- Konu Sahibi irem123123
-
kızlarr anneme cocuk esirgemeden çocuk alması için ikna ediyorum. 12 yasında kız alalım dıyorm. Ben seneye ünive gidicen hiç değilse yanında durur dıyorum tek kalmazsın diyorum. Annem 50 yasında. Komsu arastırmıs devlet esirgemeden cocuk alanlara aylık 630 tl veriyormuş parasında değiliz kardes istiyorum ben. Bize verirlermi yaş sınırı varmı
kızlarr anneme cocuk esirgemeden çocuk alması için ikna ediyorum. 12 yasında kız alalım dıyorm. Ben seneye ünive gidicen hiç değilse yanında durur dıyorum tek kalmazsın diyorum. Annem 50 yasında. Komsu arastırmıs devlet esirgemeden cocuk alanlara aylık 630 tl veriyormuş parasında değiliz kardes istiyorum ben. Bize verirlermi yaş sınırı varmı
o işler öyle kolay değil görüdüğü gibi.benim dayımların çocukları olmadığı için çocuk esirgemeye başvurdular..önce ailenin maddi durumu araştırıldı evde kaç kişi oldukları araştırıldı.bakım için yeterli şartlara ve duruma sahip mi?tüm sülalemizi araştırdılar sicilimize kadar.ayrıca başvurudan tam 3 yıl sonra onay çıktı.elimize 6 günlük terkedilmiş bir kız bebeği verdiler.şuan 4 yaşında..ama daımların tereddütleri bitmiyor..nasıl söyleyecekler,onun tepkisi ne olacak,bunu nasıl kabullenecek yani işin zor kısmına geldiler... Allah nazarlardan saklasın.umarım hayırlı bir evlat olur..
Bu arkadaş Tam olarak Doğru kelimeleri kullanmamış olabilir, ama niyet kötü degil bence. Çoçuk esirgeme kurumları vs. Kurumlarda çoçukların başlarına gelenleri, ne şartlarda yaşadıklarını az çok haberlerde, gazetelerde görüyoz.Hem anneme yoldaş olur, hemde sıcacık bir yuvada büyür demek istemiş. Nesi kötü ki bunun!
Anne olmak istediğim için bir evlat edinme konusunu çok yakın zamanda araştırdım, bununla ilgili açılmış bir konum var belki fikir verir size
50 yaşında bir insan en az 10 yaşında bir çocuğu evlat edinebilir, oldukça uzun bir süreç, evlilik şartı aranmıyor ancak 1.500 TL ve üzerinde belgelenebilir geliriniz olmalı, eviniz,yaşam şartlarınız incelenir. Ayrıca duymuş olduğunuz yardım her evlat edinene yapılmıyor bilginiz olsun
Ancak 50 yaş insanın çok dinamik olduğu bir yaş değil, anneniz bununla başa çıkabilir mi, yeniden küçük bir çocuğun peşinde koşabilir mi, bu olmazsa iade ederiz türünden bir şey değil. Enine boyuna düşünmek gerek. Bir çocuğa yuva vermek çok harika bir şey ama bunun amacı annenize yoldaş olma sorumluluğunu sırtlanmak değil, ona yeni bir hayat verilmesi olmalı bence. Anne yalnız kalmasın diye çocuk evlat edinmeyi düşünmek bana biraz ürkütücü göründü, siz okulu bitirince ne olacak, bir ömür sürecek bir sorumluluktan bahsediyoruz. Biraz daha düşünün bence ....
Anne olmak istediğim için bir evlat edinme konusunu çok yakın zamanda araştırdım, bununla ilgili açılmış bir konum var belki fikir verir size
50 yaşında bir insan en az 10 yaşında bir çocuğu evlat edinebilir, oldukça uzun bir süreç, evlilik şartı aranmıyor ancak 1.500 TL ve üzerinde belgelenebilir geliriniz olmalı, eviniz,yaşam şartlarınız incelenir. Ayrıca duymuş olduğunuz yardım her evlat edinene yapılmıyor bilginiz olsun
Ancak 50 yaş insanın çok dinamik olduğu bir yaş değil, anneniz bununla başa çıkabilir mi, yeniden küçük bir çocuğun peşinde koşabilir mi, bu olmazsa iade ederiz türünden bir şey değil. Enine boyuna düşünmek gerek. Bir çocuğa yuva vermek çok harika bir şey ama bunun amacı annenize yoldaş olma sorumluluğunu sırtlanmak değil, ona yeni bir hayat verilmesi olmalı bence. Anne yalnız kalmasın diye çocuk evlat edinmeyi düşünmek bana biraz ürkütücü göründü, siz okulu bitirince ne olacak, bir ömür sürecek bir sorumluluktan bahsediyoruz. Biraz daha düşünün bence ....
Çok hassas bir mevzuda çok basit ve kırıcı bir üslup kullanmışsınız, rica edeceğim yazarken biraz daha dikkat ediniz. Zira evlat edinme bir "çocuk alma" değildir. Hem de kurumda çalıştığınızı yazmışsınız. Bu konuda sizin daha özenli bir üslupla yazmanız gerekirdi, işin içinde olan biri olarak... Belki yuvada büyüyen çocukların bir kısmı ayrıldıklarında çok güzel bir hayat yaşamıyorlar, belki iddia ettiğiniz gibi "kötü yola" giden de vardır ama evlat edinmedeki ya da koruyucu aile olmaktaki yegane amaç, aile olabilmektir. Onlara 2. sınıf insan muamelesi yapılıp evlatlık denmesi, sanki önemsiz birer varlıkmış gibi bahsetmek çok yanlış. Evlat evlattır, kurumdan alınan bir çocuğun tek farkı başka bir kadının karnında büyüyüp dünyaya gelmesidir. Yoksa "aman kötü yola düşer alalım bir tane " gibi bir zihniyetle yaklaşılması gereken bir durum değil...çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum çocuk alma ikiye ayrılıyor bir evlat adinma iki koruyucu aile olma.evet devlet eğer koruyucu aile olursan para veriyor ama evlat edinirsen vermez ikisi arasındaki fark ikisi de aynı aslında tek fark evlat edinmede nüfusuna geçiriyorsun.koruyucu ailede yanında yaşıyor ama nüfusa geçirmiyorsun. bence alın derim çünkü gerçekten o ortamdaki çocuklar pek ii büyümüyor yani gerçekten kötü yola gidenler var bir çürük elma diğer iyileri de çürütüyor.alabilirsiniz bence ilinizdeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvurun
Çok hassas bir mevzuda çok basit ve kırıcı bir üslup kullanmışsınız, rica edeceğim yazarken biraz daha dikkat ediniz. Zira evlat edinme bir "çocuk alma" değildir. Hem de kurumda çalıştığınızı yazmışsınız. Bu konuda sizin daha özenli bir üslupla yazmanız gerekirdi, işin içinde olan biri olarak... Belki yuvada büyüyen çocukların bir kısmı ayrıldıklarında çok güzel bir hayat yaşamıyorlar, belki iddia ettiğiniz gibi "kötü yola" giden de vardır ama evlat edinmedeki ya da koruyucu aile olmaktaki yegane amaç, aile olabilmektir. Onlara 2. sınıf insan muamelesi yapılıp evlatlık denmesi, sanki önemsiz birer varlıkmış gibi bahsetmek çok yanlış. Evlat evlattır, kurumdan alınan bir çocuğun tek farkı başka bir kadının karnında büyüyüp dünyaya gelmesidir. Yoksa "aman kötü yola düşer alalım bir tane " gibi bir zihniyetle yaklaşılması gereken bir durum değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?