Çocuğunu esirgemeye bırakacak !

tatlimay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
103
58
98
Kızlar merhaba. Annemin mahallesinde bi kiracı var önceden kömürlükmüş sırf suriyeliler istiyor diye eve çevrilmiş zamanında. Kiracı Siirt ve Ardahan'ı bir çift bir bebekleri var 16 aylık ama daha emekleyemiyor bile 6 aylık doğum yapmış. Köylüler çok fakirler adam 700 tl maaşla Çalışıyor. Kira 340 tl. Komşular falan hep ellerinden geldiğince yardım ediyor. Bende bez falan hep yollarım. Neyse. Aile çocuğu esirgemeye bırakmaya karar vermiş. Akşamdan beri ağlıyorum. Belediyeyi aradım başvuru ile yiyecek yardımı yapılıyormuş. Söylemişler kadına ama aile kararlı. Belediyeler falan başka bişey yapamaz mı. Adamın SSK sı yok aralarında resmi nikahları bile yok. Ne yapılabilir

Yardımla yürüse bizde bebek için birşeyler yollayalım derim ama sizin yardımlarınıza rağmen kararlılarmış
Bilmiyorum şu durumda..

Aynen dedim ben bezini karşılarım kızım küçük olduğu için kıyafetlerimiz uyuşmuyor. Ama onda alıyorum. Annem sürekli pazardan bişeyler alır. Komşularda yapıyor ama kimbilir kadının ne dertleri var

Normalde bildiğim devlet yardım yapıyor bu durumda- maddi imkansizliklar yüzünden kuruma bırakılmak istenen çocuklarda - ama şartlar neler pek bilmiyorum

Kira çok fazla değil mi? Hangi şehirde neredesiniz bilmiyorum ama istanbul'un bilindik ücra olmayan ilçelerinden birinde yeni yapılan binaların bodrum katları falan 350 oluyor, görüyorum ilanlarda.
Yani ev sahibiyle konuşun, kömürlükten bozma bi ev için çokfazla o para, ya o indirim yapsın ya da onlar başka bi ev bulsunlar.
Belediye de iki üç kişiarayıp takip ederse yardım ederler.

Icim yansada en azindan egitim alir belki devlet kapisinda ise girer de hayati kurtulur diyecegim de, anne kokusuna degisilirmi..
Facebookta hayatina bir iyilik kat grubu var belki bir doktora gosterebilirler belki daha iyi bir is bulunur ne bileyim herseye deger o bebis annesiyle buyusun diye

Taşıma suyla değirmen dönmez demişler. Çocuk hiç büyütülmez herhalde.
Hiç tanımadığınız, bilmediğiniz insanlar. Kulaktan dolma lafla hareket ediyorsunuz. Belki böyle bir şey yoktur bile. Olsa da olayların sizin bilmdğiniz boyutu vardır. Bu işler öyle 2x2=4 kadar basit değil. Sizlik bir şey yok bence.

Maddiyat bence en ufak sorun, belliki bebeği istemiyorlar bence karışma, belkide bebek için en hayırlısı böyle

Böyle insanların bir benzeri dibimde yaşıyor 4 çocuk inanin ki keşke o çocuklar çocuk Esirgeme de büyüse. .Anne anne değil baba baba değil..ömrümde duymadığım küfürleri öğrendim sayelerinde. .Adam eşini evden kovar,,2 yaşındaki bebek babası içip sızdı diye sokakta kalır. .Ben tanımıyorum içim parcalaniyor ama onlarda zerre merhamet yok yani böyle de bir aileyse versinler o çocuk için daha hayırlı. .

Böyle insanların bir benzeri dibimde yaşıyor 4 çocuk inanin ki keşke o çocuklar çocuk Esirgeme de büyüse. .Anne anne değil baba baba değil..ömrümde duymadığım küfürleri öğrendim sayelerinde. .Adam eşini evden kovar,,2 yaşındaki bebek babası içip sızdı diye sokakta kalır. .Ben tanımıyorum içim parcalaniyor ama onlarda zerre merhamet yok yani böyle de bir aileyse versinler o çocuk için daha hayırlı. .
siz sosyal hizmetlere sikayet edin alsin kurum. 2 yasindaki bebek sokakta kalir ne demek? benim oglum 2.5 yasinda hayal bile edemiyorum.

siz sosyal hizmetlere sikayet edin alsin kurum. 2 yasindaki bebek sokakta kalir ne demek? benim oglum 2.5 yasinda hayal bile edemiyorum.
Onlar sokakta yatarken ben yatağımda uyuyamadim evden örtü yiyecek ne varsa gönderdim ama roman bunlar hangi birini sosyal hizmetlere şikayet edebilirim ki hepsinin yaşantısı aynı malesef..Kentsel dönüşüm olduğu için etrafımız bunlarla doldu bu ara..Ve resmen hergün başka bir trajedi bende psikoloji kalmadı o çocuklar nasıl sağlıklı büyüsün !!

İçime fenalıklar çöktü bu ne yaa.. Böyle insanları kısırlaştırsınlar yazık o çocuğa. Kendi çocuğuma anca bakıyorum yoksa böyle çocukları alıp kendim sahiplenecem. :KK12:

Kızlar merhaba. Annemin mahallesinde bi kiracı var önceden kömürlükmüş sırf suriyeliler istiyor diye eve çevrilmiş zamanında. Kiracı Siirt ve Ardahan'ı bir çift bir bebekleri var 16 aylık ama daha emekleyemiyor bile 6 aylık doğum yapmış. Köylüler çok fakirler adam 700 tl maaşla Çalışıyor. Kira 340 tl. Komşular falan hep ellerinden geldiğince yardım ediyor. Bende bez falan hep yollarım. Neyse. Aile çocuğu esirgemeye bırakmaya karar vermiş. Akşamdan beri ağlıyorum. Belediyeyi aradım başvuru ile yiyecek yardımı yapılıyormuş. Söylemişler kadına ama aile kararlı. Belediyeler falan başka bişey yapamaz mı. Adamın SSK sı yok aralarında resmi nikahları bile yok. Ne yapılabilir
onu bırakırlar sonra bi tane daha yaparlar belki
insanlara hiç inancım kalmadı
bırakınca zengin mi olacaklar
o bebeğin masrafı mı onları bu hale dişüren

16aylik ve hâlâ yurumemisse tetkikleri yapilmali.. geç yürüyen çocuklar var yanlış anlasilmak istemem ama eğer çocukta bir sorun varsa -zihinsel ya da bedensel- bakim parası alabilirler. Ama bu tetkiklere paralari yetmeyebilir devlete verirlerse cocuklarini belki devlet karşılar

Back
X