slm arkadaşlar.bu sıralar o kadar doluyum ki buraya yazmak istedim bazen isyan edesim gelıyor çünkü bazı şeyler yolunda gitmıyor kısa bı zaman sonra çocugumuz olacak az kaldı ama eşimin hala bi işi yok evımızde şu an bi net maaş gelir yok bızımkılerın falan maddı destegı ıle geçınıyoruz ama bu bana cok dokunuyor eşim evde bızımkıler ellerı yıyecek dolu gelınce bu bana cok koyuyor dıyorumkı neden neden.... neden eşim degılde neden bı baskası dıyorum hep oysa benım ne hayallerım vardı para pul zengınlık degıl sadece eşim askarı ücret bı maası olsun kıt kanaatte olsa evımıze bı maas gırsın kımseye muhtac olmayalım sigortamız olsun sadece buydu ıstedıklerım ama olmuyor ya ıkı gun sonra cocuk oldugu zaman damı bole sürüp gıdecek işsız o zman ben kapı ardında kım cocuguma mama bez alack kım evıme yıyecek getırecek dıyemı beklıcem .... ya baskalarının eşine fılan bakıyorum ne guzel evden işe işten eve ama bıde kendı eşime bakıyorum evde süreklı o kadar sıkıldımkı aslında ıyı bı işi var bekledıgı bısey var ama ya oda olmassa napacaz bılmıyom hep olacak olacak dıyor hadı olmassa nolacak bana akıl verın tesellı verın napıyım sızce
selam canım
isyan edesim geliyor demişsin
neden demişsin
bak canım sen de biliyorsun ki sabır imtihan anında gösterilir
imtihan geçince sabretmek anlamsızdır
herkesin farklı sıkıntıları olduğu gibi senin sıkıntın da bu
evine ekmek götüren ailelerin evinin içinde nasıl sıkıntılar olduğunu biliyor musun ki kendini onlarla kıyaslıyorsun
Allah kime neyi vereceğini bilir, sen kendini üzsen de değişmez, ama sabretmezsen asıl o zaman kaybedersin
ben de senin dediğin gibi "neden" sorusunu sordum bir kere
ve o kadar pişman oldum ki
kendimce çektiğim o kadar sıkıntı bir "neden" sorusu ile boşa gitti sanki
oysa birazcık daha sabretseydim kazanmış olacaktım
ama işte insan imtihan anında sabretmeyi bilmediği için hem kazanamıyor hem de çektiği sıkıntılar boşa gidiyor sanki
unutma ki çok şükredenle çok sabreden kazanır
ve yine unutma ki sabreden yoksullar cennete girmede bir adım öndelermiş
bu arada tesbihte 33 subhanallah, 33 elhamdülillal, 33 Allahuekber çekmenin yoksullara genişlik verdiğini okumuştum