Cocuk gavur olacak

Esimin tabii ki soz hakki var. Ben kimlige Musluman yazdiralim kulagina ezan da okutalim hic farketmez dedim. O da ben dinini anasindan ogrensin isterim dedi boyle karar verdik. Kv kp cok uzuluyorlar ama yorum yapmiyolar.

Bu arada kv ne erkek olduğunu söylediğinde ne tepki verdi?

Bir de doğumu memlekette yapmıyorsun değil mi çözdüniz mi o olayı

Benim muhatap bile olmamam lazim ama icim sogumuyor. Esimin daha haberi yok, anlatsam ortaligi yikar biliyorum. Ama olan olsun artik. Aman kardeslerin arasi acilmasin diye cok bile sustum.

Estagfurullah. Onu hala dusunuyoruz. Ben kulagina isim de okutmak istiyorum. İki dinin de gereklilikleri yapilsin, ileride hangisine yatkin olursa eksik kalmasin.
Sunnet edilecek evet.

Çok terbiyesiz bi eltin var kıskançlık had safhada artık kininden nefretinden ne söyleyeceğini bilemeyen biri haline gelmiş bebeğe laf uzatacak kadar küçülmüş

Hic unutmam, eski oturdugumuz yerde yan binada sonradan musluman olmus moldovali bir komsum vardi. En alt katimdaki teyzeyle de sik sik tartisirlardi ve bu teyze her defasinda kadina gavur diye bagirirdi. Yalniz teyzenin kendisi de ramazanda gunduz vakti balkonda mangal yapan biri yani, hani oyle asiri ibadetten cenneti garantiledigini sanan biri de degildi. Kendi daha musluman ya hani o hakareti yapmakta hic bir sakinca yok. Ha karsidaki muslumanmis degilmis farketmez, kimse kimseye bu sekilde konusamaz.

Yalniz siz karismayin esiniz halletsin. Zaten doguma ne kalmis bosuna stres yapip bebeginizi zorlamayin.

Bu arada kv ne erkek olduğunu söylediğinde ne tepki verdi?

Bir de doğumu memlekette yapmıyorsun değil mi çözdüniz mi o olayı
Utandi, saglikli olsun yeter kizim sen bize bakma eski nesiliz iste dedi ben de uzatmadim.
Yok yok, onun icin de ozur diledi. Istanbul'da dogacak ama ne bileyim gonlum de o karmasalardan uzak Yunan adalarinda sanki :) Orada dogum olur mu bilmem ama Selanik olabilir son dk planiyla. Atamizin dogdugu yer hem anlami buyuk.

Eltiye ne oluyormus burnunu sokuyor.. Ama soylemeden gecmeyim bence bebegi ne vaftiz edin nede ezanla isim koyun birakin yetiskin olunca kendisi karar versin...
Oyle de dusunduk. Ama vaftiz bir daha yapilamayacak bir olay buyudugunde cok uzulurum :) Kulagina isim de okunmaz buyuyunce.

Ben olsam yüzüne söyler ilişkimi keserim ağır ve sakin konus ki emeline ulaşmış olmasın. Heryerden sil ki seni takip edemesin

Doktor artik erken dogum bekliyorum ben senden diyo zaten. Dogumdan sonra ne hastaneye gelsin ne evime zaten kayinvalideme soyledim. Yurtdisina gittigimizde iletisime gecmeyecegim hicbir sekilde.

Benim eşim yabancı çocuğumla ilgili saçmasapan sorulara gülüp geçiyorum çünkü karşımdaki insan gözümde küçülüyor..
Artık alıştım ve önemsemiyorum...
Biz din eğitimi vermeyi düşünmüyoruz sadece kimlikte babasının dini yazıyor Türkiye'de geçerli olduğu gibi..
Kavrayabileceği yaşa geldiğinde istediği dini yazdırabilir veya bos bırakabılır tamamen kendi kararı anne baba eş dost değil.Doğru olanda budur..
Bence densizliğine verin..Aile böyle bir şey için bölünmesin her ne kadar can sıkıcı olsada...

Eltiniz sizi fena kiskaniyor ayrica fitne fesatlik hat safhada dini yonden vurmasi ayri bir ayip bebek yonunden vurmasi apayri bir konu ben olsam esime soylerdim o halletsin.

İlk olarak onu asla ilgilendirmez sizin çocuğunuzu vaftiz edip etmeyeceginiz.

Biride bana gavur açılımını yaparsa sevinirim yani islamiyet dışında tüm dinler için mi gavur tabiri kullanılıyor.

Sormak istediğim size çocuğunuz sadece vaftiz mi olacak? Yani eşiniz sanırım müslüman kulağına ezan da okunacak mı?

Ozel bi din egitimi vermeyi biz de dusunmuyoruz ama vaftiz edilmesini istiyorum cunku buyuyunce koca insani kovaya sokamazlar :)) Buyuyunce benim dinimi secerse cok uzulurum vaftiz edilmemis olursa.

Esim Musluman, ben ikisinin de yapilmasi taraftariyim. Sunnet de ettirecegiz.

Eltiniz sizi fena kiskaniyor ayrica fitne fesatlik hat safhada dini yonden vurmasi ayri bir ayip bebek yonunden vurmasi apayri bir konu ben olsam esime soylerdim o halletsin.
Yarin anlatacagim. Simdi uyandirmaya kiyamiyorum. Ama tum gunu mahvolacak ona uzuluyorum.

Bir çok müslüman var böyle. Yani şimdi bu kadının tek şansı müslüman bir ailenin çocuğu olmak ona göre. Hey allahım yarabbim. Inanıyorum u dille söylemek ne kolay kalpten geçen bilinmez herzaman ama teyze dışa vurmuş resmen. Annem bazen anlatır çalıştığı iş yerinin karşısında ermeni komşuları varmış. Ve ramazanda çocuklarının eline ekmek vermezler miş insanlar oruç tutuyor diye saygı ne büyük nimet insan olana

Annemin kp ve kv oruc tuttugunda annem hamile haliyle bile yanlarinda yemek yemezmis. Ben de oyle seyler yapmamaya dikkat ettim hep. Hatta biz cocukken dedemlerle cocuk oruc tutardik. Yarim gun :)

Esim Musluman, ben ikisinin de yapilmasi taraftariyim. Sunnet de ettirecegiz.
Toplumların alışık olmadığı bir durum bu. Kavram kargaşası olarak görünüyor. Kabul görmesi epey zor. Örneğin benim eşim le aramda mezhep farkı var. Ama mezhep ne benim nede eşim için ön planda. İkinizin de dini bir yani. Evlenmeden önce baya araştırdım ve gördüm ki mezhep bize ne allahın nede peygamberin bir emri. Zamanla siyaset gibi bir bölünme sonucu meydana çıkmış. Şimdi banada çocuğun mezhebi ne olacak diye alaycı yaklaşan olursa benim ve babasının mezhebi yok oda ister bir mezhep seçer ister seçmez derim. Sonra klasik aşağılama vardır gavur un bir benzeri. Mezhepsiz sin yani derler. Evet siz bunu hakaret saysanızda ben sadece kutsal kitabı örnek aldığım için ve dinin mezhep adı altında bölünmesine karşı olduğum için kendimi senden daha. Doğru bir yolda hissediyorum derim.

Simdi kimse yanlış anlamasın tabiki mezhep e inanan inanır bu kalp işi ama aklı sıra beni yerene de cevabım budur.

Aksi takdirde dinime dil uzatmayan kendi inanışı nı bana dikte etmeye çalışmayan herkese saygım sonsuz dur.

Hem eşim hemde ben bu ayrım yüzünden çok çektik yeri gelir8 yıl olmuş hala laf isitiriz. Nekadar hadlerini bildirsek de evlilik zaten zor insanlar birsürü badire atlatıyor birde bu sorunlar eklenince üstüne çok yıpratıcı olabiliyor.

Aynı dinden sadece mezhep farkı yüzünden bunca sorun yaşayan ben. Sizin durununuzu düşünüyorum da. Malesef olan arada çocuğa olabiliyor. Bir kavram kargaşası yaşama ihtimali var onunda umarım bu konuda alnınızın akı ile çıkarsınız işin içinden.

Annemin kp ve kv oruc tuttugunda annem hamile haliyle bile yanlarinda yemek yemezmis. Ben de oyle seyler yapmamaya dikkat ettim hep. Hatta biz cocukken dedemlerle cocuk oruc tutardik. Yarim gun :)

Saygi dinden bagimsiz cok baska birsey. Ama o kadin hani musluman bir ailede dogmus ya, hic ibadet yapmasa da muslumanlik leveli yuksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…