• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk evliliği nasıl etkiliyor?

Çocuk gerçekten planlı ve maddi manevi hazırken yapılması gereken birşey..Bir de pembiş pembiş hayaller kurulmazsa daha iyi olur 🤣

Mesela benim kızım 4 aylık evliliğimizi nasıl etkiledi kısmı gerçekten düşündürücü..mutlaka fark oluyor eskisinden daha değişik yapıyorsunuz birşeyleri..çünkü artık size bağlı, maddi manevi bütün sorumluluğu sizde bir minnoşunuz olacak.. Eşimle uzun uzun kahvaltı keyfi yapalım, hava soğuk ama dışarı çıkalım, ceketimizi alıp da bi yerlere gezmeye gidelim,canımız istedi şuracıkta sevişelim gibi birşeyler hayal oluyor 🙈 Ama onun sevgisi onun bi gülüşüne hiçbirşeyi de değişmiyorsunuz.. Öyle de birşey bu 🥰

Yine biz eşimle birbirimize düşündüğümden de fazla vakit ayırabiliyoruz.. Çünkü bizim bebeğimiz nazar değmesin çok ağlayan, sürekli kucak isteyen bir bebek değil..

Ama bazı bebekler var ki tabiri caizse evin ortasına bomba gibi düşen cinsten.. İşte o zaman en azından belli bir süre gözünüz ne eşinizi görüyor ne de başka birşey.. Böyle bebeği olup da pskilojisi bozulanı görmüşlüğüm var..

Ama Neyseki eşlerimiz yanımızda, bize destek.. En önemlisi de bu.. Birlikte yaptığınız bu dünya tatlısını birşekilde büyüteceksiniz.. Bana sorarsanız bebek evliliği yani karı koca arasındaki ilişkiyi kötü de etkilemiyor iyi de etkilemiyor bizde durumlar aynı gibi bazen bazı şeyleri erteliyoruz ya da kızımıza göre hareket ediyoruz o kadar.. Ama bunu şu ana kadar edindiğim tecrübe ile söylüyorum ilerisine gelemedik bakalım bebeğimizin huyu suyu değişecek mi, eşimle aramız nasıl olacak bilemem tabi..

İnşallah Rabbim size de hayırlı bir zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder. ☺️

Çocuk gerçekten planlı ve maddi manevi hazırken yapılması gereken birşey..Bir de pembiş pembiş hayaller kurulmazsa daha iyi olur 🤣

Mesela benim kızım 4 aylık evliliğimizi nasıl etkiledi kısmı gerçekten düşündürücü..mutlaka fark oluyor eskisinden daha değişik yapıyorsunuz birşeyleri..çünkü artık size bağlı, maddi manevi bütün sorumluluğu sizde bir minnoşunuz olacak.. Eşimle uzun uzun kahvaltı keyfi yapalım, hava soğuk ama dışarı çıkalım, ceketimizi alıp da bi yerlere gezmeye gidelim,canımız istedi şuracıkta sevişelim gibi birşeyler hayal oluyor 🙈 Ama onun sevgisi onun bi gülüşüne hiçbirşeyi de değişmiyorsunuz.. Öyle de birşey bu 🥰

Yine biz eşimle birbirimize düşündüğümden de fazla vakit ayırabiliyoruz.. Çünkü bizim bebeğimiz nazar değmesin çok ağlayan, sürekli kucak isteyen bir bebek değil..

Ama bazı bebekler var ki tabiri caizse evin ortasına bomba gibi düşen cinsten.. İşte o zaman en azından belli bir süre gözünüz ne eşinizi görüyor ne de başka birşey.. Böyle bebeği olup da pskilojisi bozulanı görmüşlüğüm var..

Ama Neyseki eşlerimiz yanımızda, bize destek.. En önemlisi de bu.. Birlikte yaptığınız bu dünya tatlısını birşekilde büyüteceksiniz.. Bana sorarsanız bebek evliliği yani karı koca arasındaki ilişkiyi kötü de etkilemiyor iyi de etkilemiyor bizde durumlar aynı gibi bazen bazı şeyleri erteliyoruz ya da kızımıza göre hareket ediyoruz o kadar.. Ama bunu şu ana kadar edindiğim tecrübe ile söylüyorum ilerisine gelemedik bakalım bebeğimizin huyu suyu değişecek mi, eşimle aramız nasıl olacak bilemem tabi..

İnşallah Rabbim size de hayırlı bir zamanda hayırlı ve sağlıklı bir evlat nasip eder. ☺️
Amin inşallahh 🙏🙏

Bende ilişkiden sonra hep sorarım kendime, düşünürüm şimdi hamile kalsam ne olur diye... Belki erken belki hazır olmadığım için içimde koca bir panik olusuyor. Evet bebekle gezilir vs ama eskisi gibi olmaz. Eskisi gibi eşler birbiriyle ilgilenemez. Hayatınız değişecek. Şuan maddi durumdan dolayı erteliyoruz (ben manevide hazır değilim) ertelediğim için bir rahatlama geliyor ve diyorum ki sanki hiç istemeyecek hep sorumluluktan kaçacak gibiyim... Tabi fikirler hep değişir :) Çünkü arkadaşlarımın çocuklarıyla biraz vakit geçirdim mi istiyorum :) Allah istediğimiz zaman aratmasın inşallah...
Kolay değil gerçekler

E bu çok doğal. İki kişiyle yaşanan hayat üç kişiyle yaşanmaya başlıyor. Çocuk doğduktan sonra ilk birkaç sene bakımı alışma süreci filan vaktin çoğu onunla geçiyor. 5yaşından sonra oda bağımsızlaşıyor eşlerin birbirine ayırabildiği vakit artıyor.
Artısı eksisi kişiye göre değişir. Mesela ben keşke eşimle daha önce evlenseydim, daha önce doğursaydım diyenlerdenim.
Oğlumun benim hayatıma getirdiği hiçbir olumsuzluk yok. Eşimde bende hayatımızın bir anlam kazandığını güzelleştiğini düşünüyoruz. İkimizin ortak canı bundan güzel ne olabilir.
Mesela bebekken saatlerce oturup çay kahve sohbeti yapamazdık ama bir an gözgöze gelir öyle yoğun bir etkileşim yaşardıkki saatlerce başbaşa kalmaya bedel olurdu. Oğlum uyuduğunda hadi başbaşa kaldık film izleyelim sohbet edelim sarılıp uyuyayım demez bebeğin başında el ele oturur onu izlerdik.
düzeni disiplini oğlum öğretti bize, kafamıza göre yaşayıp gidiyorduk, kafamıza eser sabaha kadar gezerdik, kafamıza eser akşama kadar uyurduk, kafamıza eser akşam yemeğinde tost yerdik, kafamıza eser bir hafta ev süpürmezdik.........
Oğlum doğduktan sonra hayatımıza bir düzen geldi, o uyuduktan sonra çay sigara keyfi yapıp kitap okuyoruz-film izliyoruz-sohbet ediyoruz, sabah çocuk erken kalkacak yorgun olmayalım deyip yatıyoruz. Sabah oğlum uyanınca eşim yada ben yada ikimizde kalkıp sağlıklı bir kahvaltı yapıyoruz. Her gün evimizde 3 çeşit yemek salata meyve mutlaka oluyor, saatinde sofraya oturup sağlıklı bir akşam yemeği yiyoruz. Evimiz her daim temiz olsun diye dikkat ediyoruz. Vakitlice evden çıkıp vakitlice eve dönüyoruz. Tatillerimiz daha verimli geçiyor, denize de giriyoruz tarihi mekanlarda geziyoruz.
Artık tartışmalar daha sakin daha saygılı yaşanıyor. Doğru düzgün tartışacak bir şey bile yok artık, eşimle okadar kenetlendik ki.......daha mantıklı daha dikkatli daha anlayışlı insanlar olduk. Ailelerimizle yaşadığımız sorunlar bile anlamsız gelmeye başladı. Evladımızın bize kattığı artılar saymakla bitmez...... rutinler insanlara güven ve huzur verir. Rutinimizin bozulmasından çok korkuyoruz
Umarım herkesin böyle olur🙏🙏

Çocuk evliliğin en büyük sınavıdır derler. Bence de öyle. Çünkü eşlerin sorumlulukları çok artıyor. Hem kadının hem erkeğin. Eğer kadın tek taraflı üstlenmiyorsa bu sorumluluğu çocuk evin neşesi oluyor ama sadece kadın bakıyorsa mutsuzluk oluyor evde.

Çocuk evliliğin en büyük sınavıdır derler. Bence de öyle. Çünkü eşlerin sorumlulukları çok artıyor. Hem kadının hem erkeğin. Eğer kadın tek taraflı üstlenmiyorsa bu sorumluluğu çocuk evin neşesi oluyor ama sadece kadın bakıyorsa mutsuzluk oluyor evde.
Sizin ki hangisi? Tek başınızamı üstlendiniz

bu aralar sürekli çocuğundan dolayı fazla sorumluluk halinde olan anneler bıkmış durumdalar.
%80 kadınlar çocuk yüzünden fazlaca yıprandığını evliliğininde eskisi kadar canlı olmadığını söylüyor.
Çocukları olanlar yorum yaparsa harika olur. Çocugunuzdan sonra evliliğinizde ve hayatınızda olumlu veya olumsuz etkileri nelerdi??

Kesinlikle cocuktan sonra evimi ve evliligimi daha cok benimsedim.
Ama esimle evliligimizin ilk kavgasi da 6. Yılda, cocuktan sonra oldu.
Yorgunluk, tahammülsüzlük, birbirine gosterdigin ilginin mecburi azalmasi ciftleri yoruyor.

Ama buna ragmen 2. Bir bebek icin cok cabaladim.
Siz hesaplayin artik 🙈

Kesinlikle cocuktan sonra evimi ve evliligimi daha cok benimsedim.
Ama esimle evliligimizin ilk kavgasi da 6. Yılda, cocuktan sonra oldu.
Yorgunluk, tahammülsüzlük, birbirine gosterdigin ilginin mecburi azalmasi ciftleri yoruyor.

Ama buna ragmen 2. Bir bebek icin cok cabaladim.
Siz hesaplayin artik 🙈
😄😄hayırlısı olsun

Kendi adıma konuşayım; ilk zamanlar tecrübesizlik-fazla sorumluluk olduğu için olumsuz etkiledi. Tahammülsüzlük,ilgi azalması eski rahatlığın gitmesi vs. faktörler çok fazlaydı. Ama zamanla bebekli hayata alışıyorsunuz,aile oluyorsunuz. İlk zamanlar zorluk olması çok normal.

Kendi adıma konuşayım; ilk zamanlar tecrübesizlik-fazla sorumluluk olduğu için olumsuz etkiledi. Tahammülsüzlük,ilgi azalması eski rahatlığın gitmesi vs. faktörler çok fazlaydı. Ama zamanla bebekli hayata alışıyorsunuz,aile oluyorsunuz. İlk zamanlar zorluk olması çok normal.
Doğumdan sonra yanlızmıydınız

Back
X