• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk demek masraf mı demek?

kamuran85

Oğluşummm :))
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
6.066
578
198
Başlıktaki gibi çocuk demek masraf mı demektir? Eşim üç yıl kadar çocuk istemediğini söylüyor, tek gerekçesi maddi sıkıntı yaşamamak... Ben de hak veriyorum elbet ama bu kadar mı zor bebekle yaşamak?
Bazen çok karamsarlığa düşüyorum...

Başlıktaki gibi çocuk demek masraf mı demektir? Eşim üç yıl kadar çocuk istemediğini söylüyor, tek gerekçesi maddi sıkıntı yaşamamak... Ben de hak veriyorum elbet ama bu kadar mı zor bebekle yaşamak?
Bazen çok karamsarlığa düşüyorum..

bebekle yaşamak zor değil hayat mücadelesi zor :). çalışıyosan pek zorlanmassın ama sadece eşin çalışıyosa ve evin kiraysa gerçekten zor.ben çalışıyorum çocuğumuz masraflarını ben karşılıyorum.kaba taslak bi hesap yapalım.bebeğim mama yiyo sırf mama parası bu ay 120tl verdim 2 paket bez 50 tl,sütü bisküvisi yoğurdu oyuncağı kıyafeti bunları saymıyorum.ama canın saolsun yeterki sağlığı yerinde olsun da giden para olsun.eşin bunları düşündüğü için korkuyo olabilir.

İkimiz de çalışıyoruz ama eşim her türlü korkuyor. Evimiz kira maalesef... Kira olmasa hemen isterdi herhalde bilmiyorum.
Beni en çok deli eden şey birinin çocuğu olduğunda "aaa bak ne güzel çocukları olmuş, bizim ne zaman olacak" diyorum. "Onların parası çok" diyor :/
Bazen kendini fakir fukara zannediyorum =/

Bana çok korkak yaşıyoruz gibi geliyor...

şunu bilir şunu söylerim çocugu kendi parçasını masraf olarak niteliyorsa maddi anlamdan geçtim manen de fazlalık yük gelecektir.
maalesefki o olgunluğa ulaşılmamış.

bence cocugun verecegi tek maddi zorluk annenin calisamamasi, o sebeple tek maasla gecinebilen bir ailenin cocuk masrafindan korkmasina gerek yok. ilerideki masraflar icinse cocuk buyuyunce yine calismaya donup acik kapatilabilir.

bence eşin çocuğa hazır değil..asıl sorun bu.evet tabii ki çocuk demek biraz maddi külfet demek ancak o kadar abartılacak bir durum yok.yani bir çocuğunuz oldu diye bütçeeniz o kadar sarsılmaz.

Evet kaliteye onem veriyorsan, gozum hic biside kalmasin diyosan cocuk masraflidir.
Ama gercekten istenince o cocuk para illaki bulunuyo

Bazen çok karamsarlığa düşüyorum...

mahsuruyoksa maddı durumunuzu yazarmısınız yorum yapmak daha kolay olur

elbette bır masraf kalemı daha cıkmıs oluyor ama rabbım onu rızkıyla yolluyor yanı cocugu oldu dıye ıflas eden gormedım hıc
bırde zaten bebek olunca oncelıklerınız degısıyor kendınıze almıyor ona alıyorsunuz ve bu sızı daha mutlu edıyor
ama bundan mutluluk duymak ıcın bebegı cok ıstemek lazım
esınız sanırım gercekten ıstemıyor:(

bence eşin çocuğa hazır değil..asıl sorun bu.evet tabii ki çocuk demek biraz maddi külfet demek ancak o kadar abartılacak bir durum yok.yani bir çocuğunuz oldu diye bütçeeniz o kadar sarsılmaz.

Bana da hazır değil gibi geliyor.. Eşim 32 yaşında. Daha sekiz aylık evliyiz ama yaşı öyle küçük de değil ki

Back
X