Eşlerin eskisi gibi kafasına göre yaşayamaması falan ilgi azalması gibi şikayetler duyuyorum o yüzden ürkütüyor bunlar beni Allahım herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah aminkötü etkielemz bence çocuk neyi kötü etkileyebilir kii
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşlerin eskisi gibi kafasına göre yaşayamaması falan ilgi azalması gibi şikayetler duyuyorum o yüzden ürkütüyor bunlar beni Allahım herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah aminkötü etkielemz bence çocuk neyi kötü etkileyebilir kii
Ayrıntııııhem iyi hem kötü eheh
olumsuz etkiliyor haliyle.Zor oluşu evliliği nasıl etkiliyor işte
Tabiki öyledir. Galiba burda eşin nasıl davrandığı çok etkili bi durumolumsuz etkiliyor haliyle.
uykusuzluk yorgunluk sinirleri yıpratıyor.
ama yakinda birileri varsa uyursunuz da az yorulursunuz vs daha hafif geçer
lohusalik da zor bi süreç.
ama çocuğunuzu cok seveceğinizden fedakarlık şart
O zaman ilk 1-2 ay yanlız kalmamak ve eşlerin bizlere karşı tutumları cocuğun evliliği olumlu yada olumsuz etkilemesinde büyük bir etken diyebilirmiyizBizim aramiz iyiydi çocuktan sonra bozuldu .
Esim en basta hata yapti ailesini inatla memlekete gonderdi evlerini satip 2 kardes bolussun diye .
Benim annem de uzakta 1 hafta kalip gitti kurban bayrami oldugu icin .
Sonra yapayalniz kaldim ve esim tam anlamiyla bana yardim edemedi yetisemedi cunku . Bebek kolikti uykusuzluk,stres,sinirlilik esimin her seyi gozume batti. Beni bildiginiz yapayalniz birakti ben israr etmeme ragmen sonra pisman oldu tabii .
Eltimin bir ay kardesi yaninda kaldi. Esi sakin mulayim ne derse tamam karicim diyen biri . Kaynanamlar zaten ilk torun diye kul köle oldular . Surekli onlar ordaydi mesela ben cocugum olunca anladim niye oraya o kadar gidiyolar diye .
Ben ev işi yemek her seyle ugrastim lohusayken bile bunlar bile stres oldu bende bebegimle guzel vakitler geciremedim .
Bilmiyorum asıl sorunu aslinda . Bildigim tek sey bebegime tek basima kalarak cok guzel baktim her seye ragmen . Esimle aramiz bozuldu biraz eskiye nazaran cunku destegi yeterli gelmedi .
Suan aklima arada gelince sinir oluyorum uzuluyorum ama minnosum canim benimtek sorun bebegim icin insan yuzu gormuyor gorunce o kadar mutlu oluyor ki oyuncak bulmus gibi insallah hayat onun icin hayirli saglikli ve guzel olur
![]()
Çocuk olunca hayatının ortasına bomba atılmış gibi oluyorHayır mesela cocuktan sonra eşler artık birbiriyle eskisi kdr ilgilenemiyor diyorlar ve bu beni tedirgin ediyor![]()
Eşiniz neden inat yaptı , biraz inatçı bir insan demekki , büyük olasılıkla evlilikte siz tolere ediyorsunuz herşeyi . Kocanız da düşüncesizce karım nasıl olsa idare eder diye düşündü . Sizin tolere etme kapasiteniz düşünce , o bu durumu idare edemedi ama anne olunca kaçınılmaz olarak çocukla ilgilenilecek. Siz neden karşınıza alıp konuşmadiniz , yardıma ihtiyacınız olduğunu söylemedi iz?Bizim aramiz iyiydi çocuktan sonra bozuldu .
Esim en basta hata yapti ailesini inatla memlekete gonderdi evlerini satip 2 kardes bolussun diye .
Benim annem de uzakta 1 hafta kalip gitti kurban bayrami oldugu icin .
Sonra yapayalniz kaldim ve esim tam anlamiyla bana yardim edemedi yetisemedi cunku . Bebek kolikti uykusuzluk,stres,sinirlilik esimin her seyi gozume batti. Beni bildiginiz yapayalniz birakti ben israr etmeme ragmen sonra pisman oldu tabii .
Eltimin bir ay kardesi yaninda kaldi. Esi sakin mulayim ne derse tamam karicim diyen biri . Kaynanamlar zaten ilk torun diye kul köle oldular . Surekli onlar ordaydi mesela ben cocugum olunca anladim niye oraya o kadar gidiyolar diye .
Ben ev işi yemek her seyle ugrastim lohusayken bile bunlar bile stres oldu bende bebegimle guzel vakitler geciremedim .
Bilmiyorum asıl sorunu aslinda . Bildigim tek sey bebegime tek basima kalarak cok guzel baktim her seye ragmen . Esimle aramiz bozuldu biraz eskiye nazaran cunku destegi yeterli gelmedi .
Suan aklima arada gelince sinir oluyorum uzuluyorum ama minnosum canim benimtek sorun bebegim icin insan yuzu gormuyor gorunce o kadar mutlu oluyor ki oyuncak bulmus gibi insallah hayat onun icin hayirli saglikli ve guzel olur
![]()
2 tarafın istemesi önemli . Benim eşim istiyordu ama biraz daha zaman var sorumlulugu cok falan diyordu . Sonra hem sorumluluğunun cok oldugunu gorduk bebegin eve neşe kattiginida gorduk ama en az 1 yil bence bebegin stresli sorunlari oluyor tek olunca . Eşin destek olmasi cok onemli bence .O zaman ilk 1-2 ay yanlız kalmamak ve eşlerin bizlere karşı tutumları cocuğun evliliği olumlu yada olumsuz etkilemesinde büyük bir etken diyebilirmiyiz![]()
Soyledim söyleyince yardım ediyor zaten ama ben de yardım edeyim ya da bazen bende yapayım vs .çok yok. Gece nerdeyse tamamen ben ilgileniyorum kolik bir bebekken ben bebegim aglamasin diye salladim surekli bebegin her seyini suan cok iyi biliyorum yuz ifadesinden bile . Ama o pek bilmiyor anlamiyor dilinden anlamak icin de caba sarf etmemesine kiziyorum bende .Eşiniz neden inat yaptı , biraz inatçı bir insan demekki , büyük olasılıkla evlilikte siz tolere ediyorsunuz herşeyi . Kocanız da düşüncesizce karım nasıl olsa idare eder diye düşündü . Sizin tolere etme kapasiteniz düşünce , o bu durumu idare edemedi ama anne olunca kaçınılmaz olarak çocukla ilgilenilecek. Siz neden karşınıza alıp konuşmadiniz , yardıma ihtiyacınız olduğunu söylemedi iz?
Eskiye dönseniz tekrardan çocuk yapmayı planlarmıydınızzHayatımın ortasına tüy dikti çocuk hatta çocuklar
Anne olmuş bir kadının, hayatını eskisi gibi devam ettirebilmesi bana göre mümkün değil.
Yeni bir fertle, bambaşka bir düzen ve alışkanlara göre yaşaması gerekiyor.
Dolayısıyla hayatındaki her şey de başka bir duruma evriliyor.
İlk zamanlar çokça eskiye özlem olsa dahi şuan sıcak bir yemek, kahve bile adeta kızgın kumlardan serin sulara etkisi yaratıyor.
Ben hiç planlamadım zaten, olan olduEskiye dönseniz tekrardan çocuk yapmayı planlarmıydınızz
Çoğu kişide bebek isteyen kocaların bebek olduktan sonra isteklerinin gittiğini sorumluluk almadıklarını söylüyorlar2 tarafın istemesi önemli . Benim eşim istiyordu ama biraz daha zaman var sorumlulugu cok falan diyordu . Sonra hem sorumluluğunun cok oldugunu gorduk bebegin eve neşe kattiginida gorduk ama en az 1 yil bence bebegin stresli sorunlari oluyor tek olunca . Eşin destek olmasi cok onemli bence .
Beni ürkütüyorsunuzzzBen hiç planlamadım zaten, olan oldu
Şöyle söyleyeyim, sevgisi olmasa çekilecek çile değil.
Manevi doygunluk, geri kalan her alanda büyük eziyet.
Ürkün zatenBeni ürkütüyorsunuzzz![]()
sadece es degil ki, sizin de kendi sinir sisteminizin saglam olması gerek.Tabiki öyledir. Galiba burda eşin nasıl davrandığı çok etkili bi durum
Kesinlikle oyle en azindan bizim için oyle daha anlamlı hale geldi evlilik tartışmalar minumum düzeyde.surekli konuşarak herşeyi hallediyoruz çocuğa örnek olunması acısından ve etkilenmesin diye. Çocuk olmadan önce ben anlaşamadığımız zaman trip atardım iletişimi keserdim artık o şekilde yapmıyorum max iletişim varEvliliğiniz daha mı mutlu güzel hale geldi çoçuktan sonra yani
E bu çok doğal. İki kişiyle yaşanan hayat üç kişiyle yaşanmaya başlıyor. Çocuk doğduktan sonra ilk birkaç sene bakımı alışma süreci filan vaktin çoğu onunla geçiyor. 5yaşından sonra oda bağımsızlaşıyor eşlerin birbirine ayırabildiği vakit artıyor.Hayır mesela cocuktan sonra eşler artık birbiriyle eskisi kdr ilgilenemiyor diyorlar ve bu beni tedirgin ediyor![]()