Çocuğunuza ceza veriyor musunuz?

Siz iyi misiniz ya? Buraya yazınca vicdanım rahat mı sandınız? Ben ne yapabilirim, anne-çocuk ilişkisi bu mudur diyorum. Daha önce de buna benzer bir konu açmıştım. Bir sürü kişi ''çocuğu annesinden daha çok mu düşüneceksin demişti''

Konu benim yeğenim veya başkasının yeğeni, yapacağım eylemler çocuğu nasıl etkiler bunu düşünmek zorundayım. Aynen IP'den adres tespit edildiğini bir siz biliyorsunuzdur. Olaya bir çözümünüz olmayacaksa, yazmayın.

Daha önce de başka bir olay için karıştım, yenge hanım bana ''sen işine bak'' diye cevap verdi.

Yalandan bahane demişsiniz bir de, kızın yaptığım her şeye verdiği cevap bu şekilde. Yorum yaptığınız kişiyi tanımıyorsunuz ama beni ısrarla git şikayet diye yönlendiriyorsunuz.

Diyelim ettim. Çocuğu aldılar. 2 saat anneden ayrı kalamayan çocuk, 1 hafta anneyi göremedi. Bu onu nasıl etkileyecek düşündünüz mü bunu? Oturup tabii ki yeğenimi gözlemleyeceğim, ne yapabilirim diye düşüneceğim.

Duskunluk dediginiz seyin adi kaygili baglanma. İnternette arastirirsaniz ne kadar zararli bir durum oldugunu anlarsiniz.

Basliktaki soruya gelirsek evet ceza veriyorum. Yanlis davranista once 3 kez ikaz ediyorum davranis devam ediyorsa oyuncagini kaldirma / park, oyun alani, sinema sozu versiysem onun iptali, aksam yemeginden sonra tatli, aburcubur sozu verdiysem onun iptali gibi cezalar uyguluyorum. Dayak atma bur ceza yada disiplin degil ofke kontrolu sorunudur. Yegeninize okulda ogretmeni dayak atsa hmm olabilir yaa disiplin demeyeceginize gore ailesinin bu sekilde yaklasmasina da goz yumamazsiniz.

Vicdanını düşünseydin, pasaport polisine giderken şikayet etmeyi düşünmezdin. Kalacağın süre boyunca bu şiddete göz yummayı seçmişsin. Bana öyle "siz iyi misiniz yhaaaa" yazacağına bunu yengene söyle.

Konu sahibi, sana burada akıl verildi o kadar. Yengeye gidip "sen napıyorsun" demek zor değil. Sadece iki kelime ile uyarmak zor değil. Pasaport polisine gidip şikayet etmeyi düşündüğün bir konu öyle değil mi? Çocuğu elinden alırlar diye yazan sensin. Normal bir anne terliği atma, itip kakma değil bu. Yengen çocuğu bir odaya kapatıp, buraya yazamadığın bir şiddet uyguluyor. Hala gelmiş "ama beni kötü bilmesinler" diye saçma şeylerle kendini masum göstermeye çalışıyorsun.

Gördüğü şiddeti yazmamışsınız, merak da ettim açıkçası ama istismara maruz kalmasından daha travmatik olmaz diye düşünüyorum 1 hafta ayrı kalsa.

Bu yorumumu tekrar ediyorum. Şikayet sizin için öncelik değilse şuan, sohbet ederek çözmelisiniz durumu.

Bulunduğum ülkeyi ve kurallarını bilmeyen, şikayetten sonrasını düşünmeyen duyar kasmaya çalışan birisiniz. Tabii ki, gözlemleyip ne yapabileceğimi düşüneceğim. Sizin lafınızla mı hareket edeceğim? Elimde görüntü yok, bir şey yok, ihbarda bulunsam beni kim kaale alır? Çocuğa sorsalar, çocuk ''onları çok seviyorum'' diyecek. Kavga çıkarsam, ki daha önce çıkardım, bu çocuk bu bağrış çağrışın ortasında kalacak. 6 yaşında bu çocuk, tabii ki onun psikolojisini düşüneceğim. Gözlemleyeceğim, nasıl konuşacağımı soracağım. Bu konuyu açma sebebim bilen birilerine danışmak. 2-3 kişinin gazıyla hareket etmek değil.

Sizi engelliyorum kusura bakmayın. Bunu da söyleyerek yapıyorum ki, ''beni engelledi, demek ki oda dayak savunucusu'' demeyin.

Daha önce ailecek ikisiyle de konuştuk. Çocuk böyle yetiştirilmiş, biz onların işine karışıyormuşuz, bize neymiş.

Daha önce ailecek ikisiyle de konuştuk. Çocuk böyle yetiştirilmiş, biz onların işine karışıyormuşuz, bize neymiş.
O zaman karşınıza alıp “buraya çocuk bakmaya geldim ama psikolojim kaldırmıyor senin çocuğa davranışlarını. Ya kendine çeki düzen verirsin ya da şikayet ederim” diyeceksiniz.

O kıyamet bir kere kopmadan bu durum çözülmez, koparacaksınız. Başka çözümü yok

O gittiğinde daha kötü sekilde çocuğuna yaklaşırsa psikolojik olarak yengenin sorunu olduğunu düşünüyorum ben

Böyle bir anne çocuk ilişkisi yok
Ne demek 6 yaşındaki çocuğu dövmek? Elleri kırılsın inşallah

Sizin yerinizde olsam şikayet ederim , cocuk size kızmaz niye kızsın? O garibim annesinin hatalı olduğunu ne bilsin ? 6 yaşında diyorsunuz ya

Yok korkuyorsanız şikayet etmeye , bir güzel dövün o kadını, saçından sürükleyip kafasını duvarlara vurun da görsün bilmemnesinj

Vereceği cevap belli. Daha önce de dediği gibi: ''senin çocuğun var mı, sen anlamazsın, sen işine bak''. Yeğenime bir daha bize göstermez. Kardeşimin bana küs kalması benim zaten umrumda değil.

Her şeyin en iyisini o biliyor. O bir dahi, en iyi anne o.

Çocuk yine anneye gidiyor, sarılıyor, öpüyor şapur şupur

Son düzenleme:
Susarsan o kalkan elde senin de payın var demektir

Zulme karşı susan dilsiz şeytandır derler

Video çekin sonra tehtıt edin eğer bu çocuğa bir fiske vur bunu devlete polise veririm de

Siddetin boyutunu neden soylemiyorsunuz? Yengeniz yabanci, burayi okumuyordur. Abartip abartmadiginizi boyle ustu kapali anlatimdan bilemeyiz. Siz daha once de yengem cocugu ac birakti gece diye konu acmistiniz. O zaman sizi cok mudahaleci bulmustum. Ama soz konusu siddetse tabi ki mudahale etmeniz gerekir. Ama cocuga tekme tokat girismekle poposuna saplak atmak da ayni sey degil.

Siz üzerinize düşeni yapın yazık 6 yaşındaki çocuğa el mi kalkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…