cocuk egitimi ve disardan cildirtan mudehaleler

semihin annesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2016
84
37
3
31
Merhaba arkadaslar 3 yasini bitirmis bi oglum var. Derdim şuki oglumla evimizde cok iyiyiz iletisimimiz cok guzel evimizde bazi kurallarimz var ne ile oynanacagini oynanmayacagini ne yapmasi ne yapmamasi gerektigini gayet iyi biliyor ve bu kurallara uyuyor takii dusariya cikana kadar ben evden cikmadan nasil davranmasi gerektigini de anlatiyorum bi sure uyguluyor ama disardan benim tavirlarima destek olan oladigi icin zitlatmaya inatlasma turtturmaya basliyor bambaska bi cocuk oluyor. Disardaki mudehale ( kv.. kp.. hala..) yapsin bisey olmz cocuk.. kucakta gitme istegi hemen kucak.. o an olmayacak bisey ister olur.. oraya gitmeyecek uygun degil gitsin.. sansurlu kelimeler desin buyuyunce demez.. yeter artik diyorum agac yasken egilir yapsin etsin demeyin ben biseyler ogretmeye calisiyorum tersini yapmayin diyormm yok yok yok her seferinde inat edermiscesine yapmasin dedigim seyleri yaptiriyorlar benim sozumun bi kiymeti yok esime soyluyorm yapmasinlar boyle diye beni dinlemiyorlar seni dinlerler diye soyluyo kiziyo 2 gun yapmiyorlar 3. Gun daha cigrindan cikariyorlar artik ne yapacagimi bilemiyorm suan 4 aylik hamileyim bisey dedigim zaman onu istedigin gibi egit karismayz bunu bize birak diyorlat bende sizn icin dogurdm ya oyle kolay birakmasi diyorm asil cocuk olunca hic birakam kardesiyle anlassin sevsin size kalirsa kiskanclik yapar bogazina coker bebegin diyorum cunki simdiden bisey olunca seni sevmeyiz bebek olsn onu severiz diye basladilar yanlis konusuyorsnz kardesini dusman gozuyle gorecek diyorm ama degisen bisey yok sukur ki cocugm oyle degil evimizde anne kardesm nasil buyuyormu aciktimi yemek ye cabuk buyusun diyor gelip karnimi sevip opuyor diyecegim disarda da iyi guzel davranisli ne yapmasi gerektigini bilen bi cocuk olsun istiyorum bunun icin cook cabaliyorm inanin her eve donusumde yaptiklarinin yanlis oldugunu bidaha tekrar etmemesi grrektigini soyluyorm ozur dilerim bidaha uzmeyecgm diyo ama cahilce cildirtan mudehaleler yuzunden sonuc vermiyo ne yapmam gerekiyo bilmiyorm dini kresler var okul oncesi egitimi de veriyor gondermelimiyim cok mu erken cocugumu biktirirmiyim hevesli ama gidince nasil olur deneyimi olan varmi cok uzun oldu k.b ama cok doluyum

Ben 3 yaşındaki çocuğun hayati bir hataya sebebiyet vermeyeceği her türlü isteğini yapardım şahsen.

Kp. ve kv.nizin söylediklerinin yanlış olduğunu evde ayrıca anlatın çocuğunuza nedenleriyle. tabii onlardan soğutmadan
Anlatiyrm anlatyrm da cocuk anliyo buyukler anlamiyo mesele onlari nasil yenecegim.. cocugumu kesinlikle onlardan uzak tutmaya calismiyorm tam aksine asagiya inebilirsin ozlemislrfir diyorm ama davranislari cocuga iyi bor ornek degil ayni tavirlari sergileyen baskalrinin cocuklatni elestiriyotlr sizde aynisinz deyince kabllenmiyorlar

Böyle davranmaya devam ederseniz çocuğu görmenize izin vermeyeceğim diye tehdit et. Bu çocuk benim çocuğum, benim kurallarıma göre büyüyecek. Müdahale etmeye devam ederseniz torununuzdan mahrum kalacaksınız de olsun bitsin.

Yazınızı okurken, gözlerim çok yoruldu. Keşke noktalama işaretlerini kullansaydınız.. Çok zor da değil..
Ne kadar çocuğunuzun; dedesi, babannesi, halası oluyorlar sa, eğer çocuğuna kötü örnek veriyorlarsa, görüşmeyi. Az görüşün... Görüştüğünüzde de, sürekli ikaz edin ve hiç de çekinmeyin.. Önemli olan çocuğunuz...

Kusura bakmayin okadar doluym ki bi hisimla yazdm. Tesekkur edrm goruslernz icin.

Sonra neden bu toplumun psikolojisi bozuk diye soruyoruz...
Daha bebek yaştaki çocuğa "yarın kardeşin olunca onu severiz seni sevmeyiz" algısını yerleştiren bir zihniyetten ne beklenir.
Az görüşün arkadaşım,tepkinizi de son derece sert gösterin.
Hiç sevmem böyle ayıplı kelimelerin öğretilmesini,annenin istemediği şeylerin yapılmasına izin verilmesini.

Canim sende biliyosundur zaten cocuk egitiminde olabildigine az hayirin olcakmis cok kuralci olmamaya calis benimde 3 yasinda oglum var bazen cok zor oluyolar anliyorum seni kv kp guzelce anlat kararlarda benim yanimda durunki cocuk ikilemde olmasin diye soyle

Bence elinizden geldiğince kontrolde tutmaya devam edin. Bir yakınımın iki çocuğu var, ve onun da eşinin akrabaları aynı sizin bahsettiğiniz gibi. İlk çocuk küçükken o aileye yakın oturuyolardı, ve yıllarca uğraştı kadın ama çocuk onların istediğini gibi büyüdü genel olarak, ikinci çocuğa hamileyken ne yaptı etti uzaklaştı ve ikinci çocukla ilk çocuk arasında öyle fark var ki. Bence bu konuda annenin dediğinin dışına çıkmamalı akrabalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…