• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuk eski eşimin üstüne geçmez değil mi?

Eski eşinizin üstüne geçecek tabi ki, iddet süresi içerisinde hamile kaldığınız için doğurduğunuz tarihin bir önemi zaten yok.
Ayrıca iddet süresini kararın yazıldığı yani duruşmanın olduğu tarihten değil, kararın kesinleştiği tarihten itibaren hesaplayacaksınız.
yasa iddet tarihinde gebe kalmak demiyor, doğumun iddet süresi içinde olup olmadığına bakıyor.

Doğumdan 1 ay bir buçuk ay sonra yani mayısın sonunda nisanın 7 de idettim doluyor bosandiktan sonrada ben test yaptırdım hastanede negatif ti iki ay sonra hamile kaldım yani bence geçmez iddet dolduktan sonra yıldırım nikahı yapıcaz

yasa iddet tarihinde gebe kalmak demiyor, doğumun iddet süresi içinde olup olmadığına bakıyor.
Konu sahibi burda da doğumdan sonra iddet süresi doluyor yazmış eğer öyleyse zaten otomatik olarak eski eşe kayıt olacak,eski eş zaten sorunlu biriymiş dava filan acmıyorum derse ne yapacaklar acaba.

T turtalet Yıldırım nikâhı diye de birsey yok bu arada onlar hem filmlerde olan şeyler Yıldırım nikâhı,yok evlatlıktan ret etme vs seyler.

Konu sahibi burda da doğumdan sonra iddet süresi doluyor yazmış eğer öyleyse zaten otomatik olarak eski eşe kayıt olacak,eski eş zaten sorunlu biriymiş dava filan acmıyorum derse ne yapacaklar acaba.

T turtalet Yıldırım nikâhı diye de birsey yok bu arada onlar hem filmlerde olan şeyler Yıldırım nikâhı,yok evlatlıktan ret etme vs seyler.
yok orada tam anlaşılmamış ama iddet 7 nisanda doluyor (tabi kesin karara göre mi hesapladı onu bilemem) doğum ise mayıs sonu gibi olacakmış, yani sürede sıkıntı yok normalde.

Boşandım iddet günüm dolmadan hamile kaldım doğumdan bir ay önce iddet günüm doluyor çocuk eski eşimin üstüne geçmez dimi yani nişanlım çocuğu üstüne alabilir diye düşünüyorum lütfen biri açıklayabilirmi olurunu olmazini
Yanlış hatırlamıyorsam oyuncu pelin Karahan da siizn gibi iddet sırasında hamile kalıp kaldırmıştı.

Sevişmek icin değil;
bu gibi hamilelik durumlarinda soybağının karışmamasi ve yaşanabilecek hukuki sorunlara yol acilmasin diye deniliyor
İşte bende o yüzden diyorum adam 1 hafta sonra korunmasız sevişse birini hamile bıraksa sorun yok ama kadın 300 gün bekliyor, evlenecekse iddet kaldırılsın diye mahkeme yoluna gidebiliyormuş, yani illa evlenmek zorunda olmadanda kaldırılabilmesi lazım, bu kadar zorlaştırılması 300gün kuralı yerine sağlık raporu şartı konsa 3 ay sonrasına daha mantıklı
Edit:bir üye yazmış evlenme şartı olmadanda raporla kaldırılıyormuş o halde kadınların ilk yapacağı işin bu olması mantıklı

Doğrudur ben yanlış biliyormuşum demek ki,
bu üye her halükarda iddet müddeti içinde doğuracak zaten çocuğu bence, bir cevabında süre doğumdan 1 ay önce doluyor demiş diğerinde 1 ay sonra demiş,
tam net karar tarihi diyor kesinleşmeden vs haberi yok, korunmadan iddet müddeti içinde koşa koşa sevişen insanın sadece doğuracağı çocuğa üzülüyorum, çocuğun soy bağıyla da ilgilenmeyecek muhtemelen, saldım çayıra mevlam kayıra misali yine olan çocuğa olacak sonuç itibariyle, üzücü.

Uleym bu yeni nesil de amma hizli millet 1 tane bulamazken bu kizce bosanmadan 2yi bulmus bir de ustune hamile :KK51:
Ben de bu konularda biraz ön yargılıydım..ama geçenlerde arkadaşım 2 yıldır ayrı yaşadığı eşinden (ben boşandı sanıyordum) boşanamadığını ,üstelik adamın da boşanmak istediğini (sanırım kim kusurlu ile ilgili bir çatışma da var aralarında ) duyunca şaşırdım.Mesela adamın iki yıldır birisi ile birliktelik yaşamadığını kimse düşünmez bile ,ama sistem kadından olmayan evliliğe bile adanmışlık istiyor 🤷

İddet müddeti 300 gün. Onun da amacı işte DNA testinin olmadığı zamanlarda kadın hamile ise kimden olduğu bilinsin, soy karışmasın. Ama mahkemeye başvurup hamile olmadığınızı hastane raporu ile ispatlarsanız bir ayda da evlenebilirsiniz.

Sizin doğum boşanmadan 300 gün sonra ise nişanlınız tanıma ile bebeği üstüne alabilir o tarihte evli değilseniz

Boşanma davasının kesinleştiği tarihten itibaren başlar iddet süresi ona dikkat edin. Çocuk iddet süresi içinde doğarsa eski kocanın nüfusuna kaydedilir. Nüfusa kayıttan sonra babalık davası veya soybağının reddi davası açılması gerekiyor.
Bu arkadaş çok doğru birşey yazmış. Kimse alıntılamamış ama konusahibi için tek önemli şey şuanda. Kesinleşme şerhindeki tarihten hesaplayın sürenizi bencede. Bir de dava açmak için bir hakkının kısıtlanması yeterlidir. Yani illa evlenmek istiyorum diye iddet kaldırma davası açılmaz. Ben boşansam kimsenin yükünü üstümde taşımamak için ilk iş bu davayı açarım.

Boşandım iddet günüm dolmadan hamile kaldım doğumdan bir ay önce iddet günüm doluyor çocuk eski eşimin üstüne geçmez dimi yani nişanlım çocuğu üstüne alabilir diye düşünüyorum lütfen biri açıklayabilirmi olurunu olmazini
300 gun icerisinde dogan cocuk eski kocanindir. Nisanlanacaksan gidip bosandiginda gebe olmasiginin belgesini alacaktin. Simdi evlenmeden dogum yaparsan o cocuk eski kocadan sayilacak, eski kocanin ya da senin soybaginin reddi yapip asil babanin tanima yapmasi gerekecek.

Tabakhaneye ne yetiştiriyordunuz pardon boşanıp 1 ay sonra hamile kalacak kadar ? Ki boşanıp 1 ay sonra hamilelik öğreniliyorsa ne zaman hamile kaldığınızda ayrı bi olay

300 gun icerisinde dogan cocuk eski kocanindir. Nisanlanacaksan gidip bosandiginda gebe olmasiginin belgesini alacaktin. Simdi evlenmeden dogum yaparsan o cocuk eski kocadan sayilacak, eski kocanin ya da senin soybaginin reddi yapip asil babanin tanima yapmasi gerekecek.
Bu nedenle soybaginin nisanlinizdan oldugunu ispat vasitasi olacak bir dava acin. Tarih goremedigim icin yukarida yazdiklarimin tehlikesi var mi yok mu size soyleyemiyorum. Nisanlinizla evlenmek icin basvurularinizi yapin gebeligin de yeni kocadan oldugunu ispat edin

O durumda babalık davasinacarsiniz nisanliniza , eski eşe de nesebin reddi

İşte bende o yüzden diyorum adam 1 hafta sonra korunmasız sevişse birini hamile bıraksa sorun yok ama kadın 300 gün bekliyor, evlenecekse iddet kaldırılsın diye mahkeme yoluna gidebiliyormuş, yani illa evlenmek zorunda olmadanda kaldırılabilmesi lazım, bu kadar zorlaştırılması 300gün kuralı yerine sağlık raporu şartı konsa 3 ay sonrasına daha mantıklı
Edit:bir üye yazmış evlenme şartı olmadanda raporla kaldırılıyormuş o halde kadınların ilk yapacağı işin bu olması mantıklı

Siz de feminstlik oynacagim diye mantiksiz seyler zorlamasaniz mi? 😄Olay birilerinin sevismesini engellemek degil soy bagini karistirmamak.
Adam birini hamile biraksa sorun degil evet Kadin cocugu kendi dogurdugu icin annesinin belli olmamasi diye bisey soz konusu değil ama babasinin kim olduğu belirsiz kalabilir. Eskiden bunu anlamak gunumuzdeki gibi kolay da degildi. Bu kuralin bi amaci mantigi var.
Suanda zaten bi raporla hallediliyor yapmak istemeyenin kendi sorumsuzlugu.

Olayın kadın mağduriyeti gibi bir yere gelmesi enteresan olmuş.
Kadın sevişsin ama aklını kullanıp hamile kalmasın koştur koştur.
Soy bağının karışmaması için gerekiyor o süre. Bu konuda kadın ve erkek farklı yani yapacak bir şey yok.
Zaten hamilelik yoksa kaldırılıyor varsa da bunu düşünmeden hareket edenin biraz uğraşması gerekecek. Onu da göze almış olsunlar.

Anne soybagının reddi davası açabiliyor mu acamıyor diye biliyorum eski eşin acması gerek diye biliyorum ki eski eşide sorunlu biriymiş almıyorum dava filanda diye bilir ugrassınlar diye.

Back
X