- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
- Konu Sahibi mavileyla1100
Tsk ederim,ilk evet ,zaten daha evliligin 1 yili dolmadi :) olmaz sanmistikNe güzel. Allah hayırlı doğum nasip etsin inş. İlk hamileliğiniz mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tsk ederim,ilk evet ,zaten daha evliligin 1 yili dolmadi :) olmaz sanmistikNe güzel. Allah hayırlı doğum nasip etsin inş. İlk hamileliğiniz mi?
Canım konu ile alakası yok ama ilk doğumun sezaryen mıydıAh canım o erkek hemşireye şöyle 38 yaşından sonra erkeklerinde spermi bozuluyor.
Gitsin sorsun doktorlara.
Arkadaşımın kocasının ikinci evliliği ilk evliliğinden 2 oğlu var. Arkadaşımla 38 yaşından sonra evlendi. Ve adamın spermleri bozulduğu için tüp bebek deniyorlar.
Her sorun kadında değil...
Ben oğlumu 37 yaşında doğurdum. Şimdi ikinciye gebeyim Allah nasip ederse 38 yaşında da ikinci evladıma kavusucam.
Çok arkadaşım var 40 yaşından sonra evlendi. Hemen gebe kaldılar.
Ben sizin yerinizde olsam arkadaşınıza derdim ki ığ bedava sperm versen, sperm bankasına seni kapıdan çevirirler.
Bana perinatoloji doktoru, yar doç doğumumu yaptıran cerrahisi on numara doktorum olur diyorda hemşire arkadaşınız engin sığ bilgisiyle neresinden biliyormuş olmayacağını.
Benim annem de benden sonra düşük yapmış. 3.kardeşimden sonra iki kürtaj oldu. 4.geldi sonra. Gelesi varmış bırak gelsin dediler doğurdu 36 yaşında. Doğuruyor efendim durduramıyoruz.Benim annem 48 yaşında ameliyat oldu.
Hastaneye yattıs yaptık işte doktor heyeti annemi çağırdı.
Şaşırdık bı tek annem.
Doktorlar çok doğurgan bı kadınsınız, ameliyattan sonra hemen gebe kalırsın.
Seneye buraya doğuma gelir doğurttururuz seni dediler.
Çocuk düşünüyormusun dediler.
Annem ne çocuğu benim 3 tane var bak bu en küçüğü dedi, en kucukte benim
Hemen babamı çağırdık tüplerini baglayabilsinler diye yazı yazdık imzaladı babam.
Hep bunu anlatırım nasıl olmuyormuş, he doğuştan yumurtasi olmayanlar var ama onlar zaten ayrı bı grup, reglde olamıyorlar ki onlar bile gebe kalabiliyor. Sürekli yumurta takibi yapılıyor.
Böyle hayvanları varya konuşturmayacaksın anırtacaksın, anırdıkça ne dedin hemşire bey anlamıyorum diceksin!!!
Mecburi sezeryan istersen nedenini de özelde yazarım.Canım konu ile alakası yok ama ilk doğumun sezaryen mıydı
Valla tam benim kafaBenim annem de benden sonra düşük yapmış. 3.kardeşimden sonra iki kürtaj oldu. 4.geldi sonra. Gelesi varmış bırak gelsin dediler doğurdu 36 yaşında. Doğuruyor efendim durduramıyoruz.![]()
![]()
Kaldı ki, her kadın doğuracak diye birşey yok. Anlamıyorum ya, 5 milyon nüfuslu dertsiz tasasız İskandinav ülkesi miyiz, insana mı ihtiyacımız var?
Şu sebepten sordum canımMecburi sezeryan istersen nedenini de özelde yazarım.
İyi ki iyi ki iyi ki sezeryan oldum, eğer olmasaydım şu an mezarda olurdum. Doktorumda dedi kurtaramazdık diye.
Korkma canim benim 35 yaşında kapalı ameliyat olmak için yattım hastaneye yapamadılar açık ameliyat oldum iki ameliyat gibi düşün doktor hatası ölümden döndüm, 1 yıl sonra 36 yaşında ikinci ameliyatımı oldum kapalı ameliyat olarak, tek tüp bağlansın diye gittim, tek tüp baglandi karın zarlari rahimden ayrıldı, rahimde miyom görülüyor alındı, açık tüpüm orda kist görülüyor laparoskopi ile alınamıyor rahim yukarı kaldırılarak alındı bu da zor bı ameliyattı.Şu sebepten sordum canım
Hani ili Sezaryan arası bi zaman geçmesi gerekiyor Muş ya , benim bebeğim altı aylık ama hala kesi yerimde ağrı vs oluyor
ben de 37 yaşındayım ikinciyi istiyorum ama sezaryanlıyım
Oy maşallah üstüste ameliyatlar geçirmişsin çabuk da atlatmışsınKorkma canim benim 35 yaşında kapalı ameliyat olmak için yattım hastaneye yapamadılar açık ameliyat oldum iki ameliyat gibi düşün doktor hatası ölümden döndüm, 1 yıl sonra 36 yaşında ikinci ameliyatımı oldum kapalı ameliyat olarak, tek tüp bağlansın diye gittim, tek tüp baglandi karın zarlari rahimden ayrıldı, rahimde miyom görülüyor alındı, açık tüpüm orda kist görülüyor laparoskopi ile alınamıyor rahim yukarı kaldırılarak alındı bu da zor bı ameliyattı.
Ameliyattan 6 ay sonra doğal yolla gebe kaldım.
37 yaşında oğlumu sezeryanla dünyaya getirdim.
Doğum olduktan sonra ameliyat devam etti bağlı tüp kistleşmiş genişleyip sekli bozulup bağırsağıma yapışıktı ayrıldı doktorum iyi ki patlamamış dedi bunu bilemezdim ne ben ne doktorum sonra da rahim yapışmış bağırsaklarima ayrıldı.
Düşün bu da zor bı doğum ameliyat.
Hatta doktorum yanıma geldiğinde doğumdan sonra aileme çok büyük bi Operasyon geçirdi demiş.
Hastane çıkışı doktorum x hemen hamile kalırsın sen ama 8 ay sonra kal dedi.
8 ay sonra tekrar gebe kaldım.
Planlı değildi.
Doktora çok sordum sorun olur mu diye hayır dedi.
Şu ana kadar bu konularla ilgili sorun yaşamadım.
Eylül sonu Ekim başı gibi Allah nasip ederse doğum olucak yaz bana özelden ben sana doğum zor mu kolay mı süreç nasıl geçti yazarım.
Bı tecrübe olmuş olur senin için doğurmak istersen gel arkamdan![]()
Oy maşallah üstüste ameliyatlar geçirmişsin çabuk da atlatmışsın
Benim tüp.bebekle oldu şükür , bekleyen embriyom da var , Dr um bir yıl geçsin dedi , kilom da var maalesef , göbek çevrem daha da yağlandı doğumdan sonra aşırı yiyorum , bir yıl geçsin istiyorum zaten ilk sezaryanımdan , şuna altı ay geçti aöa ben mütemadiyen kilo alıyorum maalesef , senin kilo durumun ne ? Vücudumun toparlandığını hiç hissetmiyorum , bebeğime de yek başıma bakıyorum , yardımcım hiç yok , gece gündüz bende , enerjim düştükçe yiyorum
Senin durumlar nasıl ? Bebeğin tam ne kadarlık
Neden çok saçmalamış bence benim annem tam 35inde doğurdu kardeşimi. 43 44 doğuranda çok gördüm bence kesinlikle saçmalamış. Siz ne bakıyorsunuz insanlara. Sanki herkes 25 e kadar evlenip 30 a kadar doğurmak zorunda biz makine robot değiliz hayat senin. Tıp zaten çok ilerledi. Belki sizin kalbinizi böyle kırdı diye Allah ona nasip etmeyecek kim bilir? Asla üzülmeyin bencil insanların cümlelerine asla. Hayatın kime ne getireceğini o kim ki biliyor?Bunu diyen maalesef hemşire bir tanıdığım. 35 yaşındaydım ve evli değilim. Hayatımda da şu an kimse yok. Şu salgından dolayı zaten tanışma ihtimali de yok. Bu olaylar konuşulurken( bu ara hemşire erkek) “sen evlenemezsin artık, evlensen de çocuğun olmaz” diyiverdi birden. İnsanlar ne zaman bu kadar kötü oldu inanamıyorum. Kimseyle görüşmek konuşmak istemiyorum artık.
Annne konusunda çık şanslısın gerçekten , ben bu konuda burda konu bile açmıştımBebek daha 14 aylık olacak ayın 1 nde. Nasıl da hemen abi yapıcaz bilmiyorum
Ben doğum öncesi kiloma dönmüştüm tekrar hamile kaldığım da.
Benim ailem 4 ay benimle kaldı.
Ben gittim onlar geldi.
Bebeğime kendim bakıyorum ama benim eşim hiç zorlamaz.
O eskidenmis 2 sene bekle bı sene bekle.( Perinatoloji doktoru bana 2 sene bekle demisti, sebebi de trombofiliyim ve homosistein hastasıyım. Vitamin takviyesi alarak homosisteinimi düşürdüğüm için oda sorun teşkil etmiyor hergün iğne vurguluyorum kan sulandırıcı oğlumda da vurdum. Sorun yaşamadım şanslı bı trombofili hastasıyım.)
Bı kişi vardı burda doğurdu bebeği rahmetli oldu, doktoru hemen hamile kalabilirsin dedi ve kaldı.
Benim arkadaşım da benim gibi ard Arda doğum yaptı.
Tüp bebek doğal yolla olması önemli değil.
İkinci ameliyatımı Emre karatekelioglu yaptım
müthiş iyi ameliyat yapar ameliyat oldum hemen yürüdüm hiç ağrım olmadı.
Benim hatamdan dikis oynattım oynatmasam hiç sorun dahi olmayacaktı.
Dogumumu yapan doktorumda cerrahisi aşırı iyi olduğu için seçtim yoksa başka doktorda bulurum.
Artık karın zarlarini farklı bı yöntemle dikmeyip yapıştırıyorlar. Sorun olmuyor.
Her ameliyat bı risktir. Apandist ameliyatına girip yada ufak bı operasyon da ölebilirsinde bunun garantisi yok.
Bakanın yoksa yapma beklemekte haklısın.
Çok zor.
Annem bana gene bakmaya gelecek.
Ama gözleri rahatsızlandı.
O yüzden ben 3 ay kadın tutucam hemde annem yanımda olucak.
3 ay gaz sancısı oluyor ya inşallah olmazda, gündüz kadın bakicak bebeğe bende oğlumla ilgilenicem sütüm olsun diye uyurum felan. Yemekleri vs annem yapacak.
Geceleri de ortak eşimle bakıcaz.
Ben çalışmıyorum canım annem ve ben evde olucaz.Annne konusunda çık şanslısın gerçekten , ben bu konuda burda konu bile açmıştımyalnızım diye
Çağıracağın kadını buldun mu ? Saatleri nasıl düşünüyorsun ? Hergğn mü gelecek ? Oğlunla iyi ilgilenebilir mi içine siner mi ?
bitmiş bir hikaye.. bi de salak gibi sevdim onu, bitince ağlamıştım..Amanın. Nasıl bir hikaye bu?
Bunu diyen maalesef hemşire bir tanıdığım. 35 yaşındaydım ve evli değilim. Hayatımda da şu an kimse yok. Şu salgından dolayı zaten tanışma ihtimali de yok. Bu olaylar konuşulurken( bu ara hemşire erkek) “sen evlenemezsin artık, evlensen de çocuğun olmaz” diyiverdi birden. İnsanlar ne zaman bu kadar kötü oldu inanamıyorum. Kimseyle görüşmek konuşmak istemiyorum artık.