Çocuğun masraflarını karşılamayan baba

Sizinki evlilik değil ev arkadaşlığı olmuş. Buzdolabindaki yiyecekleride ayırıyor musunuz ? Ne yapacağınız belli resti çekeceksiniz ? Araba senin, fatura senin, kira senin. Eee sana gerek yok. Ya düzel ya ayrilalim diyeceksiniz.

Eşim benden az maaş alıyor ama kreş parasını karşılayabilecek durumda. Zaten kredi borcu vardı 1-2 ay oluyor borcu bitti. ( borcun benimle ilgisi yok, evlenmeden önce olan borç). Kiradayız ve ortak ödüyoruz. Faturalar bende. Yarısını öde dediğimde olay oluyor. Benim araban var istediği gibi biner, arabaya benzin aldığında olay çıkarır. Ben de ortalıkta babayım diye gezecekse kreş parasını da bi zahmet ödesin istiyorum

İyi de böyle bir ev arkadaşlığını pardon evliliği neden sürdürüyorsun ki? İnsan ev arkadaşının sırtından bu kadar geçinmez.

Boşan o zaman
Bu adam ne yapıyor ki zaten
Eşim cocugumun kres parasini odemeem diyecek valizini bile vermeden atarım evden
Böyle evlilik mi olur
Tamm kadinin her türlü çalismasi lazim ama evlilikte senin paran benim param mı olurmus
Esim sıkışsa yüzüğümü bile veririm
Bizim bi ihtiyacimiz olsa esim yemeden icmeden once cocuklarini düsünür
Annenize üzüldüm

Kızım var 2.5 yasında. Bugüne kadar annem baktı. Babaannesi de bulunduğumuz şehirden tamamen keyfi olarak başka bir şehire taşındı. Annem çocuğuma karşılıksız olarak baktı ama artık yoruldu, tavırlarından bakışlarından anlıyorum. Eşime kızı kreşe verelim dedim, ben kreş parası ödeyemem diyor. Annen gelsin 1 hafta baksın dedim,(mayıs başında kız kardeşi evlenecek) annem koşturmacası var gelemez diyor. Bende kendim kreş parasını karşılamak istemiyorum. Çıkmazdayım. Yorum bekliyorum arkadaşlar

Komşunuz ya da iş arkadaşınız eminim ki eşinizden daha fazla destek olur. Paraları ayırmak nedir yahu? Daha neler duyacağız bu forum sayesinde? Sizin ananız, babanız, kayınvalide, kayınpederiniz yok mu? Ama sanıyorum ki hata sizde. Nasıl böyle bir düzene evet dersiniz? Size de böylesi normal gelmiş sanırım, doğru muyum? Ama konu çocuğa gelince dokunmuş olmalı. Ben ödeyemem ne demek yav? Lafa bak öh.

Eşim benden az maaş alıyor ama kreş parasını karşılayabilecek durumda. Zaten kredi borcu vardı 1-2 ay oluyor borcu bitti. ( borcun benimle ilgisi yok, evlenmeden önce olan borç). Kiradayız ve ortak ödüyoruz. Faturalar bende. Yarısını öde dediğimde olay oluyor. Benim araban var istediği gibi biner, arabaya benzin aldığında olay çıkarır. Ben de ortalıkta babayım diye gezecekse kreş parasını da bi zahmet ödesin istiyorum

Peki bu adamdan cocuk yaparken ne beklemistiniz?
Evlilikte bu kadar ayri hesap nasil oluyor? Aksamlari ekmeklerinizi ayri mi aliyorsunuz?
Veya eti ben aldim yeme gibi konusmalar oluyor mu evde?

Açıkçası haklısınız, ben de ailemde ayrı gayrı görmedim. Benim babam iş arkadaşlarıyla yemeğe bile gitmezdi, oraya verceğim parayla yarım kilo et alır evimde çocuklarımla yerim derdi. Bazı şeyleri yaşayarak görüyoe insan, ben de böyle bir evliliğim olsun istemedim. Ama daha evliliğinin 1. Ayında eşimin üzerindeki bir miktar parayı annesinin üzerine geçirdiğini öğrendim. Kredi borcu olmasına rağmen. Ki ben arabamla evlenmiştim, ben de arabayı satıp anneme bırakabilirdim. Sonrasında yavaş yavaş paralar ayrı tutulmaya başlandı. Çocuğa KV bakacaktı, öyle konuşmuştuk. Hatta onlara yakın eve taşındık. Ama 3 ay baktı, sonra yıllardır hayalini kurduğu memleketine göçtü. (Kızının okulu bitti çünkü) Sonrasında annem bakmaya başladı çocuğa. Boşan diyenler de var aranızda ama boşansam daha mı iyi olacak şartlar bilemiyorum. Şu anki sinir harbini yaşamam ama bu çocığa haksızlık diye düşünüyorum.

ne bicim evlilik bu... kira yarı yarı hic gülesim yoktu. Net ya boşanırdım cünki böyle biriyle asla yapamazdım yada iştem cık cocuguna kendin bak. Annem bakmak istemiyor artık de ya kreş yada işten cıkcam. Böyle adamla hayat gecmez

Açıkçası haklısınız, ben de ailemde ayrı gayrı görmedim. Benim babam iş arkadaşlarıyla yemeğe bile gitmezdi, oraya verceğim parayla yarım kilo et alır evimde çocuklarımla yerim derdi. Bazı şeyleri yaşayarak görüyoe insan, ben de böyle bir evliliğim olsun istemedim. Ama daha evliliğinin 1. Ayında eşimin üzerindeki bir miktar parayı annesinin üzerine geçirdiğini öğrendim. Kredi borcu olmasına rağmen. Ki ben arabamla evlenmiştim, ben de arabayı satıp anneme bırakabilirdim. Sonrasında yavaş yavaş paralar ayrı tutulmaya başlandı. Çocuğa KV bakacaktı, öyle konuşmuştuk. Hatta onlara yakın eve taşındık. Ama 3 ay baktı, sonra yıllardır hayalini kurduğu memleketine göçtü. (Kızının okulu bitti çünkü) Sonrasında annem bakmaya başladı çocuğa. Boşan diyenler de var aranızda ama boşansam daha mı iyi olacak şartlar bilemiyorum. Şu anki sinir harbini yaşamam ama bu çocığa haksızlık diye düşünüyorum.
niye haksizlık size faydası olmıyan adamın karnını doyurcagınıza kazandıgımızı annenızle harcarsınız zaten anneniz bakıyor...
para ayrımı olan evlılıkler cidden tuhaf

Arkadasim beni yanlis anlama ama sizin ki zaten bir evlilik degilki:(
Hem evin tüm yükünü sen ve annen ceksin hem o esin evde bostan korkulugu gibi dursun
Yani boyle herkese de bosan denmez ama siz yalniz olsaniz kendinize de cocugunuza da daha iyi bakarsiniz

Eşiniz rahata alışmış. Konuşmanız lazım ciddi ciddi. Annem yoruldu artık bakamıyor ya kreşe yazdır yada işten çıkıp ben bakacağım de. Bence çekilir yanı yok ama siz hala birlikteyseniz boşanmayı göze alamıyorsunuz gibi geldi. Tepkisine göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.

Back
X