Çocuğunu yatılı şekilde babaanne veya annaneye bırakan var mı?

Ya sen bakma linç tayfaya. İlk bırakma kısmı için uzun bir süre. Kayınvaliden sizde kaldığı sürede 1-2 günle bırakmaya başlayıp (mesela haftasonu 1 gece gibi) çocuğu alıştırman lazım. Şimdi hiç alışkın olmayan hem sana hemde çocuğa zor gelir bu süre. Ben kızımıda oğlumuda anneme ve kayınvalideme bırakıyorum bebekliklerinden beri. Haftasonu özellikle cumartesi günleri anne baba günümüz. İnan çevremdeki herkes bunu yapıyor ve evliliklerinde çokta mutlular. Yeri geldi 1,5 yaşında kızımı anneme bırakıp yurtdışınada gittim,ülke içindede gezdim. Her yıl mutlaka çocuksuz tatil yaparız mesela. Linç tayfanın zoruna gitmesin ama.. çocuksuz tatilden önce tabiki onlarla tatil yapıyoruz tabiki en çok onlar eğleniyor bla bla.. ama 2-3 gecede kendimi dinlemek istiyorum bazen. Anne baba olmak demek kendinden vazgeçmek demek değil. Hem anneliğini hemde eşliğini kaliteli yapabiliyorsan güzel. Evde akşama kadar çocukla delirmiş,kocası gelince yorgunluğunu ve öfkesini ons kusan,hayatta tek vazifesi doğurmak olan,bundan başka hayat nedir bilmeyen,bilenide çekemeyen,tek vazifesi annelik ve temizlik olduğu için kendini mükemmel sanan ama aslında çeyreğim kadar mutlu olmayan,bu hayatta bir kere olduğunu unutanların dediklerini boşver. Zaman zaman eşinle kal. Bu sene olmasada seneye mutlaka yap hatta yaz tatilinde başla yapmaya. Hem sana hem eşine hem bebeğine hemde büyük ebeveynlere çok iyi gelecek.

20 aylık bebeği ben olsam bırakmazdım, 1 gün bile bırakmazdım. Zaten bence durmaz da, ağlar çok.

5 6 yasina kadar birakmayin kendi derdini size anlatabilmeli neler neler duyuyoruz ben kimseye birakamazdim

1,2 hafta kısa bir süre değil.
Ne zamanki çocuğumun aklı keser, ben gitmek 1 hafta kalmak istiyorum der ozaman değerlendiririm durumu.
O da minimum 13 yaşlarına filan denk gelir sanırım.

Sağlık sorunu olmadığı müddetçe bırakılmamalıdır bence çocukta tramvaya sebep olabilir kayinvalideniz ısrar ediyor diye bırakmayın eskiler bişey olmaz alışır mantığı düşünebilir ama çocukta terkedilmişlik tramvasina sebep olabilir zaten sizde izlersiniz ya :)

20 aylık kızınızı göndermeyin
Ben oğlumu 30 aylıktan itibaren annemle tatile gönderdim ama 20 aylık henüz çok küçük , en azından iki yaşını geçsin , sonrasında bir kaç hafta tatile gönderebilirsiniz ama şu anda çok erken

Canim Belki bi kac gun olabilir nadiren ama alistirma derim. emanet çocuğun sorumluluğu ağırdır.

oh nooo diyorum
20 aylık bebek gündüz hadi tmm da gece kvde bakamaz bence.
Cocuk aglasa Allah korusun ateslense kadın panık yapar.
Bunu düsünmek bile sacma bence.

Doğmadan önce gönderirim babaanneye ananeye kafa dinleriz kocamla diyordum 8 yaşında hiç göndermedim gönderemedim. Ben nereye o oraya

Oglum 27 aylikken kizim geldi dunyaya. Dogum yaptigim gece oglum babasiyla beraber babaannesinde kalacakti. Gece saat ikide bir baktim oglum esimin kucaginda hastane odama girdiler. Gece uyanmis aglamis anne diye yorgani kaldirmis altina bakmis annem nerede diye beni goremeyince kimse susturamamis. Esim anlatirken gozleri doldu. Henuz 20 aylik bir bebege bu travmayi keyfi olarak yasatmanin bir luzumu yok. Henuz alti bagli gece aglar annesini ister. Kizim 24 aylik iki saatligine bile birakamiyorum anneanneye babaanneye. Deli gibi panikleyip agliyor hic bir guc susturamiyor onu bir iki kez hastanede isim vardi birakmak zorunda kaldim cocuk saatlerce kendine gelemedi. Hickira hickira kucagimda uyuyakaldi. Kayinvalidede ilgincmis niye bu kadar diretiyorki. Hadi o diretti sizin bu fikre sicak bakmanizda ayri ilginc. Boyle bir konuda elestirilmek zorunuza gitmesin.

20 aylık çok küçük daha. Size nasıl ne zaman ihtiyacı olacağını bilemezsiniz.

Ben ilk defa geçen yaz bakıcılarıyla beraber çocuklarımı babannelerinin yazlığına gönderdim bir hafta. O dönem büyük olan 5, küçük olan 3 yaşındaydı. Ama bakıcıları olmadan göndermezdim mesela, ikisi de kadıncağızın elinde büyüdüler, ikinci bir anne gibi onlar için. O sebeple içim rahattı.

Ama 20 aylık.. elzem bir sağlık sorunu için olabilir en fazla.

Bence cok kucuk. Oglum 4 yasinda babannesi yuruyerek 10 dklik mesafede. Cok.israr etti babannemle.uyuyim diye. Bi kere denedik bu yil. Aksam 9 da uyuyan cocuk 1 e kadar oturdu. Aglamadi ama keske anneme sarilip uyusaydim demis babannesine. 1 de gidip alip geldim. Ha biz hic ayri kalmadik zaten ama sizde babaanne bakiomus belki daha farklidir durum. Sizden daha baglidir babaannesine o zaman bisey diyemiycem

Öyle ya herkes çok küçük daha anlamaz süt, mama verdikten sonra uyuturuz dediler. Ki onlara da alışkın normalde yarım gün de olsa bıraktığım oldu. Gündüz hiç sorun yapmayan bebeğim gece uyku saati gelince asla yatmamış bağıra bağıra getirdiler. Beni gördüğü anda hiç bir şey yapmadı hasta yatağıma yatırdılar direk uyudu parmağımı tuttu sımsıkı.

Valla ben 2 kere biraktim, birinde esimin apandisti patlamisti, birinde ben goz ameliyati olmustum. Ikisinde de gece 3 te getirdiler geri hunharca agliyor diye. Cocuga bagli biraz. Benim kizim benimle bile yapanci yerde uyumuyor.

Ama uyusa bile 2 hafta 20 ay icin cok fazla bence. Ben olsam birakamazdim.

1-2 gün deseniz olur da bence 1-2 hafta çok fazla. Günenli bağı ciddi derecede sarsabilir. Bir mecburiyet yoksa bırakmayın bence.

Ne tam kucuk ne tam buyuk cocuk.. tatile filan gitsen bi kac gun git derdim ama.. 2 hafta uzun bir sure o yastaki cocuga..cunku bisey anlayamayacak yas degil ama aklida ermiyor..

Yakin bir mesafede olsa 1 gun birakabilirdin belki ama.. insan ozluyor cocuklarini.. evden 1-2 gun gitseler sessiz oluyor ev bence. Yani onlar varken bazen 5 dk sessiz kalabilsem diyebiliyorsun ama uyuyunca bile ozluyorum ben cocuklari
Mesela.. sanirim butun anneler boyledir.

benim 4 yaşındaki yeğenim 2 buçuk yaşından beri bide kalır evler uzak değil kendi istiyor kalmayı

bilgi sahibi olmayabilirsiniz ben sizi bilgilendireyim.
çocuklarda pedagojik anlamda aileden ayrı kalma süresi max yaşı+1 gündür..
sizin kızını 2 sayarsak 3 günden fazla ayrı kalmamalısınız kesinlikle..
karı koca olarak sizin de birbirinize, ufak kaçamaklara ihtiyacınız var ve bence uzun süreli olmamakla birlikte 2-3 gün anneanne/babaanneye bırakılabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…