cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

meraba canm benm de 40 aylık bi oğlum var bu yaşta çok agresif oluyolar çocuklar yemekleride sorun oluyo benimki kreşe gidiyo sabah 8 de zrla uyandırıyorum bazen sekiz buçuk oluyo her sabah süt içmesine özen gösteriyorum belenme çantasını hazırlıyorum menüde bazen yemediği şeyler oluyo mecburen kafama göre bişeyler koyuyorum çoğu zaman hepsini bitiriyo kreşte yemek saati onda saat bir buçukta geliyo makarna çok sever eğer yemek yapmamışsam makarna yapıyorum yanında yoğurda zorluyorum arada meyve suyu süt belki kek yiyo akşamda ne yaptıysam yiyo okul almadığı günler kahvaltıda tost yapıyorum bol meyve yiyo çizgi filim pek izletmiyorum arada saatli boyama yaptırıyorum bilgisayarda yapboz yaptırıyorum ama arada agrasifliği tutuyo tabi idare ediyoruz o zamanda huyuna giderek akşam uykusuda gündüz uyumadıysa akşam sekiz dokuz gibi yatıyo uyuduysa onbiri buluyo

olur olurr, rn kolay yemek o
tarifide okumadim kopyaaldim ama yumurta beyazi vardir herhalde, onu unutma: )
otur kendinde ye bogazindan sicak bi yemek geçsin : )))
yaninada tursun falan varsa super gider, pirinç pilavi olagan ustu olur : ))

ay ben gidip yaticam , açlikdan çocuk karnimi kazimaya absliycak birazdan
bende fransadayim, onceden çok gelirdim belçikaya ,tasininca yolum du$mez oldu tabi
iyi geceler canim, hadi yatda çocukda yatsin
sen uyursan oda uyur
12 de yatmasi iyi deil, sabah okula zor kalkar:KK64:

meraba canm benm de 40 aylık bi oğlum var bu yaşta çok agresif oluyolar çocuklar yemekleride sorun oluyo benimki kreşe gidiyo sabah 8 de zrla uyandırıyorum bazen sekiz buçuk oluyo her sabah süt içmesine özen gösteriyorum belenme çantasını hazırlıyorum menüde bazen yemediği şeyler oluyo mecburen kafama göre bişeyler koyuyorum çoğu zaman hepsini bitiriyo kreşte yemek saati onda saat bir buçukta geliyo makarna çok sever eğer yemek yapmamışsam makarna yapıyorum yanında yoğurda zorluyorum arada meyve suyu süt belki kek yiyo akşamda ne yaptıysam yiyo okul almadığı günler kahvaltıda tost yapıyorum bol meyve yiyo çizgi filim pek izletmiyorum arada saatli boyama yaptırıyorum bilgisayarda yapboz yaptırıyorum ama arada agrasifliği tutuyo tabi idare ediyoruz o zamanda huyuna giderek akşam uykusuda gündüz uyumadıysa akşam sekiz dokuz gibi yatıyo uyuduysa onbiri buluyo
Merhaba,cok tesekkurler
Gunduz uykusunu bende yatiriyorum okuldan geldiginde ama aksam malesef gec yatiyor. Ama sabahta benden once ayakta. Nereden buluyor bu enerjiyi bilmiyorum. Gozlerim kapali okula goturuyorum,gelip yatiyorum,kalkip yine aliyorum okuldan. Aslinda yatmasam o gelene kadar birseyler hazirlarim ama.
Gelincede hemen hizli bisiyler hazirlayip yediriyorum. Makarna demeye utaniyorum artik:D gercekten faydali bilgiler aldim.

olur olurr, rn kolay yemek o
tarifide okumadim kopyaaldim ama yumurta beyazi vardir herhalde, onu unutma: )
otur kendinde ye bogazindan sicak bi yemek geçsin : )))
yaninada tursun falan varsa super gider, pirinç pilavi olagan ustu olur : ))

ay ben gidip yaticam , açlikdan çocuk karnimi kazimaya absliycak birazdan
bende fransadayim, onceden çok gelirdim belçikaya ,tasininca yolum du$mez oldu tabi
iyi geceler canim, hadi yatda çocukda yatsin
sen uyursan oda uyur
12 de yatmasi iyi deil, sabah okula zor kalkar:KK64:
Yat canim iyi geceler . Arada sana mesaj atabilirim birseler sormak icin . Boyle tecrubeli birini kaciramam kusura bakma. Opuyorum

Merhaba,cok tesekkurler
Gunduz uykusunu bende yatiriyorum okuldan geldiginde ama aksam malesef gec yatiyor. Ama sabahta benden once ayakta. Nereden buluyor bu enerjiyi bilmiyorum. Gozlerim kapali okula goturuyorum,gelip yatiyorum,kalkip yine aliyorum okuldan. Aslinda yatmasam o gelene kadar birseyler hazirlarim ama.
Gelincede hemen hizli bisiyler hazirlayip yediriyorum. Makarna demeye utaniyorum artik:D gercekten faydali bilgiler aldim.
rica ederim bu arada ben dolapta çorba bulundururum sürekli her öğlen makarna yapma çorba yap şimdi karnıbahar var çok faydalı benm oğlum sever sende yapabilirsin köfte severler yanına patates yapabilirsin yiyosa kek yapabilirsin birde sabahları haşlanmış yumurta bence çok önemli haftanın üç dört günü yaparım deneyabilrsin gelişim çağları şimdi

ilk cümle aynı: siz ne yiyorsanız onu yedirin. dengeli ve saatinde beslenmesi çok önemli.

bence düzen için en güzeli 7-8 arası uyanması. çünkü geç kalkarsa asla erken yatmıyor. bir kaç sabah erken kaldırırsanız alışır. o zaman yemekleri de düzenli oluyor.

ben oğluma 3-4 öğün veriyorum. 3 öğün normal, bir de ara öğün daha hafif. biraz detaylı anlatabilirim. çok uğraştım ben bu yemek işiyle oğlum zayıf bir çocuk olduğu için. babası tipli :KK34:

kahvaltı biz ne yiyorsak; haşlanmış patates, patates kızartması, muzlu krep (bayılıyor), peynirli yumurta, unlu pekmezli yumurta, kek, beyaz peynir, kaşar, reçel, pastırma.. gibi şeyler

öğlen: çorba, yemek ne varsa.

ikindi: yoğurt, ekmek, süt, tatlı, nar, mandalin vs.

akşam: biz ne yiyorsak :kk77: pilav yanına kuru fasulye, köfte, taze fasulye, bezelye, biber dolması..

yemeklerde 3 şeye dikkat edebilirsin:

1) haftalık olarak yapılacakları kafanda planla. mesela bir gün baklagil yapıyorsan, bir gün et, bir gün sebze. bu döner böyle..

2)genelde sevilmeyecek yemekleri sevimli bir şekilde tanıtırsan yerler. karnıbahara, brokoliye, kerevize bayılırım ben mesela. oğlum da karnıbahar gördüğünde yaşasın küçük ağaç diye bayılarak yer.

3)bu extradan: bıldırcın yumurtası benim oğluma çok faydalı oldu. sütü ısıtıp içine bir bıldırcın yumurtasını kırıyorum. süzme balla tatlandırıyorum. ballı süt gibi oluyor. tadı güzel. kilo almaktan korkmasam ben de içebilirdim :) yukarıdaki kural geçerli: sen ıyy demezsen o da demiyecektir. bir bardağı bitiremezse yarım bardak sütle yapabilirsin.

ablanın çocukları için bu kadar sorumlu davrandığın için tebrik ederim seni.:KK9:

Hatirladim sizi galiba su sorun olan durum... Insallah evlatlik islemlerini halledersiniz... Siz ne yerseniz o diycem ama yemek yapmiyormusunuz... Cocuk ilk önce bi düzene alismasi lazim, yani artik yemek yapsaniz iyi olur... Öncelilöe cocugun sevdigi seylerden baslayin, hergün makarna olmaz... Makarna, pilav, patates, pizza ama bunlarin yanina senzede katmaya bakin... Cocuga yemegi süsleyin yani tabagini süsleyin internette örnekler var, yemek güzel görünsün,
oyunlu olsun... Sekiller yapin yani cocuklari güldürücek... Uykuda önemli o yasta cocul 10-12 saat uyumasi gerekir... Kitaplar var alip okursaniz iyi olur....eglenceli sekilde cok güzel düzen saglaya bilirsiniz...:ssz:

pişiyor o yumurta sıcak sütün içinde bi kerem ;)

şaka bir yana: bu soruyu çok soran oluyor. açıklıyayım: etrafımda özellikle çocuklu veya hasta olanlara da doktor tavsiyesidir bağışıklığı güçlendirmek için en yakınımda anneme, yeğenime. bıldırcın yumurtası normal yumurtadan daha kuvvetli olduğu için. ben faydasını gördüm diyeyim iştah, kilo ve kolay hasta olmama bakımından. haftada 3-4 kez içiriyorum. ama arkadaşım da yağda yumurta gibi yapıyormuş, pişirerek de olur tabi.

ayrıca tarifini verdiğiniz patatesli köfte çocukların hep favorisidir, hem de faydalı.

tarhana, yoğurt çorbalarını yapması kolaydır. sabahtan 20 dakikada yapsanız geldiğinde yedirebilirsiniz.

Bende sana madem pogaca seviyor kolay bir pogaca tarifi vereyim cok guzel olur herkeste tarif ister..iki tane yas mayayi 4 yemek kasigi seker ve bir bardak ilik suyla erit 15 dakika bekle kabariyor o ustune 1 bardak sut 1 bardak sivi yag bir bucuk tatli kasigi kadar tuz un ekle yogur iki saat mayalansin sar bir beze oyle mayalansin..icinede rendelenmis peynir koy pogaca seklini ver ustune yumurta sarisiyla 1 yemek kasigi pekmexi karistir sur firinla pismesini takip et bayilir herkes umarim senin ufaklikta bu pogacayi sever..tabi ben peynir koyuyorum icine sen sevdigi ne varsa ondan koy mesrla patetes sucuk ne istersen koyabilirsin umarim begenirsiniz.

Bende sana madem pogaca seviyor kolay bir pogaca tarifi vereyim cok guzel olur herkeste tarif ister..iki tane yas mayayi 4 yemek kasigi seker ve bir bardak ilik suyla erit 15 dakika bekle kabariyor o ustune 1 bardak sut 1 bardak sivi yag bir bucuk tatli kasigi kadar tuz un ekle yogur iki saat mayalansin sar bir beze oyle mayalansin..icinede rendelenmis peynir koy pogaca seklini ver ustune yumurta sarisiyla 1 yemek kasigi pekmexi karistir sur firinla pismesini takip et bayilir herkes umarim senin ufaklikta bu pogacayi sever..tabi ben peynir koyuyorum icine sen sevdigi ne varsa ondan koy mesrla patetes sucuk ne istersen koyabilirsin umarim begenirsiniz.
Sagolun

Sabahlari 6 gibi balli sut.

10.00 gibi kahvalti yumurta, pekmez, peynir, uc tane bebe biskuvisi

14.00 gibi corba, makarna, pilav, kofte, ya da ona uygun sulu bir yemek

19.00 bir muz, bir kase yogurt.. muzu kasede eziyorum, icine yogurt koyuyorum.. sicak suyla hafif sulandirip toz mama dddigin kasik mamasindan az koyuyorum.

Yatmadan once yine balli sut

Oglum iki yasinda.. yarim gun krese gidiyor.. gittiginde kahvaltisini orada yapiyor.. ben ogle yemeginden devam ediyorum.. tabi aksam kivi ve mandalina vermeye calisiyorum.

Sabahlari 6 gibi balli sut.

10.00 gibi kahvalti yumurta, pekmez, peynir, uc tane bebe biskuvisi

14.00 gibi corba, makarna, pilav, kofte, ya da ona uygun sulu bir yemek

19.00 bir muz, bir kase yogurt.. muzu kasede eziyorum, icine yogurt koyuyorum.. sicak suyla hafif sulandirip toz mama dddigin kasik mamasindan az koyuyorum.

Yatmadan once yine balli sut
Saat 6dami kalkiyorsunuz?

Tesekkur ederim. Insallah. Bende onu istiyorum. Arada yardima ihtiyacim oluyor iste.
Inanirmisin annesi hala aramadi ,babasi hala aramadi. Allah bildigi gibi yapsin
Aramasınlar şu saatten sonra boşverin arkasında siz varsınız artık inşallah da ömrünün sonuna kadar olacaksınız.Çabanızı görünce mutlu oluyorum açıkçası ne kadar tecrübesiz olsanız da bunu aşmak için elinizden geleni yapıyorsunuz,ne güzel :)

Benim oglum 15 aylık haftada iki üç kez sabalari peynirli yumurta veriyorum onun haricinde diğer tüm kahvaltıklari çayla ekmekle veriyorum zeytindi peynir salam yani ben ne yesem oda yiyor ve gündelik çorba mutlaka içiyor..meyvesi pudingi kesinlikle..
aksam yiyebilecegi bi yemek varsa sulu bir yemekse yiyor yoksa süt içiyor ve aksam ben yatarken 12-1 gibi mamasini veriyorum..ama anneler hepinize söylüyorum uyku saati ve nasıl uyuttugunuz çok onemli..Bazıları ayağında sallar yok göğsünde uyutur..en iyisi beşigine at kendi uyusun..ben saat en gec 19.30 da atıyorum beşiği o kendisi uyuyor en fazla yarim saate..

Sizi hatırladım yigeniniz iyidir umarım. .??
Benim kızım 3 yyaşında sabah süt içiyor 1 saat sonra kahvaltı da yumurta hergün yer alerji yok..domates ve kaşar yer..
öğlen-çorba
ara-meyve ve kek fln
akşam-ne yemek yersek biraz Biraz yer
yatarken-süt
Beraber yemek yerseniz iyi olur alışır yemek saatlerine..kızım da geç yatıyor malesef 11 gibi ve sabah 10 civarı kalkıyor öğlen artık pek yatmiyor..Erken kalkarsa ancak

Once yemek yapmayi ogrenmelisin.. senin sagligin icin de onemli. Yemeklerini saglikli hale getirmelisin.. ornegin pilav yapacaksin ama onceden hasladigin et suyu ve tazr bezelye ve havucla yap mesela.. tereyagi koy. Kemik ve et haslayip suyunu kagit 9bardaklara bolup dondurucuya at.. her pilavda, pilav suyuna ekle bu et suyunu.

Makarna yapacaksan kendi hazirladigin kiymali sosla ver.. kiymalari nasil saklayacagini arkadaslar anlatmis.. bir de kiymalari elinle bastirip incelt ki buzluktan ciktiginda rahat erisin..

Kizmizi mercimek corbasi yap mesela.. dudukluye iki su bardagi mercimek, patates, havuc, brokoli, yesil kabak su koy.. haslandiktan sonra blendirdan gecirip, z. Yagi gezdir.. bir cok cocuk sever. hem pratik hem de saglikli.

Sehriye corbasi da yapabilirsin.. buzluga attigin kucuk kiymalardan al kavur.. etin kirmiziligi gittiginde 2-3 domates rendele.. domates yoksa iki kasik domates salcasi koy.. domates ya da salcayi kavur.. uzerine 4 yemek kasigi sehriye koy.. sonra abartmadan su ekle.. pismeye birak.. koyu olursa su eklersin.. tabi pismeye yakin bir avuc maydanoz dogra.. kiymayi t.yagi ya da z.yagiyla kavur.. cok pratik ve saglikli bir corba.

Patates, havuc ve kucuk koftelerle hazirladigin sulu bir yemek de yapabilursin.. salcali ya da domatesli cok lezzetli olur. Internette guzel tarifler bulabilirsin.. benim oglum cok seviyor.. ama patates ve havuclari kucucuk dogruyorun. Bezelye de katabilirsin.

Son olarak patates kofte.. patatesleri kizartma.. tepsiye yagli kagit ser.. patesleri kizartmalik dogra.. ayri bir kapta z.yagi tuz gezdir.. firina sur.. cok yuksek sicaklik olmasin kurur. Kofte icin de 300-400 gram kiyma, galeta unu, 1 yumurta, yarim demet maydanoz, tuz, k.biber yogurt.. sekil ver kizart. Galeta unu yerine ekmek icini rondodan gecirip ekleyebilirsin.. bu arada ekmek ve galeta ununu az koyarsan koften dagilir.. ben goz karari koyuyorum.. tarifler var internette..

Back
X