çocuğumuza özgüvenini nasıl kazandırabliriz

BIZIMKISIbirASKhikayesi

YASAMA SEBEBIMSIN ASKIM
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
223
0
35
:sm_cool:ÖZGÜVEN AsILAMA

1. Çocugunuzu sevdiginizi, onun sizin için önemli oldugunu belirtin.

2. Çocuga inanin ve güvenin, çocuktan iyi seyler beklerseniz iyi seyler görürsünüz.

3. Çocugun size yardim etmek veya kendi basina is yapmak için gösterdigi ilk belirtileri gözden kaçirmayin. Girisimlerini destekleyin.

4. Çocugun yaptigi yardimin bütün aileye olugunu açiklatin.

5. Çocuga basarabilecegi is ve ödevler verin. Fazlasini yüklemeyin. Çocuk elinden geldigi kadar ugrasiyorsa onu daha fazla zorlamak dogru degildir.

6. Hatali yaptigi davranislari tenkit etmeyin. Onu incitmeden yavas yavas daha iyi sonuçlar elde etmesine yardimci olun.

7. Çocugun iyi yaptigi isleri övün. Çocuk övgüyle bu davranisini gelistirecektir. Ancak asiri degil, yerinde ve ölçülü olmali.

8. Çocuk usanç belirtileri gösterdigi ya da isleri bastan savma yapmaya basladigi zaman ona baska görevler verin.

9. iyi ve sorumlu olmayi pazarlik haline getirmeyin.

10. Neyin dogru neyin yanlis oldugunu ve kendisinden ne beklediginizi açikça anlatin.

11. Hatalari fazla büyütmeyin, ancak görmezlikten de gelmeyin. Prensiplerinize bagli kalmakla beraber daima sefkatli olun.

12. Çocuk daima ayni hatayi isliyorsa sebebini arastirip neden böyle davrandigini anlamaya çalisin.

13. Çocuklarin daima ana-baba-ögretmenlerini hatda kardeslerinin davranislarini taklit edip benimsediklerinide unutmayin...

14. Çocugun daha büyük sorumluluklar yüklenmeye hazir oldugu zamanlari bilin. Sonra bu sorumluluklari yüklenmesine firsatlar hazirlayin.

15. Çocugun ögretmeniyle sik sik görüsün. Ana-baba-ögret-men birbirlerini desteklemelidir. Çocuk ancak bu suretle evin ve okulun gerektirdiklerine saygiyi gösterip onlara uyabilir..

:1hug:a.s.:nazar:Şenizhihoyyyt:nazar::teytey:

hem unutmayin egerki kücük bi cocuk annesini isiriyorsa ve vurup duruyorsa ondan kaciyorsa sakin ama sakin üzülmeyin, bu cocuk sevdiklerini sirir koklar vurur kacar.. bu belirli bi yasdan sonra düzelicekdir..
 
X