çocuğunu devlet okulunda Anaokulunda gonderenler

cimcime128

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
73
36
623
39
Oğlum geçen yıl özel bir ana okuluna gidiyordu aslında çok memnunum ama evimize biraz uzak olduğu için yol sorun oluyordu.ayrıca ucretide oldukca fazla oluyordu.ben ve eşim aynı okulda öğretmeniz bu yıl oglumuzuda bulunduğumuz okulun ana sınıfına kaydettirdik.beraber gidip geliriz iyi olur yanımızda olur içimizde bu anlamda rahat olur bi sıkıntı olsa hemen yanındayız diye dusunDuk. Ama açıkçası hala endişelerimız var eğitim açısından nasıl olur diye.devlet Anaokulları na gonderenler acaba memnunmuydunuz eksik yönleri nelerdi yorumlardan çok sevinirim.

sınıf mevcudu daha fazla oluyor, öğretmen öğrenciye karşı biraz daha rahat davranabiliyor, sınıf seviyesi düşükse çocukta o seviyede kalıyor, daha az nazınız geçiyor...

devlet okulunda öğretmenken sizin kafanız karışıyorsa başkaları ne desin hocam

kendi adıma konuşuyorum, anaokulunu, ilkokul, ortaokul ,liseyi özelde okuyup atomu parçalayan bir çocuğa henüz rast gelmedim.
varsa örnekleri anlatılsın lütfen, benim de önyargılarım silinmiş olur kolejlerle ilgili.

ben hem devlet okulunda hem özelde staj yaptım devlette mevcut çok fazlaydı ve eğitim çok özenli değildi özele göre ama sadece bi devlet okulu gördüm belki diğerleri farklıdır

Evet ana sınıfı Öğrt. Görüştüm bugün ben 2 ay önce geçtim bu okula Öğrt yeni tanıyorum yani.asıl endiselendim çocukların birbirinden etkilenmesi ve
birbirlerine olumsuz örnek olmalari konusunda.bu tarz sorunlar yaşayan varmı acaba

:) :)

Bulunduğum çevrede ailelerin çocuklarına çok özenli davranmadigini gözlemleri. Çocuklarda hoş karsilamayacagimiz davranışlar olabiliyor birbirlerinden etkilenip aynı davranışlar öğrenilir se diye korkum.

kendinizde devlet okulunda ogretmenmissiniz. kendinizden yola cikin oyle karar verin. bende devlet ikulunda calisiyorum. 10 yildir herkesimde ogrenciyle calistim. yaklasimim hic degismedi. bu sekilde dusunmeniz gercekten tuaf. okulun fiziki kosullarini begenmeyebilirsini.tuvalet falan o konuda sozum yok

Nelere takılmışsiniz öyle. ..şu anda telefondan yazıyorum ve ben hızlı hızlı yazarken o otomatik değiştiriyor yazdiklarimi. ..zaten zihniyet bazı kesimde hiç değişmedi ne olursa öğretmenlerden bilmeyin lütfen.

Sevgili meslektaşım.Kendi okulunuzda takip etmeniz daha kolay.Bir aksaklik gördüğünüzde , istediğiniz zaman özel e alma şansınız var.Ben kendi okulumundaki anasinifi ogretmenimizi hiç bor ö tel okuldakine değişmem.Öğretmeni. gozlemleyin,çocuklara yaklaşımını,çocuğunuzun okula ne kadar istekli olduğuna bakın.
Arkadaşları ise eğer çevre sosyal-kültürel olarak çok farklı değilse ,yani küfürün ,kavganın çok sık yaşandığı bir bölge değilse sıkıntı olacağını sanmam.anasinifinda surekli ogretmen kontrolunda oldullari için olumsuz davranışlara hemen müdahale edilecektir.

Teşekkür ederim.yorumunuz benim için aydınlatıcıydi. Tam olarak sorduğum soru buydu aslında.

Cimcime hanım lütfen kişisel algılamayın inanın forumun bir çok yerinde buna denk geliyorum hatta bu başlıkta da sadece sizin yazdıklarınız değil... Ne olursa olsun öğretmenlerden bilmek değil de, öğretmenlerin aslında böyle bir mecrada da öğretici olmasını istemek benimki. Siz öğretmensiniz sizin hem makamınız hem de bir kültür birikiminiz var, bunu lütfen gösterin ve yaptığımız yanlışlarda da siz uyarın bizleri. Akıllı telefonlar cidden iletişim dilimizi bozuyor, buna mahal vermeyelim. Birbirimizi düzeltelim gerektiğinde. İnşallah sorunsuz bir dönem yaşarsınız şimdiden hayırlı olsun.

Ben kizimi iki ozel anaokuluna ginderdim birde devletin anaokuluna
Ben devletten cok daha memnun kaldim tabi burada okulun ve ogretmenin onemide buyik
ben deneyerek karar vermenizden yanayim en kotu ihtimalle ozel bir anaokuluna gecirebilursiniz

Bu çevrede ailelerin çocuklarına çok özenli davranmadigini gözlemleri. Çocuklarda hoş karsilamayacagimiz davranışlar olabiliyor birbirlerinden etkilenip aynı davranışlar öğrenilir se diye korkum.

Evet bu durum olabilir ama sizin çocuğunuz daha önceden bir sene anasinifina gitmiş çok etkilenmez

Inanun bu davranud bicimleri ozelde devlettede cevredede oluyor bozler egitimi guzel verdigumiz surece etkilenmiceklwrdir duye dusunuyorum
Benim kizim sahit oldugundq anne nekadar ayip diye anlatir

cocugunuz omru boyunca kolejdeki insanlarla vakit gecirmeyecek siz ailede iyi egitim verirseniz dogru yanlisi pek ala ayirt edebilir. kolejdeki ogretmen farkli okulda yetismiyor. cevre elbette etkili fakat cok az yerde korkutucu oranda bozuk. anasinifindaki cocuk en fazla ne gorebilir abartiyorsunuz . siz de ayni okulda ogretmensiniz soyledikleriniz sizin icinde gecerli devlet okulundaki ogretmenlere ve egitime guvenelim mi dediklerinde ne diyorsunuz merak ettim :)

Ben de öğretmenim ve küçük oğlumu da devletin ana okuluna gönderiyorum. En azından kar amacı güdülmüyor devlette. Hem meslektaşız sonuçta. Az çok biliriz okulların durumunu. Biraz süre tanıyın olmazsa uygun bir okula gönderirsiniz. Ayrıca devletin bağımsız ana okulları çok güzel. Yemekhane ayrı. Oyun Parkı var. Her sınıfa özel tuvalet var. Klozetler ve lavabolar çocukların boyuna uygun. Ben çok memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…