cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

Mesela gunluk neler yediriyorsunuz
Nasil besliyorsunuz?
Ozellikle 3-4yas arasi. Tecrubeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacim var. Yardim lutfen..

oğlum yaklaşık 3,5 yaşına girecek ve ben artık biz ne yersek onada yediriyorum özel bir şeyi yok yani ki bu duruma sevinmiyor değilim :)yemek ayırt etmeden her türlü yemeği yediriyorum :) yani örnek sebzelerden bamye sevmedi diyelim onu bile ayırt etmesin yememezlik yapmasın diye 3-4 kaşık yese bile ban a yeter yeterki o gıdadan alsın nimetten faydalasın sabahları 1 gün yumurta 1 gün zeytın 1 gün peynir diye ödüllendiriyorum onun hoşuna gidiyor aralarda ise günde 1 çukulata süprizi ve 1 sakızı var :)) sevinmeleri hoşuma gidiyo meyve evde ne varsa en son yatakta ise 1 çaybardağı süt (ballı) maşallah diyelim bu şekilde darısı size :))

Cips kola falan bizde kullanmiyoruz canim. Ketcup da kaldiriyorum
Bu sabah okula goturmeden nesquik icirdim,oglen yemegine simdiden girismem gerek:D

İşine karışmak istemem lakin nesquikli süt özellikle sadece sabah süt bile içse onu uzun süre tok tutar. Bu da okulda kahvaltı etmesini engelleyebilir. Sütün içerisinde calsiyum vardır ve uzun süre tok tutar. Okula sorun kahvaltıda iştahlı mı diyin yiyor mu kahvaltısını diyin eger yiyorsa verin sabah sütü...

Yemiyorsa da altarnatif olarak ıhlamur içirebilirsiniz.

Merhabalar;
Sabah erken kalkar kızım.Bağırsakları çalışsın diye elma,armut vs . veriyorum sabah.30-40 dk.sonra kahvaltı yapıyoruz.Bazen krep,bazen haşlama yumurta zeytin,kaymak bal ile.Öğlen 12-13 arası çorba pilav yemek.Hepsinden azar azar yer.Makarna hastası benim kız ama ben makarnayı sade yapmam sebzeli,kıymalı,küçük misket köfteli gibi çeşitlerle yemediklerini de araya sıkıştırırım.
3-4 yaşında çocuğa kaşık maması verme canım.Kola m.suyu almam dışarıdan.Komposta yapıp tanelerini süzerim .

Senin sıpa bana benziyor dostum.
Bizimkiler yalvarırdı dışarda bişey isteyeyim diye, tek istediğim su olurdu. 3 günde bir yemek yer, günde 3 şişe soda içerdim. Hala sevmem yemek yemeyi. Ama eşek kadar oldum işte. Çok bunaltmayın çocukları.
Bu arada tek duam var, bir bebeğim olursa mümkünse babasına çeksin... :KK66:
Yalniz ben esek kadar olamadım. Bit kadar kaldim. Esime ceksin diye cok dua ettim ama tutmadi. Her seyiyle anasinin kopyasi oldu :)) Biyiklarimiz bile ayni yaw. Benim de küçükken vardi :KK45:

Çok güldüm ya. Hakkatten, yani tek istediği şeyin pil olduğuna:KK70: hayır çikolata, cips, şeker falan da değil. İlahi...

Bende çocukken çok zayıftım. Çöp gibiydi bacaklarım. Yemezdim, köfteyi bile zorla yedirirdi annem. Hatta "şu kız doğru düzgün bir yemek yesin sadaka vericem" derdi, verdide. Benim iştahım bir açıldı tam açıldı :KK70: Boyu uzun olsun kan değerleri normal olsun gerisi oluyor.
Allah hep guldursun inş.
Valla ben de umutla o gunleri bekliyorum.

Yalniz ben esek kadar olamadım. Bit kadar kaldim. Esime ceksin diye cok dua ettim ama tutmadi. Her seyiyle anasinin kopyasi oldu :)) Biyiklarimiz bile ayni yaw. Benim de küçükken vardi :KK45:
Yesinler onun bıyıklarını, bıyıklı bebe..
Ben nasıl bu kadar büyüdüm ona hayret ediyorum zaten. Resmen suyla yaşıyordum. Genetik dicem ama anne baba da minyatür insanlar. Biraz daha kassam abimi de geçecekmiş boyum.
Eşim de bebekken tombalak bişeymiş, ne verirsen yermiş. Hala öyle oburcan. Ama bodurdur kendisi. Gelişmenin yemeyle ilgisi olmadığı konusunda tez yazıp kendimi örnek vereceğim.
Senin bey çok sevmiş seni cicim, ondan sana çekmiş.

Yesinler onun bıyıklarını, bıyıklı bebe..
Ben nasıl bu kadar büyüdüm ona hayret ediyorum zaten. Resmen suyla yaşıyordum. Genetik dicem ama anne baba da minyatür insanlar. Biraz daha kassam abimi de geçecekmiş boyum.
Eşim de bebekken tombalak bişeymiş, ne verirsen yermiş. Hala öyle oburcan. Ama bodurdur kendisi. Gelişmenin yemeyle ilgisi olmadığı konusunda tez yazıp kendimi örnek vereceğim.
Senin bey çok sevmiş seni cicim, ondan sana çekmiş.
Bir saniye sodanin icinda sute yakin oranda calsiyum vardi. Aha buldum kiz senin niye büyüdüğünü...
O bana kaçtı zaten ihihiihihi..

Bir saniye sodanin icinda sute yakin oranda calsiyum vardi. Aha buldum kiz senin niye büyüdüğünü...
O bana kaçtı zaten ihihiihihi..
O zaman bebeye bol bol soda içirttir. Bir de çok yulaf yerdim kız. Artık bizimkiler hiç bişey yemeyeceğime ikna olduklarında yulafı dayarlardı. Aslında iğrenç bişeydi böyle saman gibi sütle karıştırıp yediriyorlardı. Ama severdim nedense. O da işe yaramış olabiling. Bulabilirsen senin sıpaya da deneyebilirsin.
Kaçak damat ;)

Back
X