Çocuğun tavırlarına anlam yüklenir mi bu durumda?

MoonlitSoul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2019
919
589
103
Merhabalar,
Bi arkadaşım var çok yakındık, evlerimiz de yakın. Onun oğlu 8 benimki 6 yaşında.

Arkadaşımın eşiyle çok ciddi problemleri vardı bi ara sürekli bizdelerdi hatta çocuk da etkilenmesin diye eşimle ben destek olduk, oğlumu götüreceğimiz etkinliklere onu da çağırdık ki haftasonları üzüntüsünü unutsun, evde kavga ortamı vardı hissetmesin diye. Hem çocuklar da iyi anlaşıyordu.

En son bize kendi istekleriyle geldiler, çocuk 5 karış suratla geldi, üzgünmüş. Çıkarmadığım oyuncak kalmadı, legolar, farklı oyuncaklar. Konuşmaya çalıştım, annesine kızmış benimle de konuşmadı. Ben sıkıldım dedi 15 dk sonra gittiler. Bu olay 2 ay önce oldu ondan sonra bi haller oldu. Bir iki kez davet ettim çocuklar oynasın diye bi bahane buldu annesi, görüşemedik. Oğlum da çok seviyor çocuğu, arada soruyor artık onlar burda değilmiş diye yalan söylüyorum. Sonrasında bir etkinliğe isterseniz gelin diye çağırdı arkadaşım, gittik ama çocuk benim oğlanın yüzüne bakmadı 3-4 arkadaşı vardı yanında, benimki de farketti durumu beraber oyalandık döndük. Ama canım sıkıldı, bi problem mi oldu çocukların arasında niye böyle oldu bugün diye sordum, arkadaşım da bizimki kendinden küçüklerle oynamak istemiyormuş artık diye bi laf etti. Yani oğluna beraber oynayın diye bi teklif yapmadı. Artık görüşsünler diye hiç teklif etmiyorum zaten.

Bunca zaman çocuktur deyip üstünde durmadım, ama bugün arkadaşım kendisi aradı beni kahveye gelsene dedi, oğlu da arkadan hayııırr diye ağlamaya başladı yani duydum. Ben de duyduğumu belli etmedim işim vardı zaten gelemem dedim. Ama hiç hoşlanmadım bu durumdan. Bebekliğinden beri gayet de teyzelik yaptım, ilgilendim, gittiğimiz yerlerden hep bişeyler getiririz sevdiği oyuncaklar vs, kendileri de ister yani alırız.

Eşime de anlattım durumu, ailecek tanışıyoruz çünkü o da diyor ki bizim hakkımızda dedikodumuzu yapmışlar kesin ne anlattılarsa çocuk ondan etkilenmiştir dedi. Ciddi maddi problemleri var bi ara kıyas yaptıklarını farketmiştik. Acaba ondan mı bilemedim. Bu arada elbette çocuklar anlaşmak zorunda değil ama anlaşıyorlardı ve oğlum zaten sakin ve uyumludur zararı olmaz, kavga çıkarmaz. Bu sebepten mesafe koydum çünkü en ufak sıkıntıda hep bize gelirler bizimle vakit geçirirlerdi. Kullanılmış hissediyorum kendimi. Sizce bu konuyu açayım mı? Şaka yollu sormayı düşünüyorum tekrar olursa. Çocuk aklı evet ama annesi de normal karşılıyor sanki.

cidden cocuga mı alındınız? olabilir istemiyordur. annesi de 8 yasında cocugu istemediği ortama nasıl soksun? abartmayın bence
Normal bi arkadaşımın çocuğu değil, bebekliğinden beri sürekli görüşürüz. Son zamanlar özellikle hep bizdelerdi, oğlumun da çok sevdiği bi arkadaşı. Bunca zaman severek geliyordu kendisi istiyordu ya da bişeyler yapmayı. Sanki bişey olmuş gibi

ben hiç sanmıyorum. adı üstünde cocuk bu. kücükken daha kolay uyum sağlarlar.. büyüdükçe seçici olmaya başlıyorlar. kadın da acık acık söylemiş kücüklerle oynamak istemiyor diye zaten

Çocuğunuz akran zorbalığına uğruyor.
Belki kendisiyle sizin oğlunuz arasında kafasında oturmayan bir şey vardır (kıskanmış olabilir çocuk bu).
Ben çok zorlamama taraftarıyım.
Siz elinizden geleni yapmışsınız. Bu gibi durumlarda bazen en yakın arkadaşın emeği buhar olup uçuyor. Sizinki de öyle olmuş.

Arkadaşınız size bi mesafe atmıyorsa cocuktur diyip geçeceksiniz . bazen kendı cocugunuz bile büyüdükten sonra akrabalara sizinle gelmek istemiyor

Mesela küçükken heryere oğlumu yanımda götürürdüm sonra büyüdükçe istemedi pedogaga danıştığımda çocukların isteklerini önemseyin onlar hissederler seçici davrandıkları noktalarda kesinlikle ısrarcı olmayın bu davranış onu hem sizden hemde karşıdan daha da soğutur demişti neyse sonra birgun aldım karşıma konuştum ve küçük çocukların onu yorduğunu abilik yapmak istemediğini kendınden buyuklerın onun ne istediğine dair daha çok özen gösterdiğini anlatmıştı bana kendı cümleleriyle çok mantıklı gelmişti o an bana! doğru söylüyordu kucuklerı oğlum oynatırken , büyükler oğlumun istediği oyunları oynuyordu .

8 yaşındaki çocuk tarafından mı kullanılmış hissediyorsunuz cidden
Geldi linç takımından biri. Çocuk değil annesi tarafından, düzgün okuyun lütfen. Eşiyle kavga ettiğinde soluğu bizde alırdı, kaç ay boyunca. Babaları bir yere götürmezdi, biz organize eder ya da biz götürürdük. Anlatabildim mi? Çocuk üzülmesin, etkilenmesin diye baya uğraştık yani. Şimdi böyle yapmasını anlayamıyorum

Bana da bi şey olmus gibi geldi. Yani evet çocuk çocukluk ediyodur oynamak istemiyorum diye ama bu sürdürülmez. Ben arkadaşımla görüşeceğim sen de birazcık oynayıverirsin denir çocuğa bence. Benimki 3.5 bütün büyük çocuklar parkta onla da oynuyo bi şekilde.

Kadın bir şey dememiş ki, telefon edip çağırmış işte. Çocuk oynamak istemeyen taraf. Çocuk bu alt tarafı gerçekten 8 yaşındaki çocuk için mi konu açtınız

Yok zorlamıyorum zaten ilk zamanlar sürekli görüştükleri için oğlum soruyordu, artık onlar burda değiller dedim. Sormuyor neyse ki. Ben yanında olduğum için uğramadı ama yalnız olsaydı uğrayacak gibiydi onu hissettim zaten. Anladığınız için teşekkür ederim. Yani konu şu aslında çok sıkıntılı süreçlerinde ben, eşim çok destek olduk, çocuk etkilenmesin kavgalara şahit olmasın diye. Aylarca sürdü bu, şimdi de benim oğlumun arada görüşmeye ihtiyacı var arkadaşı olarak gördüğü için ama çocuğun değil de annesinin bu durumu umursamaması canımı sıktı. Yoksa görüşmezse görüşmezler zaten başka arkadaşları da var.

Aslinda normal kizimdan biliyorum yas farki oncesinde sorun olmasada büyüdükçe ve anlaştığı arkadaslari oldukça istememesi cok normal küçükken sorun olmuyor oynuyorlar ama büyüdükçe istemiyorlar biz sahsen kizimda bunu görüyoruz.ha cocuga gore durum idare edilebilir ama kimi cocukta asla umursamaz daha keskindir fazla anlam yuklemeyin arkadasinzin size karsi yaptigi bir durum yok sonuçta zamanla tekrar olumlu olabilir cocuk bunlar valla bazen kendinden kucuk arkadaslarini birakin yasitlarindan bile sıkılıyor cocuklar kafa yapılarına uymayinca

Ne alaka linç takımı baştan sona çocuğun hareketlerindeki tuhaflıktan bahsediyorsunuz annesinden yana bir sorun yok ki kadın çağırmış gelmiş etmiş her şeyi yapmış ama çocuğu eskisi gibi değil eee o zaman sizi kullanan kim cocuk mu? Huysuzluklar cocuktan cıkıyor siz yazdıklarınızı tekrar okuyun.

Her insan farklıdır ki muhtemelen sizin baktığınız açıdan bakmıyorlar bile. Siz Allah rızası için yaptık deyin bitsin gitsin.
Bence bu sizin evladınız için de iyi bir şey. Neden derseniz insanların birbirlerine karşı bağımlılık kurmalarını (bağlılık değil) ben çok sağlıksız buluyorum. Çocuklar için de yetişkinler için de bu böyle.
Oğlunuz başka arkadaşlar da edinebilmeli ve her biriyle ayrı ayrı ilişkiler kurabilmeli. Tek kişilik arkadaşlıklar ilerleyen dönemlerde bu tip sorunlar yaratabiliyor.

Kadın bir şey dememiş ki, telefon edip çağırmış işte. Çocuk oynamak istemeyen taraf. Çocuk bu alt tarafı gerçekten 8 yaşındaki çocuk için mi konu açtınız
Normal okuldaki velilerle olduğu gibi hadi çocukları görüştürelim ilişkisi değildi ki. Öyle olsa anlaşamıyorlar der geçerdim. İşleri bitince gibi oldu, umursamaz geldi tavrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…