- 22 Mart 2021
- 2.985
- 23.504
- 258
- Konu Sahibi Cilekliekler7
-
Teşekkür ederim. Konuyu açma amacım tam da buydu. bilgi sahibi birilerinden fikir almak...bilgi sahibi olmayabilirsiniz ben sizi bilgilendireyim.
çocuklarda pedagojik anlamda aileden ayrı kalma süresi max yaşı+1 gündür..
sizin kızını 2 sayarsak 3 günden fazla ayrı kalmamalısınız kesinlikle..
karı koca olarak sizin de birbirinize, ufak kaçamaklara ihtiyacınız var ve bence uzun süreli olmamakla birlikte 2-3 gün anneanne/babaanneye bırakılabilir..
bu arada sizin yaptığınız da normal değil. birkaç seneye dediğiniz çocuğunuz liseye gidecek birkaç seneye.Hayatta bırakmam, ben nereye o oraya:)
Henüz çok küçük cok elzem birsey olmadıkca bırakmayın bence
Not: (10 yaş annesi.hiç bırakmadım.belki bi kac sene sonra)
Çocuk başta sorun etmeye bilir ama onlarda zaman kavramı yoktur , süreklilik bile yeni yeni tam oturmaya başladığı dönemler. Bu durum çocuğunuz için sağlıklı bir durum değil maalesef. Sonrasında ayrılık kaygısı yaşamaya başlayabilir. Bunlar çocuklar için tramvatik etkiler maalesef.İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?
Düzenleme :evet birilerinin linçlenmesi gerekiyordu ve gereken yapıldı... Arkadaşlar ya siz okuduğunuzu yanlış anlamak istiyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. Amacımız kocamla başbaşa tatil yapmak, gezmek tozmak değil. Bu olayın olumlu olabilir mi diye düşündüğüm kısmıydı sadece. Herkes oraya takılmış. Çocuga bakan kişi kayınvalidem olduğu için ve kendi evinde biraz daha zaman geçirmek istediği için sömestr tatili dönüşü hemen gelmek istemediğini söyleyip çocuğu ona bırakmamızı talep etti. Baya ısrar edince ben de bu durumun olumsuz sonuçlarıyla ilgili fikir danışmak istedim. Bazı kişilerden istediğim cevapları aldım. Teşekkürler...
Aradigim yorum. Hayatta birakmam, birakan anne degildir, cocuk uzaklaşır vs vs. Allah askina bu kadar duygusala baglamasak mi olayi! Calisiyorum yogun mesailerim oluyor, bir arka sokak da babaannesi , ordada yatagi var , bizde de . Yeri gelir birakirsin. Cocugu terkedip, baska birine kacmadim ki!!!!Ya sen bakma linç tayfaya. İlk bırakma kısmı için uzun bir süre. Kayınvaliden sizde kaldığı sürede 1-2 günle bırakmaya başlayıp (mesela haftasonu 1 gece gibi) çocuğu alıştırman lazım. Şimdi hiç alışkın olmayan hem sana hemde çocuğa zor gelir bu süre. Ben kızımıda oğlumuda anneme ve kayınvalideme bırakıyorum bebekliklerinden beri. Haftasonu özellikle cumartesi günleri anne baba günümüz. İnan çevremdeki herkes bunu yapıyor ve evliliklerinde çokta mutlular. Yeri geldi 1,5 yaşında kızımı anneme bırakıp yurtdışınada gittim,ülke içindede gezdim. Her yıl mutlaka çocuksuz tatil yaparız mesela. Linç tayfanın zoruna gitmesin ama.. çocuksuz tatilden önce tabiki onlarla tatil yapıyoruz tabiki en çok onlar eğleniyor bla bla.. ama 2-3 gecede kendimi dinlemek istiyorum bazen. Anne baba olmak demek kendinden vazgeçmek demek değil. Hem anneliğini hemde eşliğini kaliteli yapabiliyorsan güzel. Evde akşama kadar çocukla delirmiş,kocası gelince yorgunluğunu ve öfkesini ons kusan,hayatta tek vazifesi doğurmak olan,bundan başka hayat nedir bilmeyen,bilenide çekemeyen,tek vazifesi annelik ve temizlik olduğu için kendini mükemmel sanan ama aslında çeyreğim kadar mutlu olmayan,bu hayatta bir kere olduğunu unutanların dediklerini boşver. Zaman zaman eşinle kal. Bu sene olmasada seneye mutlaka yap hatta yaz tatilinde başla yapmaya. Hem sana hem eşine hem bebeğine hemde büyük ebeveynlere çok iyi gelecek.
İyi akşamlar herkese, 20 aylık bir kızım var. Ailelere uzak bir yerde yaşıyoruz ve kayınvalidemler kış boyu bizde kalıp kızıma bakıyorlar. Ara tatillerde, sömestrda falan gidiyorlar. Arada da benim annem geliyor. Şimdi bu sömestr tatili dönüşü kayınvalidem diyor ki 'hemen gelmeyelim, 1-2 hafta çocuk bizimle kalsın siz gidin' ' şimdiye kadar kızımdan hiç ayrılmadım.oyüzden bir yanım çok vicdan yapıyor, onsuz okadar süre duramazmışım gibi geliyor. Bir yanım da bize de iyi gelir, biraz başbaşa zaman geçiririz diyor. Eşimde benim gibi düşünüyor. bir türlü karar veremedik. Sizce bu durum kızımın güvenli bağlanma sürecini olumsuz etkiler mi? Yani onu bırakıp gitmişiz gibi hisseder mi? Bu şekilde çocugunu kısa süreliğine bırakan var mı?
Düzenleme :evet birilerinin linçlenmesi gerekiyordu ve gereken yapıldı... Arkadaşlar ya siz okuduğunuzu yanlış anlamak istiyorsunuz ya da ben anlatamıyorum. Amacımız kocamla başbaşa tatil yapmak, gezmek tozmak değil. Bu olayın olumlu olabilir mi diye düşündüğüm kısmıydı sadece. Herkes oraya takılmış. Çocuga bakan kişi kayınvalidem olduğu için ve kendi evinde biraz daha zaman geçirmek istediği için sömestr tatili dönüşü hemen gelmek istemediğini söyleyip çocuğu ona bırakmamızı talep etti. Baya ısrar edince ben de bu durumun olumsuz sonuçlarıyla ilgili fikir danışmak istedim. Bazı kişilerden istediğim cevapları aldım. Teşekkürler...
Bazi yorumlari birden fazla begenme butonu olsa keskeeeşinizle başbaşa zaman geçirmek için de çocuğunuzu birkaç gün alışık olduğu babaanneye bırakabilirsiniz ki, ne var bunda ?
kuzenim ve eşi bebekleri 1,5 aylıkken bir yemek yemeye gidicez diyip 2-3 saat bırakmakla başladılar.
yeri geldi, 2-3 günde babaannesinde kaldı çocukları.
hiçte annesiyle problemi yok.
herkesle arası iyi, bağı kuvvetli, özgüvenli bir çocuk.
Benim annemlerde kızımın odası var :)) mis gibi kalıyor. O mutlu,annem babam mutlu,eşim ve ben mutlu. Kazan kazan yani..Aradigim yorum. Hayatta birakmam, birakan anne degildir, cocuk uzaklaşır vs vs. Allah askina bu kadar duygusala baglamasak mi olayi! Calisiyorum yogun mesailerim oluyor, bir arka sokak da babaannesi , ordada yatagi var , bizde de . Yeri gelir birakirsin. Cocugu terkedip, baska birine kacmadim ki!!!!
Benim annemlerde kızımın odası var :)) mis gibi kalıyor. O mutlu,annem babam mutlu,eşim ve ben mutlu. Kazan kazan yani..
Gercekten samimiyetimle soyluyorum. Yorumlara bakinca kizi babaannesine/anneannesine atip kaçtım ve aylarca gelmedim sanki. Yeri geldi kizim olmadan esimle tatile de gittim. Cok yogun calistigim icin gece 10 da isten ciktim, o saatte eve getirmedim. Ama annesini biliyor, baskasina kacmadim ki, hayat telasi, kosusturma vs.. bakicinin evine bırakmadım. Torunlari neticede..Benim annemlerde kızımın odası var :)) mis gibi kalıyor. O mutlu,annem babam mutlu,eşim ve ben mutlu. Kazan kazan yani..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?