- 14 Mayıs 2011
- 2.082
- 2.014
- 103
- Konu Sahibi showingnoemotions
-
Siz iyi misiniz ya? Buraya yazınca vicdanım rahat mı sandınız? Ben ne yapabilirim, anne-çocuk ilişkisi bu mudur diyorum. Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım. Bir sürü kişi ''çocuğu annesinden daha çok mu düşüneceksin demişti''Ya konu sahibi, kendi vicdanını rahatlatmak için bu yalandan uydurduğun bahaneleri bırak. Büyüdüğünde yeğenin sana hesap sorduğunda ona sayarsın bu bahanelerini. Kötü kalpli bir insansın. İnşallah buradan biri ip adresinden şuan bulunduğun ülkeyi tespit eder ve yetkili merciye bu yazışmaları paylaşır. Senin gibi acımasızların anladığı tek şey böyle bir suçtan yargılanmak olur.
Yenge dediğin kadın, 6 yaşına gelmiş oğlunun psikolojisini mahvetmiş. Çocuğa buraya yazamadığın bir şiddet uyguluyor. Sen bahane sıralıyorsun. Vicdansız.
Duskunluk dediginiz seyin adi kaygili baglanma. İnternette arastirirsaniz ne kadar zararli bir durum oldugunu anlarsiniz.Çocuk anneden aynı uyuyamıyor. 2 saat ayrı kalsa ''anne''diyor.
Hala bir şey demiyor değil, diyemiyor. Kadın 2.ciye hamile. Çocuğu düşürür, benim yüzümden olur.
Aynen. Ne dersek ''disipline etme şekli, siz bilmiyorsunuz, anne-baba'' ya karışmayın diyorlar. Anne ve babamın haberi olursa, kötü olur. Bağırmalarına üzülüyorlar. Bunu nasıl kaldıracaklar?
Yalnız olay var, olay var. Çocuğa şiddete müdahale edersen zaten işine bakıyorsundur, yok özeline müdahale ettiysen haklı olur.Daha önce de başka bir olay için karıştım, yenge hanım bana ''sen işine bak'' diye cevap verdi.
Siz iyi misiniz ya? Buraya yazınca vicdanım rahat mı sandınız? Ben ne yapabilirim, anne-çocuk ilişkisi bu mudur diyorum. Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım. Bir sürü kişi ''çocuğu annesinden daha çok mu düşüneceksin demişti''
Konu benim yeğenim veya başkasının yeğeni, yapacağım eylemler çocuğu nasıl etkiler bunu düşünmek zorundayım. Aynen IP'den adres tespit edildiğini bir siz biliyorsunuzdur. Olaya bir çözümünüz olmayacaksa, yazmayın.
Daha önce de başka bir olay için karıştım, yenge hanım bana ''sen işine bak'' diye cevap verdi.
Gördüğü şiddeti yazmamışsınız, merak da ettim açıkçası ama istismara maruz kalmasından daha travmatik olmaz diye düşünüyorum 1 hafta ayrı kalsa.Diyelim ettim. Çocuğu aldılar. 2 saat anneden ayrı kalamayan çocuk, 1 hafta anneyi göremedi. Bu onu nasıl etkileyecek düşündünüz mü bunu? Oturup tabii ki yeğenimi gözlemleyeceğim, ne yapabilirim diye düşüneceğim.
Yengenizle yalnız kaldığınızda birer kahve yapın, sohbet arasında “yenge canını sıkan bir şey mi var” diye konuya girin. Sebebini sorduğunda da “senin iyi biri olduğunu ve yeğenime böyle davranmayacağını biliyorum acaba bir sorun mu var?” Diye konuya girerseniz belki konuşarak çözebilirsiniz.
Yengenizin psikolojisi normal değil çünkü, belli.
Bulunduğum ülkeyi ve kurallarını bilmeyen, şikayetten sonrasını düşünmeyen duyar kasmaya çalışan birisiniz. Tabii ki, gözlemleyip ne yapabileceğimi düşüneceğim. Sizin lafınızla mı hareket edeceğim? Elimde görüntü yok, bir şey yok, ihbarda bulunsam beni kim kaale alır? Çocuğa sorsalar, çocuk ''onları çok seviyorum'' diyecek. Kavga çıkarsam, ki daha önce çıkardım, bu çocuk bu bağrış çağrışın ortasında kalacak. 6 yaşında bu çocuk, tabii ki onun psikolojisini düşüneceğim. Gözlemleyeceğim, nasıl konuşacağımı soracağım. Bu konuyu açma sebebim bilen birilerine danışmak. 2-3 kişinin gazıyla hareket etmek değil.Vicdanını düşünseydin, pasaport polisine giderken şikayet etmeyi düşünmezdin. Kalacağın süre boyunca bu şiddete göz yummayı seçmişsin. Bana öyle "siz iyi misiniz yhaaaa" yazacağına bunu yengene söyle.
Konu sahibi, sana burada akıl verildi o kadar. Yengeye gidip "sen napıyorsun" demek zor değil. Sadece iki kelime ile uyarmak zor değil. Pasaport polisine gidip şikayet etmeyi düşündüğün bir konu öyle değil mi? Çocuğu elinden alırlar diye yazan sensin. Normal bir anne terliği atma, itip kakma değil bu. Yengen çocuğu bir odaya kapatıp, buraya yazamadığın bir şiddet uyguluyor. Hala gelmiş "ama beni kötü bilmesinler" diye saçma şeylerle kendini masum göstermeye çalışıyorsun.
Daha önce ailecek ikisiyle de konuştuk. Çocuk böyle yetiştirilmiş, biz onların işine karışıyormuşuz, bize neymiş.Yengenizle yalnız kaldığınızda birer kahve yapın, sohbet arasında “yenge canını sıkan bir şey mi var” diye konuya girin. Sebebini sorduğunda da “senin iyi biri olduğunu ve yeğenime böyle davranmayacağını biliyorum acaba bir sorun mu var?” Diye konuya girerseniz belki konuşarak çözebilirsiniz.
Yengenizin psikolojisi normal değil çünkü, belli.
O zaman karşınıza alıp “buraya çocuk bakmaya geldim ama psikolojim kaldırmıyor senin çocuğa davranışlarını. Ya kendine çeki düzen verirsin ya da şikayet ederim” diyeceksiniz.Daha önce ailecek ikisiyle de konuştuk. Çocuk böyle yetiştirilmiş, biz onların işine karışıyormuşuz, bize neymiş.
O gittiğinde daha kötü sekilde çocuğuna yaklaşırsa psikolojik olarak yengenin sorunu olduğunu düşünüyorum benO zaman karşınıza alıp “buraya çocuk bakmaya geldim ama psikolojim kaldırmıyor senin çocuğa davranışlarını. Ya kendine çeki düzen verirsin ya da şikayet ederim” diyeceksiniz.
O kıyamet bir kere kopmadan bu durum çözülmez, koparacaksınız. Başka çözümü yok
O gittiğinde daha kötü sekilde çocuğuna yaklaşırsa psikolojik olarak yengenin sorunu olduğunu düşünüyorum ben
Anneye çok düşkün. Yeni nesilde anne-çocuk ilişkisi bu mu bilmiyorum. Ama şöyle Türkiye'de olduğu gibi aile bakanlığından biri gelse kontrol etse, o korku yeterdi belki de. Tek korkum; çocuğu ellerinden almaları, elimde video da olmayacağından iftira atıyor falan derler. Bu arada babası ile bir şeyler yapın demişsiniz, babası normal diyen kişi zaten.
Vereceği cevap belli. Daha önce de dediği gibi: ''senin çocuğun var mı, sen anlamazsın, sen işine bak''. Yeğenime bir daha bize göstermez. Kardeşimin bana küs kalması benim zaten umrumda değil.O zaman karşınıza alıp “buraya çocuk bakmaya geldim ama psikolojim kaldırmıyor senin çocuğa davranışlarını. Ya kendine çeki düzen verirsin ya da şikayet ederim” diyeceksiniz.
O kıyamet bir kere kopmadan bu durum çözülmez, koparacaksınız. Başka çözümü yok
Susarsan o kalkan elde senin de payın var demektirÇekemem çünkü kapıyı kapatıyorlar. Kardeşimin bana küsmesi hiç umrumda olmaz da, çocuğu ellerinden falan alırlarsa yeğenim ileride ''senin yüzünden'' diyebilir. Anneye çok düşkün. Aşırı üzüldüm şu an. Ben bunu komşumda görsem, ihbar ederdim. Bağırıp çağırmalarına ses edince, disipline etme yöntemi diyordu, susuyorduk da. Burada gördüklerimi anneme ve babama anlatamam o derece kötü.
Siz üzerinize düşeni yapın yazık 6 yaşındaki çocuğa el mi kalkarVereceği cevap belli. Daha önce de dediği gibi: ''senin çocuğun var mı, sen anlamazsın, sen işine bak''. Yeğenime bir daha bize göstermez. Kardeşimin bana küs kalması benim zaten umrumda değil.
Her şeyin en iyisini o biliyor. O bir dahi, en iyi anne o.
Şikayet etti hadi geldiler hiç bişey yok susuyor herkes gitti devlet e çocuğa daha yuklenirse ne olacak bnce delil olsun elinde video özellikleEvden ayrılmayacak, ayrılmak zorunda kalırsa da giderken şikayet edecek. Yenge sıkıntılı o zaten kesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?