cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

Üç yaşında bir çocuğun öğün olarak tabak maması yerine normal bir yemek yemesi onun için çok daha sağlıklı olur. Bunun yerine yemeğe geçin bence.
Makarnada sadece karbonhidrat var ve sadece onunla beslenirse sağlığına pek faydası olmaz.
Bütün çocuklar makarnayı çok sever ama makarnanın yanına et, sebze yemekleri de mutlaka vermelisiniz.
Et köftesi yapabilirsiniz, sebzeli makarna yapabilirsiniz. Bulgur pilavı olabilir. Bir de çocuklar yeşil fasulye de sever. Gerçi kış mevsimi ama ona benzer şeyler yedirebilirsiniz.
Makarna dışında yemekleri yemek istemiyor mu?
Istiyor ama ben yapamiyorum
Bi tencere makarna yapiyorum oglen ketcapli aksam peynirli yiyor sonra tabak mamasi ve süt.:(

Cocugun istahinda sorun yoksa arkadaslarin dedigi gibi ne yiyiyosaniz ona da yedirin.
Ha benim kizim gibi kus yavrusu kadar yiyiyorsa bari onlar bol faydali seyler olsun. Mesela kasar peynir, icinde yuksek oranda calsiyum var.
Ya da corba icmeyi sevmiyorsa o da tarhana olsun.
Her seyin en faydalisini arastirip yedirmeye calismaktan tirlattim zaten.
Allah kolaylik versin.
Bizim evde derin bir yaradir bu yemek mevzulari.
Dun alisverise ciktik. Elini uzatip istediği tek sey 'pil' oldu...
Senin sıpa bana benziyor dostum.
Bizimkiler yalvarırdı dışarda bişey isteyeyim diye, tek istediğim su olurdu. 3 günde bir yemek yer, günde 3 şişe soda içerdim. Hala sevmem yemek yemeyi. Ama eşek kadar oldum işte. Çok bunaltmayın çocukları.
Bu arada tek duam var, bir bebeğim olursa mümkünse babasına çeksin... ;)

tabak mamasi dedigin ne canim?
4 yasindaki çocuk mama yemezki yani senin eydigini yer
makarna her ogunde olmaz , her gunde olmaz
sutu gunde en az iki br içmeli
gelisimi için bunlar onemli
Toz seklinde suyla karistirip bulamac gibi yapiliyor.
Sorun su ki
Ben evde yemek yapmiyorum
Esim iste yiyip geliyor ben ne bulursam yiyorum
Ona ozel yapmak istiyorum ama
Ne yersin diyorum makarna diyor bende makarna yapiyorum hep

Ben ne yiyorsam cocuklarimda onu yiyor ama sevdikleri yemeklerde var onlari yapiyorum genelde..uyku saatlerine mumkun degil mudahale edemiyorum mesela suan uyaniklar ikiside cok uzuluyorum ama normal saati kis icin 9-10kis icin en gec..yatmadan sut iciriyorum biri bir bardak digeri yarim bardak iciyor..meyve onemli benimkiler yeme ozurlu sadece elma yiyorlar..pastanin hicbir cesitine agizlarini vurmuyorlar..tek sevdikleri bulgur bende bulgurun butun yemeklerinin kitabini yazacak hale geldim..et yemeleri lazim sadece tavuk yiyorlar..ozetle beslenme problemi yoksa birgun et,birgun pirin,birgun bulgur,birgun sebze yemeklerinden verebilirsen iyi gelisirler birde sutunu ihmal etme ha birde pekmez ve zeytin yaginida ver..ceviz kaju findik gunluk vermeye calis..

Sorun su ki
ama böyle olmaz ki :( makarna dışında bişeyler yapmalısınız, çocuk mama için de çok büyük ayrıca.. Ne maması....
Kilosu nasıl?
Lütfen köfte falan yapın makarnanın yanında bari
kuru fasülye falan yapın..
Makarna istiyor diye hep makarna olmaz

Çocuğun midesinde makarna ağacı çıkacak yakında. Yahu onun demesine ne bakıyorsun, internette bir dolu sağlıklı tarif var. Kolay da. Makarna yetişkinleri bile şişiriyor, çocuğa daha daha zararlı.

Sorun su ki
bak canim al kiymayi , çok kuçuk parça halinde posetle ve dondurucu ya at
ister çikiarinca kofte yap ister en bastan kofte yapip oyle buzluga at

sonra o kiymalaradan ( 50 gr olsa yeter her porsiyonu ) sebzeyle karistirip yemek yapacaksin,simdi kabak pirasa patates vs zamani .. fazla yapip bu oglen yedigini yarin aksama da verebilirsin ( hem sabah hem aksam aynisini yemek istemezse )

makarna yada pilavin yanina sebze sote , tavuk , balik yapabilirisn, ( hazir baliklar oluyor ya iglo marka falan,kilçik derdi yok , benimkiler çok sever onu ) ,yayla çorbasi,mercimek ,ezogelin,sehriyeli tavuk ,tarhana,çorbalarini severler ( hazir olmayacak ama,inan hepsi çok kolay, sende oturup içersin,dolapta 3 -4 gun durur bu çorbalar ..

sen çok ama çokk iyi bi halasin, o çocuga sahip çikman onun için bi nimet
ama nolur biraz gayret et onun sayesinde sende yemek yemis olursun hem,n her gun atistirmayla geçermi, hangi bi ogunu oyle geçiricen kendin için

100_2889.jpg

MALZEMELER

Köfte harci icin :

350-400 gr. kiyma

1 adet sogan

1 adet yumurta

1 cay b. ince köftelik bulgur

maydanoz

karabiber, kirmizi toz biber ve tuz

ayrica :

3 adet orta boy patates

1 yemek k. domates salcasi

1 tatli k. biber salcasi

1 yemek k. dargun ( tarhun )

1 yemek k. tereyagi

biraz siviyag

YAPILISI

Kiymamizi bir kaba alalim ve diger malzemeleri ekleyelim ( sogani rendeleyelim ) sonra güzelce yoguralim, büyük bir tepsiye biraz un dökelim ve harcimizdan findik büyüklügünde köfteler yapip tepsideki una sallayarak iyice bulayalim. Simdi ocagimiza tenceremizi alalim ve tereyagini ve cok az siviyagi ilave edelim yag eriyince salcalari ekleyip biraz kavuralim sonra dargunu ilave edip ardindan kücük küp sekli dogranmis patatesleri ekleyelim ve biraz kavuralim yaklasik 1-1,5 litre su ekleyip tuzunuda ayarlayip kaynamasini bekleyelim, kaynadiktan sonra altini orta dereceye alip patatesler yari kivamda pisene kadar bekleyelim ( yaklasik 10 dakika ) sonra köftelerimizi ilave edip altini en yüksek dereceye alip tekrar kaynamasini saglayalim ve altini tekrar kisip 10-15 dakika daha pisirelim ve servis yapalim… Afiyet olsun

bak bu ekledgimi benimkiler 1 yasindan beri yerler çok severler

haa sehriye çorbasini unutmusum yukardaki çorbalarin arasinda

sana yemek araken ben burda acikdim valla : )))

bak canim al kiymayi , çok kuçuk parça halinde posetle ve dondurucu ya at
ister çikiarinca kofte yap ister en bastan kofte yapip oyle buzluga at

sonra o kiymalaradan ( 50 gr olsa yeter her porsiyonu ) sebzeyle karistirip yemek yapacaksin,simdi kabak pirasa patates vs zamani .. fazla yapip bu oglen yedigini yarin aksama da verebilirsin ( hem sabah hem aksam aynisini yemek istemezse )

makarna yada pilavin yanina sebze sote , tavuk , balik yapabilirisn, ( hazir baliklar oluyor ya iglo marka falan,kilçik derdi yok , benimkiler çok sever onu ) ,yayla çorbasi,mercimek ,ezogelin,sehriyeli tavuk ,tarhana,çorbalarini severler ( hazir olmayacak ama,inan hepsi çok kolay, sende oturup içersin,dolapta 3 -4 gun durur bu çorbalar ..

sen çok ama çokk iyi bi halasin, o çocuga sahip çikman onun için bi nimet
ama nolur biraz gayret et onun sayesinde sende yemek yemis olursun hem,n her gun atistirmayla geçermi, hangi bi ogunu oyle geçiricen kendin için
Cok tesekuur ederim gercekten

ben çogu yemegi anne oldukdan sonra ogrendim ozelliklede çorbalari :)
artik sende bi annesin, kollari sivayip mutfaga girme ogrenme zamani

ben bi keresinde yukrdaki ekledigim yemege yumurta yi unutmusum kofteler dagildi,oldu bana kiymali patates yemegi,çocuk bu ne diycek hali yok garibim oylede guzeldi tadi yedi tabiki
yogurtlu çorbalari kestirdigim olmustur ama olmadi diye bi daah yapmayimmi ben o çorbayi, oglana versem uç ogun yayla çorbasi yer ama vermiyorum tabiki, tek tip beslenmeyle nasil saglikli beslenip buyyebilrki

facebook da yemek sayfasi var birsuru
onlari takip edebilirsin
çocuk beslenmeside vardir eminim arastirmadigim için bilmiyorum

facebook da yemek sayfasi var birsuru
onlari takip edebilirsin
çocuk beslenmeside vardir eminim arastirmadigim için bilmiyorum
Ay kendi derdin gibi bu saate bir suru yazdin bana gercekten sagol
Hepsini kayit ettim
Sabah okula gidiyor zaten
Kahvaltisini orda yapiyor
Diger ogunlerden makarnayi cikariorum artik

Ay kendi derdin gibi bu saate bir suru yazdin bana gercekten sagol
Hepsini kayit ettim
Sabah okula gidiyor zaten
Kahvaltisini orda yapiyor
Diger ogunlerden makarnayi cikariorum artik
rica ederim canim
çocuklarin yemegi benim takintim dir valla
ben her gun benimkilere ozel yemek yapiyorum ne seviyoalrsa o tarzda yapiyorum ama içerigi benim seçtigim oluyor : )
haftada bi kaç kereden bisey olmaz makarna hepden mahrum etmene egrek yok

yarin senden yemek bekliyorum ha, buraya yazacaksin ne yedigini : )

bu arada TR den geldi demisin, sen nerdesin ?

rica ederim canim
çocuklarin yemegi benim takintim dir valla
ben her gun benimkilere ozel yemek yapiyorum ne seviyoalrsa o tarzda yapiyorum ama içerigi benim seçtigim oluyor : )
haftada bi kaç kereden bisey olmaz makarna hepden mahrum etmene egrek yok

yarin senden yemek bekliyorum ha, buraya yazacaksin ne yedigini : )

bu arada TR den geldi demisin, sen nerdesin ?
Belcikadayim . Yarin kesin ugrasicam o tarif ettigin yemegi yapicam insallah . Fotograf koyarim olursa ;)

Back
X