çocuk esirgemeden alnan çocuk

anneniz 50 yaşında olduğundan evlat edinilecek çocukla yaş farkı en fazla 40 olabilir diye bir kural olduğundan zaten 10 yaşından küçük çocuk alamazsınız.
Evlatlık için sıra bekleyenler genelde 0-2 yaş arası evlatlık beklediğinden sıra çok fazla oluyor.
Diğer gereklilikleri bilemem ama 10 yaş üstü bir çocuk almak isterseniz muhtemelen çok beklemek zorunda kalmazsınız diye düşünüyorum.
Ama evlat edinmek ciddi bir konudur.
12 yaşında ergenliğe yeni girmiş bir çocukla uğraşmak kendi anne babası için bile kolay değilken , o yaşta yeni girdiği bir aileye uyum sağlama konusunda sıkıntılar olabilir. Hadi olmadı geri verelim de pek uygun olmaz.
Bence illa istiyorsanız koruyucu aile filan olun .
Ya da yanına bulunduğunuz ilde okumaya gelen bir üniversite öğrencisi kız da alabilir sevabına.

o işler öyle kolay değil görüdüğü gibi.benim dayımların çocukları olmadığı için çocuk esirgemeye başvurdular..önce ailenin maddi durumu araştırıldı evde kaç kişi oldukları araştırıldı.bakım için yeterli şartlara ve duruma sahip mi?tüm sülalemizi araştırdılar sicilimize kadar.ayrıca başvurudan tam 3 yıl sonra onay çıktı.elimize 6 günlük terkedilmiş bir kız bebeği verdiler.şuan 4 yaşında..ama daımların tereddütleri bitmiyor..nasıl söyleyecekler,onun tepkisi ne olacak,bunu nasıl kabullenecek yani işin zor kısmına geldiler... Allah nazarlardan saklasın.umarım hayırlı bir evlat olur..

gerçi ben ne asıl ne için kardeş istediğini anlamadım.sahi 50 yaşındaki annene uğraş mı arıyorsun,anlamadım...kendini ve anneciğini başka şeylere yönlendirebilirsin canım...

Size tavsiyem dayınız çok geciktirmeden söylesinler. Bir çocuk psikoloğu ya da bir pedagogla görüşsünler ve en kısa zamanda söylesinler. Zaman geçtikçe aklı daha da erecek ve söylemek daha da zorlaşacak. Çocuğun ruh sağlığı için küçükken söylenmesi daha doğru. Hem ona verilen sevginin ilginin farkında olduğu için atlatması daha kolay. Dayınız evlat edindiği kuruma da başvurup bu konuda yardım alabilir, bilginize...

Cocuk esirgemede kalan cocuklar kiz_ erkek cocuklar devlet memuru oluyor arkadasim onlara oncelik taniniyor.Haberlerde her gordugumuze inanmayalim belki tek tuk vardir ona bisey diyemem ama genelleme yapilmaz konu sahibi cumlelerini iyi kurmamis 630 tl bile maastan bahsedilmis belki iyi niyetli konu sahibi ama konunun icerigini yanlis yazilmis.

Anne olmak istediğim için bir evlat edinme konusunu çok yakın zamanda araştırdım, bununla ilgili açılmış bir konum var belki fikir verir size

50 yaşında bir insan en az 10 yaşında bir çocuğu evlat edinebilir, oldukça uzun bir süreç, evlilik şartı aranmıyor ancak 1.500 TL ve üzerinde belgelenebilir geliriniz olmalı, eviniz,yaşam şartlarınız incelenir. Ayrıca duymuş olduğunuz yardım her evlat edinene yapılmıyor bilginiz olsun

Ancak 50 yaş insanın çok dinamik olduğu bir yaş değil, anneniz bununla başa çıkabilir mi, yeniden küçük bir çocuğun peşinde koşabilir mi, bu olmazsa iade ederiz türünden bir şey değil. Enine boyuna düşünmek gerek. Bir çocuğa yuva vermek çok harika bir şey ama bunun amacı annenize yoldaş olma sorumluluğunu sırtlanmak değil, ona yeni bir hayat verilmesi olmalı bence. Anne yalnız kalmasın diye çocuk evlat edinmeyi düşünmek bana biraz ürkütücü göründü, siz okulu bitirince ne olacak, bir ömür sürecek bir sorumluluktan bahsediyoruz. Biraz daha düşünün bence ....

kurumlar neden bu kadar bekletir, kimsesiz çocukları aile sahibi yapmaz diye arada hayıflanırdım ama sizin gibi sanki eve evcil hayvan ya da can sıkıntısını giderecek oyuncak arar gibi yani hobi olarak görüp isteyenlar olduğunu görünce iyiki bu kadar araştırıyor dedim..
annenizın canı sıkılmayacak sizin de gönlünüz olacak diye bir masum meleği kullanmak ne demek...yazık..

Manavdan elma alıyormuşsun gibi yazmışsın, evlatlık! kelimesi bile bana itici gelirken sizin bu çocuğu isteme sebepleriniz çok çok farklı, hiç araştırmadığım halde prosedürleri az çok biliyorum, öyle annemi ikna etmem lazım, ettim gidip alıyoruz gibi bir şey değil bu, annenizi eğlendirmek amaçlı değil, onu sevmeniz, her türlü bakımını, masrafını seve seve üstlenmeniz gerekli asıl amacınız ona aile sevgisini tattırmak olmalı bunu, içinizden geldiği için yapıyor olmanız önemli..

Benim erkek arkadaşımın teyzesi de yıllar önce bu şekilde bir evladı olmuş, eniştem çocuğu kucağından indirmiyor diyordu, çocuğu hep kucağındaymış, önemli olan o evladı kendi evladınız gibi görebilmek, sevip sahiplenebilmek..

Öyle pat diye verilebilecek bir karar hele de herkesin harcı hiç değil..

sizin konunuzu okumuştum..ve gerçekten sizin gibi aklı başında ve merhamet sahibi insanlar bu çocuklara kucak açmalı..aslında bekar insanlar aile sevgisini tam olarak verir mi diye düşünürdim ama sizin yazınızdan sonra tek başına iki kişilik sevgi verebilecek kadar yüreği kocaman insanlar olduğunu gördüm.umarım sizin de dilediğiniz gibi gönlünüzce olur herşey..

benim de aklıma geliyor bu evlat edinme olayı ama ailece alınabilecek bir karar bu ama kim bilir kısmette varsa neden olmasın.

Ama öyle direk 630 tl para verirler mi diye sorunca insanlar yanlış anlıyor.
sonrada durumumuz iyi demişsin.
sonra hiç değilse yanında durur annemin deyince de insanlar kızın iyiliği için
değilde annen için aldın sandı.yani hem bakıcı hemde para olarak getirisi için
alıyormuş gibi göründün :26:

Katiliyorum. Bir de annesi kendisini ikna edecegine konu sahibi annesini ikna etmeye calisiyor. Bu is hatirla degil gönülden olur. 50 yasinda kadin, belki artik dinlenmek ister. Cocugumu büyüttüm üniversite cagina getirdim simdi biraz kendime zaman ayirayim der. Ne kadar itici bir üslup bu. Evlat edinmek yerine cocuk alalim demek. Sanki ev islerine yardimci besmele aliyoruz der gibi. Olur da annenize evlat edinebilme hakki ciksa ne diyeceksiniz cocuga? Ya iste ben yokken annem yalniz kalmasin, hem ileride de kötü yola düsmezsin. Kötü niyetli olmadiginizin farkindayim ama sunu bilin ki kirici bir üslup kullanmissiniz.

annene bakıcı arıyorsan ilan verin bir bakıcı bulun

ama pardon siz bakıcıya para vereceksiniz dimi

630tl para vermicek size bakıcı

ne uyanık ne kalbi kara insanlar var

annesi babası bırakıp gitmiş bir masumu alıcak annesine hem bakıcılık yaptırıcak hemde devletten gelen parayı yiyecek
bu dünyanın üstü varsa altı da var
çocuk esirgemedeki masumların da onları evlat edinmek için cidden hevesle bekleyen insanların vicdanlarıyla oynamasın kimse

çocuk esirgeme kurumunda çalışıyorum çocuk alma ikiye ayrılıyor bir evlat adinma iki koruyucu aile olma.evet devlet eğer koruyucu aile olursan para veriyor ama evlat edinirsen vermez ikisi arasındaki fark ikisi de aynı aslında tek fark evlat edinmede nüfusuna geçiriyorsun.koruyucu ailede yanında yaşıyor ama nüfusa geçirmiyorsun. bence alın derim çünkü gerçekten o ortamdaki çocuklar pek ii büyümüyor yani gerçekten kötü yola gidenler var bir çürük elma diğer iyileri de çürütüyor.alabilirsiniz bence ilinizdeki aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne başvurun

Esya mı alıyorsunuz ? Ne alıyorsunuz o nasıl usluptur oyle ..
Siz kendı hayatınızı kurmak ıcın annenizden ayrılacaksınız , annenız de yalnız kalmasın dıye evlatlık alacaksınız gercekten cok dusuncelı ve vıcdanlısınız masallah..
Allah'tan tek dusuncenız bır ınsanın hayatını kurtarmak yoksa kendı hayatınızı kurup gıdebılmek ıcın ya da annenıze göz kulak olacak bırını bulmak ıcın değil bu çabanız..

irem, ifadelerin hoş değildi belki(onu da yaşına bağladım) ama bence yapmak istediğiniz şey çok güzel.
siz başvurunuzu yapın, kurum gereken incelemeleri yapacaktır. sizi ve çocuğu yeterince bilinçlendirecektir.
ayrıca gelecek çocuk da haklarının farkındadır. birçok arkadaşın korktuğu şekilde ona davranılamayacağının farkındadır. o yüzden siz kurumdaki uzmanlar ile detaylı görüşmeler yapın.
zaten uzun bir süreçten geçeceksiniz. erkenden başlamanız daha iyi olur, siz de erkenden tanışmış, kaynaşmış olursunuz.

gelişmeleri de zamanla paylaşırsan sevinirim.

Çok hassas bir mevzuda çok basit ve kırıcı bir üslup kullanmışsınız, rica edeceğim yazarken biraz daha dikkat ediniz. Zira evlat edinme bir "çocuk alma" değildir. Hem de kurumda çalıştığınızı yazmışsınız. Bu konuda sizin daha özenli bir üslupla yazmanız gerekirdi, işin içinde olan biri olarak... Belki yuvada büyüyen çocukların bir kısmı ayrıldıklarında çok güzel bir hayat yaşamıyorlar, belki iddia ettiğiniz gibi "kötü yola" giden de vardır ama evlat edinmedeki ya da koruyucu aile olmaktaki yegane amaç, aile olabilmektir. Onlara 2. sınıf insan muamelesi yapılıp evlatlık denmesi, sanki önemsiz birer varlıkmış gibi bahsetmek çok yanlış. Evlat evlattır, kurumdan alınan bir çocuğun tek farkı başka bir kadının karnında büyüyüp dünyaya gelmesidir. Yoksa "aman kötü yola düşer alalım bir tane " gibi bir zihniyetle yaklaşılması gereken bir durum değil...

Tam söylemek istediklerim, altina imza atiyorum. Hem de isin icinden biri bu ifadeleri kullanan, artik oradaki isi görevi neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…