Çocuğunu yatılı şekilde babaanne veya annaneye bırakan var mı?

Çocuktan çocuğa fark ediyor, ilk kez bu kadar ayrı kalacaksınız sanırım ve ilk için oldukça uzun bir süre 2 hafta. Bunu 2 gün yaparsınız başlangıçta, sonra 5 gün, sonra bir hafta. Çocuğu aniden 2 hafta bıraktığınızda olumsuz etkilenme ihtimali daha yüksek. Ayrıca 20 aylık çocukta zaman mevhumu olmayacağı için, terk edildim hissi yaşanması çok olası.

Ama "Aslaaa bırakamam, aman sakın anne olmayın sizzz!! Ne biçim annesiniğğzz!" diyenleri de sallamayın, onların derdi çocuğunuzun psikolojisi değil, gelip burada mükemmel anne olduklarını vurgulayarak en birinci anne madalyasını kazanmak ashsh da yok öyle bir madalya tabii, farkında değiller.

Şimdi çocuktan çocuğa fark eder dediğim de şöyle, bizim ufaklık henüz 11 aylık iken, biz eşimle baş başa tatile çıktık beş günlük, bu tatil öncesi zaten, annemlere bırakmadan önce kuzuyu, annemle gün içinde en az benim kadar ve benden fazla vakit geçireceği bir alışma ortamı yarattık üçümüz takılarak. Yani çocuğun ana bakıcısı, anneanne ve anne oldu. Biz tatile çıktığımızda annemle güle oynaya zaman geçirdiler, görüntülü el salladık öpücük yolladık. Ha ben dayanamadım ilk ayrı kalışımdı, 3. gün valizleri topladım, eşime "Hadi dönelim çok özledim" dedim, döndük. Sorunsuz üç gün tatil yaptık. Oğlum ise anneannesi ve dedesi ile oyunlar oynadı, biz gelince sarıldık kucaklaştık yine kaldığımız yerden devam.

24 aylık, yani iki yaşlarında da böyle bir tatil planı tekrar oldu. Yine anneannede kaldı, yine sorunsuz güle oynaya gittik geldik. Öyle ağlayıp streslere girip, terk edilme hissiyle travmatize olmadı yani. Şimdi 5 yaşında oğlum, bana düşkündür, sevişir dururuz ana oğul. En çok beni seviyormuş, hatta babasından bile çok beni seviyormuş ahsh, bana da "Sen de söyle, beni en çok sevdiğini hadi" der, ben de derim "Sen benim bu dünyadaki cennetimsiiiiinnn" diye. Anneannesi, dedeleri, babaannesi, babası hepsine bayılır, hepsi ile uyumu şahane. Herhangi bir bağlanma sorunu da yaşamadık, aksine ailesine düşkün bir çocuktur, geniş ailemizi, hep birlikte, kalabalıkta vakit geçirilmesini çok sever.

Dediğim gibi şu an beş yaşında, ilk ve tek torun olduğu için iki ailenin de, anneanne ve babaanne yatılı almak için yarışıyorlar benim kuzuyu, çok seviyorlar, tüm gün onlarla olsun istiyorlar. Ben de çalışıyorum, bazen yoğun olduğumda yatılı gönderiyorum anneme ya da kvme. Sorun yok.

Sadece aniden ilk kez 2 hafta gibi uzun bir süre ile başlamayın, alıştıra alıştıra yapın. Çocuk zaten babaannenin bakımına da alışkınsa, sorun yaşamazsınız. Burada yazılanları da sallayın, he en iyi anne onlar, mükemmel süper ultra anne ahsh.

Teşekkür ederim. Konuyu açma amacım tam da buydu. bilgi sahibi birilerinden fikir almak...

20 aylik cocuk 1-2 hafta ustelik baska sehirde birine birakilmaz. 13 aylik bebegimi gecen hafta alkollu bi mekana gittigimiz icin anneannesine biraktik alkollu oldugumuz icin de o gece orda kaldi sabah kahvalti bile yapmadan cocugumu almaya gittim 24 saat bile ayri kalamadim

ya bir konuda ego kasmadan yapılsa şaşacağım en iyi anneler sizsiniz gerçekten.
çocuğun yaşına göre ilk defa bırakılacaksa 2 hafta çok uzun gelir. 3 gün gibi bir süreyle başlayın kademeli olarak arttırın bırakma süresini.

Hayatta bırakmam, ben nereye o oraya:)
Henüz çok küçük cok elzem birsey olmadıkca bırakmayın bence

Not: (10 yaş annesi.hiç bırakmadım.belki bi kac sene sonra)
bu arada sizin yaptığınız da normal değil. birkaç seneye dediğiniz çocuğunuz liseye gidecek birkaç seneye.

Çocuk başta sorun etmeye bilir ama onlarda zaman kavramı yoktur , süreklilik bile yeni yeni tam oturmaya başladığı dönemler. Bu durum çocuğunuz için sağlıklı bir durum değil maalesef. Sonrasında ayrılık kaygısı yaşamaya başlayabilir. Bunlar çocuklar için tramvatik etkiler maalesef.

20 aylık çok küçük, hastalık acil bir durum olmadığı sürece asla.
11 yaşında çocuğum daha geçen yaz annane ve teyzeleri ile 2 gün kaldı. Bırakmam doğru bulmuyorum.

Aradigim yorum. Hayatta birakmam, birakan anne degildir, cocuk uzaklaşır vs vs. Allah askina bu kadar duygusala baglamasak mi olayi! Calisiyorum yogun mesailerim oluyor, bir arka sokak da babaannesi , ordada yatagi var , bizde de . Yeri gelir birakirsin. Cocugu terkedip, baska birine kacmadim ki!!!!

eşinizle başbaşa zaman geçirmek için de çocuğunuzu birkaç gün alışık olduğu babaanneye bırakabilirsiniz ki, ne var bunda ?
kuzenim ve eşi bebekleri 1,5 aylıkken bir yemek yemeye gidicez diyip 2-3 saat bırakmakla başladılar.
yeri geldi, 2-3 günde babaannesinde kaldı çocukları.
hiçte annesiyle problemi yok.
herkesle arası iyi, bağı kuvvetli, özgüvenli bir çocuk.

Bazi yorumlari birden fazla begenme butonu olsa keskee

20 aylik bebek annesini arar diye dusunuyorum. Bence birakmayin.
Ben oglumu 4 yasindayken birkac gun babanne ve dedesine birakmistim ama babasi da oradaydi

Sağlık sorunlarım nedeniyle 5 gün anneme bırakmistim oglumu.
23 aylıktı.
Hastanede kalp carpintim oldu surekli.
Ogluma gidene kadar devam etti.
Döndügumde beni tanimamazliktan geldi.
Annemin arkasina saklandi kacti benden
Eve gitmek istemedi bizimle.
Annemde kaldik o gece gogsume sokuldu emzirmeyi birakmam gerekiyordu aldigim ilaclardan vermedim daha da uzuldu hic unutamam o aglamasini.
10 gun kadar mesafeliydi bana sonra gecti ama kalbi cok kirilmisti.
Ama hala ayrilma korkusu vardir benden o zamandan mi bilmiyorum.
Bence bırakma gelsin seninle.
Ic dunyalarinda cok farkli seyler yasiyorlar.
Saglik sorunum olmasa benden ayri kalmasina izin vermezdim

Kusura bakmada 20 aylik bebek annesinden ayri kalirmi sorman hata. Kv boyle dedi ama ben istemiyorum sinir oldum diye konu acsan daba guzel olurdu 20 aylik bebegim var ve 5 yasindada bir cocugum asla biraKmam hele ki basbasa kalabiliriz olumlu tarafi olabilir miiiiiiiii yemisim kocasini. Evlatlarimdan ayri kalip sinemaya bile gitmemis insanim 20 aylik sut kuzusu daha yaa

Ben asla bırakmam derdim. Ama şu an rahatsızım bakıma muhtaç haldeyim yemeğimi bile koyamıyorum.Hasta olduğum için çocuğuma da bulaşır ve enerjim olmadığı için babannesine bıraktık 2 gecedir orda kalıyor.Evi bana yakın ama. İnsan mecbur kalınca bırakıyor.

Benim annemlerde kızımın odası var :)) mis gibi kalıyor. O mutlu,annem babam mutlu,eşim ve ben mutlu. Kazan kazan yani..

Benim annemlerde kızımın odası var :)) mis gibi kalıyor. O mutlu,annem babam mutlu,eşim ve ben mutlu. Kazan kazan yani..
Gercekten samimiyetimle soyluyorum. Yorumlara bakinca kizi babaannesine/anneannesine atip kaçtım ve aylarca gelmedim sanki. Yeri geldi kizim olmadan esimle tatile de gittim. Cok yogun calistigim icin gece 10 da isten ciktim, o saatte eve getirmedim. Ama annesini biliyor, baskasina kacmadim ki, hayat telasi, kosusturma vs.. bakicinin evine bırakmadım. Torunlari neticede..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…