çocuğumuz olacak ve hala bitmeyen sıkıntılarımız

Allah bilmiyormu durumu görmüyormu demişsiniz, asıl ben size akıl fikir diliyorum, dünyada bu kadar aç insanı allah görmüyormu. Neden açlar o zaman, şimdi dersinizki onlar aslında aç değiller yemek yiyemeseler de Allah onları koruyor. Yahu adamın işi yok, çocuğu okutacak parası yok ama ne olursa olsun doğuracak öylemi.Neyse kimseyle polemiğe girmiycem ama artık bırakın bu mevzuları dinle bağdaştırmayı. Kusura bakmayın ama işsizlikten ve borçtan intahar edern bir sürü insan var.

herşey imtihan özkacım
Allah bir canı verdiyse bir hikmeti vardır
tüp bebek topiklerini görüyorsundur senelerce uğraşıp bebeği olmayanlar var bende onlardan biriyim
yani bebek olayı Allahın takdiridir
planlamak diye birşey yok olacaksa ne kadar korunulsada oluyor olmayacaksada ne kadar uğraş olmuyor

slm arkadaşlar.bu sıralar o kadar doluyum ki buraya yazmak istedim bazen isyan edesim gelıyor çünkü bazı şeyler yolunda gitmıyor kısa bı zaman sonra çocugumuz olacak az kaldı ama eşimin hala bi işi yok evımızde şu an bi net maaş gelir yok bızımkılerın falan maddı destegı ıle geçınıyoruz ama bu bana cok dokunuyor eşim evde bızımkıler ellerı yıyecek dolu gelınce bu bana cok koyuyor dıyorumkı neden neden.... neden eşim degılde neden bı baskası dıyorum hep oysa benım ne hayallerım vardı para pul zengınlık degıl sadece eşim askarı ücret bı maası olsun kıt kanaatte olsa evımıze bı maas gırsın kımseye muhtac olmayalım sigortamız olsun sadece buydu ıstedıklerım ama olmuyor ya ıkı gun sonra cocuk oldugu zaman damı bole sürüp gıdecek işsız o zman ben kapı ardında kım cocuguma mama bez alack kım evıme yıyecek getırecek dıyemı beklıcem .... ya baskalarının eşine fılan bakıyorum ne guzel evden işe işten eve ama bıde kendı eşime bakıyorum evde süreklı o kadar sıkıldımkı aslında ıyı bı işi var bekledıgı bısey var ama ya oda olmassa napacaz bılmıyom hep olacak olacak dıyor hadı olmassa nolacak bana akıl verın tesellı verın napıyım sızce

selam canım
isyan edesim geliyor demişsin
neden demişsin
bak canım sen de biliyorsun ki sabır imtihan anında gösterilir
imtihan geçince sabretmek anlamsızdır
herkesin farklı sıkıntıları olduğu gibi senin sıkıntın da bu
evine ekmek götüren ailelerin evinin içinde nasıl sıkıntılar olduğunu biliyor musun ki kendini onlarla kıyaslıyorsun
Allah kime neyi vereceğini bilir, sen kendini üzsen de değişmez, ama sabretmezsen asıl o zaman kaybedersin
ben de senin dediğin gibi "neden" sorusunu sordum bir kere
ve o kadar pişman oldum ki
kendimce çektiğim o kadar sıkıntı bir "neden" sorusu ile boşa gitti sanki
oysa birazcık daha sabretseydim kazanmış olacaktım
ama işte insan imtihan anında sabretmeyi bilmediği için hem kazanamıyor hem de çektiği sıkıntılar boşa gidiyor sanki
unutma ki çok şükredenle çok sabreden kazanır
ve yine unutma ki sabreden yoksullar cennete girmede bir adım öndelermiş

bu arada tesbihte 33 subhanallah, 33 elhamdülillal, 33 Allahuekber çekmenin yoksullara genişlik verdiğini okumuştum

ah polyana,baban eşine daimi iş bulurken kızıyordun,bizim eve ne karışıyor diyordun.gördün mü olanları.:50:

Allah bilmiyormu durumu görmüyormu demişsiniz, asıl ben size akıl fikir diliyorum, dünyada bu kadar aç insanı allah görmüyormu. Neden açlar o zaman, şimdi dersinizki onlar aslında aç değiller yemek yiyemeseler de Allah onları koruyor. Yahu adamın işi yok, çocuğu okutacak parası yok ama ne olursa olsun doğuracak öylemi.Neyse kimseyle polemiğe girmiycem ama artık bırakın bu mevzuları dinle bağdaştırmayı. Kusura bakmayın ama işsizlikten ve borçtan intahar edern bir sürü insan var.

canım hiç birşeyin garantisi yok ki sen durumum iyi dersin çocuk yaparsın işten çıkırılırsın,şirketin olur iflas edersin bunlar çok yaşanan şeyler.o zaman kimsenin çocuk yapmaması lazım ama bu da bir içgüdü,herkes evlat istiyor.sonuçta illaki bir işe girecektir kocası.karşımızda hamile bir kadın var daha hassas olsak.

herşey imtihan özkacım
tüp bebek topiklerini görüyorsundur senelerce uğraşıp bebeği olmayanlar var bende onlardan biriyim

planlamak diye birşey yok olacaksa ne kadar korunulsada oluyor olmayacaksada ne kadar uğraş olmuyor

Bebek Allah'ın takdiri ise neden payınıza düşenle yetinmiyosunuzda vermediğini zorla almaya kalıyosunuz.Buda aynı, bebeği aldırmak gibi ona karşı gelmektir.Hiç kimse bu tarafından bakmıyor.Vermiyosa bir hikmeti vardır mutlaka demiyor.

Yani diyosunki ne olursa olsun aldırmamalı doğurmalı. Ekmek alacak parası yok ama doğurmalı öylemi.
ya bu nasıl düşünce ya bir candan bahsettiğinizin farkındamısınız,:53:

herşey imtihan özkacım

allahın taktıiridir evet, çocuğu olmayan kişileri düşündükçe,okudukça buradan onların acısını yaşadıkça:(
bu aldır diyenleri okuyunca çıldırasım geliyor,cann bu can borumu..

işsizlik çok zor Allah kimsenin başına vermesin yanlız ben birde şöyle düşünüyorum işsizlikten ziyade insanlar iş beğenmiyor, yakında çocuğunuz olacak ona bir gelecek sunmak zorundasınız beklemek yerine ne iş olsa yaparım modunda olmalı eşiniz . Acaba eşiniz biraz rahata mı alıştı nasılsa getiren var niyetiyle erkeklerde bunu görüyorum çünkü ara sıra

Bebek Allah'ın takdiri ise neden payınıza düşenle yetinmiyosunuzda vermediğini zorla almaya kalıyosunuz.Buda aynı, bebeği aldırmak gibi ona karşı gelmektir.Hiç kimse bu tarafından bakmıyor.Vermiyosa bir hikmeti vardır mutlaka demiyor.

hanımefendi tedavi bir arama şeklidir oda garanti değilki olmazsa ordada olmuyor !! olmuyorsa yumurtam biterse spermimiz biterse tedaviyi bırakıcaz elbette ama
Allahın kendi vücudumuza verdiği imkanlarıda sonuna kadar kullanıcaz hocaya danışın derim tedaviye ihtiyaç duyuluyorsa tüp bebek caizdir deniyor ama tedavisiz normal yolla gebe kalınabiliyorsa işte o zaman caiz değil deniyor..hani şu istediği cinsiyet olmayınca birde tüp bebekle seçeyim diyenler varya onlara caiz değil...
inşallah siz böyle tedavilere ihtiyaç duymazsınız !!
sizin düşüncenize göre hastalarda doktora gitmesin o zaman Allah onlara onu uygun görmüştür olurmu ??????

Allah doğacak çocuğun rızkını da verir bence bu doğru... bebişler için süt akan 2 tulumbacık vermiyor mu...merhametli de bir kucak.zaten hayattan beklentini biraz kısarsan anlayabilirsin,lüksün sınırı yok. bir bebek çamaşır sepetinde de yatabilir yada basit bir beşikte çok pahalı bir yatağı da olabilir. büyüdüğünde hatırlamaz ama.. zaten 2 -3 yıl idare edersin sonrası neler olur bilinmez.kimsenin garantisi yok ki... evet afrikadaki bebekler aç ama belkide rızıklarını birileri sömürdüğü için olabilir mi..insanların bencilliklerinden nedersiniz? hepimiz 5 yıldızlı otelde 1 tatil yerine oraya bağışlasak 1 çocuk hayatını kurtarırız değil mi..kaç kişi yapıyor bunu..belkide Allah insanların acımasızlığını farketmesi içinde bunu gösteriyor olabilir...ibret için...Allah hepimizi affetsin(bu sadece Afrika için değil Türkiyedeki yoksullar içinde geçerli)

Back
X