Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ilk önce dinimize uygun olmasına anlamına vede kişiliği karakteri düzgün olan Allahın sevgili kullarından birinin isminin olmasına özen gösterdimki evladımda ona benzesin onun ahlakıyla ahlaklansın ismine göre yaşasın istedim

isim koyarken ille Kuran'da geçsin diye düşünmedim aslında.(şeytanda Kuran geçiyor).ama anlamı güzel olsun,oğlum ismine çeksin diye düşündüm,diledim.
oğlumun iki adı var.birini ben koydum,birini babası.ben BURAK koydum.
kutsal deve,en güzel erkek ismi,kimi cizimlerde insan ba$li, kanatli at olarak tasvir edilen*, muhammed peygamberin allah katina cikarken kullandigi binek.
peygamberimize hizmet etmiş olan bu bineğin ismini oğluma koymak gurur verdi bana.

kızımın isminde eşimle ilk önce anlamına dikkat ettik,ardından söylenişine ve karar verdik!!! ECREN !!! :)))))

Ecren in kökü ecr dayanıyor canım, yasin-i şerifte geçen anlamı hidayete ermiş,çalışkan insan demek, bir de ecrin var ,o Allah ın hediyesi anlamında,ama söyleniş açısından Ecren daha güzel geldi bize!!

ecren degişik ve güzel bir isim ismiyle yaşasın çok tatlı maşallah kaç yaşında annesi bende kızım olursa ravza begüm ismini koyacam ecrende hoşuma gitti ama ravza begümden vazgecemiyorum

ecren degişik ve güzel bir isim ismiyle yaşasın çok tatlı maşallah kaç yaşında annesi bende kızım olursa ravza begüm ismini koyacam ecrende hoşuma gitti ama ravza begümden vazgecemiyorum

çok sagol canım , Ecren 4,5 yaşında,2003 doğumlu ama ismi 1999 da hazırdı :)) nişanlı idik eşimle duyduk karar verdik :)) senin gibi bi daha vazgeçemedik :)sırnaşık şey eğer bi oğlumuz olursa ilerde onunda ismi hazır Erce, :) erkekçe mertçe demek ama kız olursa hala karar vermiş değiliz,gerçi daha ortada fol yok yumurta yok ama şimdiden karar verelim diyoz :)) bi akıl verin kızlar, kızımız olursa ecrene uygun ne koyabılırız fisfisfis

biz oğlumuzun adını toprak koyduk çok fazla düşünmedik internetten birkaç isim bulduk içlerinden toprak hoşumuza gitti bize bereketi çağrıştırdı

oğlumun adını ben koymuştum liseden beri çok sevrdim ama nerden duyduğumu bilmiyorum
DEMİRHAN
çok severim hanlı yiğitçe osmanlı isimlerini eşimde sever
manasına önem verdik çünkü insanların isimleriyle özdeşleştiğine inanırım
eşimKARAHAN olsun istemişti bende kara hükümdar manası güzel değil diye müsade etmemiştim ama DEMİRHAN demir gibi güçlü hükümdar demek ve çok seviyorum bu ismi ismiyle özdeşleştiğide doktor tarafından onaylanmıştı 2 aylıkken doktora tekme atmıştı oda bir adım geri sarsılmıştı ve başka isim yakışmazmış buna demişti

merhabalar bende anlamı güzel ve kurandada geçen zülal (temiz berrak katıksız) ,oglumun adınıda bilal koyduk (ezanı ilk okuyan bilal habeşi) isimlerini ve kendilerini çok seviyorum..allah kimseye evlat acısı yaşatmasın...

ben yurtdisinda oldugum iicin hem bizim turklere kulaga hosgelen soylemesi kolay bir isim olsun istedim hemde ileride okula basladiginda yabanci arkadaslarininda onu kolayca cagirabilecegi bir isim olsun istedim..isim konusunda bunlara dikkat ettim

Biz kızımızın adını Gamze koyduk çünkü o bizim ilk göz ağrımız ilk bebeğimiz anlamıda bizim duygularımıza eş zaten Gamze;yanaklarda beliren asla kaybolmayacak bir mutluluk çizgisidir. Allah kimseyi evladından ayırmasın inşallah.

ayyyyy bende evlenince çocuğum olursa yani Allah nasip ederse kızıma Belis ismini koycam güzel kız demek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…