- 14 Eylül 2014
- 21.142
- 101.679
- 798
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Buradan yazın lütfen, bir konu açtınız madem bilelim. Tam bilmeden nasıl yorum yapacak insanlar?Özelden yazabilirim ama mesaj kutunuz kapalı.
Özelden yazabilirim. Normal olmadığının ben farkındayım. 6 yaş çocuk anneye bağlı diyorum. 2 saat olmasa neredeler, özledim diyor.Katılıyorum. Bu kadar korkunç bir şeye de baba normal nasıl diyor? Ya da baba normal dedi diye hala da nasıl normallestiriyor? Ben anlamadım.
Eğer bu kadar korkunç bir şey değilse de ne olduğunu yazsa da bilsek.
Çocuklar normal ailelerle karşılaşıp kendi ailesini değerlendirecek yaşa gelene kadar herkesin ailesinin kendisininki gibi olduğunu zanneder ve o yüzden koşulsuz sevgi verir. 6 yaşında bir çocuk annesinin kendisine yaptığının iyi ya da kötü olmasını sorgulayacak bilinçte değildir. Ayrılınca üzülebilir ama normal bir hayata kavuşunca yaşadığının ne olduğunu anlayacaktır. Üzülmesi canının sağlığından daha az önemli, şikayetçi olun lütfenÇekemem çünkü kapıyı kapatıyorlar. Kardeşimin bana küsmesi hiç umrumda olmaz da, çocuğu ellerinden falan alırlarsa yeğenim ileride ''senin yüzünden'' diyebilir. Anneye çok düşkün. Aşırı üzüldüm şu an. Ben bunu komşumda görsem, ihbar ederdim. Bağırıp çağırmalarına ses edince, disipline etme yöntemi diyordu, susuyorduk da. Burada gördüklerimi anneme ve babama anlatamam o derece kötü.
Özelden yazabilirim ama mesaj kutunuz kapalı.
Aynı eziyeti karnındaki bebeğe da yapacağının farkında mısınız? Doğurup eziyet edeceğine düşürsün de cennette kalsın sabiÇocuk anneden aynı uyuyamıyor. 2 saat ayrı kalsa ''anne''diyor.
Hala bir şey demiyor değil, diyemiyor. Kadın 2.ciye hamile. Çocuğu düşürür, benim yüzümden olur.
Aynen. Ne dersek ''disipline etme şekli, siz bilmiyorsunuz, anne-baba'' ya karışmayın diyorlar. Anne ve babamın haberi olursa, kötü olur. Bağırmalarına üzülüyorlar. Bunu nasıl kaldıracaklar?
Aynen böyle. Yani eğitimli insanlar, kadın çocuklarla çalışıyor. Türkiye'de olsa kadın işinden de olur burada ne olur bilmiyorum. Çıkarken pasaport polisine böyle olaylara şahit oldum, benim söylediğim bilinmesin falan diyebilirim.Çocuklar normal ailelerle karşılaşıp kendi ailesini değerlendirecek yaşa gelene kadar herkesin ailesinin kendisininki gibi olduğunu zanneder ve o yüzden koşulsuz sevgi verir. 6 yaşında bir çocuk annesinin kendisine yaptığının iyi ya da kötü olmasını sorgulayacak bilinçte değildir. Ayrılınca üzülebilir ama normal bir hayata kavuşunca yaşadığının ne olduğunu anlayacaktır. Üzülmesi canının sağlığından daha az önemli, şikayetçi olun lütfen
Böyle bir kadının ikinci çocuğa hamile olmasına sadece üzüldüm. Allah yardımcıları olsun ne diyeyim.Özelden yazabilirim. Normal olmadığının ben farkındayım. 6 yaş çocuk anneye bağlı diyorum. 2 saat olmasa neredeler, özledim diyor.
Allah bilir çocuklarla nasıl çalışıyor. Kurumda kamera var mı acaba, izlenmeli bu kadın..Aynen böyle. Yani eğitimli insanlar, kadın çocuklarla çalışıyor. Türkiye'de olsa kadın işinden de olur burada ne olur bilmiyorum. Çıkarken pasaport polisine böyle olaylara şahit oldum, benim söylediğim bilinmesin falan diyebilirim.
Ne kadar daha oradasınız. İspat için şahide ihtiyaç olmayacak mı, haber verip gitmek ne kadar doğru, sonra kim duracak o çocuğun arkasında. İspatlanamaz da çocuk evde kalırsa bu kadın çocuğa daha fazla eziyet etmeyecek miAynen böyle. Yani eğitimli insanlar, kadın çocuklarla çalışıyor. Türkiye'de olsa kadın işinden de olur burada ne olur bilmiyorum. Çıkarken pasaport polisine böyle olaylara şahit oldum, benim söylediğim bilinmesin falan diyebilirim.
Haklısınız, Allah keşke çocuklarına bakamayanlar yerine çocuk hasretiyle yananlara çocuk verseydi.Böyle bir kadının ikinci çocuğa hamile olmasına sadece üzüldüm. Allah yardımcıları olsun ne diyeyim.
O yaştaki bir çocuk anne şiddet de uygulasa kızsa da yine sığınak olarak anneyi görür korkusundan yapıyor bunu çok bağlı olduğundan değil ben dayanamazdim tepki gösterirdim hamile diye bisry olmaz o kadar kolay düşük yapılsaydı kimse 9 ay taşıyamaz düşürürdü bebeginiÖzelden yazabilirim. Normal olmadığının ben farkındayım. 6 yaş çocuk anneye bağlı diyorum. 2 saat olmasa neredeler, özledim diyor.
Deprem gibi bir felaketten sonra bunu sormak zorunda kaldığım için üzgünüm. Kısa bir süreliğine kardeşimin çocuğuna bakmak için evlerine yerleştim. Yurtdışındalar. Çocuğa şiddet uyguladıklarına şahit oldum. Bağırıp çağırmalarını biliyorduk da, şu an annem ve babam olmadığından herhalde daha rahatlar. Başka bir ceza uygulama şekilleri de var bahsetmek istemiyorum. Çok üzüldüm. Bu kadın bir de çocuklarla çalışan hoca. Erkek kardeşim şiddet uygulamıyor ama eşine de bir şey diyemiyor. Disipline etme yöntemiymiş. Biz ailemizden böyle bir şey görmedik. Yolda görsem girişirdim kadına, şu an aynı evdeyiz. Annesine çok düşkün bir çocuk, oluyor mu böyle şeyler anne-çocuk arasında? Şu an çok üzgünüm. Çok akıllı 6 yaşında bir çocuk. Bu durumu anne ve babama anlatsam kalp krizi geçirirler. Çok seviyorlar torunlarını. Bu arada şikayet et diyenler olabilir. Ederdim de, çocuğu aileden falan alırlarsa yeğenim çok üzülür. 2 saat ayrı kalsa, neredeler diyor. Sana şunu mu yapıyorlar desem, annesine gider söyler. Böyle izleyip gideceğim galiba.
Yeni geldim sayılır. İlk izlenimlerim.Ne kadar daha oradasınız. İspat için şahide ihtiyaç olmayacak mı,
Aynen öyle. İyice araştırmam, gözlemlemem, düşünmem lazım. Ben bunu yaparsam, geldi yuvamızı yıktı, pireyi deve yaptı deme imkanları da var. Kardeşim bu olayı nasıl normalleştirdi inanılır gibi değil. Biz hiç böyle görmedik ailemizden.haber verip gitmek ne kadar doğru, sonra kim duracak o çocuğun arkasında. İspatlanamaz da çocuk evde kalırsa bu kadın çocuğa daha fazla eziyet etmeyecek mi
Tüm endişem; yeğenimin üzülmesi olur. Çocuk anneye bağlı. Evimize geldi, annem beni çok seviyordu. Yalan söyledi, beni annemden ayırdı da diyebilir.Konu sahibi, inşallah yaşın küçüktür, böyle 20lerinin başında genç bir kızsındır. Hayata dair tecrüben olmadığı, yaşın küçük olduğu için bu olayı duyurmaya dair endişeni anlarım. Ama eğer değilsen, yetişkin bir kadın olarak böyle korkunç bir olaya bilerek, isteyerek ses çıkarmıyorsan, gerçekten yazıklar olsun sana. Bu çocuğun hayatı boyunca yaşadığı travmalarda, acılarda seninde payın var artık bunu sakın unutma.
1-Ben ne yapabilirim diye soruyorum 2-Öyle dese, sonuna kadar haklı.Siz şuan tepkisiz kalıyorsunuz ya bu çocuğun artık hafızasında kalıyor herşey. İlerde ne dicek biliyor musunuz annem beni döverdi babamda halamda sesini çıkarmazdı bir tanesi anneme engel olmadı diyip hepinize içten içe kin besleyecek çok üzüldüm çocuk için.
Tüm endişem; yeğenimin üzülmesi olur. Çocuk anneye bağlı. Evimize geldi, annem beni çok seviyordu. Yalan söyledi, beni annemden ayırdı da diyebilir.
1-Ben ne yapabilirim diye soruyorum 2-Öyle dese, sonuna kadar haklı.
Keşke kendi aklıyla ''bana söyle yapıyorlar'' dese. Anneye aşırı düşkün.
Yeni geldim sayılır. İlk izlenimlerim.
Aynen öyle. İyice araştırmam, gözlemlemem, düşünmem lazım. Ben bunu yaparsam, geldi yuvamızı yıktı, pireyi deve yaptı deme imkanları da var. Kardeşim bu olayı nasıl normalleştirdi inanılır gibi değil. Biz hiç böyle görmedik ailemizden.
Erkek kardeşinin çocuğu olduğuna göre. Konu sahibi babadan büyük diye düşündüm. Öyle anladım. Ve haklısınız. Fazla pasif kalıyor.Konu sahibi, inşallah yaşın küçüktür, böyle 20lerinin başında genç bir kızsındır. Hayata dair tecrüben olmadığı, yaşın küçük olduğu için bu olayı duyurmaya dair endişeni anlarım. Ama eğer değilsen, yetişkin bir kadın olarak böyle korkunç bir olaya bilerek, isteyerek ses çıkarmıyorsan, gerçekten yazıklar olsun sana. Bu çocuğun hayatı boyunca yaşadığı travmalarda, acılarda seninde payın var artık bunu sakın unutma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?