• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğunu dövmek:(

çocuk birşeyi yapmak için tutturup ağlayıp kendini yerlere atıyor ya, sakin olacaksın bekleyeceksin geçmesini, yada ilgisini başka yöne çekeceksin. yinede yapmasına izin vermeyeceksin uygun olmayan şeyi. ama dövmeyeceksinde. bir kaç defadan sonra anlıyor zaten ağlayıp bağırmanın fayda etmediğini. çocuk sakinleştiğinde de neden yapmaması gerektiğini anlatacaksın. çok zaman ağlayıp kendini yere attığında ilgisini başka birşeye yöneltemiyorsam sakince karşında oturup öfke nöbetinin geçmesini bekliyorum. bi süre sonra susup kendi geliyor yanıma. yaptığının yanlış olduğunu anlatıyorum öğrencilerime ve kendi çocuğuma. sakinliği korumak önemli.
varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsun ;)

Kızım 23 aylık çok hareketli bir çocuk.Bazen sabrımı öyle zorluyor ki gözlerim kararıyor,başım dönüyor.Ama o Allah'ın emaneti ona kıyamıyorum.Aşırı sinirlendiğimde stres topunu elime alıp sıkıyorum,yada istemsiz gözümden yaşlar akıyor sinirden.

Kardeşimde çok hareketliydi. Annem baş edemiyordu. Doktor çok farklı oyalanacağı şeyler bul demişti. Mesela yemeği yediriyordu, hemen legoların başına oturtuyordu, ya da oyun hamuruyla şekiller yapardı, legodan sıkılınca başka bir oyuncağa oturtuyordu, sonra başka başka başka... Stres atsın diye biraz büyüdüğünde tahtaya çivi çaktırırdı annem, tamire ilgisi vardı. İyice yaramazlaşıp durmayınca balkona çıkıp, patates var soğan var diye esnaf takliti yapardı. Hareketli çocuk iyi aslında, şimdi kardeşim büyüdü çok zeki çocuk maşallah. Sizede Allahtan sabır diliyorum :) Büyüyünce mükafatını alacaksınız :)

varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsun :KK66:
canım 4-5 yaşına gelmiş bir çocuğa bunu vermek elbette zor ama imkansız değil..bebeklikten başlayarak sakin tepkiler verirsek çocuklarda ona göre büyüyor sakin çocuklar oluyor..

varya hani ünlü pedagogun programı aynı onun gibi söyledin bir arkadaş onun uyguladığı yöntemleri denedi çocuğunda yine yemedi çocuk..bende öyle şiddetten yana bir birey değilim ama çocuk hiçbir şeyden anlamamakta diretiyorsa ufak uyarı mahiyetinde cıslamak gerektiğini düşünüyorum daha bir çocuğum yok tabi ama eşim katiyen şaplak yok cıs yok sırf konuşarak öğreterek diyen mantıktan bakalım daha doğmayan çocuğa elbette don biçemem ,duam söyleneni anlayan bir evlattan yana olsun :KK66:
Kararlı olmaktan geçiyor aslında herşey. En baştan ağlayıp zırlayıp elde etmeye çalıştığı şeyi asla vermedim. Hatta sakin ses tonuyla ağlayabilirsin ama sana asla vermeyeceğim istediğin kadar ağla dedim. En başta çok zor oluyor ama çocuk bakıyorki ağlayınca olmuyor vazgeçiyor ağlamaktan. Şimdiyse benim tepkime gerek kalmadan Artık bebek değilim ben deyip ağlamayı hemen kesiyor:)

Kardeşimde çok hareketliydi. Annem baş edemiyordu. Doktor çok farklı oyalanacağı şeyler bul demişti. Mesela yemeği yediriyordu, hemen legoların başına oturtuyordu, ya da oyun hamuruyla şekiller yapardı, legodan sıkılınca başka bir oyuncağa oturtuyordu, sonra başka başka başka... Stres atsın diye biraz büyüdüğünde tahtaya çivi çaktırırdı annem, tamire ilgisi vardı. İyice yaramazlaşıp durmayınca balkona çıkıp, patates var soğan var diye esnaf takliti yapardı. Hareketli çocuk iyi aslında, şimdi kardeşim büyüdü çok zeki çocuk maşallah. Sizede Allahtan sabır diliyorum :) Büyüyünce mükafatını alacaksınız :)
Kardeşinizde kızımı gördüm gerçekten.23 aylık 1dk ourmaz.Hiç tv izlemez.Bize de izletmez kapatır hemen.Gerçi haberler haricinde izlemeyiz zaten.1 dk göz temasınız kaybolmayacak.anında ne ile uğraşıyorsanız bertaraftır o.Yemek yerken şekikki küper var kovaya atılandan onunla oynar.Renk ve aynı desenleri ayırır.Oyun hamurundan telefon yapar konu komşu akraba arar:)Daha nasıl anlatayım ki yemek yapacaksam hanımefendi yanımda olacak.Bu ne bu ne tek tek açıklamak zorundayım.Birde sabırlıyım düşünün yani geldiğim durumu.Bazen kafamı duvara sürtüp ateş çıkarasım geliyor.Öyle rahatlarım sanki:)))

en tahammül edemediğim konu. kesinlikle karşıyım totoyada elede vurulmasına karşıyım. eline vurdum dayak değil ama kafaya vurdum o dayak mı. ikiside şiddet. onlar bize allahın emanetleri. gözlerinde sadece sevgi var. onları üzmeye hakkımız yok. mutlaka sorunları çözmenin başka bi yol vardır. çok zekiler bizi anladıklarını düşünüyorum.benimde sabrımın taştığı zamanlar oluyor ama gidip başka odada kendi kendime bağırıyorum yani o derece.

kesinlikle çocuklar dövülmemeli
lütfen bu kötülüğü yapmayın onlara
binbir çeşit ceza yöntemi -ödül yöntemi vs vardır mutlaka doğru yolu yani...
acı çektirerek olmaz...

doğru söylüyorsunuz da ben ceza taraftarıyım genelde ama oğlum birgün kötü bişi yaptı o kadar sinirlendimki tamam cezam neyse söyle dedi bir hafta dışarı çıkmayacaksın dedim. tamaaam dedi ama gözleri parladı. tabi ben çıldırdım evde patakladım biraz. ceza her çocukta etkili olmuyor

bir kere de büyüklere vuruyordu sürekli uyarmama rağmen devam etti hatta yüzlerine tokat atmaya başladı senmisin bunu yapan bir güzel dövdüm öyle vurulmaz böyle vurulur dedim bir daha kimseye vurmadı

lakin yaptığımı doğru bulmuyorum. aklıma geldikçe çok üzülüyorum ama çocuk yetiştirmek gerçekten çok zor

yeni anne olanlar ise sabır etmelerini ve yapmamalarını tavsiye ediyorum.

Kardeşinizde kızımı gördüm gerçekten.23 aylık 1dk ourmaz.Hiç tv izlemez.Bize de izletmez kapatır hemen.Gerçi haberler haricinde izlemeyiz zaten.1 dk göz temasınız kaybolmayacak.anında ne ile uğraşıyorsanız bertaraftır o.Yemek yerken şekikki küper var kovaya atılandan onunla oynar.Renk ve aynı desenleri ayırır.Oyun hamurundan telefon yapar konu komşu akraba arar:)Daha nasıl anlatayım ki yemek yapacaksam hanımefendi yanımda olacak.Bu ne bu ne tek tek açıklamak zorundayım.Birde sabırlıyım düşünün yani geldiğim durumu.Bazen kafamı duvara sürtüp ateş çıkarasım geliyor.Öyle rahatlarım sanki:)))

Çok tatlı ya, ilerde çok iyi bir aşçı olacak desenize :) Mesela annem dolmanın içini hazırlarmış, kardeşimde biberleri doldururmuş :) Bir akrabamızın oğluşuda yeşil fasuyle kırıyor :) İnşallah bende sizler gibi bir anne olurum, sabırla emekle büyütürüm çocuklarımı :KK68:

Cahillik basa bela derim her zman.benimde 21 aylik bir oglum var asiri hareketli yerinde durmuyor.bazen oylr bir sabrimi zorluyorki gercekten delirmemek icin dua ediyorum.bir iki poposuna vuruyorum yanagina vuruyorum ama oyle pat kut degil korkutma amaciyla ama ona bile icim gidiyor defalarca ozur dileyip kucakliyorum.dovmek nedir yaaa o cocuk buyuyecek sonrada karisina saygi kocasina saygi sosyal cevrede basari sayginlik beklenecek o cocuklardan nerdeeee ne gormuski ne versin etrafima o cocuk.dovme olayini ailede gordugu icin bu ona gayet olagan normal bi durum gibi gorunecek zamanla yazik

canım cahillik başa bela diyorsun da 21 aylık bebeğime vurmadım en azından:KK66: sen şimdiden deliriyorum diyorsun benim oğlum neler yaptı iyi dayanmışım sana bakarak

dayaksız büyüyen pek azdır...
kaldıki dayak atmayanların çoğu da dengeyi koruyamıyor aşırı şımarık çocuk yetiştiriyor...
ya çocuğu dayakla baskılıyorlar ya tepelerine çıkarıyorlar
ikisi de çocuk gelişimi için zarar...
ebeveyn olmak kolay değil

bir fiske bile yemeden büyüdüm. şımarıkta değildim. annemde babamda ilkokul mezunu. demekki dayak yemedende oluyor.

Lutfen kimse dovmesin cocugunu. Inanin unutulmuyor. Ben 29 yasindayim ailemden hic boyle birsey gormedim. Sadece rahmetli babam, birgun ben daha 5-6 yasindayken, sofrada tuz istedi benden. Bende kucugum daha bilmiyorum gittim yemek kasigiyla tuz getirdim. Babam bana bagirdi onla mi tuz getirilir diye. O anda korkudan kasik elimden ters dondu tuz dokuldu yere. Bu defa babam sinirden kufretti. Ben babami 8 yasinda kaybettim. Ortada fiziksel siddet olmamasina ragmen ben bu olayi hic unutmuyorum.
Ayni sekilde, ben lisede ogrenciyken, ilkokula yenivaslayan yegenim vardi. Derslerinde zorlaniyordu. Ben ders gosterirken sinirden kendimi kaybedip tokat attim cocuga. Nasil agladi, nasil agladi anlatamam. Tokatin acidindan degildi biliyorum. Yegenim benim elimde buyumustu, ikimizde birbirimize cok duskunduk. Aglamasi bundandi biliyorum. Hemen pisman olup sarilip bende aglasam da, sonuc degismedi. Su an 11 yasinda piril piril bir ogrenci yegenim. Bazen bana soyler: "Hala bi kere odev yaparken tokat atmistin hatirliyon mu" diye. Gulerek anlatir ama ben farkindayim cocugun o olayi bi turlu unutamadigini. O gun bugundur kendime lanet okuyorum aklima geldikce. Elim kirilsaydi da o tokati atmasaydim. Her aklima geldiginde gozlerim doluyor. Yani unutulmuyor, unutulmuyor, unutulmuyor... Yapmayin!

Çocuk dövmek deyince sinirlerim geriliyor.Dayak kelimesini geçtim el kaldırmak bile zayıflık ve acizliktir.Kendi başarısızlığının yansımasıdır.Karakteri olmayan insanların yapacağı bir şeydir dayak.Bu insanlar eşlerinden anne babalarından da dayak yemiştir ve hak ettiğini düşünmüştür.
Ne öyle poposuna ne de eline ne de her hangi bir yerine vurmak akıl karı değil.Çocuk bunlar ya masum ve savunmasızlar.Senin hafif dediğin vurmak onun canını yakar.Nasıl kıyabiliyor insanlar hayret.Burada yazanlara bakıyorumda çoğu kimse "ufakta" olsa yok efendim hafiften"cıs"latarak falan diye kelimeyi yumuşatıp dayağı doğru ve yapılabilir olduğunu savunuyor.Hatta daha yaş olarak değil aylık olarak anlatılan bebeklere dahi ufaktan ufaktan başlanabileceğini söylüyorlar.Büyüdüğünde daha büyük sorunlar gördüklerinde daha büyük şiddet uygulayabileceklerinin sinyalleridir bu.
ÇOCUKLARINIZI DÖVMEYİN.DAYAĞIN AZI ÇOĞU YOKTUR.SEN VURURSAN , SANA VURULMASININ YOLUNU AÇARSIN.DAYAK TERBİYE ARACI DEĞİLDİR.

Çok tatlı ya, ilerde çok iyi bir aşçı olacak desenize :) Mesela annem dolmanın içini hazırlarmış, kardeşimde biberleri doldururmuş :) Bir akrabamızın oğluşuda yeşil fasuyle kırıyor :) İnşallah bende sizler gibi bir anne olurum, sabırla emekle büyütürüm çocuklarımı :KK68:
İnşallah Allah gönlünüze göre verir.Bende poğaça hamuru ve köftelik hamur yapmasına izin veriyorum.Ortalık savaş alanı oluyor ama değer öyle değil mi?Yaptığı şekilleri bozmadan pişiriyorum:)

Cocugu korkutmak icin pata kute dovmekle saplak arasinda ne fark var...cocuk bunlari gordukden sonra yalana basvuracak ilerde...ceza diye bisey var..cocugun cok sevdigi bi oyuncagi elinden alin veya tv izlemeyi bi sure yasaklayin..yahu vurmayin o cocuklara yazik gunah

Ebeveynin dövmesi ne kadar kibar karşılanmış. "Dövme canim yhaa"

Ogretmen dövseydi "var ya ben o ogretmen musveddesini... bilmem nereye kadar şikayet ederim."

şiddet uygulayan çok fazla
ne yapılabilir nasıl önlenir bilmiyorum ama
egitim şart

Back
X