Çocuğun tavırlarına anlam yüklenir mi bu durumda?

Çok tuhafsiniz. 7.5 yaşında oğlum var oynamak istemediği çocuk(lar)la bende annesinin hatırı var diye zorla oynatmam. Çocuk bu yani hareketlerinin altında birşey aramaniz ve bunu kurcalamaniz inanin çok garip ve gülünç. Birde uzun uzun anlatmışsınız söyle iyilik yaptık böyle iyilik yaptık çocuğa. Küçücük çocuğun size minnet duymasını mi bekliyorsunuz? Okuduğum en tuhaf konulardan biri.

Sıradan bir çocuğumla oynamak istemiyor durumu değil, size konu beğendirmekle uğraşamayacağım. Zaten burada çok kişi böyle eleştirince haklı olduğumu anlıyorum

Çocuğa kırılmak/kurulmak son nokta olmalı.
Çocuk ev kıyaslamasına girip kıskanmış olabilir bu da ister istemez sizden soğutmuş olabilir.
Ya da çocuğunuz farkında olmadan ben de su var bende bu var benim babam şöyle yaptı annem böyle yaptı diye anlatıyorsa. Çocuğu bunaltmış da olabilir

Çocuk istemiyor olabilir. Ayrıca anne baba sorunlu olduğundan kıskanmış ve bundan gelmek istemiyorda olabilir

Sıradan bir çocuğumla oynamak istemiyor durumu değil, size konu beğendirmekle uğraşamayacağım. Zaten burada çok kişi böyle eleştirince haklı olduğumu anlıyorum
Çoğu kişi aynı şeyi söyleyince haksız olduğunu anlamanız gerekiyordu. Siz yine de insanlara kulak verin.

Çocuklar büyüdükçe, farklı arkadaşlarla tanıştıkça huyları değişebiliyor. Keyif alamıyor olabilir.

Ya da siz ailece davet ettiğiniz zamanlarda sizden memnun kalmamış olabilir. Kendi çocuğunuz için bencil yaklaşmış olabilirsiniz kıskandırmış olabilirsiniz.

Çocuklar çok akıllıdır hislerine güvenirim.

Normal okuldaki velilerle olduğu gibi hadi çocukları görüştürelim ilişkisi değildi ki. Öyle olsa anlaşamıyorlar der geçerdim. İşleri bitince gibi oldu, umursamaz geldi tavrı
Bu düşüncelerinizi değiştirmelisiniz yoksa çocuğunuz sayenizde daha çok yalnız kalır.

Normal okuldaki velilerle olduğu gibi hadi çocukları görüştürelim ilişkisi değildi ki. Öyle olsa anlaşamıyorlar der geçerdim. İşleri bitince gibi oldu, umursamaz geldi tavrı

Kızımın 3. Sınıfa kadar bir arkadaşı vardı. Çok samimilerdi. Bazen arkadaşım geç gelirdi kızını alır bize gecerdik, "kızın elimde" diye resim atardım. Eve gitmek için bizim evin yakınından geçmek zorunda bizden alırdı. Akşam dokuza ona kadar oynar, birbirlerinde kalmak isterlerdi. Dördüncü sınıfta okuldaki sorunlardan dolayı okul değiştirdik birlikte, başka başka arkadaşlar girdi araya. Kızım çok üzüldü ama dördüncü sınıfa giden bir çocuktu. Ona bazı arkadaşlıklar biter diye anlattım ve sizden daha olgun tepki verdi. İlk başta üzüldü ama olayı kavradı.

sonra biz tekrar tekrar okul değiştridik çünkü sınıfa uyum sağlamadı ve bu sene yeni okulunda yeni bir arkadaşı var. Çok mutlu. Kimse kimseyi kullanmadı. Siz çocuğunuz oynasın diye yanına birini bulmuşsunuz, biz gezdirdik diye ezmeye çalışıyor gibisiniz. Bu kadar anne benzer şeyler söylüyor hiç acaba ben yanlış mı düşünüyorum demiyorsunuz?

Siz tabiki çocuğa değil annesine alindiniz. Benim de başıma geldi çokça iyiliğim dokundugu bir kadından nezaketsizlik görünce ben de kendimi kullandırtmayı bıraktım. Oğlum o kızı sevmiyor olmasına rağmen sırf kızın babası yok diye neler neler yaptım hem maddi hem manevi. Ben oğluma “paylaşmak güzeldir oğlum hadi beraber oynayın” diyorsam ama karşı taraf demiyorsa “kızım kimseyle oynamak zorunda değil” diyorsa e o zaman biz de kimseyle görüşmek zorunda değiliz yani.
Siz de öyle. Kullandırtmayın kendinizi
Yani olay çocukların beraber oynaması değil sen tatlı dille arayı bulmaya çalış bakalım bir çocuklar yine oynamazsa oynamasın

Sonunda beni anlayan biri çıktı, teşekkür ederim Evet yani biz çok çabaladık çocuğun mutlu olması için, beraber vakit geçirirken kendi oğlumuzdan daha özenli davrandık eşimle. Son çocuklu görüşmemizde benim oğlum resmen dışlandı ve arkadaşımın umrunda olmadı en azından tatlı dille hadi onunla da oynayın diyebilirdi. Neymiş artık büyümüş de oynamak istemiyormuş diye de kestirilip atılmaz. Oynamazsa oynamasınlar ama o kadar nezaket gösterebilirdi dediğiniz gibi. Bir de çocuğun tepkilerini abartı buldum. Ben de bundan sonra asla bişey yapmayacağım onlar için söz verdim kendime. Tecrübe oluyor işte geç de olsa öğreniyoruz :)

Konusunu acmayin tabiki de. Cocuk bu minnet edecek hali yok beni etkinliklere goturdu gezdirdi teyzelik yapti ayip etmeyim ogluna diye düşünmez cocuklar duzdur o an ne isterse onu yaparlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…