Doğuma Hazırlık çocuğunuza isim koyarken nelere dıkkat ettınız

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
ya otogarda bir bayan vardı oda torununu bekliyordu tekirdağdan gelicek dedi ya o söyledi ismi zeynep ada diye yada annemler

doğum tarihi ne ilginç kızının hayırlı olsun canım bebişin benimkide zeynep 15 aylık

allah bagışlasın cnm tesadüf olmuştur isimler benzer evet cnm ekim annesi olcaktım sonra bianda kadir gecesi annes,i olcam derken kızım baktım 09/09/2009 saat 10.10da dünyaya geldi herkes diyo ayarlasan para verip bukadar güsel ollmaz ugurlu sayım 9oldu sayesindeopuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5

bu zeynepler tarihi tutturamıyor galiba benimkide eylülde gelicekti süpriz yaptı 31 ağustos 2008 de doğdu 31.08.08 biz 8 leri kaçırdık ama

kızımın adı Sena,daha hiç hamile değilken bir arkadaşım kızının adının Sena olduğunu ve ismin anlamının çok güzel olduğunu söylemişti.Tesadüf ki ismimin ilk iki harfini terse çevirince ve eşimin isminin son iki harfifini ters çevrip birleştirince ortaya Sena ismi çıkıyormuş zaten :) Diğer ismi de Bilge.İkisini birleştirince anlamı,bilgisiyle övülen kişi oluyor.

sanırım biz biraz farklı yaklaşmışız isim olayına eşimle.ilk düşünce tabi anlamıydı güzel bir anlam taşımalıydı ancak çocumuzun ismi bizide yansıtmalı diye düşünüyorduk o bizim çocuğumuzdu bizim meyvemizdi çünkü.zaten pek çok şeyde fikir birliğimiz olduğundan ilk aklımıza gelen isimde aynı oldu.cinsiyetini öğrendiğimiz gün Devrim ismini verdik oğlumuza.ancak aynı zamanda dinimizdede olan bir ismide olsun diye düşünüyordum. o yüzdende Eyüp adını verdik. fakat eşim kimlikte iki isim istemiyordu. bu yüzden ezanlı ismi Devrim Eyüp olarak okundu. çünkü denilene göre ahirette ezanlı isimlerimizle çağırılıcaktık. nüfusa ise Devrim olarak kaydettirdik.anlamaları;
Devrim = kalıcı köklü ve ani değişim
Eyüp = sabırlı

benim oğlumun adı akif emre
emre:büyük erkek kardeş demek
akif :çokça ibadet eden manasında .annesinde çekmesin evladım hayırlı bir kul olsun istedik inş öyle olur

biz kizimiza ALYA HIRA koyduk , Alya : anlami yuksek gök sema olan , bir yerde cennete yakin bir yer oldugunu da okumustum yurt disinda oldugum için telafuzu kolay olsun soylerken isminin guzelligi bozulmasin istedim , ama dini bir isim de olmasini istedim bu yuzden Hira yi da koyduk : Hz Muhammed'in (SAV) peygamber oldugu yer , turkçede nur demek . bence modern ve nadir bir isim oldu , ileride yasitlarinin arasinda ismini begenecegini dusunuyorum.

Bizde ilk önce hem anlam olarak hemde dini açından güzel olmasını istedik.İkimizde birbirimizin bulduğu isimlere bahane buluyorduk hele eşim..Sonunda ikimizde istediklerimiz arasından seçim yaptık.Sonuç:Elif Rumeysa Elif 'e eşim son anda karar verdi iyikide vermiş.Elif malum hepimiz biliyoruz Kuran-ı Kerim'in ilk harfi (manaları gizli olanlardan biri Mesela Yasin) Rumeysa ise Peygamber efendimiz tarafından cennetle müjdelenen sahabe hanımı.Biz kızımızın ismini çok düşündük ama çokda seviyoruz İnşaallah kızımda ismi gibi cennetle müjdelenen kullardan olsun (amin)

antıka devrım eyup cok ılgınc ısım olmuşş begendım..

saol canım anlamlarını birlikte hiç düşünmemiştim sen bu yorumu yapana kadar hakikaten birleşince ilginç oluyormuş sabırla değişimi bekleyen gibi bişey çıkıyo ortaya a.s

ilk önce anlamına,kitabımızda geçmesine sonra söylenişine ve ince sesli harflerin olmasına(daha kbar geliyor kulğa çnkü)
iyikide koymuşuz çok yakıştı boncuğuma

Söylenirken çıkan sesin narin olmasına,anlamının babasını ve beni anlatmasına,seslenirken kısa bir isim olmasına ve en başta onun beğeneceğini düşündüğüm bir isi olmasına :)

ben isim koyarken kısa va manalı olmasına en önemlısıde Türk kökenine uygun olmasına dıkkat ettim
ALP koydum

hamile kalmadan once annem ve esim ruyalarında gorduler muhammed ısmını , bende sordum soruşturdum ismiyle gelmiş size evlat dediler tüp bebekle hamile kaldım kimisi muhammed koymak ıyı degıl felaan dıyo hocada olmaz dedı koymalısınız ama o ısımle seslenmezsınız agır gelır dedi illaki peygamber efendimizin bi yönünü almıştır dediler içimize cok sindi
muhammed ege olacak oglumun adı

bende hamile olduğumu bilmiyordum. Rüyamda kucağıma erkek bebek verdiler ve bu senin Armağan'ın dediler.Ben o an uyandım ve rüyamdan çok etkilenerek dua ettim.ınşallah rüyam gerçek olursa kız erkek farketmez Armağan koyacam diye.1 hafta sonra hamile olduğumu öğrendim :1shok: Çok şükür sağlıklı bir oğlum oldu ve adını Armağan Yağız koyduk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…