Cocuk gavur olacak

Yanlış anlamayın lütfen. Ben sizin gibi olamam derken sizi yermek için söylemedim. Başaramaz dım çünkü. Şu durumda bile çok yıpraniyorum. Eşimden değil çevreden. Birde eşimle bir sorun yaşasam benim psikolojim kaldırmaz bunu. Hatta birgün eşime bir arkadaşı sormuş. Çocuk evlenmeyi düşünüyor muş. Siz nasıl sınız sorun çıkıyor mu gibilerinden. Eşim daha relax. Kafaya takmıyor mu ne. Yada içinde yaşıyor. Ben hemen atladım benim fikrimi de söyle sakın evlenmesinler dedim. Ya gerçekten artık insanların tutumun dan bıktım. Çocuğumun sürekli garip sorularla karşılaşacağını biliyorum. Çünkü eşim karşı karşıya kalıyor. Eşim çok büyük bir hastalık geçirdi oruç tutamıyor mesela. İki mezhebin de ayrı ayrı zamanlarda oruç ları var. Ramazanda biri gelir sen ne biçim muslumansın oruç tutmuyor sun. Biri gelir sen niye 12 imamlarda oruç tutmuyor sun. Yani o aylarda oruç tutmayan işyerinde başka kimseye sorulmaz iken bu soru sırf eşim farklı mezhepten biri ile evli diye bunlara maruz kalıyor. Bende aynı şekilde. Hal böyle olunca gerçekten pişman oluyorum bazen. Yani evliliğin, maddi durumların onca yükü varken birde bunlara maruz kalmak. Çok zorluyor beni. Gerçekten güçlü insanların başa çıkabileceği bir durum.

Cok yanlis anlamadim :) Bizi de yermeye calisan cok oldu. Sen sorun ediyorsan kendi dininden biriyle evlen benimkine kafa yormana gerek yok deyip susturdum. Bazen sinir bozuyor ama evime girip esimi gordugum an hepsini unutuyorum o da oyle. Cocugunuz da ileride bu sorunun cevabi yalnizca beni ilgilendirir demeyi ogrenmeli, ben de kendi ogluma ogretecegim. Kimseye aciklama yapmak zorunda degil cocuklarimiz.

Canim benim dinine saygi duyuyorum hz.İsa'nin peygamberliginede ve tum.peygamberlere inanmak var islam dininde sadece bi rica yaparsin yapmazsin tabikide senn kararin kuran-i kerim turkce mealini okurmusun ??

Bir kargaşa içinde kalacak ama. Bir bocalama olacak elbet. Yani biri vardı mesela eşim le aynı mezhep ten. Hamileydim bana hiç yorma kendini tarlaya değil tohuma bakacaksın o çocuk bizden dedi. Akraba falan değil sadece mezhep olarak eşimle aynı. Eşim bunu duyunca iyi olmuş sana ne işin var öyle cahillerle dedi. Bende kestim görüşmeyi. Biz çocukken bilmezdik mezhep falan şimdi ilkokullara düşmüş bu muhabbetler. Çok duyuyorum. Bana ailem hiç mezhep. İle ilgili konuşmaz dı. Taaaaki densiz bir komşu sizin mezhebiniz farklı bizden diyene kadar. Bende ilkokulda ki bir çocuğa bi konuda ayrıntı vermekten son derece rahatsız olucam. Tek dileğim karşısına böyle saçma sapan konuşan birileri çıkmasın.

Canim benim dinine saygi duyuyorum hz.İsa'nin peygamberliginede ve tum.peygamberlere inanmak var islam dininde sadece bi rica yaparsin yapmazsin tabikide senn kararin kuran-i kerim turkce mealini okurmusun ??
Okudum. :) Tevrat'ı da okudum ben. Her dine saygim sonsuz. Hepimizin rotasi yine Allaha gunun sonunda. Cocugum buyudugunde istedigi gibi İslama inanma ozgurlugune sahip. Ama gidip Yahudi olmak istese karsi cikmam. Bunun kararini o verir. Biz manipule etmeyecegiz cocugu.

Orasi kacinilmaz. Anne olarak bana dusen bunu en aza indirgemek.Iki irkiyla da gurur duymasi icin elimden geleni yapacagim. Sasiriyorum biz de hic dil din irk ayrimiyla buyumedik, su yasima kadar en cok eltimden gordum. Annem hep bi Turkle evlenmenin tek kotu yani gorumce elti kv falandir, gerisi sahane derdi. O yuzden esimle evlenirken cok endiseli ve biraz uzgundu. Bilse nelerle ugrastigimi kadinin uzuntusunden kalbi tutar. Eski konularimda hep yazdim.

Doğru valla. Türklerin tek kötü yanı burnunu her işe sokan1. Derece akraba. Hiç te şaşmaz. Bide senin elti ye göre sen deplasmandasın

Babası Yunan annesi Türk ve annesi Yunan, babası Türk iki ayrı arkadaşım oldu.
Babası Yunan olan küçüklüğünden beri Rum okullarında okumuş, ikinci dili Yunanca, kiliseye gidiyor.
Annesi Yunan olan normal devlet okullarında okumuş, Yunanca bilmiyor, ilerleyen yaşlarında İncil'i okumaya başladı.

Musevi arkadaşlarımın biri üniversite zamanında İsrail'e yerleşti, orada okudu, şimdi orada çalışıyor, İbranice biliyor.

Siz baskı yapmadığınız sürece, evinizde iki dil de iki din de yaşandığı sürece çocuk ileride zaten kendi kararını verir. Eltiye de laf düşmez. Annesi babası varken.

Doğru valla. Türklerin tek kötü yanı burnunu her işe sokan1. Derece akraba. Hiç te şaşmaz. Bide senin elti ye göre sen deplasmandasın
O cadi unutmasin ki ben ayni zamanda Turkum Her iki cepheden de saldiririm Esim cok merhametli, anlayisli ve adildir beni hic ezdirmedi haksiz olsam da. O yuzden rahatim kendimi savunmama da ses cikarmadi ki ben de cok cazgirliklar yaptim.. Ben o kiskanc kadindan daha cok muslumanimdir bundan eminim.

Biz ona iki kulturu de ogretecegiz, dinimizi de yasayacagiz ama egitim seklinde vermeyecegiz. Ikı dil de bol bol konusulacak ikisini ogrenmesi sart zaten oteki turlusunu kabul etmiyorum. Viyanaya yerlestigimizde bu iki dile arti olarak İngilizce ve Almanca da ogrenecek, 4 dilli piril piril bir cifte vatandas yetisecek. Artik dini, gelecek plani ve ileri egitimi ona kalmis. Zaten bizim ulkecek sorunumuz, bizim isimiz olmayan seylere burnumuzu sokmak. Su huyumuzdan vazgecsek cok daha huzurlu olacagiz ama.

Peki forumda yasak oldugu icin ve sizin karariniz kesin oldugu icin birsey soylemeyecgim Allah hayirlisiyla evladinizi kucaginiza almayi nasip etsin .

Ya onu da anlıyorum aslında. Şimdi sen gelin olurken vay x ler yunan gelin alıyor diye bahsi nekadar geçtiyse. Yada hala geçiyor dur. Biz severiz çünkü yabancı gelin damat. Her nekadar hem türk hem yunan olsanız da var ışte bir yabancı lık ya insanlarda bir merak olur elbet. Ben türküm düşün memleket farkından bile olduysa merak seni dusunemiyorum bile. Ben eşimin ailesine ilk gittim bekarken iki yaşlı oturmuş konuşuyor hakkımda biri diyor buda x in sevgilisi evlenecekler. Digeri diyor nereli. Oda diyor yabancı. Vihhhh yabaciiii. He he yabanci. Bunu defalarca tekrarlayıp elime ayağıma baktılar. Bir ara coraplarimi çıkarıp bakın benim de sizin gibi 5 er parmağım var diyesim geldi

Muhabbet aynen bu bende duyuyorum. Eşime gittim yahu kendimden şüphe ettim. Yabancı diye diye şaşırıp durdular.

Tabi bu hep bu şekilde döndü demek aile içinde. Bide insanlar hep yakın tanidikla evleniyor ailede. Kapıdan giren beni sordu. Heee sende demek şu memleketlisin diye açılıp gitti hep konu.

Adem peygamberden bugüne kadar gelen ve Allah katından peygamberler aracılığıyla tebliğ edilen bütün dinlerin adı İslamdır. Çoğunlukla Kuranı anlamadan, bir gelenek olarak kabul ettiğimiz için pek çoğumuz müslüman olduğumuzu iddia ederiz. Önemli olan Allah'ın kimi müslüman, mümin kabul edeceğidir. Bir tecavüzcü, bir katil, bir hırsız da müslüman olabilir. İnanç ve ahlak bambaşka bir şeydir. Allah peygamberler için "onlar dini anlatmanın karşılığı olarak para istemezler" der ama yarım milyoncuk para karşılığında program yapıp, insanları ağlatarak ve onları korkutarak, Allahın sözlerini bir kenara atıp ondan bundan aktarma sözlerle din anlatan ve müslümanım diyen dindar alimler! var bu ülkede. Anlamadan, tartışmadan, sorgulamadan inanmak Allah katında da inanmak sayılmaz. Çünkü din bir gelenek, kan bağı değildir. Akletmeden inanç olamaz. Bebeğinize güzel, hayırlı, sağlıklı ve sevgi dolu bir ömür diliyorum.

Sevgili Mune , bu aksam ayni zamanda yasadigim dini sorunlardan da bahsettim ve kimse hakaret etmeden, tartismadan hem destek oldu hem fikrini belirtti. Bunun kk icin cok ender oldugunu dusunuyorum ve bu guzel konuyu bozmak istemiyorum. O yuzden onlemimi alip kilitlemenizi rica ediyorum :) Ne yapmam gerektigini arkadaslarimdan fikir alarak biliyorum simdi. Tesekkurler..

Hep ben hamile kaldiktan sonra basladi bu kiskancliklari. Benim de cocugum olmasa benden iyisi olmayacakti. Evet ya uzayliymisim gibi inceleyenler oldu halbuki bu ulkede dogdum buyudum. Ki dogmasam da yan komsuyuz biz kapiyi tiklattik geldik

Hep ben hamile kaldiktan sonra basladi bu kiskancliklari. Benim de cocugum olmasa benden iyisi olmayacakti. Evet ya uzayliymisim gibi inceleyenler oldu halbuki bu ulkede dogdum buyudum. Ki dogmasam da yan komsuyuz biz kapiyi tiklattik geldik
Öyle gerçekten ya. Ben gökçe adaya gittim inan acayip bir ortam. İki kültür bir arada. Bide şu inatla baklava kimin kavgası bitse. Zaten dediğin gibi bitişik iz ya. Ama sen her halükarda yırttın baklava her şekilde senin

Haset eden, kalbine nefret tohumu eken, iftira atan, yalan ve dedikodu yayan kotu kalpli birinin benim dinimi imanimi sorgulamasi beni kizdiriyor, sorgulamasi gereken tek iman kendininki olmali.. Ben ahlaki yerinde, kimsenin malina yuvasina goz dikmemis, kendi emegiyle calismis okumus insanim. Ne iftira attim, ne kimsenin bebegine beddua okudum ki cocugum dussun diye beddua etmis bi insan. Allahin verdigi gunahsiz bu mucize dussun diye dua eden birinin benden daha ustun oldugunu dusunmuyorum. Bu sartlarda ben ondan daha Muslumanim.

Baklava is mine hahahahaha O konuda net ve katiyimdir baklava biz Turklerin. Bu konuda Yunan arkadaslarimla kavga etmisligim coktur
Bi Avrupa ulkesinden boyle tatli cikmaz, ki diger tum orta dogu tatlilarina o kadar benziyo ki zaten Turk oldugu cok belli. Zaten cok kotu yapiyolar baklavayi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…