- 30 Kasım 2016
- 995
- 900
- 53
- 29
- Konu Sahibi Bir melek gelsin
-
Oww hasta ne cevap verdi merak ettim şimdi ama çok iyi kapak yapmışsınız. Yerine oturmusturBende cocuk için uğraşıyorum.
Ve bu tarz insanları çıkar hayatından.
Kesinlikle görüşme.
Ben ameliyat oldum, çocuk için olduğunu bir hastanın gelini öğrenmiş karnını sıvazlıya sıvazlıya geldi bende altı aylık hamileyim felan demeye başladı.
Ertesi günün hastanın yanına gittim ne biçim gelinin var. Şeytan kaçmış içine dedim.
Zaten ölümden döndüm, başıma doktorun biri gelip biri gidiyordu. Yanında refakatçi başka bi gelini vardı. Hatta kız kusura bakma dedi. Kadın bozuldu al al mor mor oldu. Gıg demedi gelinine bakıyordu.Oww hasta ne cevap verdi merak ettim şimdi ama çok iyi kapak yapmışsınız. Yerine oturmustur
Merak etmeyin sizi en iyi ben anlayabilirim. Sanırım. Çünkü bende iki yıllık evli bir düşük yapmış ve hala gebe kalmaya calisan biriyim çocuk görünce gözleri dolu dolu olan bir eşe sahibim. Kendimde çok istiyorum. Rabbimiz takdiri. Boynum kıldan ince,elbette hayırlı olanı istiyorum. Hemen olsun nasıl olursa olsun diyenlerden değilim. Hayatıma devam ediyorum. Benimde esimde problem var tedavi görüyoruz. Ama yinede gülümsemeyi eşimle olan huzurumuzu etkilememeye çalışıyoruz. Rabbim kimseye yasatmasin. Bende cahil bir aileye gelin geldim. Düşük yaptigimda kvm bile ayy ne yaptın kim bilir düşürdun çocuğu dedi. Ama artık pat diye cevaplarını veriyorum. Giden benden gitti olan bana oldu sizi bağlamaz. Çok uzuluyorsaniz elinizi ayağınızı dilinizi çekin üstümden banu rahat bırakın! Diyorum. Insallah rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin hepimize. Arsız,hırsız,hayırsız olacaksa hiç olmasın. Allah daha büyük dertler vermesin. AminnZaten ölümden döndüm, başıma doktorun biri gelip biri gidiyordu. Yanında refakatçi başka bi gelini vardı. Hatta kız kusura bakma dedi. Kadın bozuldu al al mor mor oldu. Gıg demedi gelinine bakıyordu.
Saçmalığa gelemiyorum.
Ben kimseyi çocuk mocuk için kıskanmam, hayat görüşüm inanın asla bi alana odaklı değil.
Bekarken çocuk için uğraşan arkadaşlara aman derdim, bosver felan.
Evlendim zaman geçti, eşimin ne zaman bi çocuk görse inanın keşke bi görseniz o bakışları adamın gözleri dönüyor, gözleri ışıldıyor. Çok istiyor.
Bende bu serüvene bu şekilde başladım.
Rabbime bu yaşadıklarımdan sonra duam şu oldu, içine şeytan kaçmış insanları benden uzak tut.
Annem bile arada saçma sapan konuşuyor.
Cevapda vermek istemiyorum.
Bu konu çok hassas bi konu ve inanın öğrenen herkes demeyeyim ama insan vasfı olmayan herkes nispet yapıyor.
Merak etmeyin sizi en iyi ben anlayabilirim. Sanırım. Çünkü bende iki yıllık evli bir düşük yapmış ve hala gebe kalmaya calisan biriyim çocuk görünce gözleri dolu dolu olan bir eşe sahibim. Kendimde çok istiyorum. Rabbimiz takdiri. Boynum kıldan ince,elbette hayırlı olanı istiyorum. Hemen olsun nasıl olursa olsun diyenlerden değilim. Hayatıma devam ediyorum. Benimde esimde problem var tedavi görüyoruz. Ama yinede gülümsemeyi eşimle olan huzurumuzu etkilememeye çalışıyoruz. Rabbim kimseye yasatmasin. Bende cahil bir aileye gelin geldim. Düşük yaptigimda kvm bile ayy ne yaptın kim bilir düşürdun çocuğu dedi. Ama artık pat diye cevaplarını veriyorum. Giden benden gitti olan bana oldu sizi bağlamaz. Çok uzuluyorsaniz elinizi ayağınızı dilinizi çekin üstümden banu rahat bırakın! Diyorum. Insallah rabbim hayırlı ve sağlıklı evlat nasip etsin hepimize. Arsız,hırsız,hayırsız olacaksa hiç olmasın. Allah daha büyük dertler vermesin. Aminn
Boşverin takmayin. Öyle insanlara yol verdim hayatimdan gittikçe böyleleri,ben daha mutlu oldum. Başıma sanki yıldırım düşmüş felakete uğramışim sanki vebaliymisim gibi davranan çok oldu. Sadece gülüyorum bu onlara yetiyor. Mesela geçen gün kayinlavidemin kardeşinin gelini gelmişti. Benden küçük esi de eşimden küçük yaşça. Ama iki çocukları var ikiside bebek. Neyse bana şey diyo,ayy benim iki sene çocuğun olmasaydı x beni çoktan bosamisti falan. Güya eşin çok anlayışlı demeye getiriyor. Bende :senin eşin sana sadakatsizse ben napayim. Ayrıca benim yada eşimin sorunu değil bu olmuyorsa ikimizin çocuğu olmuyor kimseyi ilgilendirmez. Biz hayatımıza boyle de devam edebiliriz. Sen ikitane üst uste dogurdunda basın gogemi erdi?dedim. Çocuk bakmaktan anlamayan anne ligi sadece çocuğu doyurmak sanan zavallı aciz ve içi pis bir insan kendisi. O yüzden insanlar acımasız evet karşıdaki insanın duygularını onemsemeden düşünmeden konuşan sacmalayan insan çok. Bize düşen onları duymamak ama yeri gelince de hadlerini bildirmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Anne kaz bende aynı senin gibi düşünüyorum hayırlısı ile Allah nasip etsin.
Ne evlatlar var Rabbim hayırlısını versin.
Allahtan esimde bende bilinçli, medeniyet seviyemizi sürekli yukarı çeken insanlarız.
Yoksa bizede çok saldıran olur.
Bir arkadaşım var cok iyi niyetli sözde arar beni konuşuruz, bir gün anlatiyorum işte şöyle şöyle oldu git gel uğraş bana dediki bak hala aklımda Ay allah bana nasip etti x si aldım kucağıma ama öyle bi söylemek ki. Sanki ben Allah'tan değilde budadan evlat istiyorum. Etraf sinsirella dolu.
Canim kimse sizi kınamamış bedduaya çevirmeye gerek yok sadece hassas bir konu olduğu için acaba siz mi abartiyorsunuz demişlerDilerim Allah tan benim düştüğüm duruma düşmezsiniz beni kınayanlar
Aynen cnm aynen çok haklısın bütün yazdıklarına katılıyorum.Boşverin takmayin. Öyle insanlara yol verdim hayatimdan gittikçe böyleleri,ben daha mutlu oldum. Başıma sanki yıldırım düşmüş felakete uğramışim sanki vebaliymisim gibi davranan çok oldu. Sadece gülüyorum bu onlara yetiyor. Mesela geçen gün kayinlavidemin kardeşinin gelini gelmişti. Benden küçük esi de eşimden küçük yaşça. Ama iki çocukları var ikiside bebek. Neyse bana şey diyo,ayy benim iki sene çocuğun olmasaydı x beni çoktan bosamisti falan. Güya eşin çok anlayışlı demeye getiriyor. Bende :senin eşin sana sadakatsizse ben napayim. Ayrıca benim yada eşimin sorunu değil bu olmuyorsa ikimizin çocuğu olmuyor kimseyi ilgilendirmez. Biz hayatımıza boyle de devam edebiliriz. Sen ikitane üst uste dogurdunda basın gogemi erdi?dedim. Çocuk bakmaktan anlamayan anne ligi sadece çocuğu doyurmak sanan zavallı aciz ve içi pis bir insan kendisi. O yüzden insanlar acımasız evet karşıdaki insanın duygularını onemsemeden düşünmeden konuşan sacmalayan insan çok. Bize düşen onları duymamak ama yeri gelince de hadlerini bildirmek. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Amin bu duualariniza devam edin. Herşeyin hayirlisiAynen cnm aynen çok haklısın bütün yazdıklarına katılıyorum.
Allah biliyo içimi ben kimseye üstünlük taslamam eşi evi gecindirecek para kazanamıyor, kendisi çalış çalış kız bitap düştü. Geçen ağlanıyordu ben çalışmasam ev dönmez die. Çocuğumu büyütemiyorum dedi.
Eşimin mesleğini bilmez, çalıştığı şirkette hangi yönetim kadrosunda çalışıyor bilmez, hayat standartımızı bilmez, birde sosyal ağda asla evimi, gezdiğim yerleri, fotoğraf paylaşmam. Çünkü bence bunlar Allah'ın zoruna gidecek hareketler gibi geliyor.
Geçen size gelicem deyince eşim sizi alır dedim.
Bi sesi gitti. Yeminle ses gitti.
Başka biri olsa onu en güçsüz noktasından vurur.
O gün bugündürde aramıyor.
Acaba insanlar ego tatmini için etrafamı saldırıyor.
Allahım diyorum beni sınıyorsun, sakın yolundam ayırma. İnsanlara sinirlenip onların yanlışlarına düşürme.
Evlat icin dua ederken de rabbim bana hayırlı evlat ver ama seni bana unutturma, senin sevginin önüne evlat sevgisini geçirme, evladımla övündürme.
Senin biçtiğim evlat değerinde bana nasip et diyorum.
Benim durumuma düş inşallah o zmn anlaiyi ki sizin gibi bir arkadaşım yok evlerden ırak mutlu olsanıza arkadaşınız için tamamen alınganlık siz mutsuzsunuz diye herkes mi mutsuz olsun rahatsız oluyorsanız gönderilerini engelleyin nazar falan değdirirsiniz
Benim durumuma düş inşallah o zmn anla
Beddua olarak algılama sekerim demekki arkadas empati yapamıyor yaşarsa anlarEttiğiniz beddua döner dolaşır sizi bulur.
Demek ki birileri de size böyle ah etmiş ki tutmuş diye algıladim suan.
Evlerden irak diyorum .
Insan onu yazmaya çekinir yahu ne olursa olsun beddua da ne demek ?
İnsan ilişkileri karmaşıktır bazen insanın kendi annesi bile "kime çektin bilmemki senin bebeğin olmadı böyle" falan diye ağzından kaçırabilir düşüncelerini..
Beddua olarak algılama sekerim demekki arkadas empati yapamıyor yaşarsa anlarkim anlamıyor empati yapamıyorsa yaparak yaşayarak görsün ahhaaha
Canim senin psikolojin iyice bozulmus.
Beddua olarak algılama sekerim demekki arkadas empati yapamıyor yaşarsa anlarkim anlamıyor empati yapamıyorsa yaparak yaşayarak görsün ahhaaha
Egitmen olman bozuk psikolojide olmana care degil.Cok dengesiZ insanlar var fikir istedim fikrin yoksa sus çeneni kapat arkadas!! Her halta yorum yapmak gibi bi mecburiyetin yok...insanlarla iletişimim süper cünkü ben bi eğitmenim benimle aynı durumda olan arkadaslarla konusmak fikir alıs verişinde bulunmak istedim bu konuya son yazışım arkamdan atışlara devam edin hadi hoşçakalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?