çocuk esirgemeden alnan çocuk

Tam söylemek istediklerim, altina imza atiyorum. Hem de isin icinden biri bu ifadeleri kullanan, artik oradaki isi görevi neyse.

Yani belki aceleyle yazdı ve kısaca anlatayım derken bu kadar yanlışlık yaptı diye iyi niyetle düşünmeye çalışıyorum. Görevi de önemli değil sonuçta kurumda çalışıyor. Ama sanal ortamdayız ve burayı herkes okuyor. Evladına kavuşmak için gün sayan annelerin yazılarını takip ettiğim için biliyorum, bu mevzu çok hassas. Öyle pazardan mal alır gibi bahsedilmemeli...

Sanki çok iyi bir ailede yetişipte kötü yol diye tabir edilen yola giren kızlar yokmuş gibi yorum yapmış bazıları, ayıp..
Konuya yorum bile yapmayacağım yaşının küçüklüğüne veriyorum saçmalamanı.
"12 yaşında kız alalım diyoruz" biz de üç kilo patates alalım diyoruz.

kalıplaşmış ifadelere çok takılmayalım bence arkadaşlar.

bana da yıllardır 'çocuk yapın', 'neden bunca zamandır çocuk yapmadınız' diyen çok kişi oldu.
almak-yapmak çocuk için hoş ifadeler değil ama kalıplaşmış ifadeler sonuçta. kulağa hoş gelmese de, art niyetle söylenmedikçe sorun olmamalı bence.

o yurtlarda kalan, bilerek veya çaresizlikten 'terk edilmiş' çocuklara, hiç zorunluluğu olmadıkları halde ailesine dahil etmek, aile ortamını tattırmak isteyenler için daha yapıcı olalım bence.

ifadeler yanlış olabilir ama bence niyet iyi burada.
eğer ki birçoğunuzun bahsettiği şekilde başka niyetler varsa, onları uzmanlar defalarca görüşmelerle bizden çok daha iyi anlar nasılsa.

Son düzenleme:

Valla duru-58 diye bir arkadaşın yorumunu okumanı tavsiye ederim. Kurumda çalışıyormuş. "belki iyi niyetli konu sahibi ama konunun icerigini yanlis yazilmis". Bu konuda hemfikiriz.

Ha deyince çocuk esirgeme kurumundan evlatlık alınmaz. Öncelikle yasalaşmış şartlar vardır. O çocuğa belli yıllar içinde bakmış olmanız gerekir. Bir çok şartı vardır.

Belki 'evlatlik almak' kelimesinden/deyiminden almak kelimesi kullanilmis olabilir. Evlat edinmek daha hos duruyor ama ben de evlatlik almayi cok duydum ve bizzat kullandim. Dikkat ettim de baya baya hos durmuyormus. Bundan sonra asla evlatlik almak kelimesini/deyimini kullanmayi dusunmuyorum. Para meselesini cocugun kendi masraflarini cikartmaya katki olarak dusunmus olabilir. Ben cok safim sanirim:)

konu amacından sapmış biraz ama bu konuda bildiğim bir şeyi paylaşayım bende..
çünki daha 3 gün önce bu konu hakkında bir slayt izledim okulda...şu sıralar türkiyenin her yerini karış karış gezip bilgilenndiriyorlar okul müdürlerini ve ilgili öğretmenleri...

konu sahibinin evlat edinme diye bahsettiği şeyin de bu olduğuınu düşünüyorum.ama tam olarak ifade edemedi herhalde...

koruyucu aile olmak istiyorlar sanırım.aile ve sosyal politikalar bakanlığının sitesinde genişçe yer verilmiş bir konudur bu konu zaten...
muhtaç durumdaki ve devletin belirlediği bir çocuğa ister tamamen yanınıza alarak istersenizde belirli aralıklarla alarak onun ders çalışmasına yardımcı olarak,öğrenim hayatına devamlılığını sağlayarak yada daha küçükse özbakımından tutunda yine eğitim hayatıyla ilgilenebiliyorsunuz...bunun karşılığında devlet (eğer talep ederseniz ki,bunu şu ana kadar talep eden olmamış..bu bir gönüllülük ve allah rızası için yardım etme çabası sonuçta) maddi gereksinimlerini karşılıyor çocuğun..yıllık giyecek,okul masrafları,okul ulaşım giderleri vs.. gibi...ve bakan kadını sigorta ediyor...

bahsettiğiniz şey bu olsa gerek diye düşünüyorum..ama çok üstünde durulması ve düşünülmesi gereken bir konu..kedi yavrusu almıyorsunuz,istediğinizde bu olmadı başkasıyla değiştirelim yada geri veriyoruz deme şansınız yok siz annenizin yalnız kalmamasını düşünüyorsunuz iyi güzel ama karşınızdaki çocuğun da psikolojisini düşünün bunları düşündüğünüz kadar..ergenlik çağında bir yabancısı olduğunuz bir çocuğa 50 yaşındaki anneniz yetebilecekmi?yada sizinle olduğu gibi gerektiği zaman bağırıp çağıramayacak,yumruğunu masaya vuramayacak onu kırmamak adına...bunları bir değerlendirin bence....

Son düzenleme:
Bugün bizim okula da geldi yazı koruyucu ailelikle ilgili olarak. Öğretmenlerden gönüllü olmak isteyenlere form doldurtuluyor.

pazardan portakalmı alıyorsun sen ya! alla alla şu yazış tarzına bak inşallah sizin gibi insanlara çocuk vermezler! annen yalnız kalmasın diye çocuk satın almaya kalkıyorsun. onlar da insan senin canın cansa onlarınki de can dalga geçer gibi konuşamazsın sen insanlarla böyle. birşey konuşcaksan önce DÜŞÜN ondan sonra yaz.

Ne güzel bir düşünce. Aman Allah razı olsun.
Bir kere olsun çocuk esirgemeye gittin mi acaba merak ediyorum?

Hem annene bakacak biri olacak, hem üstüne devletten para alınacak.
Keşke sadece ve sadece sevgi verebilmek için, onu yetiştirmek için, ona bir aile sıcaklığı yaşatmak için bebekken almayı düşünseydin. Bak o zaman sen yokken yoldaş ta olurdu annene.

Prosedür nedir bilemem ama umarım alamazsınız.

12 yaşında olsun, sen gidince annenin yanında dursun, çocuk için ayrıyeten para veriliyomuş bla bla bla
Yanağında beni de olsun mu?
Eşyadan değil, insandan bahsediyoruz.
Ayrıca yok şu yaşta yok bu yaşta deme gibi bi şansın da yok.
O işlerin çok prosedürü var.
Öyle her annesinin yanında dursun isteyene kardeş(!) vermiyorlar.

aldık cocugu tam istediğimi gbi de aldık 1 hafta işlemler yapıldı. Gecen hafta basladı işlemler. dün bitti getirdik cocugu. Odasınıda aldık dün ayrı odada acıorz. Herkes içindeki fesat düşünceleri dökmüş . görüyoruz bazı cocukları esirgemeden cıktıktan snra ne hallere geldiğini özellkle bnm bulundugum sehrdeki cocuklara yapılan herseyide biliyoruz. Bir çocuk bir hayat kurtardık.Burda sacma sapan dusuncelernızı kendınıze saklayın. Parasındada değiliz biz bu işin.

Anneme bakmayacaki allaha şükür annemin bakılacak bi hastalığı yok .biz ona iş bile yaptırmayız burda fesat insanların fesat düşünceleri war. Bebekken vermiyolarmıs 3 yasnda filan verıyolarmıs bzde 10 yasında aldık.

valla ben inanmiyorum aldigina
1 haftada kimse sana cocuk vermez
(umarim yanilmiyorumdur!)

parasinda degilsen neden sordun o halde?

bana hic samimi gelmedin

çok düşünüyorsan anneni evlendir, yalnız kalmasın
Allah Allaah, nasıl bi zihniyet bu ya, çocuk almak mış, sen kendin çocuksun kime ne alıyosun.
bu kafayla o çocuğa yaptıklarınızı da kafasına kakarsınız ilerde
çok yanlış, çok ayıp

kaç kere kafasına kaktığımızı gördün ? bence aptalca yorumlarınızı kendinize saklayın . Nasıl bi zihniyettesiniz be içiniz fesat sizin

insanlar bu iş için senelerini feda ediyor bi hafta içinde nasıl işlemleriniz bitti anlamadım :26:

hala cocuğu aldık diyorsun

biraz naziklik öğrenememişsin bu kadar yorumdan

bu arada 1 hafta da evlat edinildiğine 5 yasındaki cocuklar bile inanmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…