Çocuğun tavırlarına anlam yüklenir mi bu durumda?

Sizin çocuğunuz 2 yaş küçük , belki artık kendinden küçük çocuklarla oynamak istemiyordur. Bir çocuğun davranışına bu kadar takılmayın.

8 yaşındaki çocuğun 6 yaşındaki çocukla oynamak istememesi çok normal ama neden buna bu kadar takıldınız ki?
Bunu normal karşılıyorum. Oynamak istemeyebilir de arkadaşım da bu konuda hiçbir kelime etmedi ben sormasam ona bozuldum en çok. Bir de çocuk bana da tepkili anladığım kadarıyla. Ben ne alaka

Kisaca biz onlara neler neler yaptık. Nankörlük ediyorlar demeye mi getiriyorsunuz. Mevzu cocuk olamaz çünkü. Sorunlari varken hep gelirdi isi bitti şimdi hesaba almıyor beni diye kuruluyorsunuz sanki.
Evet, biraz öyle. Karşılık beklenerek yapılmadı tabi ki, en azından ben sormadan benim oğlan da büyüdüm ben triplerine girdi, kusura bakma geçer herhalde dese yeterdi. Umursamaz buldum tavrını.

Bir yerde okumustum, "bir evde hakkinizda ne konusuldugunu anlamak isterseniz evin cocugunun davranislarini gozlemleyin" yaziyordu.

Tamam bu cocuk 3-4 yasinda olsa ustunuze alinmayin derim ama 8 yasindaki cocuk gayet herseyi anlar, tavirda alabilir.

Arkadasinizin tavirlari nasil su anda?

Yani küçüklerle oynamak istemiyorum demiş çocuk. Demek ki oynamak istemiyor. Annesi zorlayıp illa diyemez ki. Belki sizin çocuğu oynatırken yoruluyordur. Siz bir düşünün bakalım sizin oğlunuz ile onun oynadığı zamanlardaki ilişkilerini. Annesi sizi çağırmış zaten, anneler arkadaş çocuklar da arkadaş olacak diye bir kural yok bence.

Allah akıl fikir versin. 8 yaşında bir çocuk tarafından mı kullanılmış hissediyorsunuz? Çocuk liseli falan olsa anlayacağım da ufacık çocuk nerden bilsin sizin onun etkilenmemesi için eve çağırdığınızı, teyzelik yaptığınızı? Çocuk işte, kendinden küçük biriyle oynamayı sevmiyor ne var bunda. Çocuk ne anlasın dedikodudan da size cephe alsın? Ya da siz konuyu açıp ne diyeceksiniz, çocuktan açıklama mı bekleyeceksiniz. Ya da annesi çocuğu çocukluk yaptığı için gönlünüzü mü alsın.
Öff içim şişti , enerjinizi başka yerlere verin bence çocukçağız ona bu kadar dert oldulunuzu bilse çok gülerdi diyeceğim ama anlamaz o ÇOCUK ÇÜNKÜ

Hıc gerek yok çocuğun yanında konuşulmuş belliki.

Çocuk o ya çocuk.8 yaşında bugün sever yarın sevmez, öbür gün ister sonra tekrar istemez. Etkinlikte kendi yaşıt arkadaşları varsa sizin oğlunuzla ilgilenmemesi normal. Ama çocuğun tavırlarına alınmanız garip.

Ayrıca ben ona iyilik yaptım oda benim çocuğuma iyi davransın gözüyle bakmak çok doğru bir bakış açısı değil. Bence bu iyiliği başa kakmak, kimse sizi zorlamadi sonuçta.iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir demişler

Kadın mı talep etti bunları sizden ? Sözde arkadaşlık adı altında bunları yaparak arkadaşınızdan sonsuz minnet mi bekliyorsunuz ?

Belki de bu tavırla konuşmuşsunuzdur çocuğun yanında da. Veya sizin çocuğunuz kocanızla birlikte karşı aileyi çekiştirmenizi dinleyip, sonra da sizden duyduklarını çocuğa söyleyip, çocuğu aşağılamıştır.

Çocuklar bazen böyle olabiliyor. Mana aramayın. Oğlumun aynı sitede büyüdüğü arkadaşı bu ara bilerek dışlıyor mesela. Ben bu nedenle gelip gitmeyi kesecek değilim. Hayatta böyle şeyler de yaşayacaklar. Hayatın provası işte. Abartmayın bence

bizim dedikodumuzu etmişler dediğiniz ailenin dedikodusunu siz yapıyorsunuz ekonomik durumları bozuk öyle böyle diye. Bazen iyilikler yapılırken karşı taraf ezilir, hem altında kalınır hem de üslup doğru olmayabilir, çocuk aymış annesi hala aymamış. Size gelmiş oyun bile oynamamış mutlu değil sizinle. belki eziliyor yaptıklarınız altında belki babası yok üzülüyor belki oğlunuz ufak dandun bi laf etti belki psikolojisi bozuk sizin hiç kusurunuz yok. Çocuğunuzun oyuncağı değil bu da bir çocuk,üstten bakışınızı ben bile yazdıklarınızdan hissettim, bir çocuk hepsini hisseder.

Bunu normal karşılıyorum. Oynamak istemeyebilir de arkadaşım da bu konuda hiçbir kelime etmedi ben sormasam ona bozuldum en çok. Bir de çocuk bana da tepkili anladığım kadarıyla. Ben ne alaka
Ne diyecek ki? Çocuğum seninkiyle oynamak istemiyor mu desin? Söylenmediği halde bozulmuşsunuz, yüzünüze söylese arkadaşlığı bitirirdiniz muhtemelen.

Çocuğa çocuğumla oyna baskısı yapıyorsanız sinir olmuş olabilir size. Çocuklar da bireydir ve kendi seçtikleri arkadaşlarla oynamak isterler.

Oğlum 8e gelmek üzere. Geçen sene kankası vardı. Birden bire sene sonunda küstüler. Aynı basket okuluna gidiyorlar ama. Hala arada birbirlerine kabalık yapıyorlar. Biz annesiyle samimiyiz. Sohbete devam ediyoruz. Çocukların birbirine yaptıkları kabalıkları görmezden geliyoruz çocuk onlar. Onlar için ara bozsak bi çocukluk ederiz.
Yine oğlumun bebeklikten arkadaşı bir tanıdığım vardı. Çocuk kavgasını uzattı küsüştük. Bence gereksizdi ama kadın resmen oğlun şöyle böyle yaptı diye saldırdı bana. Böyle annelerle benim görüşesim gelmiyor, oğlumu da uzak tutuyorum.
Çocuk bunlar diyip geçecek insan seviyorum nen

Benim kızım dokuz yaşında kendinden küçüklerle oynamıyor, çok yakın da olsa o küçük oynayamam deyip duruyor inat edince zorlamıyorum. Yani var böyle çocuklar, biz yanında konuşmuyoruz mesela tüm küçük çocuklara küçük gözüyle bakıyor.

Normal okuldaki velilerle olduğu gibi hadi çocukları görüştürelim ilişkisi değildi ki. Öyle olsa anlaşamıyorlar der geçerdim. İşleri bitince gibi oldu, umursamaz geldi tavrı

Evet, çocuk önce sana karşı komplo kurdu sonra paraşütunü açıp helikopterden atladı

Şaka mı bu, 8 yaşinda çocuktan bahsediyoruz, adinı daha dogru yazamıyordur arkandan plan mı yaptı diyorsun?? Çocugunla oynamak istemiyor, hepsi bu. Yanlış anlama konu sahibesi ama OKB veya kronik depresyon türü bir hastalığa sahip misin, genelde onlar kafada çok kuruyorlar.

Ayy bence üstünde durmaya gerek yok. Eşiniz doğru söylemiş büyük ihtimalle sizin arkanizdan konuştular. Çocukta bunu duydu.. maalesef çocuklar biz yetişkinler gibi iki yüzlü olmadığı için bizim gibi rol yapamıyor daha sonra. Ya da sizin çocuğunuz ile arasında bir şey olmuş olabilir, ona kızmış olabilir.

Yakın arkadaşımın oğlu 8 yaşında. Bir başka arkadaşımızın da kızı 6. Ben arada gözlemci danışman İkisi de elimde büyüdüler sayılır. Oğlan artık kızla oynamak istemiyor, annesi sürekli oyna diye baskı yapıyor. Ona da kızdım çocuğu zorlama diye, diğerine de kızdım kızını maruz bırakma diye. Çünkü gerçekten kabalaşabiliyorlar çocuklar böyle durumlarda. Bir sene önce anlaşan çocukların şimdi anlaşamıyor olması çok normal. Ama ebeveynler genelde anormal konuda da görüldüğü gibi.

Benim en yakın arkadaşımın kızı 6 yaşında. Oğlum 8 dediğim gibi. Eğer bizim evde yada dışardaysak görüşüyorlar. Ama mesela onların evdeysek asla oynamıyorlar, kızın samimi kız arkadaşı geliyor çünkü. Bizde artık onlara gitmemeyi öneriyoruz çağırsalar da. Zorlayıp germeye de gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…