Cocuk gavur olacak

Saçmalamış deli kadın vallahi.Anaaa bu işler ne saçma işler ne manyak insanlar var kıskançlıktan ölmüş heralde.Sadece kendimi düşündüm erkek kardeşim yunan bi kızla evlense dini farklı olsa bile hiç sorun etmezdim zaten ne münasebet yani düşünmem bile bunu. Ama vaftiz edilince bebek hristiyan mı yapılıyor öyle biliyorum yanılmıyosam, ona üzülürdüm galiba hani derler ya doğan her insan müslümandır aslında filan diye ondan.Gerçi kendi içimde üzülürdümde dile getirirmiydim asla getirmezdim o da ayrı konu.Haddini aşmış o kadın.Yerinizde olsam yüzüne çat çat çat söylerdim bunları aynen.Özellikle sen müslümansında napıyosun fitne fücur hep sende kısmını daha sesli söylerdim.Buna bende katılıyorum çünkü heleki şuan bu konuda.

Yazık kıskançlık çok kötü bişey şeytana uyup böyle şeyler yapıyor allah inşallah onada nasip ederde bu yanlisindan döner. Benimde bi arkadaşım vardı hamile olduğumu öğrenince yüzüme teli kapattı uzaklaştı benden halbuki ben sevinir sanmıştım.

Duam o yonde ama kargasa yasarsa kendin nasil hissediyorsan oyle yap diyecegim. Zor olacak ama saglikli olsun hayirli evlat olsun, varsin cilesini lafini biz cekelim. Ne kendimi yerdirdim bu zamana kadar ne ailemi. Cocugumu da yerdirmemek icin ugrasacagim. Kafasi karisacak, zorluklar cekecek ama hayatin gercekleri bu.. Ama ikimiz de cocugu manipule etmeyi dusunmuyoruz, mudahele edenlere de izin vermeyecegiz.

Saygi dinden bagimsiz cok baska birsey. Ama o kadin hani musluman bir ailede dogmus ya, hic ibadet yapmasa da muslumanlik leveli yuksek.
Peygamber efendimizin bir sözü var kızına. "Kızım sakın babam Peygamber diyip ibadetinden vazgeçme. Seni kurtaracak tek şey kendi ibadetin." fakat bizler malesef ki bunu belki zamanla bende yapıyorum neden kendi eksiğimizi kapatmak varken birilerinde açık arıyoruz. Kendimizie dönüp bakmaya zaman bırakmıyoruz resmen. Git milletin günahını hesaplayacağına 2 rekaat kaza namazı kıl mübarek:)

Vaftiz meselesi soyle, rituelde bebek cirilciplak bir kovanin icine oturtulur ve kutsal suyla arindirilir. Bu rituel buyuklerde uygulanmaz o yuzden buyuyunce bebek Islami de secse bu toreni kendi cocuguma yasatmak hep hayalimdi. Kulagina ezan da okutacagiz ki ismiyle musema olsun. Biz dinine sadece kimlik ustunde karar veriyoruz resmi kayitlarda karisiklik olmamasi icin. Ama kendisi 18 olur olmaz istedigini yapabilir, degistirebilir, bos birakabilir. Karari bu yonde olursa evladimin islama yonelmesine asla karsi degilim.

Ne hoş :))) Ay böyle güzel insanları deli karılar hep üzüyor. Bence ağzına geleni söyle o kadınında sesini kes. En temizi.

Kelimesi kelimesine seninle aynı şeyleri düşünüyorum benimde eşimde mezhep farkı var ne olcak diye soran olursa aynı şeyleri söylerim diye daha onceden düşündüm. Yıllar yıllar önce halifelik zamanında seçim yapıp ayrılan insanların tarafini tutmak zorunda değilim allah peygamberimin kim olduğunu seçmiş uyucagim kitabı göndermiş mezhep fln bana o yüzden insanoglunun uydurması olarak geliyor. Bir Müslüman olarak yavrumu dinine bağlı yetiştirmek istiyorum inşallah başarırim

Amin canım inşallah. Ne acı değilmi bir içine girip düşünmek gerek. Ama çoğunluğun düşündüğü gibi düşünmek zorunda bırakılıyor sun. Gerci ben bunu henüz eşimi tanımadan bile sorgular dım. Aldığım cevap hepimiz gemideyiz ama pir pusula gerek gibi cevaplar olurdu. Iyide derdim o aklımla peygamber efendimiz veda hutbesinde bize pusula olarak sadece kuranı öneriyor. Tek bir isim geçmiyor. Aldığım cevap sus günaha girersin. Sorgulamaya bile korkuyor insanlar.

Ya bu biraz rahatlığa donmus açıkçası benim ailem alevi ve ben yapması gereken dini görevleri sırf biz aleviyiz diye göz ardı etmelerine çok üzülüyorum. Ben öyle olmadığım için halam bana dinini inkar eden kafirdir sen alevisin dedi. Bende mezhepin bir din seçimi olmadığını bilemicek kadar cahilsin daha tuttugun insanın peygamber olmadigini sadece halife olduğunu bile bilmiyorsun dedim dahada o yüzden konuşmuyorum yanlarında dinle ilgili herkesin günahı sevabi kendine gerçi bunları konuşmamız yasak inşallah diğer arkadaslardan ban yemeyiz:))

Ki Allah'u Teala adina karar veriyorlar birde falanca cennetlik falanca cehennemlik bu dinli bu dinsiz...

Boşver arkadaşım. Benimde nickimin altında bu tür insanlara gönderme olsun diye "gâvur" yazıyor. O kelimeyi hiç sevmiyorum oysa.
Doğumunda yakın zaten. Kültürsüz, görgüsüz, cahil insanları hayatından çıkart.
Başkalarının sözlerine gereğinden fazla değer verme. Heleki seni sevmeyen birinden geliyorsa.
Eşinede bilgi ver mutlaka. Bu kardeşlerin arasını bozmak değil, eşininde bunları bilmeye hakkı var.
Kalinixta.!

Evet dini konular yasak ama kimseye dini bilgi ile ahkam kesmiyoruz. Buda bizim yasadığımız bir dert. Ve bunu yaşayan çok büyük bir kısım var Çünkü artık gençler bu ayrımlar yüzünden sevdiklerinden ayrı duşmek istemiyor. Elbette acı sonuçları var. Yani kendi inanışı nı baskı ile eşine yaşatmak isteyen ler var. Ama bir kısım da varki bir düzen oturtmuş kendi evi içinde. Bırakın onları rahat. Ben bekarken nasılsa evlendim yine aynı yım. Eşim de öyle. Zerre değişiklik yok. Ama insanların ozaman gözüne batmayan lar şimdi batıyor.

Onun artik hayatimda hic isi yok. Eger kocasi onu savunursa-ki hakkidir aslinda karisi- onunla da irtibati keserim. Esim de o kadinla gorusemez artik.
Kalinixta fílos mou ! :))

Bu ayrımın en kötü halini yaşadık biz amcamla yengem arasında da mezhep farkı vardı ve ikiside bunu en yoğun haliyle yaşıyordu bi cem evinden çıkmaz diğeri kuranı bırakmadı sonunda çıkan kavgalardan huzursuzluktan amcam 9 yıl önce kendini asti ve vefat etti. O yüzden bu saçma ayrımın bitmesi lazım tabi bu benim düşüncem

Başınız sağolsun. Yani iyide düşünmek gerek gerçekten. Bende evlenmeden önce eşime çok soru sordum. Tamamen bana zıt olacak biri ile yaşayamaz dım. Konu sahibi ve eşi gibi olamazdım açık söyleyim. Ama baktım gördüm ki düşüncelerimiz bir. Tek sorun ailelerin kabul ettiği mezhep ise neden sevdiğim insandan ayrı kalayım. Başta ailem de olumsuz karsılasa da sonunda sevginize hürmet ediyoruz dediler. Allah razı olsun. Kendi mezhebinden damatlarının binbir türlü pisliğini ortenler de bizde açık arayıp kendi pisliklerini örtmeye çalışıyor. Ne yani. Bu adam beni aldatmıyor. Namusu ile sabahın 6 sında kalkıp10 unda eve gelerek çalışıp kazanıyor. Kimsenin karısına kızına bakmıyor. Dövmüyor sövmüyor. Arkadaş kahve ortamı yok. Tatilllerini ya karısı çocuğu ile gezerek ya evde dinlenerek geçiriyor.Tek suçu mezhep mi.

Sonra çok inançlı kocaları ailelerinin lafı ile babasının kapısına bavullarıyla atar kendilerini. Burnu surter gelir geri alır. Benim kocam kötü onlarınki iyi. He canım he.

Yanlız dikkat etmiyor da değilim. Kocası gerçekten iyi evinde mutlu yada damadından memnun kimse yapmıyor bu ayrımı eşime. Hepte kendi içinde sorun deryasında bogulanlar böyle. Ne diyim allah onlara benden bin kat mutlu yuva versin de başkaları ile ugrasmasınlar. Mutsuzluk böyle bişey

Cok zit oldugumuzu dusundugumde elimi kalbine koyup sende olandan bende de var, ikimiz de olecegiz bi gun diyorum. Biz birbirimize asigiz, bundan buyuk birlestirici bi guc olamaz.. biz de gucumuzu buradan aliyoruz. :) Ama bazi insanlar israrla sorunlarimiz olduguna inaniyor :)

Yaa bu benim fikrim yanlis anlamayin eltinizin soyledikleri cok yanlis bir mslumana yaksmamis ama her cocuk musluman dogar vaftiz ettrmeyin canm yaa msluman dogdu musluman kalsn hak.din islam
Fikrinize saygi duyuyorum ama sizin inancinizda bu boyle :) Hak dini Islamsa da ben inancimdan vazgecemem. Obur dunyada Rabbim karar versin bana ne olacagini. Ama ileride cocugum hangi dini secerse secsin bu vaftiz rituelini yasamasini istiyorum. Tesekkurler yorumunuz icin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…