- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 32
Tracy Hogg a göre yenidoğan bebek karakterleri 5e ayrılıyor, biliyorsunuzdur. Benim kızım en zor karakterlerden biri olan Nazlı Bebek grubunda. Ben bu karakterlerin de göz önünde bulundurularak uyku eğitimi veya tuvalet iletişimi vs yapılmasını doğru buluyorum. Dediğiniz gibi bebeğiniz kabul etmiyorsa da yapacak bir şey yok, kolik bebekler gibi kabullenip devam etmek gerekir o noktada.Biz doktor önerisiyle bıraktık eğitimleri 10. Ayda.
6 dan beri her yöntemi denedik, yine olmadı.
Çünkü zaten saatlerce sebepsiz ağlayan bir bebeğe, uyku eğitimiyle bir şey vermeye kalktığınız anda, aynı ağlama dozunu arttırarak devam ediyor, sonu yok.
Ne şanslınız ki evde uyum içindesiniz.
Sizin gibi ilk çocuğunu büyütmüş arkadaşım şuan ikincide delirdi.
Çünkü ilkine istediği her düzeni kolayca kurdu ama ikinci fena.
Ona söylediğim tek şey ‘sen çocuğa istediğini verdin, sen yapmadın rutinini, dolayısıyla ikinci çocuğunda işe yaramaz çünkü o bambaşka huysuz ve mızmız bir karakter’
Sonuç olarak kabullenip, şuan 11 aylık olacak, akışınıa bıraktı.
87 günlük bugünNe kadarlık canım bebeğin
Eşin okumuş bir yerden uyku eğitimi, uğraşmamak için bırakıyor beşikte. Yaptığı şey öğrenilmiş çaresizliğe yol açacak çünkü uyku koçları bile bekliyor 4 ayı dolsun diye. Malasef eşin sorumsuz ve bencil. Bebeğine sen bakacaksın. 2 saat bakamıyor mu, yemek yemesin o zaman. Çamaşırı ütülenmesin, yıkanmasın, aç kalsında anlasın biraz. Kendin her işini bebeğinle yap. Sallanan salıncaklar işe yarıyor. Ona koyup önünde banyo yapabilirsin mesela, sakin zamanında. Yemeğini yap ama eşine bir süre hizmet etmeki sürtsün burnu azıcık.87 günlük bugün
Sen yardima cagirdiginda gelmiyor muyum diyor. Bilgisayariyla baska odada yasiyor. Yardimini edip odasina geri donuyorBenim oğlan kolikti, 15-20 günlükten sonra başladı bizim esas macera.
Eğer eşim o dönemde koltuğa çekilip sadece oyunla ilgileniyor olsaydı, onu boşardım.net.
Ben de yenidoganken anneye çok sorumluluk dusuyo diyenlerdenim. Emse de emmese de çünkü dünyaya geldiğinde tanıdığı sıcaklığını kokusunu bildiği tek kişi anne. Babanin sesine aşina sadece. Zaten dogdugunda bir müddet anne karninda zannediyor kendini hala.Bu mesajda ben de kast edildim mi bilmiyorum ama yine de kendimi bir kez daha açıklamak isterim. Tabi ki babanın bez değiştirmesi, bebeğiyle ilgilenmesi çok ama çok normal. Ve olması gereken. Benim yazarken kast ettiğim, yenidoğan annesini ister. Devamlı memede olur ve bu anne için çok bunaltıcıdır. Baba yardım etmek istese dahi bebek buna izin vermeyebilir. Kızımda yaşadık bunu.
Diğer yandan, bebek büyüyüp anneden bağımsızlaşmaya başladıkça babanın bakım vermesini de daha kolay kabul edecektir. Mesela yaklaşık 1 yaşından beri babası yıkar oğlumuzu. Beraber girerler duşa. Kızım da şu an aynı şekilde. (Mahremiyet hassasiyetiyle tabi ki). Eşim ikisine yemek de yedirir, oynatır, altı üstü ilacı vs.. Hepsini çok güzel yapar.
Ama yenidoğanlık döneminde değil.
Aynen öyle zaten ilk yaklaşık bir ay uyanık zamanı çok çok azdı. Eşim sadece uyutuyordu. Alt değiştirmeyi beceremedi bir turlu mesela onun bağladığı hep taşıyordu yeni yeni öğreniyo :) akşamları banyo yaptırmak istemiyorum usur diye haftasinuna denk geldiğinde anca goruyo banyosunu ki yardım edebilsin. Uyanıklık suresi arttıkça iletişimi arttı yani.Yani, yenidoğan zamanı ne yazık ki böyle. Bebek büyüdükçe babayla iletişimi artıyor. Anne için çok zor, bildiğin hayat tamamen sona ermiş gibi geliyor ama geçici bir süreç bu.
Kesinlikle bu konuda katılıyorum size. Benim çocuklarımın biri 1 buçuk diğeri 3 buçuk yaşında. Çalışan anneyim. Eve gelince ne yapayım, çocuklarımla mı oynayayım, çamaşır ütü mü yapayım, yemek mi yapayım, alışveriş mi? Tamam bakıcım var ama ben tek çocukla ne yapabiliyorsam o da o kadar yapabiliyor. Ki ev işi yaparsa tamamen kendi insiyatifinden, ben işe alırken sadece ek gıdaya ilk geçtiklerinde çocukların yemeklerini günlük yapmasını istemiştim. Kaldı ki onun işi kızım, onunla oynamak ilgilenmek. Evi süpürmek değil.Ben de yenidoganken anneye çok sorumluluk dusuyo diyenlerdenim. Emse de emmese de çünkü dünyaya geldiğinde tanıdığı sıcaklığını kokusunu bildiği tek kişi anne. Babanin sesine aşina sadece. Zaten dogdugunda bir müddet anne karninda zannediyor kendini hala.
Konu sahibinin asıl rahatsız olduğu şey kendisi kadar bakmamasi değil bence zaten hem her yükün ona kalması hem de babanin ilgilendiği zamanı lütuf gibi sunması. Bir de oyuna ayirdigi zaman. Bunlar da geçecektir nasıl geçer bebek emekledigi zaman mesela konuşmaya başladığı zaman çünkü baba da uzun sure oyalayabilecek ve ilgisi oyundan bebeğe kayacak. O zamana kadar da ev işleri dursun aksasin umrunuzda olmasın kendimizi parçalayacak halimiz yok ya ben de çamaşır ütü vs yapamiyorum mesela eşim ne kadar yardım ederse o kadar oluyo..
Hep mi böyleydi oyun konusunda? Madem başka odada oyun oynayarak vakit geçirecekmiş niye evlenmiş?Sen yardima cagirdiginda gelmiyor muyum diyor. Bilgisayariyla baska odada yasiyor. Yardimini edip odasina geri donuyor
Bence bakıcı ile ilgili çok doğru düşünüyorsunuz. İş isteyince hem bir süre sonra sıkıntı çıkıyor hemde kadın ilgilenmiyor çocukla. Hep böyle oldu çevremizde. Hem iş yapıp hem çocuğa katkısı olamaz ki kimsenin. Birşey dökülür, süpürür. Çocuk uyurken yemeğini hazırlar ama hem iş yap hem yemek yap hem çocuğa bak biraz insafsızca. Takdir ettim sizi.Kesinlikle bu konuda katılıyorum size. Benim çocuklarımın biri 1 buçuk diğeri 3 buçuk yaşında. Çalışan anneyim. Eve gelince ne yapayım, çocuklarımla mı oynayayım, çamaşır ütü mü yapayım, yemek mi yapayım, alışveriş mi? Tamam bakıcım var ama ben tek çocukla ne yapabiliyorsam o da o kadar yapabiliyor. Ki ev işi yaparsa tamamen kendi insiyatifinden, ben işe alırken sadece ek gıdaya ilk geçtiklerinde çocukların yemeklerini günlük yapmasını istemiştim. Kaldı ki onun işi kızım, onunla oynamak ilgilenmek. Evi süpürmek değil.
Eğer eksik birşey olursa da olsun. Ölmeyecek kadar yemek, kokmayacak kadar temizlik, çıplak kalmayacak kadar ütü..
Bir ara evi düzenli tutmakla kafayı bozup, acaba 2 saat daha az uyusam bitirebilir miyim falan diye düşünmüşlüğüm var.. Sonra akışına bıraktım.
Oyun konusunda da size katılıyorum. En azından perişan kadıncağızın yanında keyif yapmaktansa ızdırabına ortak görünse bile yeter yani.
Sen yardima cagirdiginda gelmiyor muyum diyor. Bilgisayariyla baska odada yasiyor. Yardimini edip odasina geri donuyor
Aradaki dengeyi bulamiyor. Mirin kirin degil katila katila aglasa dahi almiyorEşinizin uyku eğitimi adı altında çocuğu aglatmasinda sıkıntı yok. Ancak soyleki cocuk krize girecek şekilde ağladığı zaman kucağa alıp sakinleştirip tekrar yatağına koyması lazim. Çocuğun hafif ağlaması mirin kirin etmesinden birşey olmaz. Bu uyku eğitimde mevcut. Çocuğunuz kendi başına uyumaya bu şekilde alışırsa sizinde rahatınıza olur. Ama tabi çocuğu yatağa koyup cocuk orada ağlamaktan nefessiz kalırsa o uyku eğitimi degil işkence olur.
Bana yanlislikla mi yazmış oldunuzEşin okumuş bir yerden uyku eğitimi, uğraşmamak için bırakıyor beşikte. Yaptığı şey öğrenilmiş çaresizliğe yol açacak çünkü uyku koçları bile bekliyor 4 ayı dolsun diye. Malasef eşin sorumsuz ve bencil. Bebeğine sen bakacaksın. 2 saat bakamıyor mu, yemek yemesin o zaman. Çamaşırı ütülenmesin, yıkanmasın, aç kalsında anlasın biraz. Kendin her işini bebeğinle yap. Sallanan salıncaklar işe yarıyor. Ona koyup önünde banyo yapabilirsin mesela, sakin zamanında. Yemeğini yap ama eşine bir süre hizmet etmeki sürtsün burnu azıcık.
Çok teşekkür ederim :) Kendimden yola çıkıyorum. Ben elimin altında çocukla neyi ne kadar yapabilirsem o da o kadar yapabilir. Eli pratik ve benden hızlıysa belki bir yerine iki tencere koyar ocağa ama fazlasını yapamaz. Biliyorum ki ben işteyken o tv hiç açılmıyor, kızımın elinde telefon gezmiyor. Oyuncaklarıyla kah evde kah dışarda zaman geçiriyor. Bana yeter.Bence bakıcı ile ilgili çok doğru düşünüyorsunuz. İş isteyince hem bir süre sonra sıkıntı çıkıyor hemde kadın ilgilenmiyor çocukla. Hep böyle oldu çevremizde. Hem iş yapıp hem çocuğa katkısı olamaz ki kimsenin. Birşey dökülür, süpürür. Çocuk uyurken yemeğini hazırlar ama hem iş yap hem yemek yap hem çocuğa bak biraz insafsızca. Takdir ettim sizi.
Ne kadar ugrassak da küçük çocukla düzenli bir ev olmuyo malesef. Yetisemiyorum ben o kadar işe ki ben şimdi bir bebekle boyleyken iki çocuklu halinizi düşünemiyorum bile.Kesinlikle bu konuda katılıyorum size. Benim çocuklarımın biri 1 buçuk diğeri 3 buçuk yaşında. Çalışan anneyim. Eve gelince ne yapayım, çocuklarımla mı oynayayım, çamaşır ütü mü yapayım, yemek mi yapayım, alışveriş mi? Tamam bakıcım var ama ben tek çocukla ne yapabiliyorsam o da o kadar yapabiliyor. Ki ev işi yaparsa tamamen kendi insiyatifinden, ben işe alırken sadece ek gıdaya ilk geçtiklerinde çocukların yemeklerini günlük yapmasını istemiştim. Kaldı ki onun işi kızım, onunla oynamak ilgilenmek. Evi süpürmek değil.
Eğer eksik birşey olursa da olsun. Ölmeyecek kadar yemek, kokmayacak kadar temizlik, çıplak kalmayacak kadar ütü..
Bir ara evi düzenli tutmakla kafayı bozup, acaba 2 saat daha az uyusam bitirebilir miyim falan diye düşünmüşlüğüm var.. Sonra akışına bıraktım.
Oyun konusunda da size katılıyorum. En azından perişan kadıncağızın yanında keyif yapmaktansa ızdırabına ortak görünse bile yeter yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?