- Konu Sahibi RAAPUUNNZEELL
-
olay başlı başına mide bulandırıcı zaten,
ama o kadar uzaklara gitmeye gerek yok, ülkemizde de benzer olaylar yaşanıyor zaten...
"Niğde'ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan Dündarlı kasabasında, henüz ilkokul çağındayken 'nişanlanan' çok sayıda kız çocuğunun, 11-14 yaş arasında evlendirildiği ortaya çıktı.
Niğde Devlet Hastanesi yetkililerinin gebe takip uygulamasına başvuruların azlığı üzerine başlattığı çalışma sonucunda, kız çocuklarının 11-14 yaş arası evlendirildiği ortaya çıktı.
Milliyet gazetesinden Burcu Karakaşın haberine göre, gebe takip uygulamasına başvuruların az olmasının nedeni ise, çocuk yaşta hamile kalan kızların ailelerinin, haklarında yasal işlem başlatılmasından korkmaları
Niğdede çocuk yaşta evliliklerin Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu belirten Sosyolog Bülent Kara, pilot bölge seçilen Bor ilçesinde çocuk yaşta evliliklerle mücadele için başlatılan projenin, İl Sağlık Müdürlüğünün desteğini çekmesiyle askıya alındığını söyledi.
Uzmanlar, çocuk gelin vakalarının son yıllarda Niğde merkeze doğru yayıldığı, devlet yetkililerin de duruma göz yumduğu uyarısında bulunuyor. Karakaşın Dündarlıda konuştuğu kadınlar da şikayetçi: Bassınlar cezayı bakalım bir daha oluyor mu?
Köyün genç erkekleri, belediye başkanının 22 yaşındaki oğlunu, 14 yaşındaki kızla nişanladığını, 8. sınıfta okuyan neredeyse bütün kızların nişanlı olduklarını anlatıyorlar. Ama daha yaşlı olan bir başka erkek, çocuk yaşta evlendirilmeyen kız çocuklarının çok az olduğunu vurgulamak için; Bir tane 17 yaşında vardı, ben sattım diyor. Köyün erkekleri, Kız evlendirmek yerine satmak fiilini kullanıyor: Okul bitince kızlar satılıyor, köyün usulü böyle
Niğde'de çocuk gelin dramı: İlkokulda nişan 11'inde evlilik - Türkiye Haberleri - Radikal
arkadaşlar çok acı ama bir yanımda kurtuldu diyorum çünkü insanlık dışı bir hayat onu bekliyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?