Ay evet konu sahibine yazmıştım ben onu güyaBana yanlislikla mi yazmış oldunuz
Biz uyku eğitimi vermiyoruz da ya memede ya sallanarak uyur zaten. Benim eşim çok yardımcı yeri geldiğinde yemek de yapar bebeği uyutur da ilgilenir, oyalar da. Ben sadece oğlum bana çok duskun baba istediği kadar oyalamaya çalışsın en enn fazla yarım saat sonra beni istiyo. Konu sahibiyle aynı gün doğum yapmisiz bu donemde anneye daha duskun oluyorlar dedim sadece :)
Ben de uzun uzun aciklamisimAy evet konu sahibine yazmıştım ben onu güya
Bu mesajda ben de kast edildim mi bilmiyorum ama yine de kendimi bir kez daha açıklamak isterim. Tabi ki babanın bez değiştirmesi, bebeğiyle ilgilenmesi çok ama çok normal. Ve olması gereken. Benim yazarken kast ettiğim, yenidoğan annesini ister. Devamlı memede olur ve bu anne için çok bunaltıcıdır. Baba yardım etmek istese dahi bebek buna izin vermeyebilir. Kızımda yaşadık bunu.
Diğer yandan, bebek büyüyüp anneden bağımsızlaşmaya başladıkça babanın bakım vermesini de daha kolay kabul edecektir. Mesela yaklaşık 1 yaşından beri babası yıkar oğlumuzu. Beraber girerler duşa. Kızım da şu an aynı şekilde. (Mahremiyet hassasiyetiyle tabi ki). Eşim ikisine yemek de yedirir, oynatır, altı üstü ilacı vs.. Hepsini çok güzel yapar.
Ama yenidoğanlık döneminde değil.
Ama bu durum ona tatil:)
Malum 2 çocukla feci günler geçirdiğimden, bazen aklıma geliyor ama diyorum ki adam evde keyif yapacak ben yine çocuk ve iş
Aksine benim yöntemim, birkaç üyenin verdiği örnek gibi evde grev başlatmak oluyor.
Ne temizlik, ne çamaşır, ne yemek hiçbiri yok.
Bulaşıklar 1 hafta tezgahta koktuğu oldu ve sonunda pes ediyor baba.
Keza benim kocam çoğu erkeğe göre zaten hem çocuk hem ev işi konusunda yardımcıdır ama yaşadığım hayat düzeninde daha fazlası gerektiği için yine de yaranamıyor o ayrı
Kesinlikle katılıyorum, çocukla ilgili hadi bebekken ilgilenme kısmını beceremedi ev işleriyle ilgilenir, yemeği yapar ve karısının yükünü bir şekilde hafifletmeye çalışır.Yenidogan döneminde baba neredeyse etkisiz eleman tezini desteklemiyorum. Bizde mesela tam tersiydi. Bende zaten fazla süt gelmemisti. 1.5 ay felan emzirebildim kizimi. Ki oda mama destegi ile. Sütü ben, mamasini esim veriridi. Ben biraz daha uyuyayim diye, o gece kalkardi ve kizin bezini degstirirdi, gerekirse mama verirdi.
Banyosunu hep beraber yaptik. Ne bilim, ben biraz kendime gelim bir kahve içeyim diye, esim kizi pusete koyup, gezdirirdi,.. Ve aynisni tabiki bende esim için yapardim.
Yani bende kizim 24/7 bana yapisik gezmedi. Yani yapisik gezdide, kime yapisirsa :) Sadece kucagi çok seviyordu iste. Ister baba olsun, ister anne. Sanirim bu konuda yasadiklarimiz farkli senin ile.
Ve benimde esim kizimi yikar :) Ben düser diye korkuyorum ve beraber çok keyif aliyorlar.
Ve söyle birseyde var, simdi ilgisiz bir baba, çoçuk büyüyüncede ilgisiz olur. Büyüyünce o çoçugun ilgisini çekmek zorundasin çünkü. Egitici oyunlar ile, onun pesinde dolasarak, onun ile oynayarak,.. Yenidogan dönem uyku bakiminda en zor dönem dogru fakat bebek bakimi olarak en kolay dönem.
Simdi bebegini kucagina almaya üsenen adam, ilerde hiç ama hiçbirsey yapmaz.
Benim de bir oğlum var ilk zamanlar bende yardım göremedim yani ancak kucağına alırdı evin içinde dolaştırırdı falan. Şu an oyundan anlamaz tepki vermez altı değişecek emecek ya da mama içecek uyutulacak gazı çıkacak bu gibi şeyler. Uyutma kısmını eşinize yaptırmayın şu an da çünkü erkekler anlamaz uyutmaktan beceremezler inatla sallarlar. Uyanık olduğu karnının yeni doyduğu anlarda eşinize bırakıp uyuyun altını da değiştirebilir ama bu dönemler babalar vakit geçiremiyorlar ama daha oyuncaklara tepki verdiği emeklemeye başladığı zamanlarda biraz daha fazla vakit geçirir aynı zamanlardan geçtim çok zor ama geçecek
Kesinlikle katılıyorum, çocukla ilgili hadi bebekken ilgilenme kısmını beceremedi ev işleriyle ilgilenir, yemeği yapar ve karısının yükünü bir şekilde hafifletmeye çalışır.
Başka odaya geçip bilgisayarda oyun oynayıp çağırdında gelmedim mi diye saçma bir savunma yapıp, çocuğu alınca da katıla katıla ağlamasına kayıtsız kalmaz. Sinirlenebilrim diye baştan aslında hiç gönüllü olmadığını belli etmez.
Benim küçük 2 yaşında, bulaşık makinesini boşaltır, kirlileri çamaşıra atar falan.Bence bu konudaki erkek en fazla 21-22 yasinda. Ergen bir kisi. Sorumluluk bilinci sifir.
Yani beynimin rasyonel tarafi bunu diyor. Yinede diyorum dünyanin en sorumsuz ergeni ol, nasil aglayan bir bebege duyarsiz kalirsin? Kizimda bir ara gazi vardi (sonrada su markasini degistirdik) ve o aglamasi var ya, anlatamam. Aci çektigi o kadar belliydiki. Bende esimde perisandik. Yani o minicik canin aci çekmesine dayanamiyorduk.
Normal insan nasil dayaniyor? Esinin yorgunluktan pert olmasina nasil dayaniyor?
Diyorum ya, keske herkes anne baba olmazsa. Herkes doguruyor diye, sanki bir fürya, birçok kadin, ideal olmayan kosullardada doguruyor. Yazik ya o bebegi. Baba varken, babasiz büyüyor
Yok gayet 30'lu yaşlarda olabilir, o kadar var ki yaşça ilerlediği halde bir türlü olgunlaşmayan erkek sayısı. Biz kadınlarda istemeden besliyoruz bu durumu.Bence bu konudaki erkek en fazla 21-22 yasinda. Ergen bir kisi. Sorumluluk bilinci sifir.
Yani beynimin rasyonel tarafi bunu diyor. Yinede diyorum dünyanin en sorumsuz ergeni ol, nasil aglayan bir bebege duyarsiz kalirsin? Kizimda bir ara gazi vardi (sonrada su markasini degistirdik) ve o aglamasi var ya, anlatamam. Aci çektigi o kadar belliydiki. Bende esimde perisandik. Yani o minicik canin aci çekmesine dayanamiyorduk.
Normal insan nasil dayaniyor? Esinin yorgunluktan pert olmasina nasil dayaniyor?
Diyorum ya, keske herkes anne baba olmazsa. Herkes doguruyor diye, sanki bir fürya, birçok kadin, ideal olmayan kosullardada doguruyor. Yazik ya o bebegi. Baba varken, babasiz büyüyor
Bu senin kisisel tecrüben olabilir fakat lütfen bunu genelleme olarak yayma. Ne demek "erkekler uyutamiyorlar" yada "erkekler bakamiyorlar". Anlayamadim, erkeklerde zeka sorunumu var? Fiziksel sorunumu var?
Esim bende daha güzel bez baglardi. Kizimi hiç sallamadik, yatagina koyduk sadece uyku tulumu ile öyle uyurdu.
Hayir yani anneler daha tepki vermeyen bir bebege bakmaya çok hevesliler ya! Konu tabu oldugundan dolayi konusulmaz fakat anneler içinde bu çok zor. Uykusuzluk ile sürekle ayni islemleri yapmak (yemek vermek, bez degistirmek ve yatirmak) ve bunun karsiligini hiç almamak çok ama çok zor. Kadin ol erkek ol.
Hele ki çalisan bayanlar için. Calistigimizde iyi kötü sefin diyor iyi bir is ortaya çikardin diye. Yada müsteride iyi bir mail aliyorsun,.. yani dogru yolda oldugunu biliyorsun. Yenidogan bebek ile dogru yolda oldugunu bile bilmiyorsun. Doydumu? Üsüyormu? Bilmiyorsun. Sana "aferin" diyen birisi yok. Bebek sana sosyal olarak tepki vermiyor.
Bu yüzden zaten birçok anne lohusa depresyonuna giriyor. Kaldi ki bide erkegin yardim etmemesi. Lütfen bu erkeklere her seyde bir bahane bulmayin. Özelikle bu konuda, adam oyun odasindan çikmiyormus! Bebegini kucagina bile almiyor! Ve halen erkek söyle böyle! Degil ya deeegiil!
Bu senin kisisel tecrüben olabilir fakat lütfen bunu genelleme olarak yayma. Ne demek "erkekler uyutamiyorlar" yada "erkekler bakamiyorlar". Anlayamadim, erkeklerde zeka sorunumu var? Fiziksel sorunumu var?
Esim bende daha güzel bez baglardi. Kizimi hiç sallamadik, yatagina koyduk sadece uyku tulumu ile öyle uyurdu.
Hayir yani anneler daha tepki vermeyen bir bebege bakmaya çok hevesliler ya! Konu tabu oldugundan dolayi konusulmaz fakat anneler içinde bu çok zor. Uykusuzluk ile sürekle ayni islemleri yapmak (yemek vermek, bez degistirmek ve yatirmak) ve bunun karsiligini hiç almamak çok ama çok zor. Kadin ol erkek ol.
Hele ki çalisan bayanlar için. Calistigimizde iyi kötü sefin diyor iyi bir is ortaya çikardin diye. Yada müsteride iyi bir mail aliyorsun,.. yani dogru yolda oldugunu biliyorsun. Yenidogan bebek ile dogru yolda oldugunu bile bilmiyorsun. Doydumu? Üsüyormu? Bilmiyorsun. Sana "aferin" diyen birisi yok. Bebek sana sosyal olarak tepki vermiyor.
Bu yüzden zaten birçok anne lohusa depresyonuna giriyor. Kaldi ki bide erkegin yardim etmemesi. Lütfen bu erkeklere her seyde bir bahane bulmayin. Özelikle bu konuda, adam oyun odasindan çikmiyormus! Bebegini kucagina bile almiyor! Ve halen erkek söyle böyle! Degil ya deeegiil!
Benim küçük 2 yaşında, bulaşık makinesini boşaltır, kirlileri çamaşıra atar falan.
Ben ne yaparsam ‘anne yapalım hadi’ der.
Yani erkek öyle falan değil, sorumluluk bilinci de yaşla alakalı değil.
Ne ekiliyorsa onu veriyorlar işte.
Ailesinde, çevresinde bir adam kalkıp sofrayı hazırlamamış, bulaşık yıkamamışsa öyle de gidiyor 60ına kadar.
Benim eşim de bu türde yetişmiş ama bana denk geldiçocuk bezi nasıl bağlanır, bana o öğretti mesela, ilk zamanlar dikişlerden hiçbir şey yapamadım.
Bunu gören kayınpederim ‘aaa ne kadar ayıp hiç yakışıyor mu’ demişti, benden gelen cevap ‘çocuk yapmasını biliyorsa bakmasını da bilecek’ oldu.
Yetiştirme tarzı, çevresel koşullar falan filan derken odun gelip odun gidiyorlar ama kadınları da delirtiyorlar.
Ben yenidogan doneminde ikisinde de ayni seyi yasadim. Her cocuk farkli iste :) oglum aglamaya baslayinca muhakkak memeyle sakinlesirdi ve memeye cok duskun bir cocuktu. Kizim da ayni sekilde. Ne zaman beslenme araliklari acildi, 6 ay sonrasinda ek gida ile biraz daha rahatladim ve bir kuple de olsa ozgurlugume kavustum :) esim de ozellikle bu donemde bana cok yardimci oldu.Yenidogan döneminde baba neredeyse etkisiz eleman tezini desteklemiyorum. Bizde mesela tam tersiydi. Bende zaten fazla süt gelmemisti. 1.5 ay felan emzirebildim kizimi. Ki oda mama destegi ile. Sütü ben, mamasini esim veriridi. Ben biraz daha uyuyayim diye, o gece kalkardi ve kizin bezini degstirirdi, gerekirse mama verirdi.
Banyosunu hep beraber yaptik. Ne bilim, ben biraz kendime gelim bir kahve içeyim diye, esim kizi pusete koyup, gezdirirdi,.. Ve aynisni tabiki bende esim için yapardim.
Yani bende kizim 24/7 bana yapisik gezmedi. Yani yapisik gezdide, kime yapisirsa :) Sadece kucagi çok seviyordu iste. Ister baba olsun, ister anne. Sanirim bu konuda yasadiklarimiz farkli senin ile.
Ve benimde esim kizimi yikar :) Ben düser diye korkuyorum ve beraber çok keyif aliyorlar.
Ve söyle birseyde var, simdi ilgisiz bir baba, çoçuk büyüyüncede ilgisiz olur. Büyüyünce o çoçugun ilgisini çekmek zorundasin çünkü. Egitici oyunlar ile, onun pesinde dolasarak, onun ile oynayarak,.. Yenidogan dönem uyku bakiminda en zor dönem dogru fakat bebek bakimi olarak en kolay dönem.
Simdi bebegini kucagina almaya üsenen adam, ilerde hiç ama hiçbirsey yapmaz.
Baba bebegi alsin saatlerce baksin demiyor ki kimseBu mesajda ben de kast edildim mi bilmiyorum ama yine de kendimi bir kez daha açıklamak isterim. Tabi ki babanın bez değiştirmesi, bebeğiyle ilgilenmesi çok ama çok normal. Ve olması gereken. Benim yazarken kast ettiğim, yenidoğan annesini ister. Devamlı memede olur ve bu anne için çok bunaltıcıdır. Baba yardım etmek istese dahi bebek buna izin vermeyebilir. Kızımda yaşadık bunu.
Diğer yandan, bebek büyüyüp anneden bağımsızlaşmaya başladıkça babanın bakım vermesini de daha kolay kabul edecektir. Mesela yaklaşık 1 yaşından beri babası yıkar oğlumuzu. Beraber girerler duşa. Kızım da şu an aynı şekilde. (Mahremiyet hassasiyetiyle tabi ki). Eşim ikisine yemek de yedirir, oynatır, altı üstü ilacı vs.. Hepsini çok güzel yapar.
Ama yenidoğanlık döneminde değil.
Tabi canim kesinlikle katiliyorum size. Daha sonraki yorumlarimda bunu da yazdim zaten. Ondan once konusma bebek bakimi ustunde gittigi icin o konudaki yorumumu yazmistim sadece.Baba bebegi alsin saatlerce baksin demiyor ki kimse
Evin diger islerini yapsin annenin yukunu hafifletsin
Yigilip pc karsisina oyun oynamasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?