ilgisi yok. Sorunlularından bıktık. Kaçacak yer arıyoruz
Ülkeler kaliteli , iyi eğitimli göçmen istiyor. Kalitelisi faydalısı bence gelmeli. Bizi de almazlardı o zaman başka ülkelere. Ama iyi eğitimlileri havada kapıyorlarEvle vatandaşlık alma mevzusu ve sınırlardan gelen göçmenler mevzusu yüzünden Türkiye vize krizi yaşıyor. Sürekli red alan alana.
Kalkıp da minnoş minnoş ay önemli olan insanlık denecek mevzu değil bu
O işaret Azerbaycan’da hep kullanılıyordu, Mhp’den çok önce. Parti gelip üzerine konduysa sembolün suçu ne ki? Azerbaycanlılar da mı Mhpli? Bu çoktan aşıldı ama çevresinde bu profilde birilerini görmeyen insanlar hala Mhpli diye yaftalamaya devam ediyor.bir partinin ve siyasi görüşün tekelinde gayet.
Çocuk bunlar. Önemli futbol maçlarında da takımının formasını giyip gidiyorlar okula. E öğretmen başka takımdan diye tavır mı alsın?Çocuk ne anlasın siyasetten? Ayrıca zafer işareti Türkiye de farklı algılanıyor. Ona bakarsan benim oğlumun babası pöh her resimde zafer işareti yapar hiç farklı yormadık çünkü evimizde çocukların yanında siyaset konuşulmaz ne iyisine, ne kötüsüne. Diğer işaret ise çok bir bilgim yok ama sadece MHP nin olarak tanınıyor.
Şu an doğudayız ama başka şehirde bile aynısını yapardı çünkü bir yerlerden görüyorlar dünya genelini.
Kamuda siyasi görüşü ne olursa olsun hizmet etmek zorundasın. Eşimin mesleği gereği bizi sevende var, nefret edende ama bu demek değil ki ben adam seçeceğim.
Çocuğa yükselmesi çok saçma yani. 1 tanesine müdahale yerine hepsine müdahale edip konuyu çözebilirdi.
Yahu biz Türkiyede yaşıyoruz laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti ,sekiz yaşında bi çocuk bozkurt yapmış neden rahatsız olalım.Zafer işareti enternasyonal ok de tekbir ya da Rabia ilkelerimizde de yok örfümüzde de yok.Ya işaret yapmayın diye hepsini baştan uyarsın ya da karışmasın cocuklar özgürce istediğini yapsın ayrışma sebebi olarak görmesin.yani bilemedim ogretmen sinifta böyle seylerden rahatsiz olmus olabilir
biri bozkurt yapar, biri rabia yapar, yarin biri bir sey öteki karsi ataga gecer. bizim ulkemiz gibi karismaya musait yerde rahatsiz olmus olabilir
hani siz dersiniz ki "türklüğün simgesi bu siyasi bir sey degil, biz türküz ne var bunda"
ama o zaman bir baska cocuk "tekbiir allahu ekber" diye bagirir, onun ailesi de " siyasi bir sey degil ki, biz Müslümaniz ne var bunda" der.
ogretmen yerinde olsam gorusten bagimsiz ben de her türlü seyin önüne gecmek icin bastan uyarirdim.
o siyasi degil bu siyasi degil bana komik geliyor acikcasi. ulkemizde her sey siyasal ve her seyden kavga cikabilir. bkz 80li yillar ortaokul lisede sen sagcisin sen solcusun diye birbirini bicaklayan gencler.
öğretmenin de kendi sınıfı, böyle seyler gormek istememis olabilir.
anlayamadigim bir ogretmen sinifta cocugu uyaramayacak mi "oyle yapma" diye.
annesi aksam neden ariyor "siz oyle yapma demissiniz ama yapsin ne olacak" diye.
ogretmeni yapma dedi, cok cok ekstra bir sey degilse yapmayacak yani. hangi ülkede yaşıyoruz, bugün ogretmenin kendisine sacma da gelse sözünü dinlemesi lazim yarin profesorun,sonra komutanin, sonra patronun.
annesi olarak cocugunuza "ayy ne sacma ya. bazi kurallardan ben de nefret ediyorum. benim patronum da diyor ki xyz xyz ne sacma di mi? iste uyuyorum ben de ama sacma yani" diye bir bakis acisi vermek .
bugun hadi ilkokul hocasini aradınız, yarin lisede de hocasini arayacak misiniz?
ya da üniversiteye gidince profesorun kapisina mi dayacanaksiniz "cocuguma boyle dediniz ama haksizsiniz" diye?
diyene engel olmaya calisana kadar cocugunuza boyle seylerin normal oldugunu anlatin daha iyi. sonucta turkiyede yasiyor, egitimini burada tamamlayacak, askere burada gidecek.
ne kadar kacabilir ki?
ogretmenin engellemesine de bir sey diyemeyecegim. kacta yazdiniz? belki mesai sonrası tartismak istememistir. acil bir durum olsa arayabilirsiniz, ogretmene whatsapptan yazma son 5-10 yilda olan bir sey. eskiden whatsapp mi vardi? yani sizi kendi ozel numarasindan engellemesinin sizin ona ulasmaniza engel olacagini düşünmüyorum.
zaten sinifta 30 cocukla ugrasiyor, bir de günün geri kalanında basit tartismalar icin onlarin aileleriyle uğraşmak istememis olabilir. bizim zamanimizda derdi olan ogretmene giderdi okulda konusurdu - ki mantikli olan da bu
Sadece onlar yüzünden mi acaba:) japonyaya vs bakın kimlerden şikayetçi insanlar türkiyeden giden kimler yüzünden vize getiriyor japonya. Kanunen zaten batıdan gelenin vatandaşlık hakkı var o ayrı. Bunlara girersek hiiiç çıkamayız. Olan sıkıntısız ülkesini seven terörist olmayan desteklemeyen bize oluyor işte.Evle vatandaşlık alma mevzusu ve sınırlardan gelen göçmenler mevzusu yüzünden Türkiye vize krizi yaşıyor. Sürekli red alan alana.
Kalkıp da minnoş minnoş ay önemli olan insanlık denecek mevzu değil bu
Çoluk çocuk bunu biliyor mu sence?O işaret Azerbaycan’da hep kullanılıyordu, Mhp’den çok önce. Parti gelip üzerine konduysa sembolün suçu ne ki? Azerbaycanlılar da mı Mhpli? Bu çoktan aşıldı ama çevresinde bu profilde birilerini görmeyen insanlar hala Mhpli diye yaftalamaya devam ediyor.
Neden buna isyan ettiniz? Kafa yapınız belli ve kendi ırkından olmayını dışla. Çocuğa da aşılamışsınız ki her ortamda inadına anlamını bile bilmediği bir işareti yapıyor. Hoşgörü nerede? Nerede kardeşlik? Savaş falan mı çıktı? Uzay çağındayız hala ırk ayrımı yapıyorsunuz.Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.
Bu kadar değildi pasaportumuzun gücü ama. Vize için çok evrak istenirdi ama red daha nadirdi. Şimdi sürekli red. Tamam siyasi ortam da etken ama bir ev alan yedi sülalesine vatandaşlık alıyor. Şu an kim gerçek Türk vatandaşı kim evle yeni oldu belirsiz bir ortamSadece onlar yüzünden mi acaba:) japonyaya vs bakın kimlerden şikayetçi insanlar türkiyeden giden kimler yüzünden vize getiriyor japonya. Kanunen zaten batıdan gelenin vatandaşlık hakkı var o ayrı. Bunlara girersek hiiiç çıkamayız. Olan sıkıntısız ülkesini seven terörist olmayan desteklemeyen bize oluyor işte.
Özel hayatında ne yapıyorsa yapsın ama vatandaşa hizmet ediyorsan karışamazsın yani.Çocuk bunlar. Önemli futbol maçlarında da takımının formasını giyip gidiyorlar okula. E öğretmen başka takımdan diye tavır mı alsın?
Akp kongrelerinde bozkurt yapan var jdjd partinin ırksal hiç bi politikası yok ama işareti yapan var.O işaret Azerbaycan’da hep kullanılıyordu, Mhp’den çok önce. Parti gelip üzerine konduysa sembolün suçu ne ki? Azerbaycanlılar da mı Mhpli? Bu çoktan aşıldı ama çevresinde bu profilde birilerini görmeyen insanlar hala Mhpli diye yaftalamaya devam ediyor.
İlkokul çocuğu için gayet gereksiz. Okullarda siyaset yasak.Ya profilinde bayrağımız var Ne mutlu Türk'üm diyene yazmışsın.2.sınıf bi öğrenci bu 8 yasında yani ,gereksiz muhabbet nasıl olabilir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?