Ben de aynı görüşü paylaşıyorum. Adına müslüman, hristiyan, yahudi... ne derseniz deyin önce ahlak ve neye neden inandığını bilmek önemli olan. Değilse yat kalk namaz kıl ama kılp kır ve de ki müslümanım. Olmaz o iş.Haset eden, kalbine nefret tohumu eken, iftira atan, yalan ve dedikodu yayan kotu kalpli birinin benim dinimi imanimi sorgulamasi beni kizdiriyor, sorgulamasi gereken tek iman kendininki olmali.. Ben ahlaki yerinde, kimsenin malina yuvasina goz dikmemis, kendi emegiyle calismis okumus insanim. Ne iftira attim, ne kimsenin bebegine beddua okudum ki cocugum dussun diye beddua etmis bi insan. Allahin verdigi gunahsiz bu mucize dussun diye dua eden birinin benden daha ustun oldugunu dusunmuyorum. Bu sartlarda ben ondan daha Muslumanim.
Hahaha ben bu yazıyı baz alırım artık. Oh be baklava bizim. Zaten tek derdimiz buydu. Yanlız dikkat et bu konu çok hassas valla namus meselesi haline geldi artık. Öyle heryerde beyan etme fikrini. Hadi soyle dok içini en çok karşılaştığın soru bu dimi.Baklava is mine hahahahahaO konuda net ve katiyimdir baklava biz Turklerin. Bu konuda Yunan arkadaslarimla kavga etmisligim coktur
Bi Avrupa ulkesinden boyle tatli cikmaz, ki diger tum orta dogu tatlilarina o kadar benziyo ki zaten Turk oldugu cok belli. Zaten cok kotu yapiyolar baklavayi
Benim kalbimi cok kirdi yine ne ah ettim ne gonul koydum belimin agrisindan oldum, rahat oturamadim karnim cikmasin diye iki buklum oturup karnimi gizledim ki bakip uzulmesin. Ama bu sefer evladima dil uzatti daha dogmadan onun kalbini kirdi, ben yine ona ne ah ederim ne gonul koyarim, varsin hesabini Allaha versin. O yukaridadir dinimiz imanimiz onadir yolumuzun kime oldugu belli, rabbim sasirtmasin yolundan.Ben de aynı görüşü paylaşıyorum. Adına müslüman, hristiyan, yahudi... ne derseniz deyin önce ahlak ve neye neden inandığını bilmek önemli olan. Değilse yat kalk namaz kıl ama kılp kır ve de ki müslümanım. Olmaz o iş.
Bir bu, bir de dolma ve suzme yogurtHahaha ben bu yazıyı baz alırım artık. Oh be baklava bizim. Zaten tek derdimiz buydu. Yanlız dikkat et bu konu çok hassas valla namus meselesi haline geldi artık. Öyle heryerde beyan etme fikrini. Hadi soyle dok içini en çok karşılaştığın soru bu dimi.
Ay bulmuşken sorayım bari dolma ile yoğurt peki. Kesin türk olmama rağmen hangi köken olursa olsun yoğurdu benden iyi yapıyordur o ayrıBir bu, bir de dolma ve suzme yogurtBaklava Turklerindir Turklerin kalacak, Araplar falan da cok kotu yapiyor kupkuru, Makedonyada vs de yapiliyo acik ustu boyle, hic anlamiyorlar yahu, nerede bizim mis gibi 40 kat tereyagli fistikli baklavamiz, gobekli killi ustalarimizin cosss diye sicacik serbeti dokmesi
Suzme yogurdu Yunan yogurdu ayagina kakaliyorlar dunyayaAy bulmuşken sorayım bari dolma ile yoğurt peki. Kesin türk olmama rağmen hangi köken olursa olsun yoğurdu benden iyi yapıyordur o ayrı
Siz bebeğinizi düşünün sadece. Dertleri Allaha bırakın. Bebeğinizin hazırkıklarını tamamlayın, doğum çantasını hazırlayın, odanıza iki kelebek böcek resmi yapıştırın.... Artık anne sayılırsınız, onun mutluluğu ve sağlığı dışındaki konuları çooook geri plana atın. Kuzuyu öpüyorum buradanBenim kalbimi cok kirdi yine ne ah ettim ne gonul koydum belimin agrisindan oldum, rahat oturamadim karnim cikmasin diye iki buklum oturup karnimi gizledim ki bakip uzulmesin. Ama bu sefer evladima dil uzatti daha dogmadan onun kalbini kirdi, ben yine ona ne ah ederim ne gonul koyarim, varsin hesabini Allaha versin. O yukaridadir dinimiz imanimiz onadir yolumuzun kime oldugu belli, rabbim sasirtmasin yolundan.
Biz de sizi opuyor ve tesekkur ediyoruzSiz bebeğinizi düşünün sadece. Dertleri Allaha bırakın. Bebeğinizin hazırkıklarını tamamlayın, doğum çantasını hazırlayın, odanıza iki kelebek böcek resmi yapıştırın.... Artık anne sayılırsınız, onun mutluluğu ve sağlığı dışındaki konuları çooook geri plana atın. Kuzuyu öpüyorum buradan
Konu ne çabuk değişti hanımlar :))) gece gece mutfağa sürüklemeyin beni nolurBu arada ben suriyeli lerin bir tatlisini yedim acayip cezbedici. Milfoy hamuru gibi üçgen içi bol sam fıstığı dolu. İçi çok güzel fıstık sevdigindem ama hamuru gerçekten kupkuru ve o tereyağı tadı yerine garip bir yağ tadı var
Ahaha sevindim ya ben bunaSuzme yogurdu Yunan yogurdu ayagina kakaliyorlar dunyayaDolma da yogurt da Turk ki yogurt kelimesi Turkceden diger dillere gecti. Osmanli zamaninda sınır yoktu, bir de Turklestirme politikasindan o kesimlerde cok Turk yasardi. E yogurdu baklavasi dolmasi derken bir suru yemegimiz orada yayildi. Kendilerininmis gibi gosteriyorlar simdi. Ama hepsi Turk yemegi halbuki
Ama tabii ki asla kabul etmezlerAhaha sevindim ya ben buna
Kendi söylediklerim le celisti icimdeki haz
Amin, bin kere amin canim benim sagolasin. Rabbim ona uc tane bes tane on tane cocuk versin ve cok mutlu olsun ki kendi hayatiyla mesgul olsun.Canım benim rabbim hem senin hemde dünyadaki tüm yavruların bahtını açık etsin. Ama bir duam da eltin ve eltin gibiler için allah onları okadar mutlu etsinki kendi mutlulukları içinde yok olup başkaları na dil uzatacak zaman bulamasınlar insallah.
Ay sorma bende diyetteyim. Uyuyayim ben iyisimiKonu ne çabuk değişti hanımlar :))) gece gece mutfağa sürüklemeyin beni nolur
Vaftiz olacak , dini anneden ogrenecek o zaman hristiyan yazmali bence..hatta esinizde hristiyan olmali onun icin fark etmiyorsa ikinizinde ayni dinde olmasi daha mantikli bence..herkesin dini kendine tek dogrudur,ama esiniz icin oyle degil demekki, o zaman ikilige gerek yok ki...Esimin tabii ki soz hakki var. Ben kimlige Musluman yazdiralim kulagina ezan da okutalim hic farketmez dedim. O da ben dinini anasindan ogrensin isterim dedi boyle karar verdik. Kv kp cok uzuluyorlar ama yorum yapmiyolar.
Vaftiz olacak , dini anneden ogrenecek o zaman hristiyan yazmali bence..hatta esinizde hristiyan olmali onun icin fark etmiyorsa ikinizinde ayni dinde olmasi daha mantikli bence..herkesin dini kendine tek dogrudur,ama esiniz icin oyle degil demekki, o zaman ikilige gerek yok ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?