- 9 Haziran 2012
- 15.512
- 8.653
- 248
- Konu Sahibi morpapatyam
-
senin suç birazda eşinde biliyosun değilmi yağmurrrrbiliyorsun ya vefam kvmi öle dedi geçen gün
güldüm geçtim napim ne deyim olay büyümesin dedim
Turkiye'de bu boyle valla ne yazik ki. Ev al, araba al, kiralarini ode, dugun masraflarini karsila, ev esyalarini al, nisani, kina gecesini yap, torunun sunnet dugununu yap, torununun masraflarini da sen karsila, hic bir yere gitme, gezme,tozma. Yoksa:
- Akli fikri gezmede, gezmek onun neyine?der herkes. Ha bu arada bilezik de takma. Yoksa
-Dirseklerine kadar bilezik var kolunda, torununun sunnet masrafini karsilamiyor.denir.
Couklarin icin omur boyu kopek gibi calis, onlar da sana yasliliginda bile huzur vermesinler. Tatili, kafa dinlemeyi bile cok gorsunler. Yaslilikta bile huzur bulama evlatlarin tum parana goz diksinler.
Valla hic kimse kusuruma bakmasin ama yeni nesil Turk evlatlarinin cogu anne babalarini yolunacak kaz olarak goruyor. Nasil daha fazla fayda saglarim, nasil sirtimi ona dayarim diye dusunuyor. El insaf ya! Bir Alma anne babaya evlat olarak vermek lazim yurdun genclerini. O zaman anlarlar Turk anne babasinin degerini.
Dip Not:Bu laflarim ASLA ve ASLA konu sahibesinin sahsina yonelik degil. Turk milletine yonelik bir gozlemimi, bir rahatsizligimi dile getireyim dedim o kadar. Doldum tastim artik su BDV'de okuduklarimdan sonra.
demek kadın açık açık söyleyemiyor bakamayacağınıböyle davranmasındansa bakamam demesını yeğlerim.ki açık açıkda söyledım.bakamıyacağın zaman söyle dıye
yani gelin, oğluna evi geçindirmede yardımcı oluyor diye kv nin bakması mı gerekiyor?
yapıyorsa kendilerine yapıyorlar.
ama kadın zaten bakmam dememiş ki,istemediği yüz ifadesi ile belli olsa bile bakıyor sonuç itibariyle.
bence o kadarına da katlanacak konu sahibi ve eşi.
kreşe verene kadar idare edecekler.
kvdem sadace sabah kahvaltı yapıtırıyor.oda eğer ben gıderken çocuğum uyanmaışsa.öğlen yemeklerınıde ben yedirıyorum.çocuğun içieği çorbasını yemeğını hazır ederım tezgaha.onun dışında genlede evde tv ızlerler.yanı kv demı çoook yormuyor
biliyorum da işte o bilmiyor:)senin suç birazda eşinde biliyosun değilmi yağmurrrr
tahammül etmesi gereken kişi siz değilsiniz yalnız bakın biz anladık burdan kadın bakmak istemiyor çocuğunuza...bende ıdare temey çalışıyorum.bu konuyu açma sebbeım benım gibi bu durumları yaşıyanlar napıyor.nasıl davranıyor.nasıl tahamul ediyorlar.benım bu sıkıntılar dan dolayı eşimle zaman zamn aramda açılıyor.
ne demek maddi destek vermiyorlarsa?ne münasebet maddi destek vermek zorunda da değiller.idare edicekler zaten o konuda hemfikiriz
ama maddi destek vermiyorlarsa
manevi destegi de gücü yettikce yaşı elverdikçe yapması lazım
hiç eşinle aranı açma canım bu yüzdenbende ıdare temey çalışıyorum.bu konuyu açma sebbeım benım gibi bu durumları yaşıyanlar napıyor.nasıl davranıyor.nasıl tahamul ediyorlar.benım bu sıkıntılar dan dolayı eşimle zaman zamn aramda açılıyor.
Turkiye'de bu boyle valla ne yazik ki. Ev al, araba al, kiralarini ode, dugun masraflarini karsila, ev esyalarini al, nisani, kina gecesini yap, torunun sunnet dugununu yap, torununun masraflarini da sen karsila, hic bir yere gitme, gezme,tozma. Yoksa:
- Akli fikri gezmede, gezmek onun neyine?der herkes. Ha bu arada bilezik de takma. Yoksa
-Dirseklerine kadar bilezik var kolunda, torununun sunnet masrafini karsilamiyor.denir.
Couklarin icin omur boyu kopek gibi calis, onlar da sana yasliliginda bile huzur vermesinler. Tatili, kafa dinlemeyi bile cok gorsunler. Yaslilikta bile huzur bulama evlatlarin tum parana goz diksinler.
Valla hic kimse kusuruma bakmasin ama yeni nesil Turk evlatlarinin cogu anne babalarini yolunacak kaz olarak goruyor. Nasil daha fazla fayda saglarim, nasil sirtimi ona dayarim diye dusunuyor. El insaf ya! Bir Alman anne babaya evlat olarak vermek lazim yurdun genclerini. O zaman anlarlar Turk anne babasinin degerini.
Dip Not:Bu laflarim ASLA ve ASLA konu sahibesinin sahsina yonelik degil. Turk milletine yonelik bir gozlemimi, bir rahatsizligimi dile getireyim dedim o kadar. Doldum tastim artik su BDV'de okuduklarimdan sonra.
Valla hic kimse kusuruma bakmasin ama yeni nesil Turk evlatlarinin cogu anne babalarini yolunacak kaz olarak goruyor. Nasil daha fazla fayda saglarim, nasil sirtimi ona dayarim diye dusunuyor. El insaf ya! Bir Alman anne babaya evlat olarak vermek lazim yurdun genclerini. O zaman anlarlar Turk anne babasinin degerini.
Dip Not:Bu laflarim ASLA ve ASLA konu sahibesinin sahsina yonelik degil. Turk milletine yonelik bir gozlemimi, bir rahatsizligimi dile getireyim dedim o kadar. Doldum tastim artik su BDV'de okuduklarimdan sonra.[/QUOTE
haklsınız kesinlikle,katılıyorum
valla şu an ne için çalışıyoruz çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için dimine demek maddi destek vermiyorlarsa?ne münasebet maddi destek vermek zorunda da değiller.
valla bu anne babaların görevi de bir türlü bitmiyor zaten.
evlendirdik şimdide evlendikten sonra maddi yardım yapmamız gerekiyor.
maddi vermiyorlarsa manevi versinler bari diyorsunuz?
evlenecek gençler evlenirken anne babaya mı güvenerek evleniyor?
yaşım 30çok net konuşuyorsunuz bu konuda ama gerçekten insan sevmediği bir insana gebe kalması kadar zor bir durum yok çocugunuz var mı yada çalışıyormusunuz bilmiyorum ama elbette ki çok zor bi durum başka birine emanet etmek ama hayat şartları bunu gerektiriyorsa yani kadın evi için çalışıyorsa büyüklerde taşın altına hep berabaer ellerini koyacaklar
allah gönlünüze göre versin...yaşım 30
5,5 yıldır evliyim
annem ve kayınvalidem şehir dışında yaşıyor
eğer çocuğum olursa annemin yada kayınvalidemin düzenini bozup, bende kalıp çocuğuma bakmaları durumu olabilir
o nedenle çocuk sahibi olmak için kredimin bitmesini bekliyorum
kimsenin düzenini bozmadan, kimseyi yormadan ya bakıcıya vereceğim yada işten çocuk kreşe başlayıncaya kadar ayrılacağım
bende isterim çocuğum olsun, yaşım geçiyor....
ama sırf çocuk sahibi olacağım diye de kimseye yük olamam
Bu arada kesin gibi yazdığım planlarıma bakmayın siz, herşey Allah nasip ederse olacak...
işte komik olan da ne biliyormusun benim durumumdaSurdaki kaynana konularinda iki seye asla hak veremiyorum
1. Kaynanam cocuguma bakmiyor/bakarken sikayet ediyor
2. Kaynanam bana maddi yardimda bulunmuyor, ev almiyor bilmemne.
Ya arkadas siz cocuk bakarken hic mi sikayet etmiyorsunuz, ben daha 32 yasindayim her aksam esim eve gelir gelmez basliyorum soylenmeye, yere mercimek doktu 1 saat temizledim, haliya isedi yoruldum bilmemne demeye, bu kadinlar en az 50 yasinda birakin soylensinler yahu.
Kimse sizin cocugunuza bakmak zounda degil, ben 2. Dogurmuyorum bakamam yoruldum diye kadinlar bu yastan sonra hem bilmemkacinci kez bebek buyutup hem gelin kaprisi mi ceksinler? Biraz empati yahu!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?