- 21 Kasım 2017
- 28.757
- 124.611
- 598
MHP Türklükten ve Türkçülükten bahsedecek son parti. Pardon sondan ikinci. Sırf bu bile siyasi olmadığının kanıtı ahahhshshhdBen takılmadım zaten ama düşününce o simge de ülkemizde malum partililer ve sevenleri tarafından kullanılıyor. İşaret yapılmayacaksa kimse yapmasın değil mi? Benim umurumda olmaz yoksa çocukların ne yaptığı onlar çocuk. Taşınacağız ama bütün okullar istila altında. İşimiz çok zor.
Benim oturduğum semt biraz kirası yüksek ve merkezi sistem ağırlıklı binalardan oluştuğu için çok barınmıyorlar. Sınıflarda bir iki tane ancak varmış. Böyle bir okul bulabilirsiniz.Ben takılmadım zaten ama düşününce o simge de ülkemizde malum partililer ve sevenleri tarafından kullanılıyor. İşaret yapılmayacaksa kimse yapmasın değil mi? Benim umurumda olmaz yoksa çocukların ne yaptığı onlar çocuk. Taşınacağız ama bütün okullar istila altında. İşimiz çok zor.
E iyi de Türkiye’de eğitim alan çocuk Türk tarihi de öğreniyor. O zaman bu da haksızlık bu mantıkla.Ben Almanya’da yaşıyorum ve bebeğim burda doğdu ve Türk. Almanya’da bir Alman okulunda bebeğimin olduğu sınıf fotoğrafında Alman kökenine dair işaretler sürekli yapılsa bende huzursuz olurum, acaba çocuğum ayrımcılık mı görüyor acaba çok milliyetçim duyguları yüksek çocuğumu istemiyorlar mı diye. Cümlemin basında da farkındaysanız empati yapmak olarak yazmışım. Eğer yabancılar varsa buna dikkat edilmiş olabilir. Sınıftaki öğretmen herkesi düşünmek zorunda.
Siz nerde yaşıyorsunuz da siyasi simge sayılmadığını düşünüyorsunuz… bir partinin ve siyasi görüşün tekelinde gayet. Öğretmen bir kere iki kere uyardıysa üçüncüde sertleşir doğal olarak.Evet ben buna takılmam ama çocuğumun bozkurtu sonucu hem çocuğum rencide edildi kaç kere hem de engellendim. Siyasî simge değil dedim diye. :) şimdi foto çekmiyormuş sınıfta. Çekerse bızkurt yapar çocuk amann
Bence değil. Bence değilse, daha doğrusu toplumun bir kesimine göre siyaset üstü değilse değildir.Hayır bu siyasi parti simgesi olmaktan çıkalı çok oldu. Hayatının hiçbir döneminde MHP’ye oy vermemiş ama Türkçü, Atatürkçü insanlar var. Onlar tarafından da benimseniyor. Çok basit, Türküz, mitlerimizden biri de bozkurt. Kültürümüze ait bir şey. Zafer de bozkurt da siyaset üstü semboller.
Anladım ama o zaman yabancılar ne isterse onu yapalım. Anayasadan Türk de çıksın, bundan da rahatsız olurlar. Sizin Almanya da ki konumunuzla buradaki yabancıların konumu bir değil. Türkçe bile bilmeyen milyonlarca yabancı, vatandaş yapıldı bir plan dahilinde. Almanya da yasal bir vatandaşsınız. Sınırlardan kaçak girip sırf hükümete oy vereceksiniz diye vatandaş yapılmadınız. Eminim Almanlara almanyanın Laik yönetimine de saygılısınızdır. Çünkü geldiğiniz ülke öyle. Öyleydi en azından. Konu çok uzun konu gayya kuyusu gibi neresinden tutsam elimde kalır öyle bir konuBen Almanya’da yaşıyorum ve bebeğim burda doğdu ve Türk. Almanya’da bir Alman okulunda bebeğimin olduğu sınıf fotoğrafında Alman kökenine dair işaretler sürekli yapılsa bende huzursuz olurum, acaba çocuğum ayrımcılık mı görüyor acaba çok milliyetçim duyguları yüksek çocuğumu istemiyorlar mı diye. Cümlemin basında da farkındaysanız empati yapmak olarak yazmışım. Eğer yabancılar varsa buna dikkat edilmiş olabilir. Sınıftaki öğretmen herkesi düşünmek zorunda.
Normalde sıfır daire alabilecekken gittik 21 yıllık olanını aldık semtten dolayı. Eski olsun, insanı temiz olsun. Okulda tek tük Suriyeli var. Onların da ailesi eğitimli insanlar hep. Afgan falan düşünemiyorum.Benim oturduğum semt biraz kirası yüksek ve merkezi sistem ağırlıklı binalardan oluştuğu için çok barınmıyorlar. Sınıflarda bir iki tane ancak varmış. Böyle bir okul bulabilirsiniz.
Valla haklısınız bu göçmen işi büyük dert. Ben bu nedenlerle özele verdim oğlumu. En azından veli profili çocuk profili belli.
Umarım iyi bir okul bulursunuz. Ama bu yaz bence adresi taşımaya çalışın. En azından eşinizin yada sizin ev adresiniz daha iyi okula yakınsa oraya aldırın nakili.
Ek olarak Almanya’da oturum almak için dil şartı ve uyum sağlayacak nitelikler lazım. Niteliksiz insanı almıyorlar. Oradaki göçmenlerin hepsi ciddi eğitimli düzgün insanlar. Bizdeki sınırdan geçen ne idiğü belirsiz, denetimsiz göçmenlerle bir değil.Anladım ama o zaman yabancılar ne isterse onu yapalım. Anayasadan Türk de çıksın, bundan da rahatsız olurlar. Sizin Almanya da ki konumunuzla buradaki yabancıların konumu bir değil. Türkçe bile bilmeyen milyonlarca yabancı, vatandaş yapıldı bir plan dahilinde. Almanya da yasal bir vatandaşsınız. Sınırlardan kaçak girip sırf hükümete oy vereceksiniz diye vatandaş yapılmadınız. Eminim Almanlara almanyanın Laik yönetimine de saygılısınızdır. Çünkü geldiğiniz ülke öyle. Öyleydi en azından. Konu çok uzun konu gayya kuyusu gibi neresinden tutsam elimde kalır öyle bir konu
Bizim siteye geçen senelerde bir aile girdi. Kılın merkezi sistemde barınamadı gitti. Ondan çocuğum Suriyeli görmeden büyüyor. Ama dediğin gibi ev 94 yapımı eski. Tercihimizi bundan yana kullandıkNormalde sıfır daire alabilecekken gittik 21 yıllık olanını aldık semtten dolayı. Eski olsun, insanı temiz olsun. Okulda tek tük Suriyeli var. Onların da ailesi eğitimli insanlar hep. Afgan falan düşünemiyorum.
Yaa anayasal haklarınızdan mahrum kaldınızBir şey de demedim ki. Sadece çocuğumu böyle bir şey için rencide etmeyin dedim. Alışmışlar Pohpohlanmaya veliler tarafından. Ben çıkışınca hemen engellemiş. İkinci sınıf. Hayatım boyunca haksızlığa boyun eğmemenin bedelını ödedim ve ödemeye devam ediyorum tabii bu önemsiz bir bedel :)
Hatta 23 nisan da bir yabancı okudu milli marşımızı, herkes çok mutluydu. İnanın koca okulda sadece ben varımdır, buna isyan eden. Kimse umursamıyor bile. O yüzden bu haldeyiz.Bacha Bazi'ye takildim ben, okul Afgan dolu diye bu igrenc gelenegi overcesine milli bayramlarda kullanilmasi, hic hos değil tam bu noktada Turk velileri orgutleyip neden olay cikarmadiniz ki?
Ben gereksiz olduğunu asla düşünmüyorum. O sizin gereksiz düşünceniz. :)))Yaa anayasal haklarınızdan mahrum kaldınızsizin gereksiz muhabbetinizi öğretmen okul dışında çekmek zorunda değil. Öğretmen çocuğunuzu uyarmakla doğru yapmış.
kaldi ki milli bayramımızda "oğlancılığın ballandırılarak" tasvir edildiği baçha dansı yapılan bi okulda,bozkurt işareti eğil sınıfta ULUSA yeridir.
Bizim okulda Afrika kökenli öğretmenler var ama uyum sağlamışlar, dünya tatlısı insanlar. Çok sevilirler okulda. Valla bizim insanlardan da evlerden Irak olanlar vardı eski okulundaNormalde sıfır daire alabilecekken gittik 21 yıllık olanını aldık semtten dolayı. Eski olsun, insanı temiz olsun. Okulda tek tük Suriyeli var. Onların da ailesi eğitimli insanlar hep. Afgan falan düşünemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?